Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nalejme si čistého vína - pirát bude pirátit, i kdyby nov hra stála jen stovku.
    • A to si ja zase nemyslim.Samozrejme ,ze jsou taci,kteri si hry stahuji proste z principu a hru by si nikdy nekoupili.
      Ale osobne si myslim,ze vetsi nebo alespon nezanedbatelna cast z nich pirati spis z toho duvodu,ze hry se prodavaji prave za dost vysoke ceny.At uz tolik za ty hry dat nemohou nebo nechteji.
      Staci se podivat na akce na steamu pri 75% slevach,kdy se hry prodavaji ve velkem.
      Muj nazor je,ze kdyz hra stoji mene,tak mnohem vic lidi to nalaka ke koupi,zatimco pri cene vyssi mnoho z tech potencionalnich kupcu sahne po piratske verzi.
      • Kdyz mas slevu, tak mas pocit ze to je vyhodne (spousta lidi kupuje zbozi u ktereho je napsano sleva i kdyz ve skutecnosti slevneno nebylo), to je psychologicky jev. Kdyby ty hry tak staly normalne, tak ti to zase prijde drahe. V polovine 90 let stavaly hry 1200 Kc a spousta lidi rikala, to je moc drahe, kdyby hry staly tak polovinu, to bych je kupoval. A dnes je kupni sila minialne 3x vetsi, takze v tehdejsich cenach dnesni hry stoji tretinu a kradou se porad stejne.
        • To by me zajimalo,kde beres ty cisla,kdyz tvrdis,ze se krade porad stejne.
          Krast se bude vzdy a jsou lidi,kteri budou krast i kdyby hry stali 10Kc,ale je taky spousta tech,kteri si nemuzou dovolit koupit hru za 1000kc a tak si bud pockaji az zlevni a nebo stahnou,pripadne stahnou a pozdeji koupi az zlevni.
          • Já si taky nemůžu dovolit auto za milión - znamená to, že si ho můžu ukrást?
      • Ja kupujem hry hlavne za zlavy, pretoze sa mi uz nechce platit tolke peniaze. Ked si zratam vsetky hry ktore som kupoval, to by som dopadol blbo, keby som musel dat za kazdu 40-50€. Aj ked za nu dam 3-4€, kolkokrat zistim, ze ma to nebavi a nehram to. To by ma velmi potesilo pri 50€. *1* Iba vynimocne som ochotny platit viac. Ale tazko povedat, ci si nejake decko alebo teenager hru kupi aj za 4€. Mozno polovicka.
    • tve kdyby stala stovku tak si myslim ze to koupi i pirati
      • Tak to jsi na omylu. U nas v praci lidi kradou i filmy za padesat korun, jeden si to koupi a deset dalsich zkopiruje. Proste je tu velka skupina lidi, ktera bude krast za jakychkoliv okolnosti.
        • Filmy nejsou hry... Film je na dvě hodiny a konec. Dávat za to částku v řádech stovek je blbost. Dobrá hra vyjde na desítky hodin, někdy i na stovky a tisíce a to už pak má sakra význam si hru kupovat. Já bych třeba film nikdy nekoupil. Do kina si zajdu, ale to je něco jiného. Tam platím za intenzívnější zážitek a ne za film jako takový.
  • No, nejsem si jisty, jestli se takove "uprimnosti" da tleskat. Argumentace typu "ostani hry by mely stat 20USD, nase teda stoji 60, ale to proto, ze je fakt dobra" spis zavani trochu demenci. A kdyz takhle argumentuje firma, ktera s pofidernim odkazem na velikost hry odmita pro tak drahou vec udelat demo (pritom kolik jinych rozsahlych her ho melo...), tak to trochu hranici spis s drzosti.
    Jsem velky fanousek Bethesdy a verim, ze Skyrim bude skvela hra, kterou si rozhodne koupim, ale takhle dementni pokus o PR vlastni hry jsem jeste v zivote necetl :)
    • c-z06
      Upřímně - viděl jsi někdy demo k RPG? A kdyby, tak ti toho stejně kulové řekne. Pokud ovšem demo nepoukazuje na opravdu "veškerý herní obsah"...
      • Třeba demo k Risen, Falloutu 1 ...
    • Pravda,ze tohle prohlaseni "jine hry jsou moc drahe,ale ta nase za tu cenu stoji" zavani sebechvalou a nadutosti.Trochu pokory by jim neuskodilo.
      Ale na druhou stranu,pokud se bavime ciste o delce hry,tak maji nejspis i pravdu,protoze jen oni vedi,jak ta jejich hra bude dlouha v porovnani s ostatnimi.
  • Jasně, čili jen Bethesda má právo prodávat hry za 60 babek:) Podle Howarda jen Bethesda dělá hry kvalitně?:) Neříkám, že ne, ale nemůže si přece skutečně myslet, že jen Bethesda je ta nejlepší, to trochu v tom rozhovoru přehnal. Snad to byl pokus o vtip, protože takhle by se PR opravdu vyjadřovat nemělo.
    • Meleš sr*čky.

- Omylem jsem vymazal celí komentář, ale to nejduležítejší sem tam dopsal. *2*
      • tak mi to z toho rozhovoru prostě vyznělo. Pokud se ti to nelíbí, tak co se do toho montuješ. Běž se vyřádit na nějaké vulgární forum, já nemůžu za to že jsi se špatně vyspal a potřebuješ si zanadávat. Takže ty si "rači" nejdřív zopakuj češtinu a pak něco Trolluj, retarde.
        • Když se ti nelíbí muj komentář tak co se dotoho montuješ ?
          Žádný vulgarni forum neznám dyžtak link.
          Co jsou prazdniny spim dobře
          A píšu si jak chci a co chci.
          Jestli chces poučovat o češtine tak mam pro tebe taky radu a to,že věta zaciná VELKÝM PÍSMENEM !
        • V tom clanku to vyznelo upravdu divne :D Ale buhvi co rekl ve skutecnosti, jak to zapsali novinari a jak to bylo prelozeno.
  • Cahir
    Todde, po zkušenosti s Oblivionem a Falloutem 3 si raději počkám, až Skyrim označí za kvalitní někdo, kdo není z Bethesdy, případně Bethesdou zaplacen...
    • Pokud se tiOblivion ani Fallout 3 nelibil,pak nechapu proc na Skyrim vubec cekas. To proste nebude hra pro tebe.
      • Cahir
        Mám rád Morrowind - naděje umírá poslední.
        • Ted jsi me opravdu pobavil. Bethesda snad nikdy neudelala kvalitni RPG. Vzdy hru museli dodelat moderi, protoze jsou neschopni.
          • Hairy_Ass
            Morrowind například velice nadprůměrné RPG bylo.
          • smejki
            na morrowind je potřeba jen jednoho druhu modů - těch zlepšujících grafiku. Oblivion tápal v tom nejdůležitějším - samotné hře
            • MrSanta
              smejki: MGE jsme zkoušel, ale nelíbilo se mi to. Jsem zvyklej na tu "mlhu" *1*
            • smejki
              jednoznačně ještě MGE pro LOD. ten defaultní dohled 150 metrů je prostě hrůzný, už před lety byl
            • MrSanta
              IMHO na Morrowind stačí jenom mod na vyšší rozlišení. Samotná grafika je u mě v pohodě pořád *1*
    • Nesouhlasím, jak Fallout 3 a Oblivion byly bez debaty kvalitní hry. Beru že nemusí sednout každému, ale obecně se jedná o řemeslně výborně dělané tituly. A kdo říká že ne, je pozér co se snaží být akorát zajímavý ;)
      • Cahir
        Hurááá, zase jedno z těch sebevědomých trdílek, co si o sobě myslí, že jeho subjektivní názor je objektivní (vidíš tam ten paradox?). Řemeslně? *1* Podle mého zase chce být zajímavý ten, kdo označí hru šlapající na Gamebryu za řemeslně výbornou (opět paradox, i když méně rozpoznatelný). Hádat se tady o těch dvou rádobyrpgéčkách nebudu, už toho o nich bylo napsáno víc než dost, stačí zapátrat. Snad jen dodám, že lidí, kteří Oblivion a F3 nenávid,í je opravdu spousta a mají pro toto stanovisko dost racionální argumenty. Jestli tě zajímají, googluj *3* . Rád diskutuju, ale tohle už je opravdu mrtvé téma, na jehož adresu bylo řečeno snad už vše - každý zastánce/odpůrce musel slyšet argumenty protistran.
        • Pokud si myslíš, že sám bys to zvládl lépe, co ti brání? Soudě podle tvých slov máš jistě na to udělat hru, která zašlape veškěrou konkurenci do země :D A pokud by se ti to jednou opravdu povedlo, stejně se najde nějaký borec, který ti vše zkritizuje (paradox???)
          • Cahir
            Milý Danečku z Modřan, čekal jsem konec, ale jak vidno, jsi vyrtvalý klučík. Takže podle tvé logiky mohu kritizovat hry pouze v případě, že jsem sám již nějakou vytvořil? To by pak znamenalo, že bych musel zároveň natáčet filmy, psát knihy, komponovat hudbu a mnoho dalšího (dokonce bych musel být i módní návrhář, jelikož občas kritizuji něčí hadry...). Nebál bych se takový názor označit za dementní.

Když už by se ale Daníku stalo, že bych nějakou hru vyprodukoval, rozhodně bych to nedělal proto, abych měl co největší prodeje, a mohl se tak se svými kolegy z finančního poplacávat po rameni, jaký jsem to šikula (zdravím kluky z Bethesdy!). Dělal bych to z lásky ke hrám (já vím, patetické...), takže bych konstruktivní kritiku ocenil, jelikož by mi možná pomohla ve zdokonalování (ne-paradoxní, že??).
            • Teď jste mne teda vyškolil pane učiteli, musel jsem se jít do koutku vybrečet a trochu to rozdýchat. Nechci se s nikým hádat, nemám to v povaze, jen mi prostě příjde že dnes na herních fórech kritizují všichni všechno (a zdaleka ne konstruktivně) a to mě pěkně vytáčí.

Mimochodem, líbí se mi tvá transkripce Daneček z Modřan, možná si ji nechám vytetovat na levý biceps *1*
            • Hlavně že tvůj názor je správnej a nejsprávnější, viď. Fallout 3 nenávidí jen lidi, co chtěli tu hru úplně jinou, to z ní ale špatnou hru nedělá. Je to dobrá hra, jen ne podle tvých představ. Tak se tady nepovyšuj.
            • Vicemene souhlasim,ale po zkusenostech z ruznych for ruznych her (tyka se hlavne MMORPG) muzu klidne rict,ze prani hracu vetsinou kazi zabavu samotne hry. Malokdo si totiz uvedomuje ze nektere ty veci,ktere nas tam tak strasne stvou,ve skutecnosti tvori srdce zabavnosti cele hry a bez nich to bude nuda.
              No,moc pekne jsem to nenapsal,ale snad aspon nekdo pochopi co jsem chtel rict. *2*
      • Nebo po dlouhých hodinách ztrávených s F1 a F2 čekal něco jinýho...
        • A to i u Oblivionu?
          • I blbýmu by doslo, ze myslím F3 ;)
            Proti oblivionu já nic nemám
    • A kde je seznam lidí, které Bethesda platí? Aby jsi pak poznal jestli 10/10 je protože je to pecka, nebo protože je to placené?
      • Cahir
        Ty nepamatuješ na ta obvinění po vydání F3? Bethesda podmázla kde koho.
        • Hmm tebe obviním z debility a ani nebudu muset nikoho uplácet..
          • Cahir
            Hošíci, je to tři roky stará historie, kdo tu komedii nezažil a nesledoval (v té době jsem to sledoval hlavně na madbrahmin), nepochopí. Nebudem to tady rozmazávat, rozhodně jsem nechtěl začínat flame. Mám k tomu jen dvě věci: 1) Bethesda má opravdu obdivuhodný marketing. *3* 2) Todd Howard je podle mého názoru nehorázný pičusek. End
            • Cahir
              Blalbadhgbiap: Fallout: NV byla hodně dobrá hra, ale fanboy nejsem. Patrně jsi měl na mysli F3 *3* . Jó, tak ten vážně nesnáším.
            • dilinja
              takze cela ta komedie byla jenom nafouknuta bublina ortodox Fallout hracu kteri proste neprekousli adaptaci Fallout universa Bethesdou *1*
            • I kdyby mě to může bejt u prdele, protože mě ty hry bavily. A pochybuju, že by uplatili všechny ty velký společnosti. OBLIVION and Fallout:NV FANBOY! *14*
          • dilinja
            ty radsi nikoho neobvinuj dokud nedostanes OP *1*
            • V tom případě ty drž hubu do doby než tě přestanou kojit.
        • dilinja
          *14*
    • dilinja
      Fallout 3 me bavil nebyl vubec spatnej mozna jedina chyba na ty hre je ze se jmenuje Fallout *1*
  • Howard má podle mě pravdu. Když si vzpomenu na 400 hodin v Oblivionu, nějaké 2.000 Kč (za sběratelskou edici) jsou skutečně malá částka. Tím spíš v době, kdy i kvalitní hry mají kolem 15 hodin.

Názory na Fallout 3 se rozcházejí. Mně se například líbil o dost víc než New Vegas. Bethesda podle mě umí líp vymyslet a vyprávět příběh a tvoří inteligentnější a zajímavější světy, než Obsidian. Ale je to samozřejmě věc názoru.

Na Skyrim jsem velmi zvědavý. Za Fallout 3 sklidila Bethesda od některých hráčů velkou kritiku, tak mě zajímá, jak se s ní vypořádá ve své nejdůležitější herní sérii.
  • Ja myslim ze kazdy mainstreamovy vyvojar si mysli ze jeho hra je ta nejlepsi a mela by se prodavat za 60USD...takovehle reci jsou dost nevhodne. Pripomina mi to Koticka z Activisionu, fuj fuj.
  • Cajk
    haha to je borec:)..
  • skaven123
    co preboha na Skyrime je take drahe? ved v podstate len ladili oblivion, + design sveta, ludi aj technologie uz mali.
    • MrSanta
      Do vývoje her nevidím, ale určitě stojí mraky člověkohodin vymodelovat komplet novou provincii, do ní zasadit domečky, jeskyně, dungeony a podobné vylomeniny. Taky tam jsou noví potvoráci, komplet přemodelované zbroje, zbraně atd. Questy se taky nenapíšou sami. Myslím, že je toho spousta k udělání i když už máš samotný engine skoro hotovej.
      • Jenom ten, kdo si na vlastní kůži zažil modding (v mém případě TES III a IV) ví co je to za dřinu, protože něco vytvoříte a ejhle, ono to nefunguje jak má, často se to chová jinak nežli by mělo a pak hodiny a hodiny hledáte a ladíte chyby. Od těch památných dob, co jsem nahlédl pod pokličku jsem ztratil mnoho ze své ostrosti jazyka vůči vyvojářům. Nemohu zde tedy nežli souhlasit. Spousta dřiny není vidět a běžně si ji člověk neuvědomí.
      • skaven123
        toto akceptujem, len je divne, ze nieje ziaden cenovy rozdiel medzi hrami ktore bezia na novom engine, a medzi hrami, kt. bezia na tych recyklovanych.
        je to asi v tom ze marze pre vydavatelov su take obrovske,ze sa ten cenovy rozdiel strati
    • Proboha zkus ladit Gamebryo... Myslíš že 5 let ladili? ehm... A i kdyby těch 5 let něco stojí...
      • skaven123
        hej, myslim ze 4-5 rokov len ladili oblivion, + medialnou masazou tvrdili nieco o jedinecnom a novom zazitku (predpokladam) a vsetci sme z toho nadseni ake ine to bude(prvu hodinu, alebo tak)
        pridanie par mini zmien nepomoze ze to je oblivion 2.0
        nechapem preco si myslite opak, ved je to viditelne na 1. pohlad
        podstata je ta ze moralne mali pravo za oblivion pytat 40-50e ale za skyrim uz nie, je to recyklat
        ..hoci aj morrowind je na gamebryu,
        ...ale je pravda ako niekto dole spominal, ze nikto nic podobne nerobi , takze peace :)
        • Myslet si to můžeš... u FNV se dá mluvit o ladění Gamebrya.... A to rok ladili blbou animaci pohybu a stejně to vypadá debilně...
          Creation Engine je nový engine vyvinutý přímo v Bethesdě (gamebryo nebylo)

Hele dělat nebo počítat do budoucnosti s gamebryem je sebevražda...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit