Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nightborne
    1440p je imho taková vyšší třída, zatímco 4k spíš technofetiš...a jelikož jsem technofetišista, když jde o počítač, šel jsem raději do toho. Totiž, předtím, než jsem našetřil na monitor, jsem měl 980Ti a 1680x1050 monitor, žejo, připadal jsem si jak totální heretik *1* .
  • Nevim co presne ma delat nvidia ale ma ekvivalenty karet od amd na kterych hry bezi uplne stejne. Takze nejak nechapu pointu.
  • Naprosto souhlasím. Ultra nastavení jsou experimenty. Bavme se o tom co zvládne PS 4, na to je většina her psaných a tak tomu bude dalších deset let. A na taková nastavení Vám karta, která má 2x takovej výkon a k tomu ještě x one jako třešničku, directx 12 a mantle. Ty r9 290 se opravdu povedli. Rovněž souhlasím s tím MGS 5, lidem to opravdu na těch kartách běhá na plné detaily a rozlišení neuvěřitelných 3200 1800, co s tím bude dělat Nvidia, těžko říct.
  • Bohuzel ne, je to jen zoufaly plac fandu amd, kteri jsou nestastni z toho, ze koupili grafiku ktera nvidii nesaha ani po kotniky.
  • I kdyby hrál převážně na 3DS, tak je to úplně jedno. Honza tento článek napsal velmi dobře a je v něm vidět že tomu rozumí. Hodnoť raději článek a ne člověka.
  • Ten obrázek je pravdivý?:D Fakt když se vypnou ty Worky tak to vypadá lépe?
  • raději bych recenzi na Bayonettu 2 než 4K nesmysly, žádné rozlišení ještě neudělalo dobrou hratelnost.
  • Jo to mate pravdu oba. Jednak teda je hrani a je hrani, takze v tom 4k si zahrajes i starsi veci. Tyhle novinky treba me nelakaji ani v normalnim rozliseni. Chtelo by to i nejaky mainstreamovy nebo starsi hry do testu, at jde videt jak to s tim vykonem je.
    A druhak, treba wow ma dobre udelany prepinani nastaveni grafiky na raidy, takze neni problem si povypinat par efektu a hodit si tam na raid neco slabsiho. Rozliseni ale asi prepnout nepujde, jestli si to dobre pamatuju.
  • Omg sorry nějak mi v hlavě splynulo 4k a 1440p :D jo, 4k s gsync IPS zatím ne ... já tu souvisle řeším s někým po ICQ 1440p a do toho překlikávám tady na ten článek .... sry :)

Ono vůbec podle mě je dnes naprosto ideální právě 1440p.
  • solomon.short
    wow pri solovani a pri 25-man raidu je sakra rozdil...
  • nightborne
    Hmm, zajímavý, já když vybíral monitor, nacházel jsem akorát Gsync+IPS kusy za strašlivý částky, a tím myslím třeba čtyřicet padesát papírů - to už se mi poněkud nechtělo, tak mám nakonec jenom ten IPS =).

Ale tak třeba časem ještě upgradnu =).
  • nightborne
    AA stejnak nemá smysl ve 4k =).

A jasně, ale bavíme se o hraní moderních pecek, je vcelku očekávatelný, že deset let starý MMO ti poběží dobře i na horší kartě, nemyslíš =)?
  • V pohode, je to 4x 1080p, takze kdyz to do toho pustis, nedojde k zadnymu zkresleni, jen se ti pixely spoji do ctveric.
  • nightborne
    Já se vůbec nepřu o tom, že ono populární snažení o co nejvíc megapixelů ve foťáku je kardinální nesmysl... kresba objektivu, světelnost, velikost čipu, to tě zajímá - ne nějaký rozlišení fotky. Což samozřejmě víš, když se o focení taky zajímáš =).

Ale mimochodem, rozdíl to je. Když jsem se například podíval na jednu a tu samou fotku (fotím na D5200) na mým starým 1080p a současným 4k monitoru, nevěřil jsem, že to vyfotil ten samej foťák.
  • Nějaký základní použitelný monitor obyč ti stojí kolik, 16, 17tis? Pokud kupuješ PC za 60 klacků, tak pár tisíc navíc za pořádný monitor už tě nezabije.

třeba ASUS PG279Q (IPS,Gsync, 144(165)Hz 21tis kč a jsi kvalitou uplně jinde. Radši přidám pár tisíc na pořádný, než čučet do nějakého škaredého TNka... a ceny půjdou pomalu dolů určitě. Je to novinka, je to drahé.. dej tomu, rok dva... jsou ohlášeny další a další IPS modely, trh se brzy zatřese :)

Já teda až budu kupovat nový monitor, tak stoprocentně bude mít Gsync nebo Freesync, protože to je obrovská výhoda, která má smysl do budoucna.
  • Draken69CZ
    Mě by docela zajímalo jak si monitor poradí s jiným než 4K rozlišení, nebo se u nových her bude muset radikálně snižovat detaily, pak se mi nějak vytrácí výhoda hraní ve 4K. Tvrdit že medium na 4K je lepší než FHD na ultra je hloupost. K DX12 toho se jen tak nedočkáme nVidia to záměrně brzdí dokud to jejich karty nebudou umět lépe, takže AMD má sice v tomhle výhodu ale nVidia zařídí aby ji nemohla využít.
  • Ja na 970 videl jet wow a swtor na 60 fps. Docela v pohode. Bez AA, protoze jsem to downscaloval na 1200p.
  • sorry, to o těch fotkách bylo na příspěvek nad tebou od Toyoty
  • focení mám už dlouho jako hobby. Zrcadlovku jsem měl ještě před érou digitalních fotáků. Mám už třetí digitální zrcadlovku. A nikdy jsem nepochopil tu šílenou honbu na megapixely u foťáků. K čemu to jak má být? Chce z toho snad někdo vyrábět obří plakáty na zeď? Pak to má smysl. Žádný jiný smysl nevidím. Většina monitorů má rozlišení mnohem menší, a klasické fotky ti stačí rozlišení velmi malé. Takže nevidím ani důvod, proč na foťáku pořizovat fotky v nejvyšším možném rozlišení, když pro to prostě není využití.
    Jenže lidi si to neuvědomují. A podobně je to honbou za 4K televizory apod. Abys vůbec poznal rozdíl mezi 4K a 1080p, tak bys u toho musel sedět blíž než 3 metry
    http://i.i.cbsi.com/cnwk.1d/i/tim/2013/01/27/resolution_chart.jpg
  • Rád bych ještě vysvětlil, proč jsem zmínil ps4. Dle mého názoru je ps4 to, pro co je psána většina her. Je to standard, se kterým vývojář her počítá, a pokud nám tedy de pouze o 4k, pak stačí ponechat nastavení, se kterým vývojář v první řadě počítal jako se standardem a změnit nastavení na 4k a je to, poběží Vám to úplně v pohodě. Jinak ale třeba MGS 5 Phantom běhá na plné těsně pod 4K, ten rozdíl mezi PS4 a PC je tak propastnej, že bych se to nebál přirovnat mezi PS4 a PS2. Jsem přesvědčen že jak Sony, tak i Microsoft pracuje na next genu, který musí přijít daleko dříve, jinak se klidně může stát, že do hry vstoupí klidně někdo třetí..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit