Přejít na výpis diskuzí
„Hry jsou drahé, Skyrim za to ale stojí“, zní z Bethesdy
4.8.2011 | Aleš Smutný
137 příspěvků
-
Kdyz se budu bavit ciste o SP hrach,tak pokud hra nabídne rekneme 20+ hodin,tak at si tech 40-50ecek klidne stoji.Ale platit stejnou castku za hru s kampani do 10 hodin je fakt docela mimo.
Podle me je docela dobre,ze je tedkom ten boom levnych her na smartphony apod. protoze jde videt,ze velkym spolecnostem co delaji "velke" hry na pc a konzole se tento trend nelibi.
A i kdyz si nemyslim,ze tyto "male hry" nejak ohrozi ty "velke" jak nekteri kravataci hlasaji,tak si myslim,ze by to mohlo mit vliv na snizeni cen tech "velkych" her,coz jako zakaznik bych uvital.
Osobne si hry za 40+ecek kupuji jen vyjimecne a vetsinou si pockam az hra slevni,zatimco kdyz nejaka hra stoji rekneme do tech 35e ,tak mnohem casteji hru koupim uz v dobe vydani.
A nejde tak ani o to,ze bych si hru za tech 50e nemohl dovolit,jako spis o to,ze je me to lito za hru dat tolik penez. -
-
taktak , a nejdrazsi hrou v pomeru k nabidnutym hodinam je bezesporu Portal 2, to je za tech 40S normalni podvod...
-
-
Tak zrovna portal 2 je jedna z mala her z posledni dobu,kterou jsem koupil v den vydani.
Jednak clovek vi,ze muze pocitat s pridavky zdarma a kvalitativne je ta hra na hodne vysoke urovni a osobne jsem se u ni bavil tak,jako u maloktere hry z posledni doby.
Sp kampan je cca 6 hodin a coop taky tak,takze rekneme 10-12 hodin,coz me prijde na dnesni dobu spis nadprumer.
Takze v tomhle pripade tech penez nelituji. -
-
sp kampan za 6 hodin? wot? ja som to hral celkom rychlo a bolo to 9 + nepocitam cooop a znovuhratelnost. + je to neskutocna zabava
-
6 hodin na dohrání hry je strašně málo a jde o selhání vývojářů. Hra by měla trvat tak dlouho, aby jí běžný hráč hrál aspoň týden či spíše dva. Pro mě je dobrá herní doba až někde od 30 hodin +.
-
-
taky nestala €60, ale polovinu.
-
-
Navic je tam coop.
-
-
-
-
-
-
Návrh na snížení cen her ke 20 dolarům jsem dával již před 5 lety. zatím se mi podařilo dosáhnout rychlejšího zlevńování což je taky dobrá cesta. stahovatelným hrám jaksi neholduji, takže ze brutální slevy ani nepočítám, i když u tohoto sortimentu jsou jasné. *3*
-
No kolik hra pri vydani stoji me moc netoci. Nemam tolik casu jako pred lety a tak hraju jen vyjimecne. I kdyz mam PC vykonne nehraju zadne novinky. Ne proto ze bych se na ne netsil, ale spise proto ze mam spoustu her co si chci zahrat a nemam na to cas. Hry co si chci zahrat kupuju vetsinou na Steamu ve slevach - duvod je jednoduchy: Cena super a pritom uz opatchovane a hratelne (coz u horke novinky je bohuzel zpravdla uz jen vyjimka).
-
Staci si pockat par tyzdon a napr. na game.co.uk su cenu za polovicu euro ceny....
ZA rok takto nakupim asi 10-15 hier. Crysis 2 bol po mesiaci a pol na tyzden zlacneny na 14.99GBP no nekup to :D -
-
No třeba crysis 2 nestojí podle mě ani za blbej dolar. Nikdy jsem nehrál horší hru.
-
-
Hrál si někdy badminton na NES? :D
-
-
kdyz nakupuju z UK tak vetsinou thehut.com a vzdycky v pohode asi vyzkousim i game nemaj tam nahodou nejakej vahovej limit pro posilani zasilek do zahranici?
-
-
Při hraní Oblivionu se mi počítač šestkrát za hodinu restartoval. Při hraní Falloutu 3 taktéž.. Oh ano, ty prachy za tu zábavu prostě stojí!
-
-
padalo to na starších aušusáckých deskách, sám jsem jednu měl. Z toho plyne poučení - nekupuj sra*ky
-
že máš v hajzlu komp, není chyba vývojářů
-
-
Engine Oblivionu není zázrak, ale co tu psal člověk v předchozím příspěvku je prostě jen jeho vlastní blbost či možná smůla. Já hrál Oblivion celkem na třech PC sestavách a kromě spadnutí hry, když šel člověk do menu či dal konec, jsem nezaznamenal žádný větší problém. Hra se mi nikdy nesekla a když už jsem našel nějaké menší problém, vždy to vyřešily mody. Samozřejmě Oblivion bez modu, to je vlastně dost nemyslitelné. Ještě že Bethesda ví, že umí udělat rpg jen na půl a že to nechává na velmi vyspělé komunitě, která hru dodělává. Ještě by měli každý rok vybrat nejlpší mod a jeho autorovi by Bethesda měla povinně vyplatit část svého zisku.
-
Dyt oni sami priznali, ze engine z Oblivionu byl dost problemove predelanej do Falloutu a nasli se sestavy, na kterych to kazdou chvili zamrzalo. Nakonec oznamili, ze se to neda odstranit patchem, protoze by to chtelo moc zmen.
-
-
-
dilinja: Kdybys na madbrahmíně někdy byl, všiml by sis, že tamní vaultmasteři nejsou žádníé ubrečené trubky, co po nocích vymýšlí konspirační teorie. Ale dost, slíbil jsem si, že tohle nechám být.
-
-
no me to prave pripada ze breci co to bethesda udelal s jejich hrou a jeste ji daj na truc do kategorie Příbuzné hry *1* Jak sem rekl nejvetsi chyba je ze se jmenovala Fallout 3
-
-
Nebudu se vyjadřovat k brahmíně, ale pokud jde o F3, naprostý souhlas!
-
Na truc? Vždyť jsi to sám přiznal - ta hra se nikdy neměla jmenovat Fallout (takhle to dopadá, když se studio proslavené casual hrami, míchá do umění). Z tvé reakce tedy usuzuji, že i ty ji považuješ za něco, co má s F1/F2 společné leda jméno. Zařazení do kategorie Příbuzné hry proto považuji za naprosto adekvátní a nikoliv za projev zhrzené milenky. Podívej se třeba na Bratrstvo Oceli - takoví nejednoznační magůrci, pochopitelní i zavrženíhodní, prostě radost se v nich nimrat. Jenže pak přijde F3, a udělá z nich naprosto ploché Mirky Dušíny, aby si hráč náhodou nespletl, kdo je hodnej a kdo zlej... Nesmíš se ortodoxním fanouškům divit, že F3 spílají, ježto jim pošlapal pečlivě, sofistikovaně a hlavně zajímavě vybudované univerzum a místo něj jim nadělil něco, co velice připomíná Troškovo Z pekla štěstí. Takže jen ať v těch příbuzných hrách F3 je, s Falloutem má totiž opravdu společné jen to jméno. *3*
-
Teď si na to kápnul
-
Ja jsem za F3 rad. Bez nej by totiz dost mozna nidky nevzikl vyborny Fallout:New Vegas,ktery jsem dohral 3x a pokazde jsem se kralovsky bavil. A valstne se bavim porad,aktualne u nejnovejsiho DLC. *2*
-
-
vidím to podobně, ale prožívá podobné pocity, jako když mě před lety profesor poloveřejně dost hnusně sepsul za moje výkresy, načež mi dal v tichosti za B (= 1-). *1*
-
To je pravda, zrovna se na něj znovu chystám, tentokrát ověšen mody.
-
-
-
-
Je docela zajímavé, co se tu sneslo kritiky na F3, ale to, že slavný a všemi opěvovaný Fallout 2 byl tak zabugovaný, že zpočátku ani nešel dohrát dnes nikoho zase tolik netankuje...
Ale v tom už měla určitě tenkrát prsty velká zlá Bethesda :))) -
-
Hral jsem snad vsechny, i fallout tactics - take se to dalo hrat, byl to trochu jiny system a tyto hry za tu cenu staly (svou herni dobou i zabavou). Posledni dily Cod, ktere vypadaji, ale i trvaji jak film, podle me nemaji tu cenu za jakou se prodavaji :(
-
zabugovanost F1/2 nebyla nikdy nikým zpochybňována, dokonce ani übernudný začátek dvojky. Ve výsledku ale nabídly obě hry mnohem více. F3 byl sotva dobrý a zabugovaný jak blázen (přes úzce lineární design).
Ještě jedna zajímavost - Bethesda v F3 opravila pár bugů (jestli jich bylo 20, přeháním) jen v prvním patchi, zatímco u FNV se opravuje stále (opravy už čítají stovky položek), přičemž bugfest obou her před patchováním je poměrně srovnatelný. -
-
Nejzajimavejsi je fakt,ze ja hral F:NV hned po vydani a bez problemu dohral. Nenarazil jsem ani na jeden bug(samozrejme je to i tim,ze F:NV behem jednoho dohrani nejde prijit cely,takze jsem neco proste minul). Na svuj prvni bug jsem narazil az po 4 hrani,kdyz nesel jeden quest udelat (a dodnes nejde) a pak na obcasne zasekavani v rezimu Vats,coz ovsem paradoxne zpusobil az opravny patch a cehoz jsem se dodnes nezbavil(jednou z 15 pripadu). Tolik k Bugfestu.
-
Hm... nevíš, jestli už opravili to otravné přehřívání u PSka? Nešlo hrát víc, než pár hodin :-) Jeidné smítko, které mě na tom mástrpísu fakt děsně $@&Q%.
Neboj, hádek o F3 už jsem měl dost :-) -
-
tak to netuším, sleduji opravy jen u PC
-
-
-
Tak ja třeba Fallout 2 nehrál vůbec a Fallout 3 se mi nelíbil. Tu hru jsem přímo nenáviděl. Jedna z mála her kde se můj názor na ní tak propastně liší od hodnocení v časopisech. Teďka potom co jsem dohrál New Vegas, což je mimochodem vynikající RPG, jsem si řikal že bych měl dát Falloutu 3 druhou šanci, ale ta hra je prostě beznadějná. Capital wasteland je příšerně nudná. Spousta špatných designérských rozhodnutí a debilní humor absolutně zabíjí atmosféru. RPG bez pořádného atmosférického světa je úplně k ničemu. I když tam možná někde jsou schovaný nějaký zajímavý questy, takhle nemám absolutně žádnou motivaci je vůbec hledat.
-
-
Já hrál všechny Fallouty, kromě právě New Vegas, na které si asi udělám čas. F3 bylo velice rozporuplné, neodsuzuji ho, ale nedivím se lidem, kteří ano, protože má své chyby. Daleko víc mi vadí, že z prvních dvou Falloutů se stal jakýsi kult, ač hry také nejsou ideální (viz. recenze, v době kdy hry vycházely).
-
-
Já původní Fallout ˇ1, 2) nehrál a F3 mi nějak neseděl. New Vegas je ale naprosto boží, určitě zkus!
-
-
a ty zkus F1/2. Designově je to pojato velmi podobně jako FNV.
-
-
-
-
To byl velký zlý Iplay, který chtěl hru co nejdříve vydat a způsob vývoje. Jenže z F3 si pamatuji po dvou dohráních jen dvě osoby. Z F2 si jich pamatuji desítky.
-
-
tak to tam musel sefovat sam arci zaporak B.Kottick
-
-
jenom Bethesda? spis Axis of Evil (Bethesda,Activision/blizzard,EA) *1*
-
-
"proti tomuto utopistickému plánu možná měla několik připomínek skupinka lidí zabývajících se kartelovými dohodami a monopoly"
A to, že teď nové hry stojí 60 dolarů je náhoda?!? Smutný by měl honem rychle někam nahlásit spiknutí celosvětových rozměrů.... -
To vám ten Todd Howard tolik vadí? :-)
Dělal on na tolik opěvovaném Morrowindu? :-) -
-
Při vší úctě velmi hloupá otázka! Todd mi samozřejmě nevadí a pracoval samozřejmě i na TES III. Jenže královské RPG lze udělat asi opravdu jednou za x let.
-
Mě naopak přijde Howard celkem fajn. Z velkých hráčů mi společně s Randy Pitchfordem (Gearbox) přijdou jako nejlepší.
Jak Oblivion tak i F3 mají své mouchy (soudě podle reakcí lidí, mě osobně obě hry přišly celkem v poho), ale nikdo jiný RPG s takto velkým a otevřeným světem nedělá. Za to u mě má velké plus *3*.
Uvidíme jak dopadne Kingdoms of Amalur: Reckoning. -
-
To mas pravdu. RPG s otevrenym svetem nikdo nedela. Jednooky mezi slepymi kralem...
Dokonce ani vyborny Fallout:New Vegas by zrejme nikdy bez Falloutu 3 nevznikl.
Na Skyrim se tesim. Nejsem extra velky fanda Oblivionu a vubec serie Elder Scroll,ale miluji otevrene a dostatecne velke svety.
-
-
To bylo předtím než ho vláda unesla a nahradila klonem.
-
dělal na všech TESech....
-
-
sťažnosť na CoD - 3... 2... 1...