Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Všechny takové ty řeči o katovi nebo zabijáku WoWka mají na svědomí fanoušci. Jednomu to ulítne a je to jak řetězová reakce. U GW2 jsem rád, že autoři nepropadli panice jako u jiných MMO a dál si vařili tu vlastní polívčičku. Včera jsem měl to štěstí nakouknout a proběhnout se po Divinity Reach, takhle dlouho jsem po městě ještě neběhal, co pak po tom světě. Každopádně ukáže čas, ale nic neplatíme navíc, tak není kam spěchat.
    WoW se dá pařit pořád dokola, to jsem viděl u ségry na nějakém privátním serveru jedou znovu TBC. To nikdo nezabije nebo nesesadí za tak krátkou dobu, ale zdravá konkurence je každopádně ku prospěchu pro obě strany.
  • GW2 zatim vede chtel jsem se vratit k wowku, ale prichod GW2 je skvele nacasovan. Pandy uz zkouset nebudu pac jeste k samotne hre bych musel dokupovat MESICNI PREDPLATNE. Kdyby Activision-Blizzard nebyli takovi zidi a dali aspon dva mesice hrani v cene datadisku mozna bych to zkusil, ale takhle NE GW2 je v tomhle neprekonatelny kral a nyni jasne vede na cele care!
    • RockStar
      Na Eurogameru už jsem viděl, nějaké pochybnosti ohledně těch microtransakcí. Sám jsem zvědavý co z toho vznikne.
      • Microtransakcí, kterých se můžeš obloukem vyhnout.
        • RockStar
          To se všude říká ano... Ale cituji z Eurogameru:

"Dvojka se naoko tváří úplně stejně, ale... ruku na srdce, ve skutečnosti půjde určitě víc o dnes už klasický F2P model s mikrotransakcemi, jen v trochu nenápadnějším balení. In-game obchod nabízí docela hodně upgradů, boostů či kosmetických doplňků (musím ale říct, že opravdu nechápu, proč autoři kazí nádhernou fantasy atmosféru nesmysly jako jsou sluneční brýle). "

Já jen říkám, že uvidíme. Nenadávám GW jen si na to chci dát pozor:) Jelikož jsem odpůrce všech microplateb.
          • Ono je potreba se podivat na cenovky. Schvalne jsem si dal tu praci sepsal ukazku cenicku:

800 Gems = 10EUR = 250Kc => 1 Gem = 0,31 Kc
            Multi Boost +50% XP, +50% Karma, +50% sance na lepsi itemy na 1h 300 Gems = 92 Kc
            Boost +50% XP na 1h 150 Gems = 46 Kc

Kdyz to dovedeme do dusledku, tak treba pro cloveka hrajiciho na 30 lvlu bude nejspis casove vyhodnejsi vydelat goldy ve hre a poridit za he gemy nez jit do prace a tam vydelavat penize za ktery by poridil steny gemy. ArenaNet tohle podle toho co jsem zatim videl navrhoval extremne opatrne.
            • RockStar
              Na druhou stranu do práce musíš tak jako tak:) A když máš ty peníze vydělaný a na účtě proč to nekoupit, že?:)

Já jen říkám uvidíme co přijde za měsíc. Když opadne ten největší nápor. Teď ani v nejmenším nepotřebují lákat lidi na nějaká "zjednodušení" či urychlení. Já jen říkám, že z toho mám strach nic víc. Jsem prostě skeptickej, pokud se ArenaNet pochlapí a nebudou si moct lidi kupovat na postavu věci co tě nějak zvýhodňují. Nemám s tím sebe menší problém:)
          • Ano jsou tam sluneční brýle a různé jiné podobné blbůstky, ale jsou tam dva druhy oblečení. Jedno je nebojové, většinou pro běhání po městě, aby jsi se odlišil od ostatních a pak oblečení normální, které ti zvyšuje staty.

