Přejít na výpis diskuzí
Hrajeme a neplatíme: 40% CZ hráčů si hry nekupuje nebo stahuje
7.9.2011 | Petr Poláček
351 příspěvků
-
panebože už zase.. na konzolích se stahuje víc jak na pc a víc se na ně prodá díky jejich objemu v zahraničí. To je jak u tukanů..
-
Možná jsem to až moc generalizoval a přehnal to s vážností toho sdělení - jednoduše to mělo znamenat, že shitů jako Call Of Duty se prodá 20 milionů a takového skvostu jako je The Witcher 2 jen nějaký milion. "V zapomnění" bylo poměrně přehnané vyjádření, sorry for that. *3*
-
ty zarobis za jednu 8 hodinovu zmenu 10 000? za viac ako 200 000 mesacne by som si vedel predstavit tolko cinnosti, ze na hry by mi vela casu neostavalo *7*
-
"a ty nejlepší kousky naopak zůstávají kvůli špatným prodejům v zapomnění"
toto snad nemyslis vazne, ak by boli kvalitne, neupadnu do zabudnutia, len teraz sa kvalita strasne tazko hlada, 90% hier sa hra uplne rovnako a 50% hier vyzera rovnako -
... tomu se říká výzkumný vzorek a dělá se to tak úplně v každym výzkumu (snad kromě sčítání obyv. ale i tam je to diskutabilní). Časem si nastuduj něco o výzkumnejch metodách :)
-
Ptali se 1000-ce lidí z 10 000 000! To podle mě nemá vůbec cenu a oničem to nevypovídá.. *7*
-
1) pirát hru neinstaluje? třeba to u deus exu bývá jinak, ale většinou instalace není ušetřen
2) dle tvého popisu je chyba v Avastu a patrně v tom, že ho neumíš správně nastavit
3) nevím jak rychlý máš internet, ale většinou je jednodušší si hru aktivovat na Steamu a stáhnout z něj... instalace a následné spuštění hry je pak otázkou jednoho dvou kliknutí myši
vždy je jednodušší svádět vinu na ty ostatní -
Aneb jak fungují nové protipirátské ochrany např. od Ubi -
If you're a legitimate user, it goes like this:
Are you a pirate? / NO!! ... Are you a pirate? / NO!!! ... Are you a pirate? / NO!!!!
.....
Are you a pirate? / Connection error... / YOU ARE A PIRATE! *player kicked*
If you're a pirate, it goes like:
Are you a pirate? / Shut the fuck up! *plays in peace offline*
Mimo toto trefné a vtipné přirovnání tvůj názor ale vůbec nesdílím. Nemyslím si, že většina lidí hry stahují s takovým motivem, jako máš ty. A nejsem si ani jistý, jestli ten motiv věřím tobě. Je to spíš jen taková záminka. Tím pravým důvodem je, že Češi neznají hodnotu věcí. Hry stahují jednoduše proto, že prostě mohou. A proč by kupovali něco, co je někde zadarmo? Nějaká snaha nebo píle vývojářů už je nezajímá. Když se na to podíváme realisticky, PC gaming je vlastně jedna z mála forem umění, kde je koupě zcela dobrovolná (vyjímkou jsou tituly zaměřené na online hraní). A bohužel, ač by se tato forma měla naopak velmi vyplatit kvalitním hrám, paradoxním faktem je, že nejvíce prodávané jsou právě ty největší shity a ty nejlepší kousky naopak zůstávají kvůli špatným prodejům v zapomnění. To je také jedna z mála pozitivních věcí, kterou přinášejí konzole - pokud hra lidi něčím upoutá, opravdu si jí (ano, vím, že na konzolích je také pirátství, IMO v menším měřítku a s většími sankcemi, ale i kdyby ne, lidé si hry) koupí a vývojáři tak nejsou vydání na milost nic neřešícím, konzumujícím hráčům, kteří prostě stahují, "Because They Can". *7* -
bez se lecit, ty kybersikano
-
To ještě přece neznamená, že když si to nedovedeš představit, že to prostě tak není. Protože právě naopak se tak někdy děje běžně. Nejsou jen firmy s milionovými obraty, v jaké děláš např. ty. Jsou firmy začínající, menší, bez větších zisků či s křivým vedením. A jmenovat různých příkladů by se dalo samozřejmě mnohem víc. Mnohé z nich samozřejmě nelegální software nainstalovaný mají. A pokud si na stránkách výše zmíněných všimneš dotazníku v pravo, už z čísel u otázek jasně vyplývá, že tomu tak opravdu je. Avšak sám si těžko dovedu představit, že bych bonzoval na firmu, ze které mě vykopli, abych se pomstil. Naopak bych byl rád, že tam už nejsem a užíval bych si čerstvýho vzduchu bez stresu.
-
dnes? tohle se tu rozmohlo za komunismu.. Kdo nekrade, okrádá rodinu, takový heslo se tu v tý době hlásalo.
-
vývojář je taky chamtivý idi*t myslící jen na sebe. Hele tohle je prostě člověčí nátura a jestli myslíš, že existujou totální filantropové, tak je potřeba se zamyslet, jak nejdřív k těm prostředkům, který ke svý filantropii využívaj, přišli..
-
ne, jde o to, že PC rodiče kupujou dětem kvůli škole..
-
...a pak jsem se probudil a zjistil, že jsem vlastníkem konzole. Můj život opět začal dávat smysl *1*
-
nic tajomne na nom neni, je to zbitocna debata, co som chcel napisat som napsial. tvoje argumenty boli nulove, zacal si riesit kto ma kolko plusiek jak lolo.
-
Aj na GOG sa da nakupovat za dobre ceny, ked je zlava. A co je najlepsie $ sa nerovna €.
-
No, já se tomu ani nedivím.Uvedu jeden příklad, který není až tak ojedinělý.Koupil jsem hru Deus ex 3 a instaluji.Souběžně se mnou hru stahuje kdesi pirát.Já pořád instaluji a registruji přes STEAM.Pirát už má staženo a rozbaluje.Já pořád instaluji a omezená a kolísavá rychlost STEAMU mě dovádí k šílenství.Pirát již paralelně usedl a začíná hrát.Já na jiném místě proklínám všechny, neboť mi služba STEAM hlásí error 55 a NAZDAR!!!Hru odinstaluji a jedu od začátku, ráno se mění pomalu v odpledne a já začínám být znechucen.Za co jsem to pro bůh vyhodil peníze!!!Za takovou kyberšikanu, ano to je to slovo:KYBERŠIKANA.Instalace je u konce a opět:error 55.Originál letí přes celou místnost.Nemám už sil.Pirát kdesi postupuje level za levelem.Večer kdesi na diskuzním fóru najdu informaci, že chyba 55 je vlastně problém s antivirem avast a službou STEAM.Buď odinstalovat, nebo ativir vypnout.Jdu na to a hle po celodenním lopocení a trápení se hra naskakuje tak jak má.Nicméně, jsem unaven a frustrován z takovéto KYBERŠIKANY a PC vypnu, nemám již sil.Nerozumím tomu, proč mám podstupovat takovou šikanu za plnou cenu hry.Je to něco jako, když jsem koupil DVD a musel jsem sledovat šot v tom smyslu, že přepalování je zločin.Bože, ale já to zaplatil!!!A zase digitální šikana poctivého zákazníka.Slibuji si, že je to naposled co jsem tohle podstoupil a je to poslední originál co jsem pořídil.Na tohle vážení výrobci a distributoři totiž nemám čas.Příště to udělám asi jako ten pan pirát, který má na tváři blažený úsměv od ucha k uchu.
-
Co to vyvybrali za lidi? Pouze 1,8% digitálně? Se mě nějak nezdá...
-
Ono jedna vec je mit doma vse legalni od windowsu,programy, pres hry, placene online hry, dvd, filmy, a hudebni cd a jine vymozenosti.
A druha strana je kupni sila obyvatelstva, kdyz porovnam kupni silu prumerneho ceskeho cloveka v porovnani s tzv civilizovanym zapadem,tak kur*vsky pokulhavame hlavne v platove oblasti, ale i v jinych smerech mame prim, treba zase ve vydajich jako, nehorazne poplatky bankam, predrazene mobilni sluzby, az nehorazne drahy internet,benzin,jidlo atd atd atd a svete div se vse bravurne zvladame i s 1/3 platy.
Ale jak nam dokazuje tento clanek, ta udajna bohata zapadni civilizace je ihledne piratstvi defakto jeste hure a stahuje ilegalne vsechno o 106.
Co z toho plyne ? Samotne digitalni produkty, jsou nehorazne predrazene, coz vede mnoho lidi k ilegalni cinnosti a zadruhe clovek bude vzdy i kdyby to stalo 10 kc stahovat coz se nikdy nezmeni. Faktoru piratstvi je samozrejme daleko vice, nekdo stahuje z principu,nekdo treba proto ze nenavidi globalni svet, dulezitou roli hraje i vek tzv. pirata , ja osobne take v pubescentnich letech tahal vse co jen slo, dnes jiz ne, mam jine priority a kdyz je opravdu neco co stoji za to vyzkouset, hrat, videt, tak si koupim original ,ale take beru v potaz muj prijem ,ktery je prumerny v ČR.
A uz davno nemusim mit vsechno hned a videt vsechno hned , proste to vyselektuji co jineho take zbejva ze ? :)
Takze stahovat se bude i nadale, premrstene ceny her, filmu a dalsich produktu a sluzeb atd. zustanou stejne,vyvojari,poskytovatel, distributori a jine nenazrane korporace porad budou rvat ,ze jim kradem penize a stejne se nic nezmeni. Proc ? becouse - Welcome to 21 century. -
JOOOOO PC vítězí! Sežerte si to vy sračokvý konzolisti! Nikoho nezajímají vaše exkluzivní tituly, který mají 90tky všude kolem! RADši hraju dál FPS a WoW pořád dolola. KONTZOLE JSOUSRAČKY. PCPCPCPCPCPCP