Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Myšleno, že z těch 16 GB RAM hra si bude brát 16 GB ani ne v 1% případů.
  • Z 1%? Tak to je cca 160MB, to si myslím, že zase ta hra využije víc...
  • ezechiel25-17
    Podle mě za tím hledáte více, než v tom je.

Tohle je něco jako garance, na čem vám to pojede. Čím výše to nastaví, tím více lidí se slabším HW, na kterém by to asi mělo jet, ale vzhledem k rozdrbanosti PC ekosystému se může dít whatever, můžou poslat do háje.
  • Jsme v éře 64-bit her, a proto bych to zase tak nevylučoval. Navíc pokud hra vyžaduje 8GB, tak to neznamená, že těch 8GB uvidíš ve správci úloh - někde musí být taky nahraný OS, že...
  • tak to na PS4 bude lagovat zase, ako unity :D v 15fps:D
  • Asi nebudu jediný, kdo má 16GB v počítači už od roku 2011, kdy byly paměti extrémně levné?
  • Veskoslav
    Povedeným trailerem nebo nějakou edicí?
  • Veskoslav
    V době vydání staré genrace konzolí byly obě konzole špička. Jak v technologiích, tak výkonu. Současná generace jim nesahá ani po kotníky. Obzvlášť s nástupem nové generace i5/i7 procesorů a k tomu nová generace grafik od Nvidie a AMD. Rozhodně GPU je ekvivalentem 7850 a i tak včetně 7870 byla v době představení konzolí pouze střední třída a na konci prodejního období. Jinak ten zbytek? Zákony fyziky prostě "neojebeš". A jak si povíme? Už to víme teď. 30 fps, neumí to pomalu ani full HD, 4k textury jsou scifi.
  • Mel jsem na mysli hry, samozřejmě :)
  • To je hlúposť! Veď predsa všetci vieme, že 640 KB pamäte musí stačiť každému! *5*
  • 8 GB GDDR5 RAM a speciálně upravený GPU ekvivalent HD 7870 jsou zastaralé komponenty? Určitě ne novodobé, ale zastaralé je hodně silné slovo. Krom toho, i přes x86 architekturu, konzole mají pořád specifický HW v určitém bodě, který se dá efektně využít určitými způsoby tak, že se bude moci rovnat kvalitativně s PC hrami po zbytek jejich éry. Stejně čísla budou pořád jen čísla ve finále a čas ukáže, jak moc jsou "low" PS4/XO, však si ještě povíme.
  • Mato1987
    Tak pša kref cholera sa potrebuje nejako zviditeľniť a aký iný spôsob zvoliť než vyhlásiť úplne prestrelené doporučené požiadavky, aby upozornili na to, že o 7 týždňov hra vychádza.
  • Mato1987
    no vidíš a tak si sa bál. *3*
  • Je to nesmysl. Souhlas s klukama podemnou. Ty doporučené sestavy jsou kombinací nesmyslů (ta hra tolik nevyužije ani náhodou, stačí se podívat kolik berou nejlepší enginy/hry součastnosti, 8 RAM stačí bohatě) a nejspíš nějakých marketingových záměrů aby se o tom mluvilo, nic víc v tom nevidím. Srandovní vždycky je, že takové "nároky" mají hry, které tomu zdaleka neodpovídají viz Evil Within apod.

Ale je fajn vidět, že se tu konečně tolik lidí shodne v něčem jako je tohle téma.
  • Hra má na disku 40GB tak 30 z toho dělají stoprocentně textury hra působí dost otevřené takže tam mas vše naraz takže nevidím problém mít před načtené klidně 10gb textur aby to jelo pěkně bez blikaní textur
  • Veskoslav
    Současné konzole jsou defacto pc, nic víc. A jejich síla už dávno není tam, kde byla síla Xbox 360/PS3, která v době vydání byla děla srovnatelná se špičkou pc scény. Teď jsou to zastaralé stroje s procesorem a grafikou na úrovni středního pc za 15 táců pomalu. 16 GB RAM je naprosto přestřelený požadavek, který hra nevyužije ani z 1% výkonu. Ta hra zase nevypadá naprosto dokonale, úžasně a graficky na naprosté špičce, aby měla takový požadavek.
  • Veskoslav
    To je opět pořád to samé. Poslední CoD mi bere 2,8-3,5 GB z RAM, Shadow of Mordor 4-5 GB z RAM, takové poslední NFS mi bere ani ne 2,5 GB RAM i náročný Wolf kvůli enginu mi nesebere více jak 6 GB RAM a to tam musím mít 50 miliard nepřátel, tisíc výbuchů a všechno na max s maximálním vykreslováním atd.

Tyhle požadavky se dělají tak, že na reklamním oddělení někdo otevře katalog komponentů, zapíchne prst a jede: i12 patnáctijádro, 64 GB RAM, R9 390X OC 12 GB či alternativa od Nvidie. Jediné, co vždycky sedí je velikost, co mi to sežere z disku. Když ty požadavky srovnám s konzolema, tak buďto mají otřesné reklamní oddělení, co netuší, která bije nebo neumí naprosto optimalizovat na pc, což by mě překvapilo s ohledem na jejich předchozí hry nebo to skutečně bude fakt pecka a konzole ostrouhají. Nejpravděpodobnější je první varianta. Lenost a neznalost.
  • Na minulé generaci vývojáři rozjeli v celkem dostačující kvalitě i GTA V na PS3 s prehistorickou RAMkou 256MB a vy se divíte, že konzolím postačí jen 8GB RAM u téhle hry? Smiřte se s tím, že na jednotný HW se toho dá vždycky udělat více a lépe za kratší dobu, než na vícero konfigurací, takže optimalizace a speciální, vývojářské nástroje pro nové konzole zde určitě hraje velkou roli + na PS4/XO to pojede jen v 30fps s menším dohledem, méně NPC a na střední detaily (tipuji), zatímco na Doporučené požadavky u PC by to mělo fičet 60fps, 1080p, vysoké detaily, lepší antialiasing, více NPC, dohled atd. Tak v čem je problém?
  • XorxoxTalarius
    Zaklad je za posilas komprimovane textury ... a at pocitam jak pocitam, tak to by jsi musel mit textury optimalizovane pro 4K a jeste porad je to prilis velky pozadavek
  • morokura
    Jsme moc rádi, že to víme *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit