Hrou roku je podle The Game Awards 2023 Baldur's Gate III. Bodoval i Alan Wake II a Nintendo
-
Mám dost pochybnosti že lidi co třeba i odehráli BG3 a bylo to jejich první CRPG najednou budou hrát i další CRPG jako Pathfinder. 99% toho ultramasovýho úspěchu BG3 spočívá v AAA zpracování a tuně cutscén.
-
Drtí je, protože má AAA produkční hodnoty. Kdyby BG3 vypadalo jak Rogue Trader, tak by ani nebylo nominovaný.
-
Já odehrál BG3 na PC s gamepadem, 240 hodin celkem bez problému. Ty nested menu jsou trochu vopruz, ale dalo se to. A určitě to ještě nějak vylepšujou patchema.
-
Není nad osobní zkušenost. Hra šlape výborně na max detaily i na 4070.
Nebudu spoilerovat. Jen si to najdi sám a zapni mozek, ten je v té hře potřeba 😉
-
Ne, ta hra rozhodně nejede v pohodě, když i karty jako 4080 nebo 4090 mají problém...
"V té hře je tolik věcí, které spousta lidí přejde bez povšimnutí, ale stojí za to je vidět." Tak je začni jmenovat, protože jsem během prvních 7 hodin nenašel nic, co bych si řekl wau. Což se s Controlem absolutně nedá srovnávat.
-
Tu hru prostě někteří nepochopí. 😉 Ale to není problém hry ... spíš hráčů s nižším IQ. U AW2 se prostě musí myslet!
-
Myslím, že AW2 by měl mít limit pro IQ hráče 120 , aspoň 🤣🤣
-
Protože je ostuda, když brak jako Robocop, céčková hra, dostane stejné hodnocení jako AW2. Recenzent úplně mimo, když nevidí rozdíl.
-
Je to náročná hra, bez slušného hardware to nejde. Na 4070 a s 64GB ram jsem v pohodě. Vše na max. Luxusní zážitek, žádné propady. Za mě hra roku. V té hře je tolik věcí, které spousta lidí přejde bez povšimnutí, ale stojí za to je vidět. Prostě master piece.
-
Neco jako surströmming.
-
To máš hodně omezený pohled na hry, jestli si myslíš, že vyšlo jenom FF16 a Starfield.
Ony totiž vůbec nevyšly takové hry jako Zelda: Tears of the Kingdom , Shadow Gambit: The Cursed Crew, Marvel's Spider-Man 2 , Star Wars: Jedi Survivor , Hi-Fi Rush , Sea of Stars, atd.
Společně s BG3 a AW2 se dá říct, že letošní rok je fakt silný na dobré hry. Rozhodně to platí v porovnání s rokem 2021, který byl fakt chabý.
-
je to survival horor
-
ta hra je pre fajnmsmekrov, fanusikov noiru...aj preto ze je to AAA hra je takto nemainstreamovy spôsob rozprávania pribehu unikatom
-
to by som tvrdil aj ja ak by FF16 a Starfield boli lepsie hry
-
SPOILER
to nie je tak celkom pravda 😃 ty hras za skutocnu postavu, ktorej cast zivota, zmenil Scratch napisanim pribehu
-
jop, pozerame na FF16
-
na druhu stranu...asi troska zbytocne pokracovanie
-
U Xboxu bych si počkal na rozbor než se Digital Foundry dostanou do třetího aktu, protože budeme rádi za stabilních 1080p/30fps v performance režimu na Series X, jinak ber na pc, nemám normálně problém hrát komplexní rpg na gamepadu ale tohle chce myš. Po tom, co jsem dohrál BG2 na Switchi, jsem pochopil že hrát crpg na gamepadu je sice technicky možné, ale že se mám moc rád na takové kratochvíle, i ta 3 kruhová menu v BG3 po zapojení gamepadu k pc mi moc nevyhovují.
-
Největší překvapení bylo World of Goo 2. Jako něco na co bych už nikdy nepomyslel, ale zároveň to dokázalo vyvolat neskutečnou vlnu nostalgie na jejich první díl.
-
já mám pro hry jako Pathfinder slabost. Kdysi dávno v mládí jsem pár let hrával Dračí doupě s partou kamarádů, a od té doby mám slabost pro tyto hry. Baldurs Gate když vyšla tak byla zjevení, protože převedla Dračí Doupě do hry, a pak NWN, a Dragon Age. Hry od Larian nejsou špatné, ale ten pocit hraní stolního RPG se jim nikdy nepodařilo vytvořit tak jako původní BG a Pathfindery