Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stejně je 99% her v ČR pirátských a jsem rád, že na nás vydavatelé serou. Až se změní zhovadilá morálka a přestane se krást, tak se třeba něco změní.
  • ČR ani náhodou nepatří do Východní Evropy! *7*
  • ono je to este v plienkach. obycajna statistika. ci sa preda toho alebo coho viac je uplne jedno aj tak sme iba spotrebitelia. Ale polsko dat ako najsilnejsieho v regione a od neho odvijat ostatnych. No este na to Poliaci nemaju .
  • Přesně tak. Profesionální česká verze je sice hezká a určitě je pro ně výhodnější, ale pro mě je to důvod koupit si originál. Když u nás není, tak se musí koupit v zahraničí.
  • smejki
    Já jsem v ČR přestal nakupovat hry ze dvou důvodů:
    1) Většina her je lokalizovaná bez možnosti zvolit si originál
    2) Česká verze bývá často světově unikátní, takže na ní nemusí jít modifikace, či nelze aplikovat globální patche (a ty české jsou buď opožděné, nebo žádné... podpora na draka)

poslední zde koupená hra je StarCraft2 a to proto, že se neliší od té světové (až na zmršený obal, který mi je ale ku létání)
  • davidBray
    Tak znova, je tam napsáno GIFT - tím pádem se tam neuvede cena balíku. Dále jsem se bavil o ebay! - takže nakupuješ od soukromých osob a když ne, tak ti to stejně pošlou jako gift bez udání ceny. V drtivé většině platíš přes paypal - platba kreditní kartou předem. Nakupuju takhle už několik let, takže mluvím z vlastní zkušenosti.
  • Však takhle se podporuje česká ekonomika ne?Donutit lidi aby nakupovali v zahraničí. :D
  • Kdyby jenom levněji. Pár stovek mě nevytrhne, ale když to tam najdu za polovinu a méně? Pak už to vypadá dost podezřele a není se čemu divit, že se nekupuje u nás.
  • Mno, existují případy, kdy celníci podezřelý dárkový balík ze zahraničí skutečně otevřou. U malých a lehkých věcí to ale skoro vůbec nehrozí.
  • Paulcz
    A ty žiješ v zemi fantazie asi :) Když je cena na balíku v rozporu s tím co je uvnitř tak musíš dokázat kolik jsi za to zaplatil (doklad o zaplacení).

Podle NAŘÍZENÍ RADY (EHS) č. 918/83 platí, že zboží je osvobozeno od CLA a DPH pokud se jedná o dovoz zboží neobchodní povahy do hodnoty zboží 45 Euro pokud byla zásilka odesílána soukromou osobou ze třetí země soukromé osobě, která se nachází na celním území EU, za předpokladu, že příjemce odesílateli nic neplatil.
  • davidBray
    ty jsi vtipálek :)
  • to je nejaka hovadina, nikdo nic neotvira
  • filias
    Souhlasím s článkem: data jsou to sice nějaká, ale pluje to dost na vodě.
    On ten trh v UK je velký i z důvodu, že tam nakupuje krabicovky celá Evropa. Hry jsou v en (je tomu rozumět). Nejsou cenzurované (jako v Německu). A hlavně: cena je dost nízko.
    A pokud vám hra i s poštovným vyjde levněji z UK, než v ČR v obchodě.... tak si češi tu chvíli i počkají - na to jsou dostatečně velký škrti/nevyhazují peníze oknem (tedy pohled distributor/zákazník).
    Ono vlastně jediné relevantní statistiky má Steam (ten nic neposkytuje) a hry s nutnou aktivací (vydavatelé už tuplem ne). Tedy je to vše věštění z křišťálové koule....
  • k té východní Evropě, na jíném webu měli taky tuhle studii a psali o střední Evropě tak nevím, stejně je to jedno
  • Tak moment, jak otvírají snad všechny balíky, jak si tohle můžou dovolit, když něco posílám nebo si nechávám posílat z ciziny, tak jim može byt hovno po tom, co posílám. *10*
  • Super klička! Těším se jaké vymyslí protiopatření *1*
  • Paulcz
    To už nefunguje. I kdyby tam odesílatel napsal třeba GIFT a cena 20 USD, celníci otvírají snad všechny balíky a skutečnou cenu určí podle tabulek
  • Ukrajina je ještě Evropa, ať se ti to líbí nebo ne. Mě ten stejný pytel s nima nevadí. Stejně tak můžu brát nazvání "západní Evropou" jako diskriminační, přece jsme v unii, tak jaké dělení? Nicméně autor článku i agentury to brali ze zeměpisného rozložení. Pokud má agentura GFK pobočku v ČR, tak nevím co tam dělají?! Asi spí a schovávají se, jejich práce/nepráce je důsledkem toho, že se věčně spekuluje o tom, že Češi jsou zloději, piráti a nikdo si tu nekupuje originální hry. Myslím, že pravda bude někde mezi a situace se hodně změnila. Lidi se naučili kupovat originální hry, ale čekají na slevy a zapřísáhlé piráty neobrátíte na lepší stranu dokud je někdo neklepne přes prsty. Na činnost GFK v ČR by se měl někdo podívat. Zatím mi to připadá jako vyhazování peněz oknem.
  • Playstation 3 už dávno není bez pirátů a máš pravdu PS tu má silnou tradici, hlavně v podobě armád čs. a sl. hráčů pro které byla poslední investice koupě PS2 a potom už jen vesele jeli na pirátských kopiích. *2*
  • davidBray
    když koupíš něco třeba přes ebay - jednoduše se napíše na obálku gift. Tam se cena neuvádí - takže není z čeho danit..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit