Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kozy
    Ja pixelart delam, samozrejme ze je to delany snimek po snimku a ve vysokym rozliseni se to nedela, to by pak nebyl pixelart.
  • ringmancz
    Prostě to tak chtějí, stylizace. Proč existují různý výtvarný styly, když je dneska možná hyperrealistická malba? To samý hudba - chiptune, vaporwave...
  • ringmancz
    Kdo to hraje, nepřijde vám, že ovládání není úplně domyšlený? Na klávesnici se teleportujete tam, kde máte ukazatel, takže většinou někam do ři*i, a na gamepadu se zase nedá moc dobře střílet (proč to třeba není na pravé páčce?).
  • stoupeek
    Máte někdo zkušenosti s pixelartem? Mě by zajímalo, jak vypadá proces výroby pixelartove hry. 3D modelování trochu umim, takže si umim představit ten proces.

Je to prostě ruční animace, snímek po snímku? Nebo animace, já nevim, třeba křivek? A jestli je to udělaný s vysokym rozlišením a pak zpixelizovaný?

Souhlasím s názorem, že jak 3D, tak pixel grafika se dají udělat famózně, stejně tak i špatně. A hodně mi vadí, a to neplatí jen pro pixelart, když okolí, pozadí a všechny neinteraktivní věci jsou pěkně stylizované a "nakreslené", ale postavy a věci, které se dají nějak použít, tak úplně trčí ze scény a je jasně vidět, že jsou použitelné. Třeba i u Samorosta mi vadí, jak je pozadí přenádherný a Samorost jako by do toho světa vůbec nepatřil.
  • Souhlas. Pokud se to jen přepočítá do vyššího rozlišení, tak to nemá moc vliv. Problémem jsou různé metody filtrování a scalingu, který to zabijou.

