Přejít na výpis diskuzí
Jim Brown z Epic Games radí: kašlete na příběh!
16.10.2013 | Pavel Dobrovský
95 příspěvků
-
no hej je tu GTA V, ale na druhej strane je tu Call of Duty, dva protipóly, dve najviac predávané hry.
Ja sa napríklad priznám, že radšej mám kratšie hry teraz, s kvalitným príbehom, ktoré dohrám za tri večeri po práci a z toho i dačo mám a práveže mi prekáža ak je hra umelo naťahovaná na 15-20 hodín, opakujú sa lokácie a prd z toho mám, lebo to hrám týžden a už ani neviem, čo bolo na začiatku aká zápletka.
Keď som bol zasran, tak som sa zase drvil mesiac Gothica a podobné veci....takže tak ako trh i hry by mali byť pekne diverzifikované a žiadna všeobecná poučka neplatí.... -
Asi nevíce se mi na tom líbí, že to slyším od zaměstnance Epicu. Na druhou stranu chce po jiných něco, co se jeho vlastnímu zaměstnavateli nedaří. Ehm:)
-
no neviem ako on, ale hry ktoré mi najviac utkveli v pamäti boli práve čisto príbehové Bioshock a Last Light a imho Demon Souls sa nedá porovnávať s inými hrami, ta hra funguje preto že nie je žiadna iná taká, je jedinečná, hardcore, nie pre každého, s hlbokými mechanizmami, pre toho kto chce i svetom, skrytými lokáciami, ale hlavne preto lebo tam je každý detail doležitý, lebo ju urobili talentovaní geniálni ľudia vo svojom odbore. Keď to teraz začne napodobňovať každý Jožko z EA, tak nevznikne druhé Demon Souls, ale sra*ka čo sa nato len bude podobať....v prvom rade by mal autor vedieť, čo chce vytvoriť ako to chce vytvoriť a nie sa pozerať nato čo chce mainstream. Presne tak vznikol Demon Souls, že rátali s pár stotisíc predajmi a kašlali na celú komunitu aký chce zážitok, urobili hru akú vedeli najlepšie a na akú mali.
-
Zkrátka, to co přineslo Dark Souls (a mnoho jiných RPG už v minulosti) už nějaký ten pátek zpět, tak teprve teď začíná nějaký prďola z Epicu hlásat do světa a všichni jeho kolegové ho určitě mají za vizionáře... No to jsou mi panečku novinky.
-
Nevím, ale poslední dobou (cca 2-3 roky) mi přijde, že co vyjádření někoho z Epicu k jakémukoliv tématu, to hlod. *1*
-
Nejhorší co lze udělat u hry, je mučení pomocí filmových scének. Hrál jsem FC3 po druhé a kvůli dlouhým scénkám jsem se na to v*sral. A když jsem padal spoutaný do díry vody, musel jsem nesmyslně si rozbít klávesnici mačkáním tlačítek, abych se osvobodil. Znáte to, zmáčkni A W S D SPACE a bude z tebe velký kluk. Pokazil jsem to asi 3x a vždy jsem si musel vyslechnout rozhovor dlouhý asi 6 minut než jsem mohl skočit. Příběh je OK, ale nemožností přeskakovat scénky dostává hráč pocit, že mu ho hra vnucuje. Když se to hraje poprvé OK, ale pokud je příběh béčkový, podruhé to nemá smysl si znovu protrpět.
-
-
Přesně to si u FC3 taky pamatuju, to padání a ta šíleně dlouhá scénka předtím. Ono dokonce to QTE bylo dost divný. Pak už se to dalo.
-
Chudáčku aby tě neubylo.
-
-
Uklidni se laskavě. Já jen chci hru, která by byla zase hrou a ne něco mezi hrou a filmem. Pořádnou střílečku třeba. Crysis, COD, FC atp. Chci-li ty hry hrát po druhé, budu muset procházet 100x viděné filmečky jak oslík s vykulenýma očima.
-
-
Vidis a ja to hral presto ze mi mizely Savy... ta hra se dala doparit i za den. Tohle co tu predkladas, uz vazne je jak plac ... *7*
-
-
Toto mi ani nestojí za odpověď.
-
-
Muzes brecet ... co na tom nechapes ? "Daleky plac". *15*
-
-
-
-
Tak treba rozdelovat v jakem zanru je pribeh nutny... nekdy je pribeh jen naplast na hru, aby to "cele" davalo nejaky "smysl". (Call of Duty) Bohuzel je mnoho her co si na "pribehu" zakladaji, tedy nemaji zabavne herni mechanizmy, nebo maji sterilni prostredi, a az trapne "copy/paste" ukoly. Nakonec ani ten hlavni "pribeh" nestoji za nic.
Napriklad takovy SandBox Far-Cry3 ma (pod)prumerny pribeh, a prumerne herni mechanizmy. Za svou totalni PRUMERNOST dostal 8/10. Proc? Protoze na herni scene je tezke s necim "aktualnim" srovnavat. Hratelnost 6/10, Pribeh 5/10.
Proc DOOM byl uspesny? Za nedlouho Heretic, Hexen, Shadow Warrior, Duke3D, Blood, Quake... vsechno to byly (da se rict) uspesne HRY! Byl v nich pribeh? Mozna tak v titulcich danych her. Jde hlavne o ATMOSFERU! Dane Hry hodnotim: Hratelnost 8/10, pribeh 3/10.
Proc Call of Duty je uspesne? Ne diky pribehu, nebo neustale kopiraci... jde o tu atmosferu velkolepe bitvy s terorizmem, (ano, je to proste tema 21stoleti) kdy bojujete proti (ne)organizovane prevaze. Jen ten TUNEL to castecne kazi. Hratelnost 8/10, Pribeh 5/10.
(Ted si vzpomente na stare FPS hry 90let... kazda z nich mela atmosferu a pribeh byl jen zaminka toho vseho, co se deje... zbytek byl na Vas.)
Skyrim... proc ma uspech? Kvuli pribehu? Ne... kvuli atmosfere! Pocit neohrozeneho valecnika co putuje krajinou a voli si svou cestu napric neznamemu... to je Skyrim. No... pro me byl taky nedotazeny, protoze ta absolutni tupost a doslova strasne animace postav, mi ten cely dojem kazil. Herne to byl taky zase prumer. Ac nezapomenu na sveho prvniho, sestreleneho, draka, to bylo jak z filmu. No a pribeh... prumer, ale bocni Questy meli sve kouzlo. Hratelnost 7/10, Pribeh 6/10.
Diablo2 taky nema pribeh a ma suprovy uspech diky originalite, atmosfere. Pribeh? Mozna neco tam melo byt, ale nakonec to zustalo jako zaminka, ktera byla: "KILL everything that is not human!!!" A samotny herni mechanizmy, jsou vysperkovany k sve dokonalosti! Hratelnost 9/10, Pribeh 4/10.
PlanetscapeTorment... tak to je PRIBEH sam o sobe! Ne pro kazdeho, ale svou kvalitou je natolik vyspely, ze by Vam dnesnich 10/10 pro tu HRU nestacilo! Popisovat tu hru je zbytecne, jen napisu tohle: Je to takovy Klenot, jako pravy obraz "Mona Lisa". Ne kazdeho to zajima, ale je to nefalsovana Kvalita. Hratelnost 8/10, Pribeh 11/10. :-)
Skoda... dnes si uz rikam, ze "Hry nejsou Hry, ale iluze Her." -
-
výborný príspevok, díky.
-
-
To se zas vymýšlí kolo. RPG - silný příběh, slabší akce. FPS - silná akce, slabší příběh. RTS - silná akce, slabší příběh. Adventura - silný příběh , slabší akce. MMORPG, sandbox, promíchané žánry a různé subžánry(např. akční RPG typu diablo) - různě silný/slabý příběh a akce. A každý z toho má něco do sebe.
-
Stejně ty příběhy v hrách jsou většinou jak z béčkovýho, nebo spíš céčkovýho filmu.
-
-
Bohuzial mas pravdu :(
-
-
Podle mě pokud mají hry dobré herní mechanismy a dobře propracovaný lore tak příběh není tak důležitý, pro mě jde o to, aby ten svět dával smysl a příběh si v tom světě vytvořím sám. Skvělý příklad je již zmíněné Dark souls, nebo třeba taky Dwarf fortress.
-
-
Podle mě je uplnej nesmysl takhle nad tim uvažovat. Jsou hry, v kterých je příběh důležitý a jsou hry, v kterých není. Je hodně typů her a ještě v těch kategoríích mohou být hry specifické a význam má uplně každý přístup, protože ve hrách neexistuje nic jako takhle se to má dělat, a jinak ne. Hry jsou nejsvobodnější medium. Jediný co by se mělo vytýkat je právě to, že se tvůrci sami moc svazují přístupy a úspěchy jiných her a měli by si to víc dělat sami podle sebe.
-
-
Hry ktere nepotrebuji snad pribeh ? *8* Ktere singleplayerovky nemaji pribeh dulezity aha uz vim COD *15* .
-
-
Singleplayerovka jako vyšitá *4*
Ale tak také tam ta kampaň je. -
-
Na nudu dobry *15* .
-
-
-
Což nijak nejde proti tomu co jsem napsal.
-
-
No taky ale to zevšeobecňuješ stejně jako ten Jim Brown a to se přece vůbec nedá. To je jako kdyby malířovi někdo začal vykládat, že má malovat jinym stylem a přesně takhle a jinak je to špatně.
-
-
Napsal jsem podle mě, a podle mě si to můžu zevšeobecňovat jak chci, protože to co teď právě děláš je ve svý podstatě,že i vykládáš, že si to mám "malovat" jinak. Jinak souhlasím, že záleží typ od typu hry, někde je příběh třeba(adventury) někde tolik ne.
-
-
-
-