Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Irisis
    V Oblivionu totiž LS trochu přehnali - škálovaly se například i questový odměny, tak že pokud ste určitý quest udělali na nižším levlu, dostali jste artefakt naprd.
    Navíc systém s major/minor skillama nebyl navrženej na LS, když člověk mohl vylepšovat minory beztrestně a pak bojovat s dřevěnou paličkou proti záplavám krys, protože měl majory kouzlení. Minor/major skilly měly fungovat jako určitý balancování rychlosti zlepšování a síly postavy. Tj. komu stačilo máchat mečem, ten se to rychle naučil, kdo ale chtěl umět všechno, tak ten se musel na začátku dost snažit aby vůbec přežil.
    S level scalingem si pamatuju, jak v oblivionu byl quest na zabití jednorožce, ve vanile to byla pohoda, to jsem ho umlátil dřevěným mečem, ale když jsem to hrál pozdějš s OOO, tak jsem nedokázal jednorožce zabít ani na vyšším levlu, utíkal jsem před ním do města, kde pozabílej několik stráží, pak do tý horský pevnosti a nakonec se zabil v bitce se snow titánem když oba spadli ze skály *1*
  • Level scaling F3 > zadny lvl scaling >>> scaling Oblivionu.

Dobry level scaling je takovy, kde na prvni pohled ani nepoznas, ze tam nejaky je. U F3 byl udelany skvele a pokud se jim podari stejny efekt i u Skyrim, budu spokojeny.

Level scaling je proste v otevrene a rozhlehle hre potreba, aby si hrac mohl uzit celou hru a vsechny jeji oblasti. Prijit do nove oblasti a drtit o 20 lvlu nizsi entity mi neprijde jako zabava. I kdyz se samozrejme najdou mista a situace, kde by mel byt logicky level scaling bud uplne vypnuty nebo znacne modifikovany.
  • Já měl rád tu výzvu a následně odměnu když jsem dokázal využitím herního prostředí a znalostí hry skolit potvoru o několik levelů výše. Tohle bylo úžasné na Gothicu, mimo jiné skvělé prvky jako příběh atd.
  • Hanzales
    Já si nemyslím, že to co se snažil Todd Howard naznačit znamenalo, že by se Skyrim snažil více podobat Falloutu 3 jako takovému. Spíše obměnili několik mechanizmů, inspirovaných onou hrou. Hrál jsem i Morrowind i Oblivion a level scaling v tom Oblivionu podle mně nebyl zrovna vychytávkou.
    Na levelování mně právě vždycky nejvíce bavilo to, že člověk v určitých oblastech, obydlených badass monstry prostě dostal na řiť a motivovalo ho to si vylevelovat skily, pohledat lepší equip a vrátit se s pomstou "tu máš haj(z)le" a cestou pobíjet tu chamraď, co vás na začátku hry celkem zaměstnávala.
    Skyrim je hodně očekávaná hra. Já jsem s očekáváním většinou velmi střízlivý a hra mě pak maximálně mile překvapí. U toho Skyrimu jsem střízlivý obvzláště, ale je možné, že se tvůrcům podařilo i při vydání na všechny platformy osekat nějaké neduhy Oblivionu a budou schopni přinést lepší zábavu pro všechny hráče.
    Já už se těším třeba jen na ten svět TES, hraní si z kombinacemi kouzel a zbraní (jedna ruka netleská) a ti dráčci to myslím taky pěkně oživí.
    Přinejmenším to myslím dopadne dobře a pokud pak ještě komunita poladí, bude to jednoduše paráda! *3*
    Edit: pokud jsme u toho vybavení a unikátních předmětů, myslím že je lepší když na něco spešl člověk narazí v místech (méně na očích), kde prvně umíral a k truhle na konci se nedostal. Největší rozdíl mezi Morrowindem a Oblivionem byl třeba asi v brnění. V morrowindu se daly v různých lokacích najít unikátní kusy zbroje, některé bylo třeba si zasloužit. V oblivionu jse nacházeli lepší kusy prostě podle levelu a ty silné itemy měli později i ti prvotně slaboučcí protivníci. Právě toto doufám, že se trošku zase změnilo k lepšímu.
    • skaven123
      ja som level scalling riesil tak, ze od urciteho levelu som si dalsie levely nezvysoval, v zbraniach a kuzlach som sa zlepsoval :) tak som presiel vsetky oblivion brany
  • MrSanta
    Já jsem ťapkal víc v Oblivionu, než ve Falloutu 3. Holt jsem alchymista a žádná kytka mě nenechá v klidu *2*.
    Level scaling potvor mi v Oblivionu nějak výrazně nevadil. Horší to bylo se scalingem výbavy. Jak už psal Hanzales níže - nemožnost najít někde schovanou lepší zbroj nebo zbraň - to mě vadí o dost víc, než že na mě útočí místo clanfeara flame atronach.
    Nové preview video z G4TV. Je tam pár nových záběrů. http://www.youtube.com/watch?v=kixiRvwSm4U
    • Masa-san
      No to je součást level scalingu, od levelu hráče může záviset vše od lvl nepřátel, po jejich vybavení a výplně truhel. Prostě se hra přizpůsobuje lvlu hráče, tak aby měl vždy vše pěkně a pouze pro jeho lvl nikoliv nižší/ vyšší a demotivuje k hledání pokladů, rozvoji postavy apod.

A to, že sem si musel zvolit pravý opak toho, než včem jsem se chtěl specializovat, to bylo opravdu nešťastné řešení, souhlasím *8*
    • Stejny pripad. Poprve jsem to tak nejak dohral na normal s prirozenym vyvojem postavy. Ale podruhe na nejtezsi obtiznost jsem delal kontrolovany levelling abych dosahl vsechno na max a prakticky jsem Oblivion prosel komplet a fast travel jsem pouzival pouze na regiony, ktere byly prozkoumane metr po metru a zkusil jsem udelat vsechny existujici questy. Tim ze jsem nepouzival navod tak jsem obcas quest udelal tak ze mi znemoznilo moje reseni jit na nejaky ktery mohl navazovat.
      Osobne mi vic nez level scaling potvor spatne udelane levelovani postav, ktere cloveka nutilo pro nejlepsi statistiky/efektivitu levelingu paradoxne trenovat pravy opak vlastnosti, nez ktere jste si vybrali jako hlavni
  • u F3 jsem to nepocítil, což jsem si uvědomil, až v pozdější fázi hry a byl jsem spokojen.. takže jsem rád, že to takhle bude.. Oblivion jsem hrál až když vyšel OOO takže jsem neměl možnost naplno prožít ten jejich zprasený level scaling :)
  • Takže Skirm to je takovej Fallout fantasy
    • Ano a svět Falloutu je naprosto běžný.
      • Nesnaz sa byt mudry ... svet falloutu je scifi ...
  • GuruSerpent
    Ve Fallout 3 se chodilo hlavně více - v Oblivionu jste se mohli přemisťovat mezi městy (doposud neobjevenými). Level scaling beru jako celkem logický,a dá se říct i nutný prvek, a alespoň v Oblivionu (podle mě) fungoval.
    • Masa-san
      No nepřišlo ti divné potkat tu samou potvoru na začátku zabít ji kusem klacku a ke konci hry ji zabíjet snad déle nejlepším dostupných vybavením, či téměř prázdné lokace bez nepřátel kdekoliv na mapě ze začátku hry a ke konci plné potvor které tam měli normálně žít ?

