Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • delO

jako je :D a všem je to docela fuk a nikdo o tom nemluví :D. Hele, já třeba nepovažuji Dragon Age: O za moc dobrý story v rámci hlavní premisy, hele je tam extra zlý drak, který vypustil zlé skřety a ty chtějí zničit svět, ale vše okolo má dost slušný scénář,  BG3 nemá ani tohle. A já si myslím, že zrovna hra se jménem BG by měla být na vyšší úrovni. Hlavně pokud má člověk načteno v rámci fantasy ten top tier, tak se může cítit až uražen.  

Ta hra funguje trošku jako Zelda, v Zelde  tam máš taky tu volnost v rámci exploringu, fyziky, světa apod, ale main story je jen do počtu, BG3 má tu volnost v interakcích s NPC, dialogy, možností řešení questů apod, ale main story je na tom stejně. Myslím si, že přirovnání se Zeldou je dost přesné, i když jsou typologicky jiné hry.

Nenechte se zmást, ono to funguje, ale přece jenom RPG od Bioware jsem vždy bral i jako slušnou fantasy novelu, tak to tak není.

• Morraw

V DOS2 mám 300h a jsem ještě před koncem :D Jen první akt mi zabral 100h. Je tam tolik možnosti jak hrát, tak tam člověk ztratí hodně času..

• Presne tak a to rikam jako hrac, ktery PF povazuje za CRPG nejmene o tridu lepsi nez je BG3. 

Stolni D&D jsem nikdy nehral, ale muj dojem (napr. ze cteni clanku na Zestolu) je, ze BG3 je prave pro tebou zminovane kvality vernejsi adaptaci stolniho hrani nez PF. Taky mam dojem, ze prave powergaming a min-maxing panove a pani jeskyne prilis v lasce nemaji a myslim, ze celkem chapu proc tomu tak je.

Nicmene si myslim, ze pridanim tebou zminenych mechanik, moznosti ci kvalit by z PF hru roku neudelalo a vskutku, jak jiz zminovali ostatni diskuteri, BG3 - v porovnani s PF - sklizi uspech predevsim kvuli zpracovani, relativni jednoduchosti, ci pritomnosti nahoty a romatickych vztahu s NPC.

Mainstream je, tak jako v jinych umeleckych odvetvich, pro vetsinu. Gaussovu krivku osalit nelze. 

• ještě jsem BG3 nehrál, ale fakt je ten příběh tak zlý? Je fakt že Lariani nikdy nevynikali dobrým příběhem a kdybych měl říct dnes o čem byl příběh DOS1 nebo DOS2, tak už nevím. (a to jsem ty hry hrál před pár lety). Naproti tomu příběh BG1,2, NWN1,2, PT, KOTOR nebo Dragon Age 1 si pamatuju dodnes.

• Derp_1337

On je to survival horor? Ne? Fakt?

Úplně jsi minul většinu diskuze. Psali jsme o tom, že v mnoha pasážích se ta hra mění na adventuru (či interaktivní film). 

Což samo o sobě není problém, protože dnes skoro nenajdeš hry, které by se daly čistě zařadit do jednoho žánru. Většina dnešních her je mixem několika žánrů. Tam jde spíš o to, že těch momentů, kde to úplně není horor je trošku nadstandart.

• Derp_1337

No problém se dá vysvětlit tím, že to ty máš problém přečíst si text a pochopit ho. Žádná nominace za příběh tam není.

Je tam kategorie "vyprávění". Což sice souvisí s příběhem, ale není to úplně to samé. Je to hlavně o tom, jak dobře ten příběh je vyprávěn a jakým způsobem.

Hodnotit video hry stylem "jak moc dobré by to bylo, kdyby se to převedlo do novely" by bylo dost divné.

Osobně se mi dost líbilo jakým způsobem vyprávěčka podávala příběh BG3. Některé momenty jsem díky tomu skvělému podání fakt silně prožíval. (Třeba různé momenty u Dark Urge vyprávěčka podala fakt dobře, hehehe).

• Derp_1337
    Většina hráčské komunity nesouhlasí s tvým názorem. Robocop má na Metacritic User Score 8,6, Alan Wake 2 má User Score 8,8. Je to velmi těsné. Takže máš trapné kecy, protože jsi úplně mimo.

Jestli se ti osobně něco nelíbí, zatímco se to líbí většině lidí, tak to je jenom tvůj osobní problém.

• triptich

Málo? last train home, dredge, dave the diver, bzzzt, the invincible, zelda, shadow gambit, star wars: jedi survivor, alan wake 2, baldur 3, talos principle 2, spider man 2, DLC k cyberpunk 2077, jagged alliance 3, mortal kombat 1... a to je len to, čo ma napadlo z hlavy. 2023 je silný ročník, kde si každý musí nájsť to svoje.

• Nesmysl, tyhle hry nikdo nehraje kvuli grafice. Mimochodem Rogue Trader je pro me o dost lepsi nez BG3.

• delO

Můžeme mi někdo vysvětlit, jak BG3 mohlo být nominováno za příběh? To je snad nejvíce záchodové fantasy, co za poslední roky vzniklo. Hra je to výborná, ale jako fantasy novela je to naprostá tragédie.

• Hahaha. Já si myslím, že když vedle sebe budeš mít Dacii a Mercedes, poznáš hned co je lepší. Nehledě na to, že v našem případě stojí Dacie stejně jako Mercedes!! 

• Derp_1337
     Číselné hodnocení je subjektivní záležitost. Není důvod hned kvůli toho někoho osočovat. Nenajdeš 2 lidi, co by se ve všem shodli. Prostě to ber tak, že ke každému hodnocení si můžeš přičíst či odečíst plus mínus ± 2 body dle tvých osobních preferencí.
  • La_Furia-Roja

Gratulace vítězům, jsem překvapen to masivní vlnou popularity BG3. Letos jsem hrál docela dost her, takže moje top sedmička:

1)Alan Wake

2)Tears of Kingdom

3 Resi 4

4)BG3

5)FF XVI

6)Armored Core VI

7)Lies of P

• 240 ukazuje Steam. Hrál jsem normálně, s udělal všechny questy. Afkování je tam minimum. Dost jsem se teda kochal, s third person modem to jde hezky.

• 0011

Cos tam dělal 240 hodin? Přiznej se že ti fungovaly questy! Mě ne a přesto jsem se pokusil udělat všechno a mám tam 196 hodin, nejvíc mě z těch vedlejších mrzel ten quest kde pátráš po výbušninách v city, někdo mi radil ten obchod odpálit, že "se to vyřeší", naneštěstí ne ale byla to aspoň sranda, jinak jsem prolezl všechny budovy, krypty, sklepy, prolezl všechny truhly, vázy, nábytek, pytle a objevil všechny tajné vchody do příběhových lokací, někoklikrát totálně přeházel postavy a to mi příjde že jsem se dost toulal a dost těch hodin bude AFK.

• 0011

protože 3. akt možná první 2 na SD a dohrát na pc

• Proč ne tandem steam deck a pc?

• no, seš si 100% jistý? Alan potřeboval hrdinu do příběhu. Jméno Saga má původ v islandských hrdinných písních. Ono by to vysvětlovalo i ty její extrémní schopnosti apod. 

• Veskoslav

Tak tím si to ještě vylepšil...

• takze bg3 to jednoznacne zvalcovala u hracu i u poroty, GOTY jak vysita!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit