Přejít na výpis diskuzí
Hraní ve 4K rozlišení je sice možné, ale vyjde vás draho a má svá omezení
1.11.2015 | Jan Olejník
318 příspěvků
-
tak pro mne 64 tisíc je približne jedna mesíční vyplata takže jsem v klídku (bydlim ve vlastnim takže nemusím splacet hypoteku) - navic pro VŠ vzdelaneho človeka je ten plat spíše nižší. Proste nebavíme se o mainstreamu
-
Ferrari co stoji 20x vic jak skodovka by teda melo jet 3000 km/h? V technice neni pomer cena/vykon od jiste meze linearni.
-
Retro GamesPlay https://www.youtube.com/playlist?list=PLDmZhPdI8SkePlwz8CPhxPi2bS20QFQ4d
-
ta narážka na 640x 480 je na co, nějak nechápu...
-
chápu
-
pěkný článek. no ještě si počkáme tak 5-10 let než bude sestava za 25 000 Kč
Ještě by nebylo špatné napsat článek na kolik vyjde PC sestava za dobu 6 let co přicházejí nové konzole. Jestli vyjde levněji hraní na PC nebo konzoli ke které si musíme koupit PC. Nebo jestli se vyplatí tolik peněz připlácet za PC, která má o něco málo lepší kvalitu.
Třeba ten zaklínač 3 ke kterému je potřeba PC za 40 000 nemá 4krat lepší kvalitu než konzole která stojí 10 000 -
No záleží jak dobře to má řešený upscaling a zda to pak nevypadá hůř než na FHD.
-
S druhou půlkou věty samozřejmě nelze nesouhlasit, ale zrovna u autora, kterej veřejně skoro každej pátek kouká na rozlišení 640x480 nebo ještě nižší, je taková poznámka asi nošením dříví do lesa. *1* A navíc přece i články o herním hw sem patří. Byť je sám čtu jen abych zůstal v obraze, taky nic moderního nepotřebuju. Zatím teda.
-
To máš recht, ale jenom u některejch věcí - třeba sám Diablo hraju dost, a tam to běží ve 4k v krásných 60 fps. GTA5 si zahraju taky v klídku, okolo 40fps, sice to člověk pozná, ale hratelný to je v klidu. A občas, když přijde na něco, co ten výkon prostě nepřelomí, tak si to holt snížím na 1440p =). Ale je fajn mít tu možnost jít výš, chápeš =).
-
No i když jsme zrovna shodou okolností v té debatě dva Honzové (a i když máme podobné názory), dovolím si napsat svůj názor. Zatím to vypadá, že AMD zvládlo přechod na Direct X 12 lépe než Nvidia. Do toho má jěště na víc AMD Mantle (taková obdoba Direct X), na kterém hry běhají výrazně lépe. Osobně mám zkušenost s Battlefieldem 4, kde se z mého Vapora stala výkoná bestie atakující výkonem nejvýkonnější Nvidie vůbec.. :D Takže nárust jako opravdu neuvěřitelnej. No a jestli ten samej rozdíl bude mezi DX11 a DX12, tak to má Nvidia opravdu velký průšvich, protože Mantle si díky konzolím prostě nemůže pořešit tak, že řekne vývojářům, aby se tam udělalo nějaké zpomalovátko. A pokud někdo z nich přistoupí na DX 12, tak ta DX 12 bude muset být hodně blízko tomu, aby to co? Bylo blízko konzolím, které běží na čem? No na AMD přece. :D Tady video Battlefieldu 4 na 4k pěkně plynule přímo na mojí kartě.. https://www.youtube.com/watch?v=GLjobQqjk8c
-
No když jsem viděl tu úvodní půlhodinu kdy se šourá 20 m tak jsem málem usnul, o odsýpání nelze mluvit.
-
Njn, jenže k čemu je 4k, když si ho pořádně neužiješ a nemáš na to výkon? Radši 1440p a naplno si ho užívat.
-
máš navíc. Navíc Order dobře odsýpá, u hry se nudit opravdu nebudeš, ikdyž je to bééééééčko jak vyšité.
-
Např. The Order: 1886 ŽE *15*
-
poprosím cenzora tento prispevek smazat
-
pc hrani je o grafice (a pomerovani pindiku), na hratelnost jsou tu konzole
-
Mám 27" 4k monitor k MBP a je to bomba. Na běžnou práci absolutně perfektní. V nativním rozlišení jsem hrál akorát první Deus Ex :). Ostaní vždy v nižším rozlišení a bez problémů.
-
Autore autore, pořizovat si 4K monitor o úhlopříčce 28´ s TNT technologií za 17 tis. je vážně nesmysl, přestože je s G-SYNC. Když už 4k, tak 32´IPS, ano pod 25 to nepůjde a SSD 256GB v sestavě za 50-100 tis? Ne, 500GB, menší nemá smysl. Deska stačí, ale zase když už člověk kupuje takový PC, tak je určitě lepší investovat do vybavenější desky. Ale osobně bych do 4k zatím nešel, sám mám OC 980Ti a je to luxusní na 1440/1600p, ale rozhodně ne na 4k, minimálně jednu generaci grafik to chce ještě počkat.
-
průšvih je, že pokud si řekneš že když tvá 4k sestava hru nezvládá, že si to pustíš 1440p...což už není žádný hezký násbek a to už by problémy působit mohlo.
-
rozliseni bohuzel neprepnes pokud vim... mozna to dodali/dodaji v nejakem patchi, hral jsem naposledy asi pred rokem, tak nereknu