Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hanzales
    no kdyby někoho zajímalo, co opravuje ten "day-one" patch 1.1
    http://www.gamefaqs.com/boards/615805-the-elder-scrolls-v-skyrim/60950450
    clarc -> přesně tak. Radši tak 4-5 dnů pořádně profařit a pak až to hodit na papír ;o) A na video recenzi se taky těším. Že se matroš grabuje už při klasickém recenzování = good move.
  • To je bohužel trochu pravda. Jen pár firem dělalo dobré RPG, ale i třeba BioWare se dal jinou cestou, kde jsou ty doby BG2, NWN ... dnes aby člověk dobré RPG pohledal. Každý používá jednoduší systémy (např. Dragon Age bez DnD)
  • napadá me ješte tretí možnost proč to všude zbírá vysoká hodnocení
    • mainstreamové arkády pro nenáročné publikum recenzovane v mainstreamových magazínech. Tak si to užijte
      • Jak je u Tebe zvykem, dalsi stupidni a akorat urazejici prispevek.
        My si to uzijeme, neboj.
      • Idiot?
      • Nejenom že si to užijí, ale ještě budou jásat nad těmi recenzemi. Zajímalo by mě, co všechno se v tomto TES zjednodušilo oproti minulému dílu.
      • helgi
        ok, tak my si to užijeme... jak říkáš *3*
      • hypster, stfu
  • Elderscrolls: Skyrim Walkthrough Part 3 (HD 1080p)
    www.youtube.com/watch?v=q0LzzIs-KCA
    Ja tam žiadny spojler nevidím, tak pre toho sa čo chce pozrieť. PS: 1 lvl a zomierajú na jednu ranu? to bude zas opruz *7*
    • dostals někdy mečem jednu dobře mířenou?? uplně stačí
      • A ty jsi někdy v reálu mlátil zombíky, kostlivce a démony? Protože tady porovnáváš realitu se hrou.
        • I fantasy hře sluší, když alespoň trochu a v něčem působí realisticky. Úplný realismus ala zlomená noha -> dva týdny léčení by zabíjel hratelnost, ale když potvora nepojde ani po dvacátém zásahu (snad výjimkou potvor typu drak) je něco špatně. A u hráče platí to samé.
      • ja to vidím na Level Scaling, má síce veľké kladivo, ale aj tak, lvl1!!
  • Aktualizace:
    Už se objevují módy ohledně menu i grafického vzhedu...
    Menu: http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=181 (zatím je v přípravě)
    Grafika: http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=174 (ver. 1.0)
  • To mně se hra líbí, po dlouhé době zase jedna hra, od které jsem odcházel o víkendu do postele v pět ráno a moc se mi nechtělo *1* Jen mám nějakou smůlu na společníky, dva ze čtyř, které jsem zatím potkal mi umřeli *13* Kolem univerzity mágů je to asi holt nějaké prokleté.
  • Ringwraith
    Skyrim je hra, který vysoká hodnocení dostat musí.

I kdyby to byla jakákoliv srajda, tak si to tuny hráčů užití, protože mozky mají plné hypu a očekávní. A lidi se neradi mýlí... raději budou věřit,že je hra dobrá i když není, něž aby přiznali, že se o tom mýlili.

Ale přímo o Skyrimu zatím nevynáším soudy, posoudím ho až po zahrání. Jen ukazuju, proč nemá cenu se divit vysokým hodnocením, i kdyby nebyly zasloužené. Ale třeba jsou zasloužené. Ale třeba ne.
    • Otázka stáří? Mě je 26 a začínal jsem v druhé polovině 90tých let s Arenou...tehdy nejlepsi RPG vsech dob, ktere jsem bez jedineho návodu dohral az do konce! Pote prisel Daggerfall, který sice padal kazdych 10 minut, ale i tak Arenu daleko predcil, ikdyz me mrzi ze jsem skoncil tesne pred koncem kvuli, jak jsem pozdeji zjistil, bugu ktery totalne znemoznil dohraní :( a starsi save jsem nemel :( Poté Morrowind, který se mi ze začátku vůbec nelíbil...třetí díl a prostě už to bylo něco jiného...no, změnil jsem názor a dohrál jsem ho snad za všechny rasy a povolání...čistého času 100vky a 100vky hodin! Na Oblivion jsem neměl 2 roky počítač...a jak se ukázalo, mozna by to bylo lepsi, protoze mi zase sebral dalsi 100vky hodin života...opet dohráno za celou plejádu povolání a ras.
      Zítra si jedu pro Skyrim do Plzne a myslim že dopadnu jako u vsech 4rech predchazejicich dílů. A na závěr info, žiju s přítelkyní a mám opravdu dost kamarádů...dá se to stíhat :)
    • Myslim, ze nemas pravdu.

Treba na Dragon age 2 sem se strasne tesil, ale po par hodinach hrani sem vedel, ze je to srajda. Nemel sem problem si to priznat a dalsi lidi taky ne. Staci se podivat treba na metacritic.
      • Ringwraith
        Myslím, že ty nepředstavuješ všechny lidi.

I když já taky nemůžu zobecňovat.

Tak jako tak. Chtěl jsem říct, že Skyrim prostě blbé recenze nedostane i kdyby byl třeba jen "průměrnej" za sedm třeba.
    • A ja zas vidim zastupy deti, kteri musi jit za kazdou cenu proti proudu. Co naplat, ze ten proud si uziva perfektni hru, oni sedi doma u pocitace, jsou zapskli a zastydli, nemaji nic lepsiho na praci, tak spekuluji nad tim, co se nekomu libi a ze se mu to snad ani libit nemuze, protoze oni musi byt proti tomu. Samo aniz by to zatim hrali, jak jinak. Zahrat si a pak posoudit hru, to uz se davno nenosi...
      • Ringwraith
        No ano, blbci jsou na obou stranách.

I na straně lidí, co sežerou všecko, i na straně lidí, co hatujou všecko.
        • A neni to nahodou cele o tom, ze Elder Scrolls je jedna z nejznamejsich a nejklasictejsich hernich RPG serii a vubec, a vetsina lidi hrala nektere z predchozich dilu, ne-li vsechny a proste se na dalsi tesi, protoze je zatim ani jediny nezklamal? Ocekavani u Elder Scrolls ze se bude jednat zase o skvelou parbu z toho sveta je preci na miste. Ostatni jsou proti jenom proto, ze musi byt proti...
          • Ringwraith
            Ja ti nevím... já slyšel spoustu lidí, že Oblivion oproti Morrowindu byl zklamání, dokud nevyšel datadisk a fanoušci ho a základní hru nevylepšili modifikacemi.

A "ne-li všechny"? Ty znáš lidi, co hráli Arenu a Daggerfall? Nebo jsi je hodně hrál sám? Jestli ano, máš můj obdiv. Já znám spoustu lidí, co hráli jako první Oblivion...
            • Obdiv neni na miste, to je jen otazka stari :)
            • Ringwraith
              Good, jak říkám, máš můj obdiv.

Doufám, že si Skyrim užiješ. A doufám, že si ho užiju i já. *3*
            • Ja hral treba vsechny od Areny a na Skyrim se tesim moc, zitra si ho kupuju na PS3.
  • Aktualita... Jak jsem rád, že můžu hrát Skyrim na PC, když vidím následující RPG - http://games.tiscali.cz/oznameni/wiickove-dobrodruzstvi-pandora-s-tower-prijde-do-evropy-57593
  • Tak k doplnění mýho prvního, relativně negativního příspěvku z prvotních dojmů. Je toho o dost víc, co by bylo potřeba zmínit a těším se, jak se s tím Lukáš v recenzi popasuje. Kdyžtak pro potenciální zájemce nahodím širší info. V zásadě se dá říct, že ač hra z části jde s moderními trendy, je to v jádru stále starej dobrej TES. Oproti Oblivionu byla vyřešena dobrá půl tuna nesmyslů a bugů (s koněm můžete jet skopce aniž byste ho zabili, řekl bych velmi dobře zvládnutej level scaling potvor a mnoho dalšího), stejně tak velká půl tuna nesmyslů však zůstala (fyzika - porazíte vozík s dobrými 30 kily, o chvíli později ho před sebou tlačí slípka a vesele si u toho kdáká; stále stejně a velmi dementní umělá inteligence, která si není schopna poradit se sebemenšími vyvýšeninami a překážkami, ačkoliv od posledně přibylo pár fajn skriptů na uhýbání před šípy; s koněm nelze couvat!, což poznáta jak moc zamrzí až se vydáte na kraj vysokýho útesu se pokochat krajinou a nejbližší save je před půl hodinou... a spousta dalšího). Co se týče grafiky, tak je v exteriérech velmi dobrá. Respektive mě dobře chápejte - krajina je velmi krásně a přirozeně vymodelována, speed tree opět odvádí bezvadnou práci, textury jsou lepší a je zde opravdu famózní systém počasí a skvěle je zvládnuta vzdálená krajina. Na druhou stranu již zmiňovaný stíny, jejichž maximální venkovní rozlišení 4096x4096 se rozpočítává na celou plochu, na níž jsou stíny zobrazovány - tzn. krátká vzdálenost skvělý stíny, velká vzdálenost stíny na poblití. Dungeony by taky zasloužily o pár polygonů navíc, vše působí dost nahrubo. Rozporuplný textury, některý na konzolovej port velmi dobrý, jiný bídný. Stíny od slunce se přepočítávají každých 15 sekund, čili stojí, pak se ve vteřině pohnou se sluncem, a pak zase 15 vteřin stojí - vypadá to nehezky. Prostě by potřeboval engine ještě víc modernizace, než kolik mu věnovali. A mimochodem, stíny počítá procesor a vše je optimalizováno jen na 2 jádra, v r. 2011. Čili i kdyby tu byla možnost kvalitnějších stínů, tak jen velmi nataktovaný procesory by si s nimi s touhle hloupou technologií dokázaly poradit. Hra jako taková stojí za to, ale ty přemrštěný hodnocení bych jí nedával. Není to dokonalý a ani se to dokonalosti neblíží. Za velmi dobrou hru bych to ale s čistým svědomím označil *4*
  • Zdravím.
    Prosím o pomoc. Aktivoval sem přes STEAM, nainstaloval.. ale po spuštění se objeví jen logo BETHESDA, pak logo Skyrim a pak to bez jakykoli hlasky spadne zpet do Windows. Ovladace graficky karty mam aktualni.. nevim si rady. Mate nekdoi stejnej problém.. Diky
    • zdenek.sipek
      Gratuluji - právě jsi dohrál Skyrim :)
    • Hanzales
      Tak nějak všeobecné řešení počátečních problému:
      http://segmentnext.com/2011/11/11/skyrim-crashes-freezes-sound-keys-errors-fps-lag-textures-and-fixes/
      pro tebe konkrétně:
      14# Crash Immediately After Loading Skyrim
      This crash is caused by the sound issue – the same we have talked about above in the article. You can fix it by setting the audio quality to 16 bit, 41K Hz.
      Musel jsem taky v nastavení zvuku přepnout 24bit 9600Hz na nižší nastavení, aby mi neškrčely dialogy.
      Případně všeobecně vždy pomůže přejet poslední DirectX (websetup) a mít všechny ty C++ redist a podobné prkotiny. Když to ta hra potřebuje, má to většinou vše právě ve složce redist. Navíc těch C++ mám už dohromady asi 10 verzí a z vlastní zkušenosti vím, že pokud byť jen jednu odinstalujete v domění, že je stará, tak se začnou rojit hlášky jako "program přestal pracovat a bude ukončen" Každopádně doufám že odkaz výše pomůže alespoň těm, co mají v něm vypsané problémy...
      • Diky moc.. pomohlo to!! *3* ..to by mi vazne nenapadlo, ze kvuli nastaveni zvuku. Jeste jednou diky!!
    • Hairy_Ass
      Zkus snížit kvalitu zvuku v ovladači na 24bitů a 44kHz - hodně to prej pomáhá. S grafikou to prej nemá co dělat.
      • Hanzales
        Kdybych se zase klasicky nevypisoval jako magor, tak jsem tě i předběhl *2* noale důležité je, že mu to snad pomůže...
        • Hairy_Ass
          Snad jo, já mám ještě problém v tom, že mi nějak nefunguje schopnost čekání na místě několik hodin nebo spaní - kliknu na ano(enter) a nic se neděje, reaguje jen tlačítko ne, což je mi celkem k ničemu. *9*
    • jaký máš komp?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit