Přejít na výpis diskuzí
id Soft zápasí s vývojem Doom 4, nová verze míří na next-gen
3.4.2013 | Petr Poláček
166 příspěvků
-
ID soft pořád umí střílečky špičkově. Rage bylo slabé, když šlo o ježdění a nedotažené RPG mechanismy ... v momentě kdy vám dali do ruky zbraň tak to bylo dokonalý a málokterá dnešní střílečka má spád jako střílení v Rage. Takže Doom4 v podaní ID by měl dodat přesně toto: brokovnici, tunel ... a o zábavu by mělo být postaráno:)
-
-
Dokonale vystiženo!
-
rage bola zle vyzerajuca a zle optimalizovana nuda ;)
-
Hlavně neudělat mizející mrtvoly, co se rozpadají na kostru. Já chci brutální hru, plnou krve, pekla, černého humoru a skvělé hratelnosti. Doom 3 byl dobrá hra, možná kdyby ten rok nevyšel HL 2 byl by i král, ale takto to byla nadprůměrná hra, co mnohé ale spíše zklamala než nadchla.
-
-
víš ty, proč se k mizení mrtvol přistupuje?
-
-
Rage jsem nehral takze podle neho soudit nemuzu ale zkusil jsem si Doom 3 a to pro me tenkrat bylo velike zklamani. Stejne jim ale drzim palce at jim to vyjde.
-
-
No já se na Doom3 chystám až někdy v budoucnu(snad se na to nevykašlu) protože v době kdy D3 vyšel jsem to hrál jenom kousek u kámoše pááč jsem na to doma neměl PC.)Ale to co jsem viděl se mi líbilo ... ono to možná bude o tom, že v tý době lidi čekali něco jinýho než jenom tupý střílení. Halflife2 přišel s perfektní fyzikou a dalšíma vychytávkama a Doom3 byl prostě oldschool:) Dneska je doba taková, že každá druhá střílečka má nějakej cover systém, rpg prvky, ideálně ještě větvenej děj takže dneska to působí pro mě spíš jako super záležitost, že to bude "jenom" o úkrocích a střílení:)Rage jsem si mimochodem užil dokonale:)
-
-
No ja uprime cekal neco alespon z pulky tak super jako byl Far Cry ktery vysel chvili predtim. Na to aby Doom 3 byla old school strilecka je potreba mit tak o jednu baterku min a videt na cestu.
-
-
-
-
Slyšim ID Software a mě se vybaví jen Open GL :D
-
-
Mám takový pocit, že bohužel ani to ne, i když i já jsem na jejich QUAKE a prvních implementacích do 3dfxGlide a Open GL vyrůstal a končil střední respektive studoval/nestudoval vysokou :D ...protože po posledních hláškách Carmaka směrem k Open Source a PC vůbec mám pocit, jako když ho něco vzalo dost silně po palici a nějak v něm proházelo kolečka.... Pak by ten stav s tím, jak si sami se sebou nevědí rady byl i pochopitelný a nám nezbyde než se modlit, aby z nich vypadla ještě nějaká dobrá hra. A když "dobrá", tak alespoň za 3 než něco špatného (nechci poukazovat Duku, ale nemůžu jinak, páč tvá inkaranace měla zůstat pohřbená stejně jako ty sám, ale to už je jiná písnička). Celé iD software na mne působí, jako obří setrvačník, který je možná technologicky špičkový a skutečně umí udělat výborné FPS hry, optimálně na progaming scénu, ale nějak mi přijde, že se nikam od začátku neposunuli a bylo jim dobře, když byli malý team. Obsahově prostě pusto a s tím dnes neprorazí. A obávám se, že si s tím nevědí rady, jinak by ten restart vývoje DOOM4 nebyl. Toť můj názor. Spíš tak nějak běduju, protože QUAKE respektive QuakeWorld je pro mne dodnes nejlepší FPS competitive online/LAN hardcore hra. A nebýt jí, tak je dost velká otázka kde by vše ostatní bylo... například ani VALVE by tu nebyl minimálně, tak jak jej známe.
-
to proto že jsi nevzdělaný dementek
-
-
Mám takový dojem že o Open GL žádná z tvých mozkových buněk nic neslyšela *3*
-
Dobře ty *1*
-
-
Zeby Pepa od tramvaji? *1*
-
-
-
-
prečo rušia rage 2, som snáď jediný komu tá hra prilnula k srdcu? veď to bola perfektná hra a skvelá strielačka aké tu neboli už roky :(:( som z toho sklamaný :(
-
-
reage podelali pitomym doskakovanim textur to nebyla zadna revoluce usetrit vykon tim ze kdyz se to hybe nacete/zobrazi se desetina informaci a hrac si toho nevsimne a kdyz stoji hezky doloudujeme hires texturu ble *11* clovek si toho hned nevsimne ale ten dojem je blbej a kdyz se pak diky neotestovani projevi doskakovani brutalne s poradnym spozdenim chce z toho blit kazdej to byla proste takova vochcavka jak udelat pekne vypadajici hru aniz bych to umel v pohybu "hnusna" a kdyz se zastavim jestli ta zed je vazne jen smoha voala je tam pekna textura...
-
rage dodal akci, výbornou akci, všechno bylo v pořádku, stará dobrá škola až na jednu věc, chyběl BOSS, a kde neni boss, tak hra taky nebude boss, bohužel, chce se mi brečet jak brutálně tuhle hru zařízli
-
-
nesúhlasím, rage je síce fps strielačka zo starej školy no s modernými prvkami, kde práve boss fighty nie sú teda nič atraktívne a ani moderné. Ak si chcem zahrať boss fighty tak si pustím hd remake painkillera hell and damnation a vyzabíjam po tucte bossov rad za radom.
-
-
tak samozřejmě že boss neni nutnej, viz fear, ale pokud na mě řve z traileru nas ranej desetimetrovej mutant, tak čekám, že idsoft dodá stylově obsah, snad si rozumíme, hra nemá konec=hra neni výzva
-
-
ale veď ten desať metrový mutant tam bol :) dokonca aj zopár minibossov? hral si ty vôbec rage?
-
-
ale tenhle přístup je špatně, tohle mě nebaví, nabavilo mě to ani v half life 2, kde to je dotažený k dokonalosti a ani dva datadisky nestačily, někdo jim to žere, ale já ne
i ten blbej prey, kterej sem přetrpěl jenom abych viděl jak to skončí, říkám ti skončit prey takhle, tak ani nevim co bych dělal -
nepochopili sme sa, moja chyba, ospravedlnujem sa, nevedel som že si mal na mysli záverečného ubercool a uberhard bossa a celkový záver hry :)
ako som už spomínal v inom komente ako reakciu na koment od užívatela DDARE
"každá hra má ale svoje slabé miesta, konkrétne u rage to bolo to tzv anticlimax vyvrcholenie, kde nastane po prejdení hry a pozretí záverečného a extrémne krátkeho outra určité sklamanie namiesto akejsi satisfakcie."
takže v tomto s tebou súhlasím ten koniec nebol v žiadnom prípade ideálny, ba si priam pýtal pokračovanie, no ako sme sa dnes dozvedeli, páni z bethesdy stopli vývoj rage 2, takźe sa prípadného rozuzlenia celého príbehu už asi nikdy nedočkáme ... -
očividně mě pořád nechápeš, já od hry čekal, že to prostě nějak vygraduje a nakonec tam nebylo nic, ta hra nemá konec, to je celý
-
-
-
-
Jsem dneska upsaný :D Amen, konec mi tam chybí, ideálně tak ještě jedna mapa (dusk) a pak ten zmíněný bos, typu obřího chobotnicopavouka s vysavačema a rotačákem ;o)
-
-
Sorry že si tě zrovna beru jako příklad, ale tady vidítě přátelé, jak jsme rozdílní a přesto mnohdy stejní (přestaňte se furt hádat a hatovat co rádi nemáte)
U Bioshocku jsme se třeba my dva absolutně neshodli (akorát se chystám dodrtit ten final fight) a fust si myslím, že je to báječná hra. A u Rage s tebou třeba absolutně souhlasím. A přitom nás počítám takových moc nebude. Dokonce jsem to jednou hrál a ze Steam friend listu přilítlo "co to hraješ? :D" Prostě každý má své preference ;o) Já si Rage dokážu neskutečně užít, ale nemožnost si u nás pořídit to DLC s těžší obtížností mně asi dožene k tomu to stáhnout z netu. Jinak já třeba ulítnu na čemkoliv, pokud mi to neháže klacky pod nohy, nebo to vyloženě nefunguje, či to není zaměřené jiným směrem ;o) Promakanou hru s barbínama bych asi fakt hrát nechtěl ;o) -
-
Pozri sa, poviem ti to takto, ja som asi jeden z mála tých, ktorí majú v obľube hry ktoré väčšinu hernej populácie absolútne nezaujímajú.( pre príklad uvediem rage, trine I a II, moh 2010, moh warfighter, portal II , mafia II, far cry II, duke nukem forever, vietkong atď, to môžem snáď pokračovať do aleluja).
Trebárs pomerne hojnému počtu ľudi sa páči saints row 3, spec ops the line alebo sleeping dogs, či nedávno vydaný bioshock infinite, no ja konkrétne tieto hry úprimne z celého srdca priam nenávidím, či už je to z dôvodu chabého pokusu o revolučný príbeh a následnej odfláknutej hrateľnosti alebo to je pre zmenu prekysličená "hrateľnosť" niekedy hraničiaca aj s morálnymi hranicami ako v prípade sr3 a sleeping dogs a absolútne otrasný alebo neexistujúci príbeh.
A mimochodom, ak sa ináč nevieš dostať k tomu pred štvrť rokom vydanému DLC the scorchers pre RAGE, existuje tzv. trade systém na steame, kde si vytvoríš na trade fóre topic čo chceš vytradovať a niekto sa ti ohlási a za nejaký bagatel si to formou giftu vymeníte a celý idiotský sýstem blokovania regiónov jednoducho obabráte, ja som trebárs vytradoval konkrétne toto rage dlc za batman arkham asylum. -
-
Celou dobu o tom píšu, každý jsme jiný ;o) z těch vyjmenovaných některé miluju (Portal 2, Mafia 1/2, FarCry 1/3, Vietkong, Sleeping Dogs) a některé nemusím zase vůbec já (DNF, Far Cry 2, MOH)
O tom trade systému vím ;o) Zrovna zkouším poprosit jednoho maníka z another country ;o) -
-
jj určite to vyskúšaj, ja konkrétne môžem len a len odporúčiť tradera s nickom Batrami
http://steamcommunity.com/profiles/76561198029234979
fakt skvelý týpek z kanady, práve od neho som vytradoval scorchers. -
-
XY: Tak to je dobrý :) Já to hledám už od začátku po netu jako divý a nic mi to nikdy nenašlo, že nějaký gamersgate je vím, ale podívat se tam mně nenapadlo. Díky chlape! Nejdříve jsem nevěděl jak, a teď hned dva zdroje dneska... de se pařit na ještě těžší :) hurá :)
-
scorchers jsem koupil zcela regulerne ihned po release na gamersgate.com
-
-
-
-
-
Je to tak, Rage je nedoceněnej akční klenot. Akorát se to srovnávalo s koncepčně odlišným Borderlands a ještě víc odlišným Falloutem, říkalo se, co Rage nemá a tyhle 2 hry jo, ale že právě Rage má nejvybroušenější akci ze všech titulů za dlouhý léta, to už nikoho netáhlo. Navíc je ta hra vizuelně nádherná, kam se hrabe Crysis...
-
-
ako hovoríš, ja som vyrastal na hrách ako boli fallout 1 a 2 a keď som sa dozvedel že vyjde hra podobného postapokaliptického konceptu ale na rozdiel od falloutu to bude práve klasická old school strielačka, tak som hltal informácie o rage jednu za druhou, bolo to možno aj preto, že mi fallout 3 absolútne nesadol, očakával som možno od neho niečo úplne ale úplne iné a dostal som fádnu, graficky neatraktívnu zmes the elder scrolls a gothicu.
Ale späť k rage, ako si spomínal táto hra má fakt tú akčnú stránku tak neuveritelne skvele vybrúsenú a prepracovanú, že z nej priam srší samá dokonalosť fps žánru.
A keby som mal zhodnotiť hry na základe art designu, ktoré vyšli behom poslednej dekády a ktoré som hral tak rage udelím tutových 10 z 10, pretože tak skvelý pocit z fps hry som nezažil už hodne dlho, posledne to bolo snáď len u half life 2.
A potretí krát ti dávam za pravdu, RAGE je proste skvele vybrúsený fps klenot, ktorý je žial tak ohavne nedocenený až to je k zaplakaniu. -
-
/OT/Já ti to mínus nedal ;o) V podstatě je moc neřešim, dokud nemám -7, to už je pak čas zamyslet se, že je něco špatně :o) To jen tak na okraj. Na ten druhý okraj... a co říkáš na Fallout New Vegas? Spousta lidí, včetně mně to považuje za jedno z těch dost lepších RPG, obvzláště když se to proprietálně opepří správnýma modama. Kupil jsem to se všema DLC, nahodil EVE, MMUE, texturky a jako celkem nářez náhodou ;o) Jde i docela poznat, že to dělalo troške jiné studio ;o) /OT/ - Fallout není ID ;o)
-
-
mňa osobne tento neštastný hodnotiacich systém plusiek a mínusiek, ktorý je mimochodom velice ľahko zneužiteľny nejako netankuje...
