Přejít na výpis diskuzí
Kdo ovlivňuje koho: filmy i hry si vzájemně kradou estetiku
25.8.2012 | Ladislav Loukota
124 příspěvků
-
No jo, mě by stačilo takové dvouminutové lehké videho-shrnutí od Lukáše.
-
Ze vraj filmy vykradaju viac hry ako hry filmy.... To je podla mna uplna somarina, i ked neberiem do uvahy zopar hier kde kvalita zaberov a celkovo filmova atmosfera bola viac nez dobre ladena, ale aj tak po vacsine pripadov su na tom lepsie filmy, kedze filmy su tu o dost dlhsie a hra so zabermi je o to skusenejsia a dokonalesia. Presne vam popisem jeden pripad ktory mi vadi v hrach ale rad ho prehltavam- jeden pohlad kamery ktory trva tak dlho ze vidite vsetky nedokonalost hry, skor ako keby ich zakrili roznymi detailmi, pohybmi kameri a podobne prvky ktore pridaju na dynamickosti a odviazu sa od prilisnej statickosti. Napr pri Wicher 2 (niak pre mna absolutoriom ako Deus EX) mi stale vrtalo hlavou ze hra so zabermi v niektorych (nie ze by nebola super ale mohla byt obcas o kus lepsia) miestach mohla byt o nieco dynamickejsia, magickejsia a celkovo prosto viac filmova. Rychlejsie/dynamickejsie strieadanie zaberov je tiez jedna z veci na ktore by sa mali niekt. hry viac zamerat.
Prosto napr. ked witcher niekam prichadza aby bol phlad len na boty, kracanie a postupne sa prepinala medzi zaberom meca. niakym chytro vymyslenym detailom a potom fantastickym celkom ktory by zachytil fantasticke prostredie....
Verim ze ste vsetci pochopii co som chcel povdat a toto bude vybornym klacikom do ohnika :D. Hra poktorej strasne slintam, je niaka dobroruzna cestovatelska survive hra jednej postavy kedy koniec, zaver nie je tak podstatny ako cesta ( nieco ako Journej spojeny s Tomb Rider a s filmom The Road). *14* -
Ako jednoznačne zatiaľ nemôžu hry nahradiť v tomto smere knihy, ale zase povedať, že hry človeka nič nenaučia? Napríklad taká séria ako Total War podľa mňa mnohí naučí o histórii, simulátory môžu celkovo ľudí učiť, deti sa učia pri logických hrách logicky rozmýšľať alebo aspoň im ich aspoň vylepšujú tieto vedomosti, alebo napríklad aj cudzí jazyk naučiť alebo vylepšiť, atď.. a takisto sa hry používajú pri pacientoch s rôznymi druhmi zranení, alebo psych. - mentálnym stavom... sú štúdie, ktoré sa venujú hrám a ich vplyvu na človeka aj z iného hľadiska ako len zo známeho a obľúbeného mediálneho "počítačové násilie vs. deti a mládež", len proste pre média nie sú také šokujúce, také lákavé, tak radšej budú dávať všade rôzne "odborné" články, reportáže, že aké je nebezpečné počítačové násilie pre deti a mládež (ja viem, šokujúce, všakže rodičia :D )..
- ale jasne, knihy mali, majú a budú mať nezastupiteľné miesto v živote ľudí, ktoré nenahradia hry - a to je jedno v akej forme (hlavne je teraz výnosnejší biznis v hernom priemysle ako v knižnom, čiže už ho príliš ovládajú manažéri, ktorí vidia len prachy) -
Naco potřebuješ recenzi, udělej si názor sám, ne? Snad nepotřebuješ aby za tebe mysleli jiný?
-
Doporučil bych Život není krásný...
http://www.youtube.com/watch?v=u-fI-FYVH3I -
Na to bych přistoupil, pokud by se jednalo pouze o literaturu poskytující zábavu, nějaké romány, atd. Jenže knihy jsou přece daleko víc. Předávají zkušenosti, učí, tohle hry zatím nedokáží (až na výjimky vyloženě pro málé děti), nebo možná dokáží teoreticky, ale zatím se tím nikdo nezabývá. Zde knihu hrou nezastoupíš.
-
Jenže na rozdíl od kravin, které tu lítají z jedné strany na druhou, CS je součást evoluce herního průmyslu a jistě tu ještě řadu let bude. Mně by docela zajímalo, zda tu máme posun kupředu, nebo jen placenou verzy ala Condition Zero (když už všichni zůstali u 1.6)
Jestli herní web mine hru, která tu bude potenciálně dalších 5 let a bude se kolem ní točit ohromnej balík peněz v zápasech, tak je něco špatně.
Indie hry tu maj místo 1x14 dní. -
Tak podľa mňa min. ľudia mladší ako 30 rokov a žijúci v Európe, Japonsku alebo v USA skôr hrajú hry, či už normálne AAA hry s vysokým rozpočtom, HC alebo indie hry alebo aj facebook typy hier, ako keby čítali knižky
-
A netreba zabudať na cielovu skupinu-deti, ktore su velmi lahko ovplivnitelne. Moja dcerka ma rada Micky Mousa, Krtečka, Bleska McQeena, a ked vidi niekde niečo s tymto obrazkom samozrejme to chce...kupujeme syr Vesela Krava, lebo tato reklama beži v televizii, deťom sa ťažko vysvetluje, že veci su ine ako sa môžu zdať...
-
Mne nevadi, že sa hry a filmi vykradaju navzajom, ale vadi mi ked to robia zle.
Urobiť hru podla uspešneho filmu alebo naopak, to je reklama zadarmo, dalo by sa povedať že čiste parazitovanie, vlastne nie, nietko si musi kupiť autorske prava :D. Ano ludia si to kupia, lebo je to podla toho a toho filmu alebo hry, ale tvorcovia to totalne odflaknu a spoliehaju sa na to, že to ludia kupia, podla obrazku na obale, toto je poriadna prasačina...a je to bohužial vačšina pripadov. Ked ja narazim na hru podla filmu, alebo film podla hry, prve čo ma napadne -Boa to zas bude S*IT... -
Zapomínáš na fakt, že do CS nevychází co 5 minut DLC s recyklovanýma mapama za 15 ojro, ale mapy dělá komunita. Pravda ale je, že nějaká rozsáhlejší recenze je zbytečná.
-
Tak proč teda chodíš furt na tenhle web? Běž si na Bonusweb!
-
Na rozdíl od CoD to ale na nás nesypou každej rok za plnou cenu že? :)
-
To bych netvrdil, že lidé dnes nečtou a raději hrají hry. Hry jsou stále menšinovou záležitostí. Nesmíme si zase myslet, že když my hrajem, tak je na tom celý svět stejně tak.
-
Tak driv lide cetli knihy aby zili/zazivali jine zivoty a film jen prenesl pribehy knih na platno. A ted se to same deje z hrami, lide uz moc nectou vic hraji hry resp ziji/zazivaji zivoty hernich postav a film jen opet udela to co lidi chteji, prenese jim na platno jejich snene zazitky....
-
Co chceš na CS sakra recenzovat? Furt to stejný, jen trochu jiná grafika a pár nových zbraně, vždyť recyklují i mapy, jen některý nový. Ale lidem se to líbí, vadí jim to jen u CoD. Recenze na CS je nejzbydečnější věc k recenzování, změny pochopíš z jednoho videa na youtube. *7*
-
tiez som chcel nahodit ten link ale si ma predbehol *3*
-
Napríklad taký Cabin in the Woods obsahuje vo filme jednu scénku z F.E.A.R. a potom je tam pár druhov zombie špecifických pre Left4Dead..a napríklad séria Crank, to je v podstate v zrýchlenom čase zfilmované GTA
-
Trochu souvislost, tohle je docela pěknej článek. Kratičkej, ale konkrétní: http://www.oldgames.sk/discuss.php?article=341
-
Přesně tak, jsem furt čekal, kdy přijde ten geniální myšlenkový twist, který mi rozšíří - a ono nic. Je to takové myšlení zadarmo: nic nestojí / nic nedává.