-
Jen je škoda, že někdo nechce předělat největší hity z pS2 na PC. (final fantasy, tekken, god of war a mnoho dalších). Emulator sice je, ale na to potřebujete nabušenou krabici jak sviňa.
-
Pc není mrtvé ještě dlouho nebude. To se na Tiscali musí nudit, že rozebírají už i tohleto.
-
Já osobně mám extrémně výkonné PC a taky PS3, ale hru si koupím vždy na PC. Na PS3 kupuji pouze exkluzivní tituly. Ty padesátipalcová plazmo, hlavně si v článku pohonit ego, že?
-
??? to byla reakce na kolegu :) o něco níž..
-
nVidia grafická karta pohání PS3. Elektronický průmysl spolupracuje ve velkém.
-
vzdalenost je jedna vec, druhou je to, ze neni problem do PC zapojit TV. Takhle mi doma jede HTPC a obcas na nem hraju formule, i Mafia II na tom bezela, xbox ovladac taky mam. Samozrejme, dokud clovek nespusti hru, tak to ovladani je trochu kostrbate. Kdyby navic konecne nekdo vymyslel jednoduche a levne reseni pro to, abych mohl vyuzit vykon pocitace v jine mistnosti pro TV a zaroven mohl od TV mit plnohodnotne ovladani PC, tak to muzu vsechno koncentrovat v jedne "serverovne" v baraku.
-
" A lepší by bylo udávat přesné údaje, "rodiče mi pořídili konzoli"...bulíky můžeš věšet na nos někomu jinýmu..."Michal Vodák, 20let, Praha, Student VŠ, Jak na PC tak na konzoli jsem si vydělal sám u firmy Elbes. Dostatečně přesné?
"plošinovky????? víš vůbec, co je to plošinovka?" tak tedy Platformově Založená Akční Skákací TPS? Zůstanu u plošinovek. To co jsi psal jsou pro mně "hopsačky" které jsem hrával na Atari VCS (pokud víš co to je).
"FPS? nenech se vysmát, jako vždy, nahoď s gamepadem CS a zahrajem, uvidíme, koho to bude bavit dýl, ani nemusím být žádnej extra skiller." Nechápu proč každej zarytej PCčkář chce hrát proti někomu na konzoli a ukázat mu, že je větší macho. 2,5 roky jsem hrál CoD 4, předtím CS (nevím jak dlouho). Teď si s přáteli občas zahraju TF2 či Killing Floor, takže PC FPS mi nejsou cizí, ale i přesto po pořizení konzole mě víc oslovili FPS na ní (moje věc, ale to tobě přes srdce nepřejde co?)
"jo a abych nezapomněl, vibrace jsou ta největší vylízanost, jakou sem na konzolích potkal..." Jak psal robotron...Vibrace jsou u některých her velmi důležitý prvek atmosféry, ale to někdo jako ty nepochopí, protože prostě nechce.
"Jo a dej se do pařby Diabla s gamepadem, heh výsměch největší..." Klidně dám:D V nedávné době jsem na pc pořídil Deathspank (diablovka kdybys nevěděl). Po hodině hraní neustálého klikání jsem zapl gamepad a co se nestalo? Ta hra se najednou hrála mnohem líp a bavila mě víc. Tudíž si bez problémů umím představit hraní např. Diabla 2 na gamepadu.
Hraní na konzoli a pc mám tak 50 na 50 a něco mám radši na pc a něco na konzoli. Např. Bioshock mě na PC vůbec nebavil a na konzoli moc. Proč asi? Stejně vůbec nevím proč se obtěžuju s takovým Konzole Haterem jako ty. Argumentovat můžem jak dlouho bude třeba, ale stejně se neshodnem. Já zastávám obě strany barikády, zatím co ty jen jednu. Kdo je objetivnější? (P.S. Tiscali, vámi poskytnutý počet odstavců je nedostačující.) -
prvni bod: jen maly dodatek ohledne poctu:
predstava, ze 50ka plasma je neco lepsiho z pohledu hrace je ponekud premrstena. nemluvim ted o pohodli, ale o velikosti. jde totiz o UHLOVOU velikost ve vasem zornem poli.
vezmeme si malou 17cku monitor. s trochou stredoskolske matiky spocteme uhel, ktery nam zabira v 40ti (tj. 16 palcu) centrimetrove vzdalenosti (+- standard) od oci ve vyhledu:
2 * arctg( (17/2) / 16 ) = 55 stupnu (zhruba). 17/2 abychom ziskali protilehlou odvesnu pravouhleho trojuhelnika a prilehla je 16 (palcu). arctg nam da uhel pulky zorneho uhlu, tak ho jen pak vynasobime dvema a mame vysledek.
to same pro plasmu 50ku ve vzdalenosti 3m (prumer) tedy 300 cm tedy 120 palcu.
2 * arctg( (50/2) / 120 ) = 24 stupnu (plasme jsem zaokrouhlil nahoru, monitoru dolu). takze z tohoto jasne vypliva, ze hraci na pc maji i s malym monitorem, pred sebou vice obrazu. sice nemusi mit pohodli pohovky, to chapu, ale o to mi v tomto prispevku neslo :). takze az budete mit plasmu 100 palcovku, tak si popovidame :D.
druhy bod: chtelo to trochu vice vypichnout modderskou scenu, ne jenom se o ni jen tak mirne otrit, a treba weby jako moddb.com, o tom se konzolistum ani nesni.
treti bod: cena xboxu i s telkou zde jiz byla zminena :). -
nejsem nějakej blbej casual hráč, abych se drbal s nějakýma šaškárnama, co to poslední dobou valej pod tlakem do už všech konzolí, ne jen do Wii...
-
tobě asi jebe v hlavě ne?
plošinovky????? víš vůbec, co je to plošinovka? asi ne co? tak pro malé děti, zkus na googlu hledat třeba Turrican 2, Abuse, Super Frog, abys věděl, co je to plošinovka-a pro ještě zabrzděnější, jsou to věci, který sem hrával za starých zlatých časů na joysticku-ano, na joysticku, ne na gamepadu, na pravém, mikrospínačovém joysticku... 3rd person akce? a na gamepadu, Prince je na gamepadu velmi špatnej, já to na něm(Logitech) nějakou dobu hrál a nee, opravdu ne, no a Tomb Raider-od té doby, co je přístup k volnýmu rozhledu myší není co řešit, nic jinýho neexistuje. Snad jen u Devil May Cry se dá souhlasit, že asi půjde hrát na gamepadu dobře, alespoň ze zkušeností s Onimushou.
FPS? nenech se vysmát, jako vždy, nahoď s gamepadem CS a zahrajem, uvidíme, koho to bude bavit dýl, ani nemusím být žádnej extra skiller.
Bojovky...no bohužel tady je to vcelku jednoznačné, gamepad z Playstationu, nebo klávesnice. Všechny ostatní jsou nepoužitelné díky debilnímu kulatému směrovému kříži. Na ty je potřebná přesnost a to vyžaduje dělený směrový tlačítka, ty žádnej gamepad kromě těch od Sony nenabízí. Narozdíl od toho na klávesnici mám tlačítek kolik jen chci. Seriózní závodní hry se hrají na volantu, no takový stejně na konzolích nejsou a na PC jsou taky na vymření a ty ostatní klávesnice vládne, aspoň při zatáčce neulomím analogovou páčku.
jo a abych nezapomněl, vibrace jsou ta největší vylízanost, jakou sem na konzolích potkal...sem snad kokot abych potřeboval, aby se mi idiotsky třepal v ruce gamepad? to je výsměch, konzoláci viděli na PC force feedback a udělali si z toho svoju šaškárnu a teď si honěj triko, jak je jejich klepající se gamepad super. Ne není. Super je Logitech Momo do závodů typu Richard Burns Rally, nebo joysticky s FF a k tomu MS Flight Simulator či Il-2 Šturmovik.
Jo a dej se do pařby Diabla s gamepadem, heh výsměch největší...
Jo a u počítače mám křeslo, v kterým se můžu rozvalit taky, nepotřebuju gauč...proč bych měl cítit dupání Big Daddyho v ruce?? Nešplouchá ti náhodou na maják????
Kdo tě pustil k internetu, abys plácal tyhle kraviny. A lepší by bylo udávat přesné údaje, "rodiče mi pořídili konzoli"...bulíky můžeš věšet na nos někomu jinýmu... -
pc je velmi univerzalny nastroj. Filmy, hudba,net, pisaci stroj, programovanie a mozem pokracovat do rana. Proste je to dobry pomocnik. A konzola je uzko profilova na hry. Preto by mal clanok zniet kam kraca herny priemysel. Ale na zaciatok. Zajtra predajte akcie ATI (AMD), Nvidia , nemaju buducnost mozno dake low produkty.
-
K tomu, že "PC není vždy schopno (pokud není výkonné) vykreslovat scény ve stabilním framerate" by chtělo dodat na jakém PC se ti něco podobného stává. Sám jsem podobný problém nezaznamenal, naopak u AC 2 se mi obraz na PC, a to na vyšších detailech, zdál vždy stabilnější (osobní zkušenost). A nejsem majitelem žádného "děla".
-
Skvělá úvaha, kterou bylo radost číst. Líbí se mi, že jde autor do hloubky, přítomnost i budoucnost hraní vykresluje v reálných formách a dokáže se přitom vyhnout skutečné konfrontaci samotných platforem. Je znát rukopis zkušeného člověka, nadšeného hráče i informovaného redaktora. Se vším, co bylo uvedeno, se nedá než souhlasit. Více takto psaných článků.
-
kamo zapomel jsi ze FPS sou pro vas Konzolisty udelany tak ze ani nemusite mirit na tu postavu :D .... strelite 2 metry vedle a panacek proste umre.... hraju na PS3 v praci na prodejne kdyz se nudim a muzu rict ze je to desny ovladani... sice sem se to uz trochu naucil mirit, chodit atd ... ale nechapu jak nekdo muze rict ze strilecky jsou na ovladaci lepsi, bud je blazen ten clovek nebo sfetovanej ...
na druhou stranu zavodni hry a hry jako FIFA se musej hrat jednoznacne na gamepadu, protroze na kalvesnici je to an hovno..
mam 26 palcovej monitor a nestezuju si na to ze by to bylo nepohodlny... .. ja sme rad blizko u opbrazovny a nemohl bych hrat neco ze vzdalenosti 2-3 metru z gauce , natoz v poloze lezmo ....
btw: tady nejde o to bejt rambo v tech FPSkach ale o to trefit toho nepritele, coz vy na konzolich ajk sem psal nahore amte snadny, hitboxy jsou obrovsky a okolo postavy a vycnivaj z postavy .... na PC mam hit boxy presne na postave a musim doopravdy trefit tu postavu.... takze protot se ti asi hraje lip na gamepadu, protoze proste zabijes vse strasne lehce :) ... zbrane nemaj rozptyl a nekopou :) .. FPS hry jedine na PC jinak ej to "svatokradez"
s pozdravem JA -
co tu pišeš je hloupost jak až přilliš přesna zaleži na hračovi jak je sam přesnej a to je skill
-
"Xbox 360 stojí 5x méně než průměrné herní PC, přičemž hraní celé řady her je na konzolích z gauče u obrovské televize a s ozvučením domácím kinem prostě lepší zážitek než dřepění na židli u malého monitoru s bakelitovým repráčky"
"obrovska televize a domace kino" sa asi dodava ku konzoliam zadarmo,ked sa spomina cena 5x drahsieho priemerneho pc....
*1* -
jedině pc kdybych měl konzoli tak co s ni zahraju a zahodim u pc si pohravam s vykonem tunim si atd prostě takovej muj koniček co mužu na konzoli nalepit si maximalně nakou samolepku a řikat tomu mam potuněnou konzoli čumiš co xD
-
ucho: Nevim jestli te zrovna potesim, ale musim ti kategoricky doporucit gamepady, ktere nejsou prave z nejlevnejsich a to zkratka originaly z Xboxu, nebo PS3, nic jineho skoro ani nema cenu, protoze vsechny ty Logitechy a podobne hruzy jsou prakticky nepouzitelne a jen prispivaji k obecnemu dojmu, ze s gamepadem se hry moc hrat nedaji (na pc). Daji, ale musi to byt kvalitni gamepad. Na PC asi ten Microsofti co je normal k Xboxu a na konzolich jedine originaly.
-
Da, ale neni to uplne to same, jako u PS3, nebo X360. Za prve 99% gamepadu, co se k PC prodava, vubec nedosahuji kvalit tech u PS3 a Xboxu. A kvalita gamepadu je naprosto klicova, hlavne analogovych pacek. A i kdyz clovek k PC pripoji gamepad x Xboxu, nebo dualshock s PS3, porad to neni stejne, protoze treba citlivost je trochu jina a PC vzdy neni schopno (pokud neni opravdu vykonne) vykreslovat sceny ve stabilnim framerate, takze je pak pohyb a zamerovani na PC s gamepadem obtiznejsi, nez u konzole, kde je to perfektne vyladene na samotnou hru a jeden konkretni gamepad.
-
no a když jsme u toho, doporučil bys nějaký gamepad?