Přejít na výpis diskuzí
Kdo ovlivňuje koho: filmy i hry si vzájemně kradou estetiku
25.8.2012 | Ladislav Loukota
124 příspěvků
-
mike731: No jo, ale taky to vysílali ještě v době, kdy prakticky nezačala postprodukce, takže to snad vychytají.
-
ako píšeš, je to otázka zvyku a bude to trvať roky ak nie desaťročia, kým si ľudia zvyknú na plynulosť... staršia generácia možno vôbec. Ja sa tejto zmene nebránim :)
-
Slyšel jsem, že prý to vypadá moc reálně (jsou poznat masky atd.)
-
Ať si klidně šlape vlastní cestou, ale ať nemrví herní postavy. Jako by nestačilo že v novém díle bude Leon a Ada Wong, ale podle ukázek se objeví snad i Samus Aran *10*
-
Záleží na tom co od těch filmů očekáváš. Já nemám na hry žádnou vazbu, nikdy jsem je nehrál a ani to neplánuji. Filmy si všechny užívám protože je to oddechová vyvražďovačka zombie. S hromadou popkornu je to dobrá zábava na jeden večer.
-
Už proběhla ukázka v USA a prej se moc lidem nelíbilo, že to je tak plynulý (film s 24fps má prostě svůj look, na který jsme všichni už sto let zvyklí). *2*
-
je to dosť výrazná zmena ktorú si všimne skoro každý...
-
Jestli si Jackson myslí, že dokáže Hobita natáhnout do tří filmů tak ok, jen ať to udělá. Jestli je tu režisér který to dokáže, je to on. Mimoto má s universem nejvíce zkušeností. A nebude to jen Hobit samotný, uvidíme i bitvu pěti armád a hromadu věcí z Tolkienových poznámek!
3D, to je jiná. Osobně mi příšerně vadí nízký framerate a předražené vstupenky, kvůli ničemu. FPS by snad u Hobita měli pořešit. Nolan ovšem dokázal, že to bez 3D jde, snad se i jiní poučí.
Filmová revoluce, co si pod ní představuješ? Já fakt netuším, mě stačí další skvělý film na které budu ještě několik let vzpomínat viz LOTR trilogie nebo Nolanova Batmanovská trilogie. -
jsem zvědavej jak to na tom filmu poznáš
-
Millu Jovovich by měli zatknout a spolu s ní i ty deme*ty co tu otřesnou parodii na RE natočili. Když jsem viděl první díl myslel jsem si že to je nějakej sraz RE cosplay fandů, ale ono to mělo bejt jako vážně.
-
Tak to spíš poděkuj Andersonovi, kterej natočil první díl, ke druhýmu a třetímu psal scénář a čtvrtej a pátej zase točí on. Millu tam obsazuje, protože je to jeho šukačka (manželka).
Tenhle "režisér" kterýho bych s chutí vykastroval natočil i dementní Alien vs Predator.
A ohledně toho, kde na to berou peníze - tady platí stejná rovnice jako např. u Call of Duty - čím je produkt dementnější a beze změň, tím víc dětí a retardů je na něj nadržená - tím chci říct že poslední film (Afterlife, nebo jak se ta sračka, ve které snad krom zpomalených záběrů nic nebylo jmenovala) vydělal bohužel těch peněz až moc... -
Plne súhlasím. Až také zlé to zase nieje. Najviac sa mi zatiaľ páčila 3.
-
Tak, tak. Dneska už je situace taková, že filmový univerzum si šlape vlastní cestu a dokud jím není zasažená výrazně herní předloha, tak jde o kulový. Navíc, hra už má taky svoje CGI filmy, které hru doplňují a mají k ní blízko a to, že existují live-action snímky parazitující na RE jméně s Millou včele, z toho se člověk dnes už nepo*ere. Navíc sám přiznávám, že první tři díly jsou slušný - filmově sice žádná oskarová díla, ale koukatelný záležitosti, který RE svět pojímají zase jinak. Zvlášť Extinction je bomba s potenciálem, zajímavou vizí a atmosférou.
-
Hobbit bude nakonec rozdělenej dokonce do 3 filmů
EDIT: Tak kolega to nademnou už napsal, nevšim jsem si no :) -
To já se RE filmy čas od času rád kouknu. Mám rád tu hudbu i atmosféru. Vím že to neni zrovna kvalitní film a tech 50-65% na csfd odpovídá, ale jako odreagovačka ujde :-)
-
Z hlediska filmové historie to docela důležitá věc změna je. Možná důležitější než ta pseudo 3D projekce.
-
promiň, ale pro mě u filmu vážně není rozhodující technologie ;) sám se na hobbita těším a půjdu na něj, ale od toho filmu prostě nečekám zázraky
-
No. z pohledu příběhu netuším, jak to s ním vypadá, doufám zatím že dobře.
Ale hlavně z toho důvodu, že se vše natáčí v 5K. To se mi na tom líbí nejvíc, které filmy na BD mají dnes něco většího než "1080p" ? Hlavně tím trpí 3D, které je zatím k vůli tomuhle na tak bídném stupni kvality. A do dvou dílů, dokonce prý do třech, se dělí, jelikož mají natočeného tolik materiálu, že je škoda ho nevyužít. ALe zase je pravda, že bych nechtěl, aby místo jednoho superfilmu hodného LotRů byly 3 na úrovni Béčka *13* No, nezbývá než věřit, že všechny díly budou bomba. Ale fakt si mě vystrašil myšlenkou, že to s ním nevypadá zas tak dobře ve jménu scénáře. achjo :D -
Žádná revoluce? Třeba že to bude první film, co se točí ve 48 fps?
-
Resident Evil hry a filmy jdou každý svojí cestou. Celý film jsem viděl ten první, potom už max. trailer a to vážně nebylo nic pro mě.