Momentálně hraju Diablo 2 s glide emulátorem, který dokáže originální rozlišení 800*600 zvětšit na nativní rozlišení monitoru při zachování 4:3 (tj. nějakých 1440*1080 u full HD) BEZ filteringu, prostě se zdvojí pixely a jen se zvětší surová grafika při zachování měřítka postav. Většina hires modů do izo her funguje tak, že se zvětší výhled na mapě a zmenší postavy, což se mi nelíbí, je to pak všechno moc malý. Tahle to má měřítko stejné jako dřív na CRT monitorech, akorát je to pěkně ostrý, protože to beží v nativu LCD. Zachovává si to původní art.
  • castecnej nesouhlas (ciste subjektivní) - nejprv v cem souhlasim, 3d modely NE, efekty jak který, víc krve a střev v brutal doom ANO, vyhlazovani textur ci spritů NE, ale to rozlišení... Brutal doom resp jeho mod Project Brutality (doporučuju nejvíc) v 4k je paráda prostě. textury sou furt kostičkovaný, sprity taky, ale je to renderovaný totálně čistě a vypadá to prostě perfektně. Muj nazor. Nic proti 320*200, je to o vkusu, i ten low res ma svoje kouzlo
  • kubi-wan
    Taková "otázka" do větru: Hraju DooMa 2, základní, modama nepolíbenou verzi... a i při směšnym rozlišení (320x200 tušim) mi ta hra takhle přijde hezčí, než když si ji spustim v megarozlišení, s čupr dupr efektama nebo 3D modelama. A je to čistě kvůli tomu, že takhle bylo zamýšleno, aby vypadala, byť i díky limitujícímu hardwaru. Je to prostě výtvarnej záměr a jakákoliv modifikace vizuálně "vylepšující" tu hru ten záměr v mých očích kazí.
    V čem je výtvarnej záměr dnešních pixel-artových her (pominu-li fakt, že dnes se vývojáři nemusej spokojit s malym rozlišenim) jinej? Jen se ptám...
  • Tak určitě bude skupina hráčů hipsterů, nicméně u většiny lidí to bude hlavně tím, že kladou na první místo jiné parametry hry, než je grafické zpracování. Já to beru tak, že ani fotorealistická 3D grafika nezachrání špatnou hru a pixelart nezkazí dobrou hru. A co jsem tak pozoroval u kamarádů, tak i lidé, které je vizuál zásadní jsou schopni vzít pixelart na milost, pokud si zahrajou nějakou fakt kvalitní hru, která jejich předsudky zlomí. Pro jednoho kamaráda to bylo Hotline Miami poté, co jsem mu u piva na mobilu pustil Lukášovu videorecenzi z games.cz a u druhého zase Rogue Legacy, kterou jsem mu skoro vnutil a za týden mi volal, jaké je to peklo a jak u toho proseděl všechen volný čas.
  • ringmancz
    já mám spíš pocit, že to jsou většinou mladí, co začínali až na prvních 3D hrách. ale je to taky jen domněnka, nijak nepodložená, chtělo by to nějakou anketu :)
  • Inquisitor
    Já už půl století po smrti :D
  • Vogon
    Invincibilty, spletlo se mi to.
  • GlaDOS
    Možná to tak někteří mají. Nevím, nemůžu mluvit za všechny. Alespoň já ale s kostičkovanými (nejen) dosovkami kdysi strávil hodně času a žádnou alergii nepociťuji. Označit obecně pixel art za hnusnou grafiku je hodně povrchní. Beru ho jako médium, se kterým můžeš udělat moc pěkně vypadající hru (Enter the Gungeon, Hyper Light Drifter, Dropsy) nebo odpudivou (Shower With Your Dad Simulator). Vždy záleží na konkrétním provedení, ne na použité technice. 3D grafika není z nějakého důvodu lepší a platí pro ni stejná pravidla.
  • jeanczarny
    Tyo doufam, že ne. To bych byl dědek jednou nohou v hrobě :D
  • Sr_Lobo
    Když se ti zalíbila tahle hra, zajímalo by mě jak se teď těšíš na Eitr ? Pro mě je to asi jediná hra tohohle "typu", kterou si chci předplatit hnet jak to pude, protože to vypadá naprosto bombasticky *4*
  • drasta
    Hmmm tak ty mam jenom 4 :(
  • Mnam mnam na toto sa tesim *14*
  • Je vidět, že jsi to sledoval. Já ty vývoje nijak moc neprožívám a nechám se překvapit až na konec a rozpočty jsou pro mě španělská vesnice.. Vždycky je co zdokonalovat u každé hry. :D Na tom co říkáš nejspíše něco bude. U toho vývoje je taky největší zlo tlak na vývojáře.
  • U hipsterů se to počítá na počet pokácených stromů.
  • Je tam vela skrytych lokacii kde mozete najst zlate mince za ktore mozete kupovat vybavu, alebo fialove trojuholniky a kluce s ktorymi potom otvorite specialne dvere. V hre je aj niekolko challenge oblasti, kde vas na konci caka odmena s lepsiou vybavou.
    Hra ma velmi vysoku znovuhratelnost hlavne kvoli objavovaniu sveta a ziskavania unikatnych predmetov. Samozrejme hra sa da dohrat bez akychkolvek upgradov, ale nie je to nic jednoduche.
    Co sa tyka ovladania. Vela ludi sa stazuje na lock 30fps. Ja som to nejak nevnimal a bez probelmov som si uzil celu hru. Aj ked suhlasim ze 60fps by bolo lepsie. A velku vyhodu maju ludia co vlastnia ovladac. Klavesnica+mys nie je uplne dobre riesena, ale to len kvoli jednej veci - driftovaniu. S ovladacom driftujete smerom ktorym sa hybete, pri K+M je to smerom kde je kurzor co je niekedy dost chaoticke. Snad to fixnu.
    Co sa tyka dlzky hry, je to velmi dobre riesene. Na prve prejdenie na slepo vam treba tak 8hod+- (bez toho aby ste hladali vsetky skryte lokacie a zbierali vybavu atd.). Da sa urobit aj "speedrun" do 3hod. Ja mam nahranych 16hod a stale nemam vsetky tajne lokacie a vybavu. Pocitam tak 18-20h na vsetko.
    +
    Krasna grafika, Uzasny soundtrack, Pribeh, Vysoka znovuhratelnost, Dlzka hry

-Ovladanie K+M, pre niekoho lock 30fps, Sposob rozpravania pribehu

Za mna 9/10, ak by upravili ovladanie K+M tak dam kludne 9.5/10

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit