Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lidi kteří hrají a mají rádi CRPG a D&D mají poněkud lepší držení pozornosti než průměrný hráč AC 😀.

Ano, bude spousta lidí, kteří ji nedohrají ani jednou...ale všichni, kdo jsi ji předobjednali, ji dohraji aspoň jednou. A většina z nás i víckrát 😎

• Ak bude jedno dohratie trvať +100h tak sa obávam, že drvivá väčšina hráčov vyskúša jednu postavu. Otázne je, koľko ľudí hru vôbec dohrá...

Zopár článkov tu už bolo o tom ako polovica hráčov hry ani nedohra, pri AC sérii dokonca cca 20-30%.

Hru som kúpil 3 roky dozadu ale stovky hodín času nemám.

• Torm

Výhoda vlastní postavy (ještě není úplně jasné, jak to bude u Origin postav) je, že si v kempu budete moci postavu plně resetovat na lvl 1, vybrat si znovu nové povolání, skilly a všechny specializace. Takže člověk se nemusí bát, že by zvolil něco špatně. Když ho nebude bavit elf lučištník, tak může se resetovat na půlorka barbara a pak vyzkoušet elfa barda.

Co mě trochu mrzí je, že se Larian rozhodl odebrat rasové bonusy do atributů. Všichni dostanou +2 a +1 do dvou různých statů, místo předem určených, že Štítový Trpaslík dostane +2 str +2 con atd. Na druhou stranu je super ta volnost, že si člověk může zvolit jakoukoliv variaci, co ho bude zajímavat. Škoda, že to dopadne tak, že většina lidí bude hrát za vanila human. Osobně jsem byl rozhodnutý hrát Dragonborn Paladin protože rasový bonus +2 str +1 char byla jasná volba, ale teď to můžu aplikovat na jakoukoliv rasu, takže možná taky skončím trapně u Human. Uvidíme.

• Inquisitor

Znovuhratelnost tady bude obrovská. Variací je opravdu hodně.

• PPoe

Nejvíc na celém článku mě zaujalo to, že Šárka je proti vanilce. Že by pistácie, Šárko?;-) 

Ale jinak k tématu, tohle mi nikdy moc nevadilo, když je to rozhodování přehledné a intuitivní. Co mi vadí je na sílu vymyšlené nové reálie, jen aby byl ten svět nějak odlišný od ostatních. Jasně, povolání kouzelník, bojovník, zloděj je klišé. Ale vím okamžitě co si pod tím představit a jaký bude herní styl. Vždycky mě ale odrazuje, když musím nejdřív studovat co asi bude Glaive, Cipher a podobně.. Ucit se nová pravidla, jen abych poznal co je dobré a co ne. Jak je krásný, když hra zvládne od prvního kontaktu to, že člověk může vytvořit postavu a hrát bez hodinových studií jaké vlastnosti a hodnoty co znamenají a jak si tedy tu postavu navolit. 

Už v recenzi na BG2 tehdy někdo zmínil, jak je to krásný, když "narodili jste se do nového světa s moudrostí starců".

• v předchozích DnD hrách jsem rád hrával klerika, přišlo mi že je to dobrý kompromis mezi válečníkem a kouzelníkem, a healing se vždycky hodí. DnD 5 pravidla ale vůbec neznám. Osobně paralýzou moc netrpím, prostě něco zvolím a hraju

• Nechci paralýzu.

Vytvořím si postavu, která mě instinktivně zaujme, která mi prostě sedne.

Věřím, že hra bude dobrá, ať zvolím kohokoli. Že skoro všechny postavy budou kvůli všem těm variantám jiné a tudíž všechny jinak zábavné.

Nebudu řešit, jaká mohla být situace, kdybych měl jinou postavu. Tohle je moje postava, můj příběh. Příště možná bude jiný. Nikdy neodhalím vše. To je v pořádku.

(Já osobně raději hraji za nějaké lidštější postavy, které jsou prodlouženou verzí mě samotného v cizím fantasy světě, a se kterými se tedy dokáži lépe ztotožnit. Nehraji tedy moc často za démonické zplozence. Asi se pustím do hry s nějakým malým, usedlým hobitem, který se bude muset poprat s tím divokým, nebezpečným dobrodružstvím, do kterého spadl.)

• KronosDeret

Pro mě je první průchod jasnej, Lesní elfka, ranger s lukem, Sage. Na mulťák wild magic sorcerer, halfelf lidový hrdina. 

• Tenurri

Já už teď vím, že hru projdu více, než jednou.

První run bude bardka - nějaký druh elfa, další tiefling druid, potom bych taky určitě chtěla hrát za Karlach (barbarian mě v EA hodně bavil - dialogový možnosti byly skvělý)….

No a taky evil run - Dark Urge, dragonborn warlock, protože mít v hlavě jen jeden hlas je málo :D…

No, je to fakt těžký. EA jsem prošla za draconic sorcerera(high elf), barbariana(tiefling), barda(seldarine drow) a chvíli jsem hrála za githyanki warlocka. A bylo skvělý, jak každá postava měla jiné možnosti v rozhovorech a na každou reagovalo okolí trochu jinak. 

No a hru si budu pořizovat i na psko, abychom mohli hrát s přítelem pohodlně co-op 😅. Takže Karlach si nechám asi na co-op run.

• Hidden

Vousatou trpaslici, monk. Pesti ze zeleza, p... pozadi z ocele, hrdlo z azbestu. Kazdou situaci vyresis bud spolecenskym popijenim, pratelskym pohlavkem nebo nezdolnou krasou... ;)

• Murlock

Je to dračák paté edice a ne Pathfinder takže volba je jasná. Human male fighter, long sword and shield, lawful good. It's gaming time.

• zanek.s

V DOS2 byla volba jasná: Fane. Nějaká taková "nevanilková" postava mi bude chybět. A Lohse, ta byla taky úžasná. Ale spíš jako parťačka

• Z předpřipravených se mi taky líbí Wyll a neměl bych zábrany hrát za Shadowheart. A dal bych šanci i Galeovi. Ano, je vanilkový, ale ta bomba slibuje docela zajímavý příběh kolem něj. Možná ještě Lae'zel, nevím. Vlastně je ten seznam připravených postav po DOS2 trochu zklamáním. Vzhledem k zasazení se nemohli tolik rozdivočit a výsledek trochu sklouzává ke stereotypům, ze kterých se vymaňují trochu násilně.

Když už bych hrál za vytvořenou postavu (minimálně napoprvé asi ne), tak v papírových RPGčkách rád hraju něco netypického, s čím musím trochu bojovat, ale v počítačových si postavu radši piplám, takže něco jako přitroublý roztržitý kouzelník, co má nade všechno rád sýr, to asi nebude.

• Jez3vec

Přijde mi, že se v článku zapomnělo trošku na Dark Urge. Za mě krásné řešení na hraní vlastní origin postavy. Jediný strach mám, že mi budou umírat společníci, skrz random špatné hody kostkou.

• Ravenor

Já mívám v podobných hrách tento paralitcký problém často a některé hry jsem kvůli tomu nikdy nedohrál. BG3 mám zatím problém v tom, že mám celkem jasno o 4 povoláních, které bych chtěl zkusit....takže vlastně jsem na začátku a nevím za co hrát. Ale něco jsem si zkusil v předběžném přístupu, takže nakonec asi vím, jak začnu a teoreticky, pokud hra bude opravdu tak dobrá jak to vypadá, mám už teď naplánované 4 průchody.... :-D

• JeyZee

Je zajímavé sledovat, jak každý přistupuje ke hrám jinak. Až rozjedu BG3, tak už teď vím, že v editoru postavy strávím max 10 minut(klasicky budu vybírat správný vousy 😄), drapnu rogua a hurá do akce. Žádný trápení, pařim. A jestli jsem si vybral špatně? Když ta hra bude dobrá, tak si ji určitě dám znova a už budu vědět, kdo mi byl před tím sympatický.

Věřím, že si tu hru užiješ, ať budeš hrát za kohokoliv, takže bych to asi tolik nehrotil. Ale jasně, sto lidí, sto chutí. 

Jinak pěkný článek a teším se na recenzi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit