Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smejki
    no, já být Britem, tak zas z tohoto pohledu oponuji házením jižních Španělů, Portugalců a Italů do západní Evropy. A z politického hlediska bych se vnitřně bránil i Francii
  • Mě zas nezajímá tvoje rozdělení ani toho kdo si udělal tuhle statistiku, mě zajímá jen to co je jasně psané a dané na odborné úrovni, a tam jsme střední Evropa, statistika ať si nás zařadí třeba do Afriky, to je mi fuk, jen já a ne jen já upozorňujeme, že geograficky jsme střední Evropa.

Klid, žilka mi z tebe rozhodně nepraskne, já se bavim dobře, až se vykřičíš, můžeš hodit reakci do předešlého tématu odkud si se nějak ztratil když šlo do tuhýho, zase : )
  • smejki
    geograficky ne, tržně a etnicky ano
  • máš recht, v cizině se používá pojem centrální Evropa :)
  • smejki
    ono to je primárně o morálce a až potom o penězích. Znám osobně chlapa, co má měsíčně 40-60 000 a hry i filmy krade (všechny), přestože jim nevěnuje velké množství času. Morálně vyšší člověk bez peněz primárně nekrade, když nemůže koupit. Morálně nízký pragmatik s penězi primárně krade bez šrámu na svědomí. To jsou dva mantinely (resp. 4 - vyšší/nižší morálka, více/méně peněz), mezi nimiž se nacházíme my všichni.
  • ucho
    hele, mě nezajímá, kam náš řadíš. zde je jistá statistika, z jejího pohledu jsme východní Evropa a dle rozdělení tvorby statistik jsme prostě východní Evropa. to že tuto situaci chceš změnit a chceš mi namluvit opak nemá žádnou logiku, protože to tak prostě je. já jsem nijak neoponoval tím, kam v Evropě patříme, jen je to holt takhle a nikdo s tím nic neuděláte.
    mimochodem když si půjdeš koupit nějaké mapové podklady pro navigaci, Českou republiku najdeš rovněž ve východní Evropě ;) jinak se uklidni, aby ti nepraskla žilka, řešíš něco, co řešit nemusíš a nijak to s tématem nesouvisí...
  • ucho
    Polsko má některé hry levněji, české eshopy občas nakupují v Polsku ty levnější kusy a zde dokáže jít s cenou níž. Příkladem budiž Sims 3, kde i polská verze obsahovala češtinu a prodávala se zde o pár stovek levněji (stejně jako některé české eshopy nakupují v Anglii a taky jdou s cenou níž). Čeští distributoři tím trochu trpí.
  • NonSuch
    nerad bych se pletl ale myslim ze pojem stredni evropa neexistuje mimo hranice tohodle statu :D
  • ucho, to že jsme pro každého vyspělejšího bez komunistické minulosti výchoďáci mě nepřekvapuje a zvykl jsem si, ale neuznám to ani za zlatý prase, geograficky jsme střední Evropa, prolistuj si prosím nějaké ty zeměpisné materiály a encyklopedie, nějaký zařazení ve statistice má hodnotu úplně nulovou.
  • taky mi to hlava nebere, řekl bych, že jsme na tom daleko lépe. Polský trh je samý plagiát, originální cédéčko jsem tam snad prodávané neviděl, takže si nedělám iluze, že by to bylo s hrama lepší. *1*
  • co takhle porovnat kolik se dá pořídit her z jednoho platu u nás a kolik v UK či DE? :-) Co se týče pirátění neviděl bych to tak černě, když už i Mrkvosoft pochopil, že i u nás lze prodávat "studentské/domácí" verzi office za rozumné ceny a je o to zájem. Bohužel většina kamarádů a známých včetně mě objednáváme hry zahraniční cestou. Pokud to takhle řeší většina zájemců o originální hry (kteří prostě chtějí pár set kaček ušetřit) tak se to bohužel nepromítne do "východních" statistik.. *11*
  • ucho
    Chápeš tu větu, co jsem napsal? V tomto rozdělení Česká republika do východní Evropy prostě patří. Tečka. Je v tom seznamu, když se dělají statistiky, je tam... proto je i v této studii. Menší rada: Hlavou zeď neprorazíš ;)
  • Právěže tam nepatří ani geograficky. Většina území České Republiky patří do západu Evropy, tudíž jsme Západ a Střed, co se geografie týče.
  • ucho
    Dle rozložení trhu a statistických studií je ČR ve východní Evropě, smiř se s tím ;) nepleť sem cokoli jiného. dyžtak si na internetu vyhledej: "Regions used for statistical processing purposes"
  • Což je stejně jako na dalších velkých trzích na které se nekálí, takže pirátstvím to vydavatelovo kálení nebude.
  • smejki
    hmmm... já bych to hádal tak 60-70%
  • ČR je geograficky rozhodně součást střední Evropy, země východu jsou jasně popsané, neplést si geografii s nějakým spíše politickým označením.
  • smejki
    tak, neznám jediného PS2kaře, který by si kupoval hry (nebo alespoň víc jak 1-2 kusy)
  • Východní Evropa je spíše politické označení, než zeměpisné (kdyby to bylo takhle, tak by do ní spadalo i Rakousko). Pozůstatek Studené války.
  • ucho
    ale ano, ČR patří do východní Evropy. patří ale i do střední Evropy...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit