Přejít na výpis diskuzí
Hrajeme a neplatíme: 40% CZ hráčů si hry nekupuje nebo stahuje
7.9.2011 | Petr Poláček
351 příspěvků
-
Mno. . . a co nám z toho vyplývá?
1. mohu hrát free to play hry, spoustu freeware. . . do počítačových her můžu počítat i všechny ty flashové záležitosti na webu. . . takto můžu hrát roky a nezaplatit ani korunu
2. mohu být jen příležitostný hráč -- a protože mám už nakoupenu spoustu her a v současné době nevychází nic, co by mě zajímalo nebo na to nemám hardware, tak hraju jen ty, co už vlastním.
3. hraji pořád dokola Fallout 1+2 / Richard Burns Rally / MS Flight Simulator / atd. a jiné hry mě nezajímají
4. hry zásadně jen pirátím (a nekupuju si ani herní časopisy s DVD)
Já jsem byl spíš překvapen z toho, že v 80 % českých domácností je výkonný počítač (a nebo si to dotazovaní aspoň myslí) -
kupoval jsem vetsinou novinky za plnou, ale co se do toho na*** konzole tak me hry uz netahnou
-
" hráči kupují hry nejčastěji ve specializovaných kamenných prodejnách (21,9%) "
" Zdá se tedy, že jsme v tomto ohledu ještě národ hráčů-tradicionalistů, kteří chtějí mít doma hru ve fyzické podobě i s krabičkou "
- Úsměvné . Ano dnes se digitální a klasická distribuce liší jen tou krabičkou . Přidaná hodnota fyzického média je nulová a něco jako bonusový obsah v podobě map , příruček a reklamnních předmětů dnes najdeme jen v speciálních edicích .
Přitom první hra který opustila pořádnou papírovou krabici byla co si vzpomínám Red Alert 2 od EA . -
u nas stoji hry minimalne deset tisic? odkdy? anebo te nekdo nuti si porizovat nejnovejsi novinku? zrejme jen pocit, abys nevypadal blbe pred kamarady a znamyma, ze danou hru dohrajes az o nekolik mesicu pozdeji
-
Tak nějak si nemůžu pomoct, ale ty stránky na mě působí vyloženě "bonzácky" ve stylu minulého režimu... *6*
-
Myslím, že se ani nemusí přiznat... http://www.softwarelegalne.cz/promluv.php ...například.
-
Ja nemám problém, na Steame som za posledný rok kúpil možno cca 10 hier, v cene tak do 5€ väčšinou, všetko zľavy. Niektoré som nemal ešte čas ani prvýkrát spustiť. Ale neľutujem to, ono sa na ne čas nájde. Väčšiu sumu som investoval len do dvoch hier, ktoré mi za to naozaj stáli - Rise of Flight a teraz Red Orchestra 2, a u týchto hier som rád, že som vývojárov podporil.
Proste, že sú tie hry príliš drahé, to sú kecy. Leda tak pre nejakých puberťákov, čo musia mať každú krávovinu hneď po vydaní, chytro to dohrať a odhodiť... To asi naozaj nemá cenu kupovať, len nechápem, na čo je to, Imho len kvalitná strata času. -
Myslíš si, že keď sa tu niekto verejne prizná, že piráti, automaticky k nemu môže naklusať polícia? Trochu naivné, nie?
-
To vypadá jako by zahrnuli jen EA Origin ... Jinak GOG jsem vnímal jako parazita na abandonwaru . Ale poslední dobou se spíš jená o portál se zaručenou kvalitou . Škoda že prodávají letité hry za aktuální budget ceny bez jakéhokoli polishingu .
-
Akurat hram znova Kotor I za temnu stranu. *3* Najradsej kupujem hry po zlacneni. Mne den vydania zily netrha. Aj tak nemam uplne nabuchany PC, takze mi to vyhovuje hrat na plne detaily.
-
Iba 1,8% z digitalnej distribucie? Akurat som kupil adventuru cez GOG. *4*
-
Otázku ? Spíš jsi svou otázkou oznamoval ,ale pokud se chceš vážně o něčem podobném pobavit , napiš mi PM at´ nehnojíme tuhle diskuzi .
-
Připouštím víc než si dokážeš představit.
Buď se můžeme bavit takhle, nebo bys mi mohl odpovědět na mou otázku. -
Víc než jsi si ochoten připustit , když už prudíš ...
-
Co to má s tím společného?
-
Vyjevil..... jsem maximálně otázku s hypotetickým scénářem.
I kdybych měl v plánu někoho lovit a nahlašovat, neuměl bych dohledat, kdo že to vlastně je a zároveň bych TG.cz nechtěl dělat potenciální problémy.
Pomník by mi postavila maximálně ta instituce odpovědná za vybírání pokut a ve....... "big picture" by se nic nezměnilo, protože lidi nejen v České díře jsou a vždycky byli chamtiví idioti myslící jen na sebe. Hm, to už se dostávám trochu mimo teritorium games.cz >.> -
No jo všichni nemůžeme křičet Diskriminácia ! ;) . Ale to že se SW normálně půjčuje nebude problém jenom naší země .
-
ja som nenapisal ze novinari su pokrytci, ale ze toto ich spravanie v tejto otazke je pokrytecke. nauc sa citat.
-
Skvěle, ale pak mám jedinou otázku - proč jsi zde svůj úmysl vyjevil už nyní, když je nám oběma jasné, že tenhle článek mohl za příštích několik dní nachytat ještě mnoho dalších pirátů? Pak by tvá radost, jak říkáš, mohla být nepoměrně větší... A třeba by ti postavili i pomník. *3*
-
Oba máte tak trochu pravdu, řekl bych...