Hraní v dospělosti aneb Hrajeme nejvíc hry, na které se těšíme?
-
já nehraju pravidelně, naštěstí, ale mám spíš binge epizody hraní asi v ročních nebo dvouročních intervalech mezitím. Tj teď jsem třeba půl roku vůbec nic nehrál, a pak zničeho nic chytne chuť si něco zahrát, a tak doháním ty největší herní resty co jsem si vytipoval. Při poslední binge epizodě to byl Elden Ring, Amnesia Rebirth, Pathfinder WOTR. Je to vždycky jako jet nějak na dovolenou, vypadnou na čas z reality, pobavit se. Neumím si ale představit že bych hrál pořád, z toho bych brzy vyhořel a přestalo by mne to bavit. Docela mi to takto vyhovuje, takže i jako čtyřicátním jsem občas schopen zažívat takovou tu radost ze hry jako to bylo za mlada, a myslím že je to právě tím že hraju takto epizodicky.
-
No, já se spíš přistihl, že hraju hrozně pomalu. Když dohraju hru s polovinou achievementů (nijak je nehoním, zvlášť ne ty časově náročné), srovnám svůj herní čas s howlongtobeat a vidím, že jsem se hrou strávil víc než dvakrát tolik času než průměrný completionist, tak si říkám, že bych toho vlastně mohl odehrát dvakrát tolik. Jenže když mě baví ve hrách se kochat, prolézat každý kout, roleplayovat i tam, kde to není herní náplní, zkoušet, co se stane, když provedu nějakou blbost...
-
Uvidíš, co vidět potřebuješ pro hru jako takovou. Samozřejmě to není na velké kochání. Na to je opravdu potřeba velká obrazovka a pořádné rozlišení.
Občas bývá problém s tím, že některé hry mají moc malá písmenka (X-COM2) nebo jim nesedne rozlišení SD a texty vypadají blbě (System Shock remake), ale většinou si na to jde zvyknout (první případ) nebo to upravit (druhý případ).
Taky jsem díky Steam Decku trochu pohnul s knihovnou. Pro mě je to hlavně na středně dlouhé cesty (kolem hodiny) autobusem či vlakem. Doma radši hraju s myší a klávesnicí na větší obrazovce, ale i to se dá kombinovat se Steam Deckem. Buď pomocí cloudových savů a herního PC nebo zapojit Steam Deck do USB-C docku nebo ze SD streamovat na kanceléřské PC/TV s aplikací.
-
Já dohrál Divinity 2 na Ipadu a hrálo se to parádně
-
To ani netvrdim. Myslel jsem to tak, ze kdyby misto treba deseti ctvrthodinovych "odbehnuti" ten cas radeji venovali necemu jinemu, pak by mohli mit misto toho dve a pul hodiny v kuse. Samozrejme, vztazeno jen ciste na cas jako takovy, ne na ostatni podminky kolem. :)
-
Je vidět, že si Steam Deck nikdy nevlastnil... Hry jako BG se tam hrajou parádně, obecně na tahovky nebo starý náročnější tituly, platform věci je to perfektní..
Právě Steam Deck je perfektní na 15 - 30 minut, kdy konzoli jen uspíš během 2 vteřin a když chceš resume, tak taky během 2 vteřin jseš zpátky, proto Steam Deck na hry jako je BG když máš opravdu omezený čas... takhle stihneš odehrát i 90 minut za den!
A ano, RDR 2, GTA V, Starfield a jiný triple milion A, nemá cenu hrát na Deck.. ale od toho deck nejni.. já díky Decku prošel oba Ori, Steamworld Heist a hromadu dalších titulů, který bych nikdy na velkém PC nehrál... a ta kvalita těhle her převyšuje AAA produkci aspoň pro mě.. je to inovativní, zábavný a osvěžující... než hrát hry na jedno brdo jako God of War, The Last of Us a zbytek full-full-double-full herní produkce...
-
Je mi pětatřicet, a času na hraní mám mraky. Je to o tom, jak si člověk ten život zařídí a jaké má priority.
-
Jako nicproti SD, osobně si tedy velké hry na SD nekazím, ale hrát BG3 na tom SteamDecku to musí být vyložená šílenost.
Co tam člověk uvidí?
-
Ja mam jen jednoho prcka ale dojizdim do jiného mesta za praci tak taky moc casu neni...postupne jsem si oblibil kratke roguelike hry, jako napriklad ted stars of providence (drive monolith) nebo hall of torment. Jedna hra je tak na pul hodky max hodku a pri kazdym runu se posouvas dal, takze ideal
-
Hrani her typu bg3 stylem na 15-30 min to zapnu a pak zase jdu, se rozhodne neda povazovat za pohodlne
-
Den? :D spis rok
-
Úplně vidím ty rychlé reakce roztřesených rukou sedmdesátníka, který se právě dohrabal do důchodu…
-
Stále vyhlížím den, kdy si konečně najdu čas zahrát si Kingdom come deliverance… o RDRII nemluvě.
-
To je všechno o prioritách. Čas se vždycky najde. Buď chcete mrhat čas prací kde to stejně nikdo neocení, trávit čas s manželkou a dětma, který vás nakonec opustí, nebo zažívat rozmanitá dobrodružství ve hrách, které s váma budou navždy a když vás nahodou budou štvát, tak se dají narozdil od manželky vypnout. Za mne je volba jasná 😁
-
Přesně tak, podepisuju do písmene. Taky už se těším, až děcka odrostou a já budu v důchodu stovky hodin pařit Kingdom Come 4 od starýho nerudnýho dědka Vávry :D
-
U RPG je třeba čas na to aby se rozvinuli mechaniky, příběh, postavy a tak. Za mně rpg na 10 hodin ztrácí smysl. To samé hry které těží z velkého světa, tam už z principu krátkost moc fungovat nemůže. Jsou žánry kde krátká herní doba stačí aby to bylo ok. Fps, survival horory, bojovky a tak.
Jinak pokud má někdo náročnější práci a rodinu logicky chuť a čas na hraní ztrácí. Ale tak to přeci chtěl ne? Nechtěl do smrti zůstat nerdem ve sklepě s hrami, tak jim není. Ale nebojte, ono se to vrátí až budete mít aktivní část života za sebou, když pak budete chtit sedět u hry od rána do noci v pohodě to půjde. :)
-
Mám to dost podobně, i když teda děti nemám. Dřív jsem u toho sedel furt. Pak jsem si to nastavil a začal to dávat za odměnu( až po povinnostech a sportu/cviceni )A musím říct , že jsem takhle spokojený i to hraní mě baví víc.
-
Ja bych mel na hrani casu dost, ac mam dve male deti.. ale k PC usedam az tak kolem osme... kdy mam za sebou sporty a veceri. No pustim internet, postu, reddit, utube a je deset.. pak se jeste premlouvam, ze bych mel zapnout nejakou hru aspon do jedenacti.. tak hraju 45 minut a jdu spat.. takze u me je to spis o prioritach a chuti.. a posledni dobou na hry nemam chut, tak snad to prejde s podzimem a zimou.. jinak Jagged Alliance 3 na jeden sektor, spravu inventare a vedlejsi operace je 45 minut naprosto perfektni😊
-
Steam deck!
-
Steam deck!