apropo new vegas ma celkom aj chytil, no nebolo to rovnaké ako trebárs u fallout 1 alebo 2, u tých starších fallout hier som strávil nespočetne množstvo hodín, konkrétne fallout 2 som prešiel snáď aj 20 krát...New Vegas som dohral raz a ani jedno dlc som si nekúpil no minulý rok som si obstaral goty edíciu new vegas a možno sa k tomu časom niekedy ešte dostanem a možno prejdem aj všetkok ten dlc obsah, no ako som už hovoril, Fallout 3D ma vôbec neohúril, pretože mi to na rozdiel od predošlých izometrických dielov pripadalo neuveriteľne prázdne a fádne ...
RE OT: čo si myslel tou poznámkou že fallout nie je ID :)
-
-
Rage je zábavná stílečka , podprůměrná závodní arkáda a mizerné RPG . A můžete nesouhlasit , ale pokud mám hodnotit celkově , tak to nikdy klenot být nemůže .
-
-
Taky že nesouhlasím, a řekl bych, že dost právem. Rage není RPG, to bychom mohli vyčítat i Tetrisu, ze jako RPG stoji za pendrek. Sám iD to označuje za first-person-shooter. Borderlands, Crysis, Far Cry...neznám střílečku s tak zábavným ježděním, jako Rage. Jízdní model je lepší, než co maj arkádový NFS za posledních několik let, což je dost smutný. Jako odreagování od střílení je to podle mě fajn prvek. S koncem souhlas, ten byl trochu nešťastně useklej. Ale těžko na tom strhám hru, u který jsem se 15 hodin předtím královsky bavil :)
-
budeš prekvapený ale v niečom s tebou súhlasím, no klenot a hlavne teda nedocenený klenot to je, to tomu nemôžeš uprieť, každá hra má ale svoje slabé miesta, konkrétne u rage to bolo to tzv anticlimax vyvrcholenie, kde nastane po prejdení hry a pozretí záverečného a extrémne krátkeho outra určité sklamanie namiesto akejsi satisfakcie.
-
Naprosto souhlasím, ale právě ta střílečka s tím prostředím a nádechem rpg (závody jako bonus, vždycky je rád odjezdím při znovuhraní) jako FPS shooting to právě funguje celkem dobře. Prostě taková kvejkovina v pěkném prostředí a s pěkně se pohybujícíma mutantíkama ;o)
-
-
Doomovka no :) Quakovinou myslím spíš trojku, rychkou, akřní, dá se tančit s brokovnicí ...;o)
A Quake 4 nebyl zase úplně špatný, ale více jsem ho možná doceňoval jako "tvorbu" třeba ty mechanické mosty a některé lokace, jindy ale některé pasáže zase už nudily, taky mám z Q4 spíše smíšenější pocity, ale např. pasáš, jak z tebe udělají "jednoho z nich" miluju dodneška i s celou následnou akcí. Tam ta hra celkem zase nabrala dech... -
hmm ako si teraz spomenul výraz kvejkovina, hneď ma napadlo to neštastné pokračovanie Quaka....teda Quake 4, dúfam že takto nedopadne aj DOOM 4
-
-
-
-
-
-
Doom? rozhodne ANO a neni to jen nostalgie
-
Máme rok 2013 a já pořád hraju DOOM 1 *15*
-
pritom je to tak jednoduchy :D nulovej pribeh, tuna zbrani, tuna powerupu, zajimavy potvory a levely, normalni optimalizace na pc a vyhnout se vsem dementnim trendum dnesnich fps (omezeni poctu zbrani, autoheal, nesbirani munice nebo naplnovani munice z beden)
-
-
O to víc zamrzí, že když se objeví něco, jako Kane and Lynch, tak prostředí, zbraně, atmosféra na jedničku s hvězdičkou, ale akční režba za čtyři
-
Ještě bych přihodil hodně pekla a je to ideální kombinace :-)
-
Pakliže to bude i na konzole, tak bych ani moc neočekával více jak dvě zbraně....Stačilo, jak dopadl DNF a dvě zbraně, kdy ani patch, co to opravil na 5 zbraní to nějak nevylepšil.
-
pod to se podepisu :)
-
-
Poměrně solidní postmortem ohledně Rage měl Carmack už minulý rok na poslední keynote. Problém toho enginu není v tom, že by předběhl dobu (tudíž, že na to je "zatím" slabý hw), ale v tom, že je důsledek kompromisů, aby to běželo jak na konzolích, tak na PC. Jakkoliv může být megatexture nebo 60 FPS revoluční, tohle prostě mělo počkat na next-gen konzole.
Takže v id Tech 5 např. není dynamické světlo, byť to bylo v předchozím enginu a je to to, co všichni obdivují teď na UE 4.
Druhá věc je, že i kdyby engine v Rage nakrásně fungoval, neodstraní to problémy s herním designem, jako je (chybějící) smysluplný příběh, nebo (chybějící) otevřené lokace, nebo linearita. Věřím, že Carmack se poučil (což vypadalo už na té keynota, minimálně proto, že o tom byl schopen mluvit), a promítne to do dalšího enginu.
To, že v id ale chybí koncepční herní vize a silná autorita, která by tu vizi byla schopná předat týmu je z posledních her vidět. Tohle podle mne stačit nebude:
"John Carmack got up in front of everyone and said something like, "Doom means two things: demons and shotguns." (citace z původního článku na Kotaku). -
-
Asi si mal na mysli dynamicku zmenu pocasia/nasvietenia.Samotne dynamicke svetla v hre su, napriklad vysterely, ale je ich malo. Je to koli tomu ze velku cast grafiky predrenderuvaju zapekaju prave do megatexture. A druhy problem je velka pametova nenazranost megatextrue (teda hlavne na disku). Uz tak bol rage pre ludi neprimerane velky vzhladom na obsah.Viem si predstavit ze v nejakej HD kvalite textur by na pc mal kludne aj cez 50-60gb.
Co sa tyka designu a obsahu plne suhlasim. Rage bol slaby aj na pomery ID softu.
No co sa deje v ID softe posledne roky je asi zahadou.Jednak odpredaj firmy, a potom aj tie zmeny distributora.Je dost mozne ze ludia stratili motivaciu a sam Carmack poznamenal ze uz ani vecsinu casu nevenuje kodovaniu a researchu ale roznym business veciam co je dost na skodu :-(
-
-
Ak to bude ako Doom 3, tak si to môžu rovno nechať *7* Nepatrím medzi tých, čo si honia nad grafikou a nič iné tam nezaujalo...
-
Nový Doom bych si rád zahrál a těším se, až jednou vyjde. Ale mnohem radši bych viděl nový díl Quake. 2. díl mě i po 15 letech pořád baví a rád bych viděl plnohodnotného nástupce !
-
Co si budeme povídat, Carmack v posledních letech toho více nakecal než vytvořil a pořád jenom žije z úspěch DOOMA I a II. Nevím jak to ten chlap dělá, ale jiná firma kdyby vytvořila to co on v posledních deseti letech, tak by se už dali na leštění klik. Umí v tom chodit to se musí nechat, ale jeho myšlenky jsou už poněkud zastaralé.
-
-
No nevím jestli toho opravdu více nakecal než udělal. Akorát herní branže už není jeho 100% zájmem. Najdi si na googlu "space x - john carmack". Taky bych se raději věnoval vývoji raket a navigačních / řídících systému pro ně kdybych na to měl ( hlavu ) a v minulosti už jsem si na takový koníček pěkně vydělal programovaním gamesek. Než se nechat dokola peskovat hráči, kteří, ať uděláte co uděláte, si stejně furt na něco stěžujou.
-
Return to castle Wolfenstein byla pěkná hra. Poslední díl jsem nezkoušel. Datadisk k Doom3 RoE daleko překonal klasickej Doom3. A Rage taky nesbíral zrovna špatnou kritiku. Takže bych to bral jako nadprůměr.
-
-
Ale je to nemastný, neslaný.. Ta firma na mě působí svým chováním jako EA s Ubisoftem dohromady a to myslím ve smyslu velkohubých prohlášení. A přitom jako nic moc... V posledních víc jak deseti letech by je hodně firem strčilo do kapsy a to přitom už tady některé mezi náma nejsou.
-
-
Rozhodně si kvůli Wolfenstein Enemy territory trochu úcty ještě zaslouží...takže z těch deseti let to změn na pět :-)
-
-
Bohužel ale id neudělali RTCW, Enemy Territory ani datadisk k Doomu 3 (wikipedia říká, že se na něm podíleli, hlavním vývojářem ale nejspíš byli Nerve). V tomhle tisíciletí udělali jen Doom 3 a Rage (+ věci jako Quake Live, D3 BFG Edition apod.).
-
-
-
-