Přejít na výpis diskuzí
Jade Raymond: „Je zde prostor jen pro 10 AAA titulů ročně“
25.3.2013 | Aleš Smutný
118 příspěvků
-
Kdyz vis, ze je tam spatny F2P system,proc tu hru hrajes ? Je tady kopec mmo ktere ze nic nestoji, a ty ktere jsou fakt dobre, maji z velke casti dobry F2P!
A mimo to, MOBA hry ukazuji jak super dokazde fungovat F2P bez zasahu do hry! -
vidno že časy keď sa kupovali hry v časopisoch SCORE a GAMESTAR sú dávno fuč :D
-
Padly prodeje konzolových her z klasické distribuce, z digitální rostou - prodeje na Steamu rostou každoročně o desítky procent
-
a proč vzdyt mluví rozumne
-
Pokračování v 80 stránkové diplomové práci na téma "Poptávka na trhu AAA videoher ". Věnováno neznámému diskutujícímu, který ji pak na svém dvorku zapálí svými prdy.
-
No a je zde ještě nebezpečí zrušení "služby" (jak se poslední dobou tvrdí). Neplatiče to přestane bavit, platiči nebudou mít s kým pořádně hrát -odliv aktivních uživatelů. A provoz serverů nakonec bude prodělávat. Provozovatelé hry to zavřou a peníze vložené do hry budou ta tam.
Zlaté dedikované servery! -
Náklady na AAA hry se zvyšují, náklady na marketing také...ekonomická činnost je postavena na růstu, pokud klesne o pár procent samotný HDP...pocítí to tisíce lidí, třeba vyhazovem a mluvíme o krizi. Pokud klesly tržby klasických her 15-20% jak píše kolega, klesají zisky a nějaké tituly jdou i do ztrát. To je krize a nejlepší řešení je omezit množství AAA her na trhu. Proč? Pokračování příště...
-
na debatu na týhle úrovni se teda fakt mám příliš rád.
-
Dekuji za padny ARGUMENT :D Od ted Te ignoruji .)
-
Prosim Te uz nereaguj... to Te tedy musi vytacet Tve vlastni reakce, ktere tu pises... Udelej to pro nas oba a uz nepis :)
-
Nebudu tě vzdělávat...tvé očividné IQ ti to nedovoluje, už kolikrát jsem z debat odešel nasrán a hlupák, který nedokázal relevantně argumentovat si myslel, že má pořád pravdu. Not anymore.
-
Tak to promin , ale to ma teda pekar v pekarne krizi kazdej den, kdyz nedostanes zrovna ten den chut na rohlik a jemu jich tam deset zbyde... :D
Jakto sakra, ze se naklady na kazdou hru zvedaji ??? Kdyz tu mame krizi a nikdo to nezaplati ??? Podivej se, na co se to svadi vzdycky.. od zacatku a porad dokolecka : PIRATI,KRIZE,PIRATI,KRIZE ... a vzdycky to mele nekdo, kdo vydava podprumernou hru... NA PC SE NEDA VYDELAVAT! : Prijde Heroes... prijde Shogun... Prodeje jak blazen ... Krize .... -
Asi si to nepochopil. Kdysi si zaplatil 250/měsíc třeba a dostal si hru, každej na tom v tý hře byl stejně (!!!) . Dneska? hraješ buď zdarma ale v mnoha případech s omezenýma funkcema, že je to spíš za trest to hrát než aby to byla zábava. Nebo jiná verze že si za peníze nakoupíš speed boosty, předměty... defakto si koupíš vše a pak koukáš že nemáš co dělat... za love zjednodušení. Jo to sou na tom pak všichni hráči stejně že, to se pak poměřuje. Problém je právě v tom že si tu hru nemáš jak pořádně užít, někde musíš zaplatit víc než kdysi aby se to dalo zábavně hrát, jinde si koupěma zkurvíš celou hru protože tě to žene dopředu nereálnou rychlostí. Ale dá se to hrát i zdarma ne? :) ( asi jen MWO se dá pařit zdarma, tam není co nakupovat co by zvedlo efektivitu v boji :) )
-
Pokles očekávaných peněz je velice reálná věc. Uvědomuješ si prosím tě, že existuje i něco jako náklady? Mně zase smutní přijdou hloupí lidé.
-
Ahaaaa... no.. to rikala driv strana taky.. :D Pritom prave v ty hospode byla vetsinou pravda :) Vis, ono vsechno se nemusi resit slozite a cizimi slovy se to vsechno zabalovat, aby ostatni nicemu nerozumeli :) (Viz ekonomie)
Mne se staci podivat kolem sebe, kolik lidi si hry kupuje a kolik za ne prumerne zaplati... Nezlob se na mne, ale snazis se bejt dulezitej bez jedinyho argumentu .) Vysvetli mi, v cem kecam a ja se rad necham vzdelat :) -
ne, to je reakce na "Tezko se nekdy prodavaly hry vic, nez dneska"
"Ale proste kdyz si vzpomenu jak na tom byl trh s hrama driv ( 10-15 let zpatky )"
to je moc hezký, ale v průmyslu se reaguje na aktuální věci, ne změny v rámci dekád. Ty o voze, ona o koze. -
Myslím lži z nevědomosti...
-
souhlas
-
A to je hned krize ??
Ja vim--- nekdo si sedne v kancelari, vezme si pastelky a udela si graf... Kasle pak na realny svet a vsechno se musi shodovat s grafem, jak se neshoduje, rika se tomu krize.. No, pokud jim to zrat chcete, zerte :)
Kdyz mluvim o tom, ze se hry prodavaji lip, nez kdy drive, nemluvim o nejakym pastelkama vyznacenim datu... Ale proste kdyz si vzpomenu jak na tom byl trh s hrama driv ( 10-15 let zpatky ) Proste mi tyhle pindy prijdou usmevne...