Věcí z mikroktransakcí nijak nezvýhodňují postavy. Na to si Anet dává velký pozor.
    • To je prvotní nadšení, že hraješ něco "nového" jiného.Uvidíš sám jak to bude vypadat za dva nebo tři měsíce.Tam se to láme.
      • myslim ze moje prvotni nadseni z toho ze nemusim platit mesicni poplatky nebude o nic mensi ani za mesic za tri pac je stale nebudu muset platit *3* A co se tyce nadseni z hry tak za 2-3 mesice HERNIHO casu mozna omrzi ale to u mne bude za nejakej ten rok...
  • Btw za najlepsie hry s online contentom povazujem v casovom poradi UO, AC, Wow odvtedy som nic lepsieho nehral, navyse samotna UO bola asi najlepsia MMoRPG ake som kedy hral. Hral som na ofiku samozrejme
  • Mozete si hovorit co len chcete, wowko nikdy nezklamalo a nezklame, tak ci tak poskytuje najlepsiu zabavu medzi MMoRPG. Ci sa jedna o pandy alebo nie, ked odhliadneme od toho co novy datadisk prinasa, vzdy tu budu instancie v ktorych sa pve hrac nabazi a pvp ktore sa neda zrovnat s nicim inym a bude dlho bavit, preto zamna blizzard stale vedie.
    • Pokud je pro tebe Wow vrcholem Mmorpg her,bud rad. Nekteri maji trochu jine naroky ,jine oblibence
      • Ake naroky?
  • Podle mne se konkurence snaží udělat něco podobného a ono to nefunguje. Osobně jsem přesvědčený, že ve skutečnosti je budoucnost online RPG jinde. Docela pěkně to naznačuje úspěch day Z arma 2. Nemá smysl chtít krást hráče hry, tím že někdo udělá podobnou hru s podobným principem. Pokud bude chtít někdo uspět musí prostě vymyslet a vytvořit něco zcela nového. Podle mne je dnes spoustu casual hráčů, kteří chtějí role play, chtějí RPG prvky, ale nechtějí stovky a tisíce hodin bušit do mobů aby získali lvl na kterém bude mít hra a následně PvP smysl.
    • Takove hru uz existuji. Ze starsich titulu treba Eve Online,z novejsich treba SWTOR a z novinek treba naprosto dokonaly(z pohledu toho o cem puses ty) The Secret World
  • RIFT a Aion su celkom uspesne, ano, hovorili, ze zabiju a znicia World of Warcraft ale nepodarilo sa. Ale jednu kravinu, co vsetci kecaju je, ze Guild Wars 2 chce znicit WoWko, co je chyba. Oni sa o to nesnazia ... Su taki, ako kedysi boli Blizzard, na zaciatku bola hra pre ludi, ale teraz ... Mist of Pandaria ? Pandy ? (Ano, viem. Su tam od WC3). Hral som na offiku 7 rokov, ale ked som uvidel MoP, hned som zrusil subs. Tento datadisk je len pre deti, aby nahnali nove masy a dostali peniaze. GW2 sa zatial o to nesnazi, preto je to buy to play. A tieto dve hry, GW2 aj WoWko sa nemozu porovnavat. Su to dva odlisne zanre, dve odlisne hry. WoWko ma svoje + aj - tak isto ako GW2, tak prosim nekecajte, ze jedna z tychto hier je zla, lebo zatial su oboje uspesne, uvidime ako bude na tom GW2. Boli tu hry, co sa snazili polozit wowko, ako bolo hore spomenute a neuspeli, ale GW2 do toho vreca nehadzajte...

A nie, nie som GW2 fan
    • Shania
      Mozna to chce opravdu dospet, nevim totiz v cem jsou pandy vic pro deti nez ty ostatni rasy?
      Nejak tomu totiz porad nerozum a nevim, kdy nam WOW zazracne dospelo. Hlavne, kdyz tu mame gobliny, jejiz nejvetsi zivotni cil je vydelat dost penez na to, aby si koupili co nejvic vybusniny a pak se odpalili nejlip na mesic. A můžu tak pokračovat ...

A GW2 si zahraj, stoji to za to.
    • vidim to stejně , po té co oznamili pandy jsem zrušil předplatné a skončil s WoW po šesti letech *16*
  • Corvus
    Ad Guild Wars 2 (momentálně VYPRODANÉ):

Francouz v Guild Wars 2 dosáhl maximální úrovně za méně než tři dny
    Rychlost, s jakou hráč dosáhl nejvyšší úrovně v Guild Wars 2, zaskočila i vývojáře hry. Ti ho nejprve podezírali z využívání podvodných technik, pozdější zkoumání to však vyloučilo. Francouzský hráč tak získal prvenství ještě před oficiálním vydáním hry.
    Titul byl totiž první tři dny přístupný jen hráčům, kteří si ho předobjednali. Oficiálně hra vyšla v úterý 28. srpna a zmiňovaný hráč maximální úrovně dosáhl v tomto mezičase.
    • Jak jsem psal vedle, čas potřebný pro dosažení lvlu 80 je cca při fast expení 56-64 hodin, co jsem si všiml na streamu. (pokud teda odečítám správně 9hodin spánku pro určení). Do třech dnů měli v guildě s Kungenem 4 lidi 80tky.
    • tak jiste na to nebyl sam a bylo to jen diky podpore ostratnich hracu...
  • Grifus
    Lineage II bylo prvni mmorpg co jsem zkusil (pri startu C5). Vydrzel jsem u nej roky, zkusil jsem oficialni i free servery - od malych ceskych az po velke mezinarodni. A ikdyz hlavni napln v te hre byl, je i bude grind mobu, tak spousta cinnosti a celkove omacky okolo s "realnym" stylem grafiky dokazal bavit a oslovit mraky lidi.
    Navic pravidelne vychazely "datadisky" se spoustou obsahu navic. Kdo muze srovnavat kam se L2 dostalo od dob nejhranejsi C4 az po stavajici Tauti, tak chape. Bohuzel me osobne prichod Destructionu hru zmenil (doprasil) tak moc, ze jsem ji prestal hrat. Nicmene za tu dobu jsem si vsiml jedne veci - ze prakticky kazdej kdo zacal s L2, se po pripadnem konci hrani stejne casem vracel zpet - at uz primo z WoW nebo jinych mmo. To jsem jinde nezaznamenal a o necem to svedci.

Tajne z nekolik let doufam, ze se konecne oznami Lineage III, ktere uz ve vyvoji bylo. Bohuzel kauza s ukradenim zdrojovych kodu vydani zhatila na dobu neurcitou (psalo se i zde). Je spoustu veci co lze na Lineage do tretiho dilu zmenit a upravit, ale ten zaklad hry je pro me porad jedinecny. No treba se dockame vydani, treba ne, to ukaze az cas...
    • Čekuj ArcheAge. Já hrál Lineage 2 v době C4 a AA se hraje s velmi podobným feelingem.
  • @ Warhammer: Je zcela jasne proc War neuspel. Jednak proto, ze hlavni marketingovy tahak (tedy RvR) proste nefungoval, kdo hral po launchi vi, ze to byl naprosto brutalni lagfest a lide co designovali keepy / fortressy bych nenajal ani na odklizeni uhli. Druhym duvodem byl naprosto nezvladnuty balanc a velka premira CC (dodnes bych se rad autoru zeptal, proc meli pred startem plnou hubu kecu o tom, jak ve Waru nebude zadny dlouhy / hard CC a ve finale ho tam byla tuna a jeste vetsina trvala moc dlouho a celkem zadna moznost breaku).

@ Conan: Ano hra byla zabugovana opravdu velmi, az pres prilis. Dalsi duvod je, ze autori zcela regulerne lhali hracum a hra nevysla ani se vsim co bylo inzerovano na krabici (dal by si nekdo Tavern Brawl? iirc neni tam dodnes. Chtel by nekdo DX10? Jiste, pockejte rok a pul ... takze zadna vlnici se trava, ta je az dnes, po launchi nebyla). Ve finale take soubojovy system star za starou belu, opet priserny klikfest. Ruku na srdce, zkousel jsem nedavno na chvili stary account a musel jsem konstatovat, ze graficky ta hra proste vypadala a stale vypada naprosto tragicky, nema zadnou atmosferu.

@ GW: Jedina hra ktera opravdu uspela, ovsem jen na PvP poli. PvE tam nestalo za nic (ostatne ono nestoji za nic tak nejak vsude).

Nicmene, co z meho pohledu zabiji naprosto kazdou MMO (cest EvE a DDO) je naprosta absence vyvoje postavy a jejiho prizpusobeni ku obrazu svemu. Krome dvou, v predesle vete zminenych, nema zadna jina MMO takove moznosti jak si postavu prizpusobit. Zkratka hra kde kdyz si udelam Clerica, tak vim, ze kazdy dalsi cleric bude az na par abilit naprosto stejny cleric jako ja me opravdu nebere (a bude nosti lautr stejne veci jako ja, protoze mu nic jineho nezbude).

Muj nazor na budoucnost MMO je ten, ze Themepark jako takovy je ve velkem upadku a jedine co ma budoucnost jsou Sandboxy. Figl je v tom udelat sandbox dostatecne jednoduchy, aby ho zvladla hrat i cvicena opice (tedy to kde WoW vyhrava na cele care, vic nez cvicena opice neni potreba).
    • coze? warhammer ze mel dlouhe cc.... vzdyt zadny cc tam netrvalo vic jak 5 sec jestli tomu rikas dlouhy tak si asi nikdy nehral DAoC (mimochodem jejich predchozi MMO).... a podle me ma DAoC nejlepsi pvp co sem v MMO videl, a ze sem jich od UO hral hodne
  • Proč WoW uspělo ? Protože bylo prvním zjednodušeným (= jednodušší než Ultima i Everquest ) a díky Warcraft lII like grafice i universu mířilo na svoje jisté publikum . Načasování se Blizzardu zdařilo a to je bez debat .

A proč třeba mně WOW nikdy nic neříkalo ? No třeba proto že RPG založená na setrvalém sbírání XP pointů a zabíjení králíčků jdou mimo mne od nepaměti ... *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit