Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inquisitor

Hratelná je, ale já si počkám na dodělanou hru. Nechce se mi to hrát dvakrát.

• Však já ti píšu, že na to, co je "lepší film" nedokážu odpovědět, ale dokážu odpovědět jaký film mám radši. Tam ty žánry totiž můžeš míchat, jak chceš. Protože je to tvůj subjektivní pocit. Dokážu takto porovnat i naprosto rozdílné žánry, třeba komedii a horor.

Když se vrátíme ke hrám, tak Cyberpunk měl kolik? 8/10? Tudíž podle hodnocení je to horší hra. Takže odpověď na tvojí otázku je v hodnocení. Tudíž nechápu proč se na to vůbec ptáš, když to hodnocení máš jasně dané a Indy v tomto směru vyhrál.

Ale z logického pohledu tomu tak není, jelikož tu recenzi psal jiný člověk s jiným pohledem a taky je to jiný žánr. Ty hry vyšli v jiném roce. Mezitím si Cyberpunk prošel několika updaty, který v tý recenzi vůbec nejsou, takže by dneska mohl dostat klidně tu 10/10. Ale vesměs platí, že recenze je názor recenzenta a rozhodně to neurčuje jestli tě hra bude bavit nebo nebude. A podle mě je úplně jedno jedno, jestli někdo řekne že je lepší Cyberpunk nebo Indy. Vždycky záleží pouze na tom, jestli se ta hra bude líbit Tobě. Znám plno 10kových her, které mě nebavili.

• Hidden

Srovnej tedy treba dve zde recenzovane devitkove hry - Cyberpunk a Balatro. Pokud bys hodnotil podle kategorii jak jsi zminoval v jinem prispevku, vyjde ti, ze Balatro je oproti CP osklivejsi, zvuci hur, o pribehu nemuze byt ani rec, produkcni kvality z kategorie "budget" a presto je to povedena hra, protoze je proste zabavna. Pokud bys chtel hodnotit takto, musel bys mit na kazdy prvek hry nejakou vahu a scitat jednotlive polozky. Jenze, neco jako objektivni navahovani jednotlivych polozek tezko udelas, protoze pro nekoho je treba grafika dulezita, pro nekoho moc ne, neco je v danem zanru standard a v jinem zase ne a tak dale. Jak psali kolegove drive, proste nejde takhle univerzalne srovnavat mezi zanry a vydavat to za dogma. Pro me je treba lepsi CP nez Balatro, ale to neznamena, ze nekdo by je nehodnotil presne naopak. :)

• lito

podívej se na Digital Foundry, tohle vypadá úžasně a pro fanoušky Indiany splnění snu. Navíc v současné době, kdy vychází hry, kde se neoptimalizuje, tak tu máš hru skoro v nativním 4K, 60FPS s RT nasvícením na Xboxu X. Paráda. Dle Johna z DF je to nejlepší hra s licencí, kterou hrál. 

• Vše co zmiňuješ nejsou žádné překážky k hodnocení. 

p.s.: Tvoje otázka "jaký film mám radši" jasně ukazuje, že neustále nevíš o čem je řeč! Zde se nevede debata o tom co má kdo rád, ale jak dobré to je!!! To je úplně něco jiného co jsi do teď nepochopil. 😉

• Tady se háže absolutním hodnocením jen tak náhodně poslední dobou ne. Předtím rozbitá vcelku nudná srajda Stalker 2 dostane 9/10, teď tohle.. jsem zvědavý, jaké to opravdu bude.

• Jsi dost mimo, srovnávat nesrovnatelné žánry. Podobný to je možná tak pohledem kamery a i tam je to rozdilný, když se Indyho pohled mění při běžném pohybu a třeba při šplhání. To je jako kdybych se zeptal jestli je lepší Diablo nebo Age of Empires. Oboje má pohled zhora, ale hraje se úplně jinak.

Cyberpunk je čistá open world střílečka z budoucnosti, zatímco Indy je lineární akční adventura z minulosti, která klade důraz na řešení hádanek a překonávání překážek. Tudíž úplně jiný žánr. Takže si to musíš asi rozhodnout sám podle toho, co tě osobně baví více.

Když něco srovnáváš, tak potřebuješ argumenty. Tzn. proč je to lepší. A pokud srovnáváš 2 jiný žánry, tak zjistíš, že to srovnávat zkrátka nejde, protože to má zrátka jiné prvky, který ten žánr odlišuje od toho druhého. Proto já bych třeba nedokázal odpověď jestli je lepší Green Mile nebo Interstellar. Protože jsou pro mě ty 2 filmy tak rozdílné, že to zkrátka nemůžu srovnat. Každý z těchto filmů na mě působí úplně jinak.

Ale pokud by jsi se měl zeptal, jaký film mám radši, tak ti bez debat odpovím Interstellar. Viděl jsem ho asi 5x a patří k mým nejoblíbenějším filmům. Ale rozhodně bych neřekl, že je lepší než Green Mile, a naopak.

• JohnyTheZik

Nesmysl. Mohlo by to být samozřejmě odladěnější, ale hra je v pohodě hratelná.

• lito

Nechápu, proč vytahuješ CP2077, tam recenzenti globálně selhali, ta hra i po x patchích a DLC není ani na 9/10. 

Hru bych uzavřel jako 8/10, fajn hra s mrtvým a nevyužitým ale krásným městem, které je jako kulisa k pseudo- RPG hře. Hra ,která chce být GTA, Deus Ex a Ghost in the Shell, přitom nic nedělá pořádně. CP2077 ovšem funguje v určitých misích jako lineární hra skvěle, takže ji za to dávám kredit, také chválím grafiku, atmosféru, art-design. 8/10. 

Takže ano, Indy má globálně vyšší score než CP2077, takže ano, s velkou pravděpodobností to bude lepší hra. Nemáš zač.

• BohumilCisar

Jsem moc rád, že se to povedlo, z videí jsem byl naprosto nadšený. Už ať je to na PS5 :)

• Já si myslím, že Zelená míle. Ale je to těsné. 

Vždy lze srovnávat, je hloupost se tvářit, že ne. Žánr absolutně nerozhoduje. Otázka byla naprosto smysluplná. 

Buď se nedokážete rozhodnout a nebo nechcete. Jiný důvod v tom není. Škoda, mě by zajímal váš názor, která z uvedených her je lepší. Protože takhle to vypadá, že CP je vzhledem k bodovému hodnocení horší hrou. (to já ale posoudit nemohu, protože jsem IJ ještě nehrál)

• Inquisitor

Celkem překvapení potom hatu všude. Jak vidno, není radno soudit předem:)

• Inquisitor

Tak Stalkera si zahraju minimálně za rok. Teď to nemá cenu, hra není dodělaná.

• ales.smutny

Ne, no, protože to není smysluplná otázka. Je lepší Zelená míle nebo Interstellar?

• frank.horigan

Tak Microsoft je snad pumpuje penězma  bez kterých by to asi neudělali. A vydává jim to na své platformě.

Samozřejmě, pokud ti nevoní Microsoft, opěvuj MachineGames.

• JohnyTheZik

(Ne)podpora Vávry je celkem vtipná, ale chápu a podepisuju :D! Snad to dobře dopadne.

• Já se ptal vás. Očividně se odpovědi nedočkám. 😐

• Deywik

Od Aleše ty recenze pro mne mají hodnotu. 🙂 Takze jo, tesim se maximálně.. 

• Machine games toho planovaneho wolfa 3 uz delat nebudou? Tesil jsem se na adu v mechu ! 🤣

• ales.smutny

Klíčová otázka je: "je to lepší než Wobbly Life?" 🤔

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit