Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • minirecenzia:

Hru som podporil este na KS vyzerala krasne a soundtrack ma dostal. Nie som uplne fanusik takychto "bojoviek", ale preco to neskusit.

Vizualny styl je fakt nadherny. Zaujimave lokacie, nepriatelia, jedina skoda je ze nie vetko co bolo prezentovane v KS videu sa dostalo do finalnej verzie, resp. zlucili nejake lokacie a trochu to prerobili.
    Pre niekoho moze by nevyhoda ze vas hra nevodi za rucicku, ale hrac musi na vsetko prist sam. Nevadilo mi to, chvilu trvalo nez som prisiel na to ako byt uspesny v boji a tolko neumierat. Len co sa clovek nauci mechaniky hned je zivot lahsi. Inak je to skutocne obtiazna hra a ta linka obtiaznosti nestupa, ale klesa. Ked na zaciatku clovek umieral v bojoch so zakladnymi priserami ku koncu sa uz dali niektori bossovia dat na 1x. Kazdy boss, ale aj nepriatel je unikatny a ma vlasnu mechaniku, ktoru sa treba naucit. Boje su celkom pestre a zaujimave, nenudia a su zaroven aj velkou vyzvou. Treba vsak pocitat s tym ze budete umierat. A vela!

Co sa tyka pribehu, ten je celkom zaujimavy. Aj ked tu musim povedat ze tvorcovia to neurobili uplne stastne, kedze v hre nie je ziaden text a vsetko sa rozprava len cez obrazky, pripadne sifrovany jazyk (ktory sa uz ludom podarilo odsifrovat).
    Po hudobnej stranke je to nadhera. Urcite jeden z naj soundtrackov ake som v hre pocul. Kludne by som to dal na jednu policku spolu so soundtrackom napr k Journey.
  • Tak tos mě navnadil, obě díla považuju za zástupce nejlepších anime, co japonci kdy vytvořili a přesto, že jako pixelart se mi naposled líbil sword and sworcery, tak tohle mě vizuálně zaujalo ze screenshotů ještě než to vyšlo
  • s "pixely" souhlasim.
    jen mne mrzi, ze za ty prachy co vybrali, neni ta grafika "genialne krasna" :) a pixely se daji udelat pekne, jen to kazdy neumi.
    hra je delana v Game maker studiu, takze pokud to umite, tvorba odsypa pekne rychle.
    mi pripada grafika ve hre tak jako by si rekli: " uz vypada grafika docela dobre, proto hru honem vydame"
  • mam odohraných asi 5 hodín a tá hra je geniálna. Je ťažká, ale férová a má výbornú atmosféru. u mna 9/10
  • Kolik mi musi bejt abych byl "mladsi hipsta"?

Kdyz mi je tricet tak jsem mladsi nebo jak to funguje?
  • Ehm—*Light ☻
  • Toho uz docileno bylo. Co Hyper Lite Drifter dela, dela z her odenych do pixel art kabatku jako jeden z tech nejsikovnejsich. Je vizualne unikatni a herni mechanikou snad take—uvidim, tesim se.

Naproti tomu DS III. Vizualni kyc v preplacanosti a papundeklovosti. Kulisy jak z Hobita, nebo filmoveho Warcraftu—konstatne sustici polystyrenem / polygonem / nebo jinym obsahu neadekvatnim syntetickym nesmyslem. Vune rzi, trouchniveni dreva, paleneho masa, hliny v lese, nebo ozonu kondenzujiciho pod vodopadem z jednicky se zkratka nekona. Kona se Dark Souls, ktery pusobi jak XXIV. dil, co svoje koreny uz vic poslapat a vyrecyklovat ani nemuze. Vstric nejnizsim spolecnym jmenovatelum mainstreamu a tudiz na hony od uprimne radosti z vyrabeni obsahu noveho a neprobadaneho.
  • Pixel může být hnus, může být oku lahodný. To samé 3D. Lidé nechápou, že máš dva typy týmů na tvoření her: a) ti, co se spíše skládají z herních designérů, scénaristů atd. (tam ta grafika asi bude slabší), b) tým z programátorů a jiných podobných odvětví (tam asi děj a herní mechaniky budou slabší). Každý tým staví na jednom. A přeci do hry nebudu dávat něco, co jako tvůrčí tým mám za slabou stránku. Když dobře píšu knihu a neumím prokreslit charaktery, tak nebudu psát rodinnou ságu a třech generacích, ne?

Je mi jasné, že někteří lidé jsou znechuceni už pixelem, stejně jako já jsem byl znechucen 3D grafikou minulou dekádu. To bylo zas samý 3d, dokážeme renderovat i chloupky v podpaží, ale hratelnost nulová.

Možná to někteří mají skutečně jako pózu. To samé s 3D kartami a master racingem. Já si myslím, že vizuál může být hodně dobrý i s minimem. Prostě někdo potřebuje velký divadlo, někomu stačí komorní scéna.
  • Už se těším na víkend. Vypadá to epic. *4*
  • Někdy mám pocit - a je to jenom teorie, tak se možná pletu - že tzv. pixel-art se líbí především mladším hipstas, kteří tuhle hnusnou grafiku (i když tehdy byla většinou o dost hezčí) v90. letech nezažili a připadá jim cool, podobně jako filmy s Arnoldem a další věci z 80. a 90. let, které znají jen zprostředkovaně.

Já jsem hry, které takhle vypadaly, zažil, rád si je zahraju i po 20 letech, ale jinak jsem rád za pokrok, který grafika udělala. Beru to, jakoby dneska někdo udělal hru, která nepodporuje analogové páčky na ovladači a tvrdil, že je to cool, protože na PS1 taky žádné páčky nebyly a to byla ta pravá pařba.

Prostě nesmysl.
  • Videa na youtube jsou ještě o chlup hnusnější. Další smutná oběť indie nákazy. A býval to nejhezčí český herní redaktor... *3*
  • jeanczarny
    Chceš být při driftu neviditelnej? o.O
  • milos.bohonek
    Já jsem za poslední dva tři roky vlastně už docela "přepixelartovanej", ale Hyper Light Drifter vážně udělal dojem, i když uznávám, že na první pohled může na někoho působit trochu fádně (byť věci jako tohle: http://foto.games.tiscali.cz/hyper-light-drifter-15972/606508 nebo tohle: http://foto.games.tiscali.cz/hyper-light-drifter-15972/606472 vypadají dost působivě i jen tak na obrázku). V pohybu je to každopádně paráda a co je nejdůležitější, ta hra je opravdu dobrá. :)
  • Podle tvojí logiky fotorealistický render > malíř...
  • Vybrat dvojnásobek, tak už by to vypadalo možná líp jak Dark Souls 3...
  • Sr_Lobo
    Ty brdo nejsem fanda pixel artu ale tohle je se mi fakt libi, diky za tip Milosi *14*
  • Evangelion ftw!!!
  • pixel art je neco jako storytelling v souls hrach, jen naznacuje a je na hracovo fantazii, jak ho dokaze rozvinout

tohle nebo treba grafika ftl jsou proste kouzelny, minimalisticky perfektni *5*
  • ringmancz
    tahle diskuze nemá význam, lidi budou vždycky blbě mrčet o něčem, co stejně nebudou hrát. já hraju na velkým monitoru s vysokým rozlišením a nijak mě grafika neuráží, naopak mi přijde kouzelná.

a k obtížnosti, zatím mám za sebou asi 2 hodiny a severního mini bosse a nepřijde mi to nijak náročný. dneska je totiž módní hodnotit každou hru, která vás nevede za ručičku a kde můžete chcípnout, jenom když se moc snažíte, jako těžkou

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit