Indiana Jones and the Great Circle – recenze
-
Trochu flop argument chválit vydavatele za dobrou hru 😂😅 takže tvou logikou je absolutní fail DA Veilguard chybou EA?
-
Já si s radostí pohejtím, ale vždy až když dotyčná hra vyjde a je to jednoznačně sr... 🥹
Upřímně se spíše nedivím těm co v rozumné míře a konstruktivně hejtí než abych chápal ty, kteří slepě přijímají kdejaký moderní výblitek 😄
-
A jsi si doufam vedom, ze hodnoceni Game of the year je subjektivni podle clenu poroty a jediny rozdil mezi nazorem jednotlivce a nazorem poroty je ten, ze je to souhrn nazoru, a kde se najde nejvetsi shoda. A to ani nemluvim o pripadech, kdy hru roku v nejakych platcich urcuje jen jeden clovek. Jinymi slovy, hodnoti stejne jako Franta Vomacka odvedle, jen jich je vic pohromade, takze kdyz 4 porotci reknou, ze nejlepsi je hra A a 6 porotcu ze hra B, tak se sice vyhlasi hrou roku B, ale pro ty ctyri porotce to stejne bude spatne. Ale jestli je pro tebe nejlepsi hra ta, o ktere nejvice lidi rika, ze je nejlepsi, pak budiz. Ale nic to nerika nutne o kvalite hry, jako o tom, ze se libila vice lidem. Ovsem tyhle subjektivni vjemy jsi vyse slyset nechtel.
Ovsem pokud to skutecne beres takhle, tak ciselne hodnoceni je principem stejne jako hodnoceni hra roku a podobne, takze nemusis nutne dotirat na neboheho redaktora a muzes prostou uvahou dospet k tomu, ze cislo 10 je vyssi nez cislo 9, takze Indy je teda asi lepsi nez Cyberpunk. Spokojen? ;)
-
No vidíš. A zase někomu nemusí sednout drama z vězení a zvolí Interstellar.
V podstatě můžeš dostat dvě různé odpovědi: "Já si myslím, že..." (tedy naprosto subjektivní názor). Nebo: "V tomhle žebříčku se lépe umístila..." (což je většinou statistika z mnoha názorů). A naprosto chápu, že se autoři recenzí snaží své subjektivní názory držet pro sebe, dokud je k tomu netlačí právě tvorba nějakých žebříčků.
Já třeba řadím Albion nad první Fallout i nad první BG. Jsou to skoro stejné žánry a je mi naprosto jasné, že se s většinou neshodnu (možná částečně, ale určitě nejen proto, že většina Albion nehrála).
-
Ty si vybíráš, co budeš hrát podle GotY bez ohledu na zasazení nebo na žánr?
To je jen statistika z mnoha názorů. Počkej si, až se sejde dost názorů na Indyho a pak porovnej s názory na na CP2077, jestli ti tak moc jde o nějaké "objektivní" hodnocení. Zatím to vypadá, že názory na Indyho budou pozitivnější, ale pro někoho, komu třeba z nějakého důvodu leze krkem Harrison Ford, to může být obráceně,
-
Game of the Year
Recognizing a game that delivers the absolute best experience across all creative and technical fields.
jde to, samozřejmě že ano: https://thegameawards.com/nominees/game-of-the-year -
Game of the Year ... kupodivu se tam míchají žánry a vyhraje jen jedna. Ale ty říkáš, že to nejde. 😂
-
Další tragéd ...
1) Nevím kdo vařil ten hamburger a jak chutná
2) Na Oskarech se vybírá nejlepší film z filmové produkce, McDonald se tam myslím nikdy neukázal.
3) Game of the year ti něco říká? Asi ne, podle tebe ji zvolit nelze.
-
To si klidně počkej, ale říkat, že je hra nedodělaná, nebo že to nemá teď hrát cenu, je nesmysl.
-
Tak řešení je jednoduché. Nevydávat srance a neprznit milované značky. Pak ani ti hateri nebudou mít munici.
Na PoE 2 jsem taky zvědavý. Naposledy jsem v Arpg ulitnul na diablo 2 a Sacred 2. Tohle by mě mohlo znova bavit.
-
Je tedy neuvěřitelné, že ten nejlepší film dokáží na Oscarech vybrat. 😂😂 Podle tebe, to nejde, protože se tam míchají žánry.
-
Jsem rad, ze po delsi dobe asi konecne opravdu povedena hra od velkeho vydavatele. Farmeni streameru, youtuberu na antiwoke / woke srackach a hlavne tedy prujmu jejich papouskujicich fandu u temer kazde diskuse uz je stejne otravne jako vsechny ty "povedene" AAA hry za posledni dobu.
Jen ted teda nevim co budu delat ... jsem rad, ze jsem se dopracoval z Male zony na Skladku a do toho ted povedeny Indy a vecer je vychazi PoE 2 ...
-
Já bych se moc neradoval. Takový tvůrci Hi-Fi Rush měli taky radost že dělají s Microsoftem a jak to dopadlo 😂
-
A je lepší Zelená míle, nebo doma dělaný hamburger?
-
Hratelná je, ale já si počkám na dodělanou hru. Nechce se mi to hrát dvakrát.
-
Však já ti píšu, že na to, co je "lepší film" nedokážu odpovědět, ale dokážu odpovědět jaký film mám radši. Tam ty žánry totiž můžeš míchat, jak chceš. Protože je to tvůj subjektivní pocit. Dokážu takto porovnat i naprosto rozdílné žánry, třeba komedii a horor.
Když se vrátíme ke hrám, tak Cyberpunk měl kolik? 8/10? Tudíž podle hodnocení je to horší hra. Takže odpověď na tvojí otázku je v hodnocení. Tudíž nechápu proč se na to vůbec ptáš, když to hodnocení máš jasně dané a Indy v tomto směru vyhrál.
Ale z logického pohledu tomu tak není, jelikož tu recenzi psal jiný člověk s jiným pohledem a taky je to jiný žánr. Ty hry vyšli v jiném roce. Mezitím si Cyberpunk prošel několika updaty, který v tý recenzi vůbec nejsou, takže by dneska mohl dostat klidně tu 10/10. Ale vesměs platí, že recenze je názor recenzenta a rozhodně to neurčuje jestli tě hra bude bavit nebo nebude. A podle mě je úplně jedno jedno, jestli někdo řekne že je lepší Cyberpunk nebo Indy. Vždycky záleží pouze na tom, jestli se ta hra bude líbit Tobě. Znám plno 10kových her, které mě nebavili.
-
Srovnej tedy treba dve zde recenzovane devitkove hry - Cyberpunk a Balatro. Pokud bys hodnotil podle kategorii jak jsi zminoval v jinem prispevku, vyjde ti, ze Balatro je oproti CP osklivejsi, zvuci hur, o pribehu nemuze byt ani rec, produkcni kvality z kategorie "budget" a presto je to povedena hra, protoze je proste zabavna. Pokud bys chtel hodnotit takto, musel bys mit na kazdy prvek hry nejakou vahu a scitat jednotlive polozky. Jenze, neco jako objektivni navahovani jednotlivych polozek tezko udelas, protoze pro nekoho je treba grafika dulezita, pro nekoho moc ne, neco je v danem zanru standard a v jinem zase ne a tak dale. Jak psali kolegove drive, proste nejde takhle univerzalne srovnavat mezi zanry a vydavat to za dogma. Pro me je treba lepsi CP nez Balatro, ale to neznamena, ze nekdo by je nehodnotil presne naopak. :)
-
podívej se na Digital Foundry, tohle vypadá úžasně a pro fanoušky Indiany splnění snu. Navíc v současné době, kdy vychází hry, kde se neoptimalizuje, tak tu máš hru skoro v nativním 4K, 60FPS s RT nasvícením na Xboxu X. Paráda. Dle Johna z DF je to nejlepší hra s licencí, kterou hrál.
-
Vše co zmiňuješ nejsou žádné překážky k hodnocení.
p.s.: Tvoje otázka "jaký film mám radši" jasně ukazuje, že neustále nevíš o čem je řeč! Zde se nevede debata o tom co má kdo rád, ale jak dobré to je!!! To je úplně něco jiného co jsi do teď nepochopil. 😉