Na mě působí daleko lépe, když v roklině orků najdu orky a ti nezačnou chodit do fitka protože se zrodil nový hrdina a stal se o lvl silnější. prostě si tam fiktivně žijí z generace na genrace stovky let a jsou pořád stejní (průměrný hrdina je neudolá ale zkušený dobrodruh už nemá problém, pak v jeskyni jsou třeba kostlivci a těm taky nenarostou svaly, protože nějaký hledač pokladů se neustálým bojem stal silnější,ale budu silnější tam, kde je chráněno něco cenného apod ... To jsou příklady kde levelscaling selhává a podkopává RPG systém vylepšování postavy a tím i zážitek ze hry, ale i přesto jsem si např. Oblivion užil, jen jsem si ji mohl užít více *3*
    • No jo protože jsi jako většina nepoznal nic lepšího, a tak zůstáváš u těch názorů co ti naservírovali v recenzích s vydáním oné hry, které vycházeli z PR před vydáním. Jako většina jsi naučen názory konzumovat a né si vytvářet vlastní, protože abys toho byl schopen to bys nejdřív musel poznat sám sebe a to je pro většinu lidí obtížná cesta, proto radši v životě volí tu snažší. Přirovnání by bylo k ovcím které se bojí opustit teploučko stádečka a tak přikyvují ke všemu ce se stádem šustne a přizpůsobují se raději než aby se stali tou černou ovcí která sebrala odvahu prozkoujmat svět a najít v něm sama sebe.
      • jeeee, ty jsi radobyintelektualsky zvanil, ktery z nedodtatku lígáckych argumentu saha k falesne argumentaci ad hominem. Bez si vyh*nit blbecku, aspon trochu se ti ulevi. :-)
      • Dobre napisane, ale na zlom mieste. Netreba zabudat, ze toto je herne forum a nechodia sem len (najme) filozoficke typy. Treba zohladnit aj vekovy priemer.
        Odo mna mas plus :-)
      • MickeyMutant
        Nevýhoda povinné školní docházky je, že se naučí psát skutečně každý.
        • "Povinná školní docházka" to smrdí svobodou vybrat si kým jsi aniž by ti už v útlém věku tloukly do hlavy co je a co neni skutečné a jak máš či nemáš přemýšlet, že?
          Tak hlavně že se alespoň nebudeš tolik názorově lišit od ostatních jinak by se tvůj názor mohl označit za nesprávný, někým kdo by pronesl větu typu:
          "Nevýhoda povinné školní docházky je, že se naučí psát skutečně každý."
          *3*
          • MickeyMutant
            To vypadá na nějakou vnitřní anarchistickou revoltu. Pochybuju, že se ti uleví, když budeš bezdůvodně kydat urážky na fóru o počítačových hrách. Zkus to na picnisisvehoposlance.cz.
          • A málem bych zapomněl na "zaklínadlo" 'logické'.
      • skaven123
        plne suhlasim :)
      • Páni, tady aby se člověk bál vyjádřit svůj názor... *7*
  • Masa-san
    Většina lidí to odsuzuje, přece se to tam pořád někdo snaží protlačit, tohle se nazývá paličatost že ? *1*
    Trochu mi chybí takové to "uaa toje silná potvora musim se napřed nadupat, než se sem vrátím a získám ten super meč" jako za starých dobrých časů. *6* (i když ve F:NV sem potkal potvory mimo můj lvl, takže zde svitá jakási naděje)

Zároveň, ale nemusí být špatný levelscaling v hlavní příběhové linii, vzhledem k tomu, že ji hráč bude moci hrát hned ze začátku, tak i později, až splní jiné vedlejší příběhové linie a vylepší se. Ale i tak bych radši měl možnost jít do toho po hlavě nebo se připravit a vylepšit předem :) Level scaling mě demotivuje v levelování. Někdy méně je více *3*
    • Malokdo si uvedomuje ze u freeform RPG by bez lvl scalingu meli ze zacatku 80-90% mapy nepristupne. Byli by nuceni levelovat jen na urcitych mistech at uz se jim to libi nebo ne. Zadne prozkoumavani mapy,coz nekteri lide miluji.
      Na vyssich lvl by pak mohl nastat presne opacny problem. 80% mapy nuda,protoze uz to pro tebe neni vyzva.
      Opravdu po tom lide touzi?
      A vubec-dokaze mi nekdo jmenovat nejake freeform RPG bez lvl scalingu? Me vazne nic nenapada.
      • Dark Souls
      • Masa-san
        No vždyť právě to je přesně to, co je snad normální, vlastně bylo normální v RPG s otevřeným světem, proto ses mohl musel vylepšit, aby tím si mohl postupně dál, do nebezpečných oblastí. K čemu mi je, že můžu hned ze začátku úplně všude, když stejně je všude prázdno , zbraně jsou jen klacky a rezavé meče a později atmosféru hry ruší předimenzované potvory jako krysy, které jsou výzvou i pro vybavení vysokého lvlu a stejně pak nikde nebudu chodit protože chci z truhly radši meč na vysokém lvl než klacek s 3 hřebíky , tak si radši podčak než tu mapu prolezu *1*

A já patřím k těm co rádi hrají hry jako Gothic 1-2 kde začínáš trháním zeleniny a končíš jako hrdina co porazí draka a né být průměrná postava co se pitlá s krysou stejně jako se zmíněným drakem. Ale jak říkám, když pominu lvl scaling tak betseda dělá slušné hry a i se snaží lvl scaling vyladit, F:NV se to celkem dařilo i když já bych to odebral úplně , maximálně nechal pro hlavní linii a důležité body *2*
        • rodneymckay
          naprostý souhlas
      • Gothic.
        • Jen tak mimochodem Gothic (tusim ze vsechny) level scaling mely. G2 myslim podle lvlu. G3 tusim podle postupu ve hre...
          • Ono se tu nedá rozumně reagovat na rozvětvenej rozhovor :)
            Ten lvl scaling tam opravdu nebyl. Příšery měly vždy jeden a ten stejný level a taky byl jejich počet finální a němenej v daný kapitole. Když jsi přešel do druhé kapitoly, tak se některé příšery obnovily a u některých se místo nich objevila silnější varianta...třeba Snapper byl nahrazen Dragon Snapperem. Ale opakuji ještě jednou...lvl scaling tam nebyl...obnovení té příšery nezáleželo na tvém levelu a její síla také ne...ta změna byla stejná u každého kdo to hrál, bez ohledu na jeho level! G1 a G2 jsem hrál cca šestkrát a poznáš to rychle (jo, to byly časy, když měl člověk čas a nechodil do práce :)
            Ale to je fuk...fungovalo to skvěle hlavně kvůli tomu, že ty příšery byly nastavený tak aby to pro tebe bylo pořád zajímavý. A na ty silnější jsi nemusel chodit (viz třeba troll...bylo jich jen pár a byli tam už od začátku). Rozmístění je daný od začátku až po celou hru. Na vše jsi mohl jít okamžitě po tom, co se ti zpřístupnilo území (u G2 Valley of Mines a Jharkendar). Akorát jsi nemusel být schopný tu příšeru porazit a šel jsi na ní až později...
            Síla těch potvor byla taky vždy stejná. Vlk měl pořád stejně hit-pointů, obrany i síly. Bylo jedno kolik úrovní jsi získal a jak daleko jsi v příběhu. Na jednom místě ale žil "ledový vlk" a ten byl silnější... Při likvidování potvor záleželo vždy jen na škodě tvojí zbraně a síle tvojí postavy (případně obratnosti u luků). Velmi lehce jsi si mohl spočítat kolikrát musíš příšeru bouchnout aby jsi jí zabil a když jsi nic neměnil, tak to tak platilo po celou hru. (Byla tam ještě specializace na danou zbraň, ale tu teď tady nezapočítávám :)
            Ještě lépe se to odhadovalo s kouzly...kouzlu se škoda nikdy nezvedala a proto na danou příšeru fungovalo vždy stejně. Kouzla měla vždy pevně dané poškození a ty nejsilnější jsi získal až na samotným konci hry.
            Zahraj si tu hru někdy znova a nejlépe dvakrát za sebou a uvidíš, že máme s Masa-san pravdu. :)
            I tak ale souhlasím s tím, že dobrý level scaling je nejlepší když ho nijak markantně nevidíš :)
            • Vazne se mi zdalo, ze se potvory po prechodu spawnovaly podle tveho lvlu. Jak sem uz psal, pri druhem pruchodu se naspawnovaly slabsi monstra - aspon si to tak pamatuji. Ale hral jsem to jen 2x a jeste k tomu pred 9 lety, tak je mozne, ze to bylo trochu jinak...
              To ze potvory byly pevne dane (lvl, staty, ...), to jsem psal take.
          • Co já vím, tak G1 a G2 level scalling neměly. Teprve trojka ho v nějaké podobě zavedla (pokud se dopře pamatuji,tak to bylo podle regionů, který měly něco jako levelový rozpětí v kterým se příšery mohou pohybovat - i tak se mi to ale líbilo až s příchodem community patchů :)).
            V G1 a G2 bylo vše nalinkované. Všechny příšery mají přísně stanovené vlastnosti (HP, sílu a defense), které se vždy porovnávaly s stejnými hodnotami u tvé postavy. V podstatě šlo o velmi jednoduché počty, ale za sebe musím říci, že jde pro mě o jeden z nejlepších a nejprůhlednějších systémů, co jsem zažil (samozřejmě hodně zálaželo i na celým světě co Piranhe vytvořily)
            • Stejny spawn, potvora na jinem lvlu. Docela dobre reseni. Ovce = lvl1, vlk = lvl6, jesterka = lvl12, shadowbeast = lvl20, troll = lvl50. Pri postupu tam skakaly potvory podle lvlu. Jestli to podle Tebe neni level scaling, to uz je uplne jina otazka.
              Kdyz to srovnas napr. s Morrowindem, tak jsi take mohl narazit na potvoru, ktera byla mimo Tve schopnosti, to same F3 (NV) apod. Tam take lvl scaling byl, ale byl udelany dobre (v kazde hre jinym zpusobem).
              Jak uz jsem tu nekolikrat psal, dobry level scaling je takovy, kde na prvni pohled nepoznas, ze tam nejaky je.
            • Masa-san
              V gothicu nebyl lvl scaling, sem tam omylem vlezl do lesa a sežrala mě ta shadow beast potvora na jedno máchnutí. Potvory se objevovaly nové , ale jako noví nepřátelé, nemělo to nic společného s levelem, ale s událostmi v questech. Jednou jsem je nemohl udolat, protože jsem přišel na moc malém levelu, jindy jsem s nimi neměl problém, protože jsem už věděl jak a kde se udělat silnějším.
              A co se týče G3 už to nebylo úplně ono, což jsme myslím pocítili všichni milovníci série, ale hra ještě stále dobrá.
            • Je to sice tak 8-10 let co jsem to hral, ale ty nove potvory byly silne tak akorat. A na podruhe jsem to probehl na rychlo a zase byly silne tak akorat - podle toho rikam, ze je tam scaling podle urovne hrace.
              Ale je to jedno, v kazdem pripade se jedna o jinak (lepe?) vyreseny scaling.
            • No, to co zmiňuješ je obnovování příšer v už vymláceném prostředí a to se dělo po ukončení kapitoly. A ano...v tomhle případě se mohly objevovat silnější varianty příšer. Například obnovení příšer v Khorinisu v kapitole 3 a poté i i v kapitole 5 (zaplnilo se to ještěrama). Hlavní ale bylo, že se to neměnilo s úrovní. Třeba jsem to dělal tak, že jsem první kapitolu vymlátil vše v Khorinisu co jsem mohl (v datadisku a s pomocí scrollů se dalo vymlátit myslím, že prakticy vše) a poté jsem byl přinucen postoupit v příběhu abych měl co dělat (a k hlavní změně došlo až v kapitole 3, kdy jsem se do Khorinisu podle příběhu zase vracel).Tehdy se tam doopravdy objevily nový a silnější potvory... Podobnej princip platil i v Jharkendaru a Valley of Mines
            • Co si pamatuji, tak se objevovalo vice high lvl potvor az kdyz jsem byl vyssi lvl. Samozrejme puvodni lvl 3 potvory zustaly lvl3, ale pribyly jim "posily" treba lvl6 (to je jen priklad).
              A rekl bych, ze si to pamatuji dobre (trochu jsem pogoogloval) citace:
              Maybe not as elegant as in Gothic 2, where the level scaling was visible and of another type.
        • Pri vsi ucte ke Gothicu 1 (a 2)-mapa tam byla mnohem mensi,na nektera mista jsi se dostal jen v urcite fazi hry a nakonec tam byl presne ten efekt popsany vyse-na nektera mista jsi teoreticky mohl,ale ve skutecnosti te tam silne NPC /zvirata zabily hned pri vstupu
          • ved presne o to tam islo. jedno z najlepsich veci na gothic je prave ich obtiaznost, nemozes ist hned vsade, resp. mozes ak sa velmi moc snazis a si sikovny. ale aj tak niekam nemozes. strenes prvych niekolko vela levelov shadowbeasta a si dole. stretnes orka a si dole. bojis sa kamkolvek ist lebo mozes velmi lahko skapat. ale aj tak ides, lebo svet je krasny a ty ho chces explorovat. a postupne sa vypracujes a shadowbeasta a sa viac nebojis a orkov sekas ako by tam ani neboli. V gothicch sice bola mensia mapa ako v oblivione, ale aspon nebola ludoprazdna a pusta, tak ako v oblivione.

Nerozumiem ludom ktorym viac vyhovuje ze co stretnu to zabiju, aky to ma zmysel? Ma to nejaky zaklad z realneho zivota? Nie nema. Pomaha to hratelnosti? Nie nepomaha. Teda evidentne pomaha, tym ludom co nechcu ziadnu vyzvu.
          • Malleth
            Což je přesně jak by to mělo být. Když je ti nějaké místo uzavřené, protože jsi na potvory tam slabý tak máš hodně silnou motivaci si tu postavu vylepšovat. Proč si zvyšovat dovednosti ve hře kde sou ty potvory vždycky stejně silný jako ty. Jinak je Fakt že Gothicy jsou rozlohou menší než třeba Oblivion, ale za to májí ty lokace mnohem detailněji zpracované.
            • Kdyz se nad tim zamyslim,tak ja s tebou vlastne souhlasim. Az na jednu podstatnou vec. Me bavi hry jako Gothic a bavi me i hry jako serie TES. A od ni cekam proste zcela! otevreny svet, i kdyby to bylo za jiste ustupky.
              Falout New Vegas je snad krasnym prikladem ze lvl scaling jde udelat a nikdo to nepozna. Snad se tedy Bethesda poucila.
  • Ahoj lidi sérii TES moc neznám ale hodně uvažuji o zakoupení Skyrimu může mi někdo říct za jak dlouho ste cca dohráli Oblivion?
    • Na nejtezsi obtiznost s plnenim vsech bocnich questu a prolezenim vsech lokaci/dungeonu vcetne datadisku a DLC necelych 500 hodin herniho casu.
      Predtim na normal hlavni questy + pribehova linie asi 70. S navodem to jde samozrejme probehnout daleko rychleji.
    • Se sérií TES mám docela slušné zkušenosti (hrál jsem Daggerall, Morrowind, Oblivion). Především tě musím upozornit na to, že tahle herní série je hlavně o volném hraní - tj., nic tě nenutí hrát dál a dál, nic nemusíš dělat hned apod. Tzn., že máš dost volnosti a je víceméně na tobě, jestli chceš hned hrát hlavní herní příběhovou linii, nebo si počkat a dělat postranní questy, které jsou mimochodem tradičně dost vydařené. Z tohoto důvodu tu může někdo tvrdit, že dohrál Oblivion za 20 hodin a jiný ho dohrál za 300 hodin (můj případ). Vedle toho taky chvilku trvá prozkoumat herní svět, který je dost velký a obsahuje stovky dungeonů, ve kterých lze najít smysluplné věci využitelné pro další hraní.

Aniž by tedy člověk přišel o nějakou důležitější část hry a zároveň se zbytečně po světě "nepoflakoval", odhaduju u Oblivionu minimálně 50 hodin hraní ale spíše o dost více. (viděl bych to aspoň ke 100 hodinám a pro fajnšmekry je minimum 200 hodin). Ale to je jen můj názor. U Morrowindu to vidím podobně. Pokud tedy Skyrim "nezmastí", mělo by to být podobné.

Na této herní sérii minimálně od Morrowindu je dobré, že si člověk může částečně prožít vlastní příběh, který si ještě může vyšperkovat drobnostmi jako budováním vlastního panství, městečka atd. K tomu přitom stačí jen základní znalosti vývojářských nástrojů.

Velmi dobré je také to, že už od Morrowindu vychází ke hře nesmírné množství modifikací, které např. z Morrowindu dokázaly udělat hru graficky lepší než Oblivion a Oblivion dokázaly posunout mnohem dál. Fanouškovských modifikací vychází stovky a snad i tisíce a přidávají od lepší grafiky, po lepší zvuky, nová města a území, questy, různé hrady atd. Ke Skyrimu určitě vyjde mnoho modifikací taktéž.

Podle mě je série TES pravé RPG. Vžít se a skutečně se zajímat o svět TES (Tamriel) je docela snadné. Ve hře je mnoho knih, které si lze přečíst a které mnoho prozradí o světě. Vedle toho k této herní sérii existují snad nejlepší fora, co jsem kdy viděl (jak v AJ, tak v ČJ), kde se člověk dozví opravdu mnoho. TES je tedy daleko propracovanější než jinak skvělá série Gothic, Risen, Two Worlds etc.
      • Ok moc díky nějak se mi zdá že to chci víc a víc :-D
      • Sam bych to lepe nenapsal.
        Pro me osobne je TES nejlepsi herni serie.
        Jeste 14 dni a cas utika cim dal pomaleji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit