Přejít na výpis diskuzí
Hrajeme a neplatíme: 40% CZ hráčů si hry nekupuje nebo stahuje
7.9.2011 | Petr Poláček
351 příspěvků
-
Žvást to není .... je to obecně přijímaný fakt .
-
No to je věčná otázka - kradu nebo dostávám to co by mělo být běžné ?
Myslet si že se změní vzorec zažitého chování jen tím , že po škole začne mít většina hujer je hodně naivní . -
Ehm, nejsou. Doporučuji se naopak mrknout na EADM na aukru. Crysis 2 za 120 Kč! To je sleva jako prasátko. Krabicovka vyjde samozřejmě dráž, ale zase nemá otravné DRM, jako hry jiných vydavatelů, což je do zavedení povinného Originu, výhoda her od EA!
-
nechápu jak může mít tvůj stupidní a omezený žvást 5 "líbí se". Jak píše člověk nade mnou, je to součást jejich práce, stejně jako má obchodní zástupce služební auto, počítač a mobil.
Nejen, že tu hru musí dohrát, musí (měli by) se jí detailněji věnovat, a pak musí ještě napsat recenzi. máš kritické oko, zkušenosti a umíš psát recenze? Tak hurá do toho... -
"Vzhledem k tomu, že otázka na to, jestli si lidé pořizují hry ilegálně, v průzkumu zahrnuta není (nedá se čekat, že by to někdo přiznal a výsledek by byl zavádějící)" A co se takhle zeptat hrají-li freeware a abandonware hry a jak moc?
-
ty si nejaky husty dospelak kamo. ano ved o tom hovorim, ze ich maju zadarmo lebo je to sucast ich prace. a preto je to dost pokrytecke z ich strany tak vo velkom nadavat na hnusnych stahovacov. este u Vavru by som to pochopil kedze je aj vyvojar. z tvojej reakcie sa stavim ze si typek co ma mesacny traffic 250gb. a aby si bol v obraze, tak stiahnut hru z netu nie je kradez. a druhe tajomstvo, 'decka a socky' co z toho vyrostou prestanu hrat lebo budu mat ine povinnosti.
-
Mě vadí DRM, jinak nakupuji v zahraničí a na aukru. Ceny v českých obchodech jsou úplně mimo realitu místního trhu. Proto jim taky v době krize spadly prodeje tisícovkových her tak o 20-30 %.
-
Mluví o steamu, ne o kamenných obchodech. Co se slevy týče, mluví právě o akčních slevách na steamu, které jsou mnohdy opravdu velké.
-
když se podíváš pozorněji na anketní čísla, tak neodporuje. A CoD se prodává nejvíce v Americe pokud vím.
-
Jsou lidé, kteří nechlastají a považují to za mrhání životem a mozkovými buňkami... Tito však povětšinou nehrajou ani hry, takže tady je moc nenajdeš. *4*
-
:) Jasně , přjdu do obchodu (JRC , Gamescape ... ) a řeknu , chci to za steamovou cenu ;)
Právě je potíž v tom , že obchody v nákupních centrech jsou s cenou dost mimo .
Jinak večeře v restauraci je pro mne cca 200Kč max na osobu .... a za to u nás seženeš úplný výprodej od TOP CD a podobných (Startovní cena Flatoutu budiž výjimečným případem toho že to jde i u nás - ovšem ne pod EA ) -
jo a fakt netusim kam chodite chlastat kdyz mate utratu v cene jedny hry jako fakt narod rasistu a alkoholiku *10*
-
no takovej clanek je snad 5x do roka jojojo lidi stahujou a neplatej a co nekdo si hru koupi nekdo ne pokud je hra kvalitni a mam na ni zrovna cas tak koupim jindy si ji stahnu tak hodku zahraju a uz na ni potom ani nesahnu ostatne ten skoro milion prodanejch zaklinacu a kasani se kolik vydela CoD atd dost odpuruje tomu stahovani *3*
-
A co tím chceš jako říct? Že by je všichni měli mít zadarmo? Oni je mají zadarmo, protože je to součást jejich práce. Nikdo jiný je hrát nemusí, ani kupovat, to není nic životně důležitého bez čeho by se nešlo obejít. Když na něco nemám, tak to mít nebudu. Jednoduchý. Kradou jen socky a děcka, které z toho snad vyrostou až si začnou vydělávat.
-
Ne... Ale rozhodně bych nevyhazoval prachy ani za chlast, ani za hry. Nechápu, jak může stát hra tisíc korun, když za tu cenu mám tři kvalitní knížky či 4 - 5 hudebních CD. *7*
-
:) Nejsme náročnější , jen gamedesign už skoro dekádu stagnuje a myslet si že povrchní mix několika žánrů je spasením může dnes max tak omezený facebook game creator .
S tím trochu lepším tetrisem v podobě Dragon Age 2 či Mass Effect 2 souhlasím . Zjednodušováním už tak oddechového základu prostě hry zabředávají do stále většího bahna .
COD je dnešním ekvivalentem interaktivních filmů z poloviny 90 let - sice o hře nemůže být řeč , ale jak se prodává .
Battlefield také degeneruje , jediné co se zlepšuje je grafika a jako majitele BF1942 , BF2 a BF2142 mi prostě nenabízí odlišný či lepší zážitek . -
Nechceš rovnou tvrdit, že jediná rozumná investice do zábavy jsou žolíkové karty za dvacku? U těch taky lze strávit spoustu času...
-
V době Steamu a jeho akčních slev se už fakt nejde vymlouvat na nic. Navíc se silnou korunou jsou hry kolikrát levnější než jedna večeře v restauraci. *4*
-
Memo :)
-
Pro mě jako studenta to je dost. A navíc, když si koupím 5 her z GB za 800, už mám ušetřeno na dvě chlastačky v hospodě. To je co!