Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Karsa
    Je pravda, že už teď se tak trošku posmívám, jak se ICE snaží ,,zakrývat identitu,, vojevůdce, přitom mě to bije do očí od cca druhé kapitoly. Tak čekám, kdy že příjde to ,,velké odhalení. :D
    No každopádně čekám na překlad Fall of Light z Kharkanas Trilogy(bez překladu ani ránu :)). Četl jsi v originále? Případně co na ni říkáš? Jestli se mám pořádně těšit :)
  • TheGGG
    zrovna mariňáci jsou každý jiný a skvěle popsaní a vojácké řeči mě baví, to k armádě patří... za celou dobu tam bylo tak 5 postav, který mě nesedly, zbytek byl geniální. Že jsou vojáci drsní, to k tomu taky patří a nevím proč ti to vadí, snad nejsi nějaký kavárenský pacifista...
  • TheGGG
    ICE je dobrej spisovatel, ale bohužel vedle Eriksona bledne a navíc mu v dost detailech nabourává lore...
  • ales.smutny
    Tak...třeba ti to sedne, ale minimálně ve dvou případech jsem si říkal "to jako vážně?" :)

edit: ale cela pasáž s džunglí, kdy si vlastně zkusil napsat Srdce temnoty je dobrá, selhává to až při řešení jednotlivých linií a nejvíc u Crimson Guard.
  • Karsa
    To si mě moc nenalákal na druhou půlku BnB :D
  • Karsa
    Poslední knihu od ICE mám rozečtenou a musím říct, že mi sedí docela dobře (mám podobný názor na Jablko, Žezlo, Trůn jako ty). Určitě bych jí dal šanci, už jen díky prostředí, kde se odehrává - samotný prales je popsán naprosto úžasně a zase je to úplně něco jiného, než dosavaď v MKP bylo. Akorát teda hlavní ,,záporák,, nic moc.
  • ales.smutny
    OST, BnB i Assail jsou na tom stejně - skvělý setting, na začátku dobře rozjeté jednotlivé linie a pak se to celé rozpadne a postavy se začnou chovat víc a víc nelogicky a konec člověk doslova protrpí...

U OST byla myšlenka, že zabil vímekoho, čímž je asi šestka, sedmička? Už napamatuju přesné číslo a ta předešlá čísla se drobet "protřídila," Mok se de facto stáhnul... Ale ne, fakt ani Blood and Bone, ani Assail moc nedoporučuju, protože jak zajímavě to začíná, tak hrozně to končí. Průšvih je v tom, že se tam dovysvětlí vše ohledně Crimson Guard a Assail řeší Silverfox...
  • ales.smutny
    Ne, je to art z limitované edice GotM, konkrétně Anomander Rake.

Akorát někoho napadlo, že bude super ten art přilepit na české vydání Kola času...
  • pred radou let jsem MKP rozecetl poprve a v pulce prvni knihy jsem to odlozil, nejak jsem se proste nemohl chytnout... asi rok na to jsem tomu dal druhou sanci a ted uz mam zasebou treti reread cele serie ;-) Tohle se musi cist jako celek a bohuzel (bohudik) i opakovane, protoze teprve pak zacnou nektere veci cloveku davat smysl a neustale objevuje dalsi a dalsi uzasne stripky z tohoto komplexniho sveta.
  • Femto
    Obsahuje spoiler#

Tohle nejde zpracovat *15* Je dobře, že to neprodal. Jinak Osmý díl, když má člověk přečtený i Stvoření temnoty(který osmičku parádně doplňuje) považuji za vrchol fantasy žánru. Naopak naprosto mě nasralo Jablko, žezlo, trůn od ICE, tam je naprosto debilní chovaní Dassema a Segulehů, že to poplivalo osmičku a i vlastně Dassema. Jako ta linka je naprosto WTF. Dassem neporazil ani jednoho z top Segulehů a najednou je první? Nemám chuť ani číst poslední knihu od ICEho, která vyšla.
  • Luckiller
    " sapéra se svítivkou" too OP, need NERF *14*
  • ceske vydani ukradlo obal malazu, nic vic nic min
  • tak to bych videl na peknou tell tale serii. *3*
  • MickeyMutant
  • Sapkowski je ****t! Knihy napsal dobre ale az zaklinac 3 jako hra ho zviditelnila po celem svete a zvedla mu prodeje...nehlede na to ze za prve je witcher 3 jedno z nejlepsich neli nejlepsi rpg poslednich nekolika x let(chapu ze nekomu se to nelibi ale je to tak) a tak nejak se jim dost dobre povedlo vytvorit hru kde zaklad toho sveta a postav je dle knizni predlohy...coz je si myslim nejdulezitejsi...

Takze bych se vubec nezlobil kdyby tuhle nabidku vzal a zkonstruoval CD Project Red....dal bych vlastni koule za dalsi takove rpg jako byl zaklinac...

Sice delaj na tom Cyberpunku 2077 a ja se tesim ale uprime ja mam radsi fantasy a stredovek nez scifi .. :-)
  • Jen bych chtěl podotknout, že ten obrázek je úplně z jiné série a od jiného autora. Takže prosím o opravu.

https://www.knihydobrovsky.cz/files/thumbs/mod_eshop/produkty/k/kolo-casu-2-velke-hledani-9788073982010.280299474.jpg
  • Tebe mozno tych 50 marinakov , jeden ako druhy , kazdy drsnucky ako smirgel , vyhovuju ale ja som sa nudil ako pes, pri tych desiatkach stran zbytocnych dialogov medzi nimi. Aj ked ma saga velky rozsah , tak pri tom obrovskom mnozstve postav , ktore tam narval su zakonite mnohe ploche ako doska.
  • Karsa
    POZOR SPOILER Z KNIH
    Když jsem to četl, tak mě to dost zarazilo...... v co Segulehové vůbec doufali s tím útokem na Moranthský les. Jak jako vůbec chtěli ,,sestřelovat,, Moranthy, kteří lítají XX metrů ve vzduchu a hází munici. Přišlo mi to od Esslemonta trošku nedomyšlené.
  • Karsa
    Město Kapustan (vím, dělám chytrýho, ale zrovna čtu podruhý třetí díl :D ). Za mě určitě ještě bitva Tiste Andi + Tiste Edur proti K'chain Che'male (v úvodu páte knihy myslím). Nebo bitva na konci desáté knihy.
  • up_er
    Možná je to i dobře. Některý věci prostě nejdou ořezat aby to pak dávalo nějakej smysl. Ta serie je gigantická a velice komplexní. Nic co by se ve hrách dneska vyskytovalo :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit