Přejít na výpis diskuzí
Kdo ovlivňuje koho: filmy i hry si vzájemně kradou estetiku
25.8.2012 | Ladislav Loukota
124 příspěvků
-
PoP se povedl. Kritici mu dávala vyšší známky, ale bohužel naději na další díl pohřbili výdělky
-
A kdepak jsem psal, že mě film nebaví, hmm ? Tomu se říká "myšlení za druhé". *15*
-
Pořád žádná recenze Counter-Strike Global offensive? To asi doopravdu žijete jenom Hypem?
-
Vsechny jsou ujete. Presto je to zabavne. Kdo k tomu pristupuje vazne,musi byt nutne zklamany. Ale porad se mi to libi stokrat vic nez nektere radoby ackove Hollywoodske filmy ala Transformers.
-
Film te nebavi ale znas vsechny 4 dily? Tomu se rika sebemrskacstvi.
-
Minimálně Resident evil 1 byl dobrej film a Milla tam zahrála parádně ! ty další filmy nic moc ,ale viděl jsem i horší z vybliwoodu
-
Pro BoB.2@tiscali.cz: Kde na to berou peníze? Je to jednoduché, RE je s každým dalším filmem úspěšnější: Resident Evil vydělal jen z kin 100 milionů. Resident Evil: Apocalypse vydělal z kin 129 milionů, Resdent Evil: Extinction 147 milionů a Resident Evil: Afterlife 296 milionů dolarů. Jen z kin. Pak to jde na dvd/bluray, do televizí... Navíc se to natáčí za dost malý rozpočet, takže to vydělá. Proč by pak nedělali nové díly, když jim každý další vydělá víc, než ten předchozí? Jednoduché jak facka...
-
Osobně mi filmy Resident Evil nevadí. Sice ten poslední byl dost ujetej, ale když přitom člověk vypne mozek sou to celkem "dobrý" filmy na odreagování. Třeba trojka byla svojí postapo atmosférou na hodně dobrý cestě *4*
-
Jn, Resi1 film ok, 2 jka taky usla trojka becko, 4 Wav picovina, 5 Tim to pohrbej se vsim vsudy a pritom to mohlo bejt tak nadejny.
-
Tady se porad cpe, ze PoP je tragickej.. Zrovna to je nahodou jeden z tech lepsich filmu podle hry :).. Neni to dokonaly, ale rozhodne slusna podivana a 71% na csfd budiz dukazem.
A resident evil, to je smutna serie.. prave jsem videl trailer na nejnovejsi dil a chtelo se mi brecet, jednicka me celkem bavila, hlavne atmosferickej zacatek, ale zbytek.. skoda mluvit..
Nicmene novej SH vypada vyborne.. -
Nezkur*ila to hned, první dva díly se ještě celkem držely předlohy a stály za zhlédnutí, pak až to šlo do sra**k
-
Jj, hodila, ale zase jí nesmyslně zastínila Milla se svými superschopnostmi. Kdyby se bývali zaměřili ve 2. více na Jill, tak ten film mohl vypadat uplně jinak a mohl být mnohem lepší.
-
bohužel byla uplně v pozadí..
-
Ale ta ženská co hrála Jill ve druhém filmu se tam přesně hodila.
-
Myslíš "umřela" a ne - umřela. *15* Doufám, že v 5. už opravdu umře a ne zase jenom možná "umře". Celý film s Jill Valentine, jako s hlavní postavou, by nebyl vůbec na škodu.
-
Napsat> tragicky neúspěšné filmové adaptace jako RESIDENT EVIL, to muze jen ****t !
-
Tak zrovna v serii RE umrela tolikrat,ze by se za to nemuseli stydet ani ti nejvetsi zvrhlici
-
Jj, Milla je už jak Chuck Norris, Nemesise si dala na férovku růčo, Maxi Payneovi ukradla bullet time, ovládá samurajské umění, ani snad neexistuje věc kterou by neuměla a hlavně nikdo jí nedokáže zabít... *15* Asi má PERKY "Die Hard" a "Matrix hacker" nebo co... *15* *1*
-
Jak může někdo zmínit reálné herce a nezmínit Yvonne Strahovski v ME? Nebo hlas/osobitost Michaela Hogana? :)
"(...)dnešních úspěšnější hry.(...)"
Jinak opět hezký článek, pár pro mě nových postřehů. Těším se na další :)
Edit: Ještě bych dodal, že z mého pohledu se zatím filmy inspirují hrami jen v minimálním množství. Ale to třeba ještě přijde. -
Článek mi přijde trochu vycucaný z prstu. Desítky odkazů proložené něčím, aby se to dalo považovat za článek. Hry se od počátku inspirují filmem a to ještě dávno před filmovými scénami ve hrách, ale naopak to nefunguje (pomineme-li filmy podle her), nebo tak minimálně, že to ani nestojí za řeč.