Přejít na výpis diskuzí
Jak bude vypadat level scaling ve Skyrimu?
27.10.2011 | Aleš Smutný
168 příspěvků
-
Já se těším na všechno co mi hra nabídne a hlavně na to až budu prolejzat a objevovat všechna zákoutí mapy *14*
-
-
Hlavně ať tam jsou zajímavější zbraně... Nesnášel jsem na Oblivionu Glass Weapons...
-
-
Jn, zatímco v Morrowindu vypadali class zbraně a brnění prvotřídně, tak v Oblivionu nic moc.
-
-
To bude ORGASMUS! *1* *1* *1*
-
-
Proč tam vlastně dávají vůbec nějaký level scaling? Samozřejmě s ohledem na obtížnost by se tuhost nepřátel měla zvyšovat, ale proč prostě není level pevně dán. Že potkáte později ve hře lépe vyzbrojené bandity by určitě šlo udělat třeba příběhově a ne, že z Lojzi, kterého byste potkali na začátku hry s klackem v ruce a brněním z papíru, se o 20 lvl dál najednou stane übergeroj v diamantovém brnění, kterému z očí šlehají blesky a ze zadnice oheň. *4*
-
-
Lépe bych to říct nedokázal. *1* Naprosto s tebou souhlasím.
-
U Oblivionu taky kolem toho bylo haló a nakonec to bylo uděláno dobře. A všechny dragon age hry taky mají level scaling a protože se o tom nemluvilo tak si toho nikdo ani nevšim - a jak to byla výborná hra.
-
-
dobře to fakt nebylo... spíše to bylo poněkud trapné. Killovat bandity v komplet glass armoru mi přišlo trapné. Vždyť kdyby měli na takový glass armor, proč se poflakovat po cestách - bych raději prodal armor a dřepěl v nějaký hospodě. Vzhledem k cenám bych si mohl žít jako král pár let.
-
V Oblivionu to bylo uděláno špatně.
A v Dragon Age je to úplně něco jiného, protože když rozdělíte hru na několik částí, které můžete projít v jiném pořadí, musíte přizpůsobit obtížnost podle pořadí, které hráč zvolí, jinak to nejde. Otevřené světy jako Skyrim a Oblivion se řeší mnohem obtížněji, než Dragon Age, nebo úplně lineární hra. -
level scaling v Oblivione bol urobeny dobre? Nesuhlasim.
Dobre (dokonca takmer dokonale) to vyriesil az mod OOO.
Neviem ako by sa dalo vysvetlit, ze slabych nepriatelov zrazu nahradili silni a ti slabi zmizli uplne... a preco odrazu vsetci banditi behaju v sklenenom brneni a so sklenenymi zbranami, ked este par "dni" dozadu mali nejaku trapnu vybavu. A to sa tykalo 99% banditov :-) -
U Oblivionu to bylo uděláno dobře? Ale no tak...pane kolego...
-
-
Pokud budeš hrát PC verzi nejsi netrpělivej tak se tim nemusíš trápit páč sem si jistej že se komunita bude opět činit.
Jinak by mě zajímalo jak to bude s převáděním modu z oblivionu do skyrimu, jestli to vubec bude možný. -
-
Bylo to možné z Morrowindu do Oblivionu a opačně, tak bych se nedivil, kdyby to šlo i u Skyrimu. Minimálně terén a věci by převádět jít měly. Jde totiž o modely a ty se spracovávají zcela mimo klasické vývojářské nástroje, takže je vlastně docela jedno, jestli jsou to věci z TES III, IV či V.
Samozřejmě to nepůjde hned. Bude chvíli trvat, než se komunita rozkouká.
-
-
- William Wallace, Statečné srdce *1*
-
-
Jj, u něj jsem se inspiroval... *3*
-
-
-
Mne se nejlip chodilo ve Fallout New Vegas. Skvela atmosfera, skvele rozhovory, skvele postavy a slusne fungujici level scale (jeste lepsi nez ve Fallout 3). Level scaling je asi potreba v takto rozsahle hre, ale mel by byt dobre pouzity. Drtit slabsi protivniky snad ani nemusim, radsi bych, aby hra pred hrace obcas postavila poradnou vyzvu, kterou bud s vypetim vsech sil zdola, nebo si holt bude muset par levelu pockat. Jenze to je prave problem toho jejich rpg systemu ve kterem rozdil ve statistikach pocitite az za velmi dlouho, narozdil od jinych, predevsim talentove zamerenych rpg (Dragon Age, Divinity 2,...).
-
Pokud si budou z Falloutu 3 brát příklad jen co se týče level scalingu a výskytu unikátních dialogů, budu rád. Doufám ale, že už se tomu vyvarují při psaní dialogů samotných.
-
To sa mi zdá alebo článok s ÚPLNE ROVNAKÝM informačným obsahom bol uverejnený cca pred 1-2 mesiacmi ? http://games.tiscali.cz/tema/tes-v-skyrim-bude-menit-obtiznost-dynamicky-a-komplikovane-56106
-
-
to je ve svete "normalni" ze jsou clanky nebo diskuze a hovory jsou porad na stejne tema, protoze vetsina lidi hned zapomene o cem pred mesicem mluvili. taky si si nekdy divim kdyz nekoho posloucham ze to uz si rikali minule
-
Opravdu? Konkretizace, k jakému systému se scaling bude blížit? Informace o dialozích? Celkové potvrzení silného vlivu Falloutu 3? Ne, myslím, že se ty články "trochu" liší. Ostatně asi Howard ví proč to zdůrazňuje.
-