Kingdom Come: Deliverance 2 je otevřenější, krásnější, rozmanitější. Takhle má vypadat pokračování
-
Wow tady je brekotu jak v jeslích to snad není možný:-). Takovejch zhejčkanejch hráčů! Tak tam není quicksave no. Za mě mám taky radši quicksavy, ale bulet tu fakt nebudu :-). Hlavně bez nich pak člověk víc resi, jestli někam jít nebo ne. Víc se rozmejsli, co udělá a dává si většího majzla. Za mě to dává smysl. Protože když vidím, jak hraju hry s quicksavem....na každým rohu ukládám:-). A když ho nemají, mnohem víc mě to vtáhne. A taky někdy štve, o tom žádná. Ale že bych tu řval jak malý dítě to fakt ne. Díky za každou dobrou hru. Ať už má quicksave nebo ne :-).
-
-
"Já chci hrát nějakým způsobem a vy všichni budete muset stejně jako já !!! Jestli chcete hrát jiným stylem než je ten můj oblibený styl, tak vás považuji jenom za uřvané děti."
Není to trochu ironie? Ten tvůj komentář zní jako kdyby ho napsalo nějaké uřvané malé dítě.
Skutečně dospělý a mentálně vyzralý jedinec by řekl: "ať si každý na pískovišti hraje tak, jak ho to nejvíc baví. Není potřeba všem vnucovat jeden 'nejsprávnější' styl hraní."
-
-
akorat je to leza demagogie ta vase verze.
To jakym zpusobem se ma hrat nastavil vyrobce, nikoli jeden hrac. A pokud vim, nikdo hracum nedrzi pistoli u hlavy a nenuti si je KDC2 koupit. V neposledni rade na ukladani kdykoli exisovalo hned nekolik modu, ktere vznikly casto par hodin po oficialnim vydani hry, takze misto breceni a kritizovani staci pouzit jinou cast mozku, idealne tu, ktera nas od zvirat odlisuje a je za par vterin po problemu a muzete si ukladat klidne 10x do kazdou minutu.
-
-
Proč tady brečíš, že někdo chce nějakou funkci ve hře? Lidi mají právo zmínit svůj názor. Od toho jsou diskuze.
A ty tady brečíš, že podle tebe nemají žádné právo toužit po nějaké změně. Proč ty sám nepoužiješ nějakou rozumnější část mozku?
-
-
jasný...na druhou stranu, nevím který vývojář to byl, ale prohlásil něco jako "pokud dáte hráčům šanci, vyoptimalizují veškerou zábavu ze hry".
Tzn. že většina hráčů zvolí taktiku, která vede optimálně k vítězství, i když je to naprostá nuda a ta hra tak nebyla zamýšlena, aby se tímto způsobem hrála (např. nekonečný grind).
Vývojáři (aspoň ti dobří) se s tím snaží počítat, a navrhujou hry tak, aby tu šanci hráči nedali. Tudíž spousta vývojářů nutí hrát hráče určitým způsobem a vlastně chrání hráče před sebou samými.
-
-
Lidé jsou různí. Když někoho neskutečně baví třeba tebou zmíněný "nekonečný grind", tak proč by jsme mu to měli zakazovat??? Ať to tak klidně hraje. Důležité je, že se u toho baví.
A koho to vlastně zajímá, že kvůli tomu grindu bude pak mít lehké souboje?? Ten člověk se baví (třeba má rád ten pocit, když je OP) a vývojářům může být putna, že "tu hru zamýšleli jinak".
Nejlepší hry jsou ty hry, které dají hráči nějakou volbu.
-
-
grind jsem udal jako příklad, ale pointa je taková - ty hráče to nebaví, ale ovládá je ta část, která chce víc vyhrát než se bavit...to je obsahem toho výroku...
zrovna ten grind někoho bavit může, ale je to obecný výrok - že hráči radši zneužití mechaniky aby vyhráli, než aby hráli hru tak, aby byla zábavná - a očividně s tímto chováním mají vývojáři zkušenosti - pravděpodoně už se projeví při beta testu těch her....
-
-
"...než aby hráli hru tak, aby byla zábavná"
To je strašně arogantní názor. Myslet si, že můžeš určit, co lidi budou považovat za zábavné.
Lidi jsou různí. Sto lidí, sto chutí. Co může bavit tebe, nemusí bavit někoho jiného.
"očividně s tímto chováním mají vývojáři zkušenosti - pravděpodoně už se projeví při beta testu těch her"
To je nesmysl. Vývojáři (a management) jsou taky jen lidi. A můžou dělat chyby. Vem si příklad EA a jejich her. Např. Anthem. EA je velká firma a podle tvého měřítka by měla mít velké zkušenosti s tím, co hráči považují za "zábavné". A přesto vydali takovou blbost jako je Anthem. A hra očividně prošla beta testingem.
-
-
Reakce na příspěvek:
to není arogantní výrok, to je vysledované chování, a oni se k tomu snad přiznají i ti hráči, že to hrají způsobem, který je méně zábavný, aby vyhráli...a jsou to i prostě poznatky z psychologie.
Otázka pak je, jestli mají být hráči chráněni sami před sebou, a minimálně někteří vývojáři si myslí, že ano.
Mám to z videa o vývoji her - z kanálu Game makers toolkit. Ale konkrétní video už si nepamatuju
-
-
Reakce na příspěvek:
"hrají způsobem, který je méně zábavný...otázkou je, jestli mají být hráči chráněni sami před sebou"
Tohle je vrchol arogance. Snažit se určit, jak přesně velkou porci zábavy daný hráč musí zažít.
A věřím tomu, že si to někteří vývojáři fakt myslí. Dokonce i o tom určitě natočili videa. Však videoherní svět je plný arogantních lidí, kteří si myslí, že tomu rozumí nejlépe. Tímto zdravím Todda "It Just Works" Howarda.
PS: Hráči mají dostat dostatek svobody a voleb, aby se sami mohli
sami bavit. Proto je tak oblíbený Minecraft. Tam má člověk velkou míru svobody a může si dělat, co ho baví. Tam žádný vývojář fakt neurčuje "tohle dělat nesmíte, protože dle našeho průzkumu pak vaše porce zábavy bude menší". 😠 -
-
Reakce na příspěvek:
ne, arogance to není. Vývojáři prostě chtějí, ať se hráči baví, a každý prvek v hratelnosti má nějaký smysl a vývojáři se snaží hráče navést tak, aby měl zamýšlený zážitek. minecraft je příklad úplně mimo, to je pískoviště založeno na svobodě.
Je arogance učit lidi hrát na kytaru určitým způsobem, místo aby kytarou mlátili třeba o zem nebo do ní třískali paličkou?
-
-
Reakce na příspěvek:
Když je řeč o kytarách...
Kapela Greenday byla známa tím, že úplně běžně po svých koncertech rozmlátila kytary o zem. A strašně se u toho bavili. Asi jim někdo zapomněl říct, že to dělat nemůžou, protože se tím zmenší jejich přidělená porce zábavy. 😉
A nebo najde se spousta známých hudebníků, co hrála na kytaru neobvyklým způsobem. Třeba na tom hrajou za pomocí "smyčce" (to, čím se hraje na housle). Nebo nohama. Fantazii se meze nekladou, když je to baví. 😉
-
-
Reakce na příspěvek:
ano, hudebníci hrají na kytaru i neobvyklým způsobem, např. Hendrix. Ale to jsou výjimky...
Tady jde o většinu hráčů - a pokud to většina hráčů hraje "špatným způsobem", tak se jedná o špatný design, a tomu se snaží vývojáři vyhnout.
Nakonec se to může odrazit i na prodejích hry, pokud bude hra nudit (i když si za to můžou hráči sami), tak si jí třeba tolik tu hru nekoupí....
Dobrý design má zkrátka hráče vést tak, aby ji hráli zamýšleným způsobem - pokud se nejedná o hru, která je záměrně nadesignovaná tak, aby si v ní hráči dělali, co se jim zlíbí
-
-
-
-
-
-
-
-
Hah, to je pravda. Zrovna včera jsem viděl super Final Fantasy II video, jak si hráči stěžovali na levelovaci systém a začali ho zneužívat, a pak je to nebavilo. Místo toho, aby hráli hru normálně, ptže se uměla sama regulovat 😀
Ale Jo, každý má právo hrát hru jak chce, respektive si ji “rozbít”. Nejvtipnějši je, že ti co tu brečí nad ukládáním, by mi řekli “git gud”, kdybych chtěl easy obtížnost do souls her.
-
-
"Včera jsem viděl video..."
Hele, jsou 2 odlišné skupiny lidí: reální hráči vs. influenceři, co dělají videa.
Ta první skupina hraje hry tak, ať je baví.
Ta druhá dá do videa (skoro) cokoliv, jen ať jim to zvedne sledovat. Takže tam klidně budou plakat, jak se jim level systém rozbil a oni jsou chudáci.
Podle influencerů nemůžeš nějak soudit "současné herní trendy". Ti jsou prostě někde trochu mimo.😎
-
-
A kdo te prosim ustanovil mluvcim vsech hracu sveta? Proc si vsechny beres do huby a mluvis, jako bys znal nazor vsech hracu sveta a byl jeden jediny? Jak vis, ze vsichni hraci co nejsou influenceri hraji hry zasadne tak, aby se bavili a nikoli jak je zminovano v jinych prispevcich, ze hraji tak, aby byli co nejdrive v "cili"?
-
-
Reakce na příspěvek:
Napsal jsem snad někde "všichni hráči" nebo "všichni influenceři" ??? Ne, nenapsal.
Takže si stěžuješ na něco, co jsem neřekl a co sis jen sám vymyslel.
-
-
Ty vado jako dobré Derpe, vím, že to z kontextu mojí věty není jasne, ale jedná se o 5h+ dlouhé video, kde hráč dohral všechny FF hry a rozebírá je v rámci retrospektivy. Komentář byl k tomu, ze si hru hráči rozbili sami.
-
-
Soulsovky mi přijdou jako trochu jiný případ. Tam je zábava založená na grindování schopností postavy i hráče. Navíc ten systém smrtí a návratu k ohníčku je vlastně méně penalizující než kdybys to u toho ohníčku sejvnul (zůstanou ti nasbírané předměty a pro zkušenosti si můžeš dojít). KC:D není soulsovka a hratelnost tam funguje trochu jinak.
Když vezmu jinou hru, která si na obtížnosti taky zakládala - Ori and the Blind Forest. Spolu s DLC tam přidali lehkou a těžkou obtížnost. Ta lehká mimo jiné přidávala checkpointy v nejtěžších pasážích. Ublížilo to té hře? Podle mého spíš naopak. Sám jsem si to podruhé zahrál na hard a dětem to nastavil na easy. Aspoň tak často neotravovaly, abych jim tam s něčím pomohl. Mimochodem, takhle hra má taky sejvy za poplatek a nikdo si na to nestěžoval.
Mně se vlastně ten mechanismus sejvovice docela líbí a uznávám, že by tak klidně mohl být i napevno. Jen mi v jedničce přišel blbě vybalancovaný. Ještě víc komplikoval začátek hry a ke konci už nebyl velký rozdíl mezi sejvovicí a klasickým sejvem (kdyby tam byl).
-
-
-
-
-
Buď tu hru chceš hrát a sejvovice ti nevadí, nebo prostě držkuješ. Tak to je, ne jinak :D
-
-
A nebo si stahnu mod a muzu si to bez sejvovice ulozit kdykoli a je na me, zda toho budu zneuzivat k tomu, abych s hrou vyjebal, a nebo tak, abych se u toho nejlepe bavil ja sam. NEchapu proc to kdokoli nadhazuje, kdyz moznost ukladani kdykoli byla par hodin po vydani prvniho dilu jako jeden z prvnich modu, ktery fungoval zcela bez problemu a bylo na kazdem jestli toho vyuzije, ci nikoli.
Kdo breci kvuli ukladani hry je ignorantsky hlupak.
-
-
nebo tak
-
-
A vravím dačo iné?🤮
-
-
A ptal se tě někdo?
-
-
🤮
-
-
posluž si :D
-
-
-
-
-
Systém ukládání byl tragický už v jedničce, kdy jsem většinou zemřel nebo se někde zasekl kvůli častým bugům, takže jsem ztratil mnoho času opakováním, naštěstí na PC existují módy na ukládání.
Mi by víc vyhovovalo, kdyby se ukládání dalo nastavit v nastavení, ať si každý určí jak to chce hrát.
Jinak ten déšť ve hře je opravdu tragický, snad ho ještě opraví v nějakém patchi. Trochu hanba, že tak krásná hra má něco jako déšť z Flashpointu.
-
-
Potom jste ignorantsky hlupak. KDC je modovatelna hra a existuji na ni stovky neli tisice modu a moznost ukladani hry kdykoli bez pouziti sejvovice byla par hodin po vydani hry a instalace vyzadovala par desitek sekund casu. Takze vase chyba.
-
Déšť byl v jedničce dost divný. Ale jednou za hru přišla bouřka a ta mi připadala docela fajn. Až mi přišlo, že jsem se proglitchoval do nějaké experimentální verze.
-
Už v prvím díle bylo počasí tragédie. Noční bouřka za svitu měsíce:) a koukám, že to asi moc nevylepšili.
-
-
Ja Vávru tiež nemusím, síce niektoré názory má skvelé, ale celkovo NIE.
Ale. Ak má svoju predstavu o hre, ako by sa to malo hrať a ako nie, mali by sme to rešpektovať, lebo keby chcel vyhovieť každému šmudlovi... čo vie ďobať do klávesnice, nikam by nezašiel a žiadne prachy by nezarobil...😛
Keď už niekoho mocno obťažuje vložiť si do hry pár trainerov, alebo modov, aby to mal presne podla svojho GUSTA, tak by mal skutočne míňať svoje ťažko zarobené peniaze na INÚ zábavu.
Príklad: Teraz hrám Alien: Rogue Incursion fajn hra, odporúčam...problém je ale v tom, že ja som zvyknutý, že keď vyčistím danú lokáciu, tak je čistá a môžem sa venovať svojej zálube, kochať sa interierom, hladať zásobníky, rozmýšlať ako otvoriť ďalšie dvere, a tak celkovo flákať sa. Tu to nie je celkom možné, pretože tí alieni stále chodia, a keď si miniem náboje, som DEAD. Tiež ukladanie je vyriešené cez počítače v niektorých miestnostiach, takže žiadny quick save ! Je to dobre ? Ano, aj keď mi to celkom nevyhovuje. Buď sa prispôsobím, alebo nie, ale nakoniec zistím, že takto to tvorcovia chceli lebo je to najlepšie.
Dnes nie je problém zistiť si vopred o hre všetky informácie, aby sme potom neškrípali zubami, a neznášam TEN typ demokracie, keď sa chce vyhovieť uplne každému...
Dane, nemám ťa rád, ale držím ti palce...😉
-
-
Tak hraj hru a neřeš Vávru
-
-
Rieši to, čo sa mu chce.
-
-
Web o hrách ne o svých politických pocitech nebo názorech o osobách. Buď se mi hra líbí a chci si ji zahrát nebo mám problém z jedním z vývojářů a tak ji hrát nebudu, ale nebudu si vylévat svoje srdíčko na webu o hrách. Děkuji
-
-
-
🤮
-
-
Vubec se mi nelibi politika DLC v prvnim dnu vydani, coz je pro me u KCDII zklamani a to same i prvni den bez vydani na GOG.
-
-
I jednička šla na GoG se zpožděním. Už nevím, jestli týden nebo dva. Prostě nechtějí dát tu nejsnáze pirátitelnou verzi k dispozici hned. Vzhledem k tomu, že se očekává větší zájem ve střední Evropě, kde se pirátí hodně, je to celkem logické. Prostě počkáme, není spěch, nedohraných her je spousta. Některé firmy na GoG nevydávají vůbec. Tohle beru jako rozumný kompromis.
-
-
"Některé firmy na GoG nevydávají vůbec"
jo, takove firmy ignoruji, protoze dopredu odsuzuji hrace, ze jsou pirati a navic fu*k Denuvo!
-
Můžeš mi dát odkaz na to, že se pirátí ve střední Evropě hodně?
-
-
Pravda, už to aspoň u nás není tak hrozné a podle tohohle jsme na tom i líp než Francie nebo Španělsko. Dál na východ je to mnohem horší.
-
-
Ten výzkum nevypadá moc věrohodně, protože tam není popsáno, jak nasbírali data.
Jestli ten autor článku bral informace z dat lidí, co využívají VPN, tak to jsou v první řadě zkreslená data. VPN budou logicky používat lidi, co chcou něco "nelegálně" stáhnout. Takže tím stylem se autor článku dostal k takovým číslum jako 90% pirátství.
-
-
-
Dva týdny to byly myslím. Konec února.
Jinak myslím, že Steam verze je stejně snadno pirátitelná jako ta z GOGu, není v tom žádný praktický rozdíl. Mohli to klidně šoupnout na GOG hned, aspoň kvůli lepšímu PR.
-
-
Podle mě je to taková psychologická hra. Postavíš crackera před dilema, jestli má cenu se s tím párat a někam tu hromadu dat uploadovat, když to za pár dní může udělat každý jouda z horní dolní. Vzhledem k tomu, že se té strategie drží, tak asi nějaké výsledky měla. Nebo aspoň neměla negativní dopad.
-
"Jinak myslím, že Steam verze je stejně snadno pirátitelná jako ta z GOGu, není v tom žádný praktický rozdíl."
To se pleteš. Spousta her na Steamu má nějakou formu DRM ochrany.
Sice některé hry tu DRM nemají a tak jsi mohl nabít dojmu, že je možné je "upirátit" stejně snadno jako tu verzi na GOG. Ale není to 100% pravidlo. Spousta her nějakou ochranu má.
-
-
Éééé cože? Nevylučuju, že mi něco uniká, ale pokud vím, tak jediná ochrana, která se dnes používá, je ta steamová, kterou crackeři odstraní za nějaké dvě sekundy, anebo Denuvo.
-
-
Tak hackeři/crackeři dokážou dnes hacknout cokoliv. Ale normální člověk to tak snadno neudělá. Takže reálně v tom rozdíl je.
-
-
-
-
-
-
Existuje milion dalších her, kde si můžete hru uložit, jak chcete, nevidím důvod, proč se rozčilovat, že tahle hra nemá quicksave. V momentě kdy máš postel, která ti hru uloží, tak za mě kritika není validní a to říkám jako člověk, co Vávru opravdu opravdu nemusí.
To mi připomíná DD, kde máš x způsobu ukládaní, přitom vznikl zase úplně nesmyslný hate na základě casual publika.
Jen doporučuji zdejším jedincům konzistenci názoru a ne být hloupý fanboy, protože ti co tady obhajují sejvovici, kritizují ukládání u her xyz.
-
-
jednicka ho samozrejme mela a pokud bude dvojka modovatelne jako jednicka, jako ze tomu zatim vse nasvedcuje, tak ten"quicksafe" bez pouziti sejvovice bude mit i dvojka par hodin po vydani hry. Udivuje me, kolik hlupaku a ignorantu se pohybuje v hracske komunite, ze misto breceni a nadavani nedokazou pouzit mozek spravnym zpusobem a ten mod si behem par desitek sekund nainstalovat a je po problemu.
Navic temi mody si muze kazdy clovek optimalizovat hru pro sebe sameho, protoze je logicke, ze se tvurci her netrefi ve vsem do chuti vsech hracu.
mame rok 2024 a presto se tady najdou desitky procent hracu, kteri nemaji o nejakych modech ani paru....
-
-
Nějak nechápu to neustálý rozplývání se nad tím, jak si 2 random NPC vykládají nějaký kydy v hospodě. To jako někoho reálně fakt baví pozorovat? To vychvalování grafickýho zpracování jako fakt? Vždyť první díl byl celkem hnus.
-
-
prvni dil s hd texturami byl nadherny a ano, i takove detaily jako je tlachani NPC v hospode utvari celkovou hratelnost a zazitek ze hry.
Ostatne v puvodni verzi prvniho dilu byl problem, ze jakmile se nekterymi postavami dosahlo finalniho questu, tak se k vam najednou chovaly jako by jste se neznali a nic spolu neprozily. At uz to byl ten sverazny knez, nebo ta Jindrova holka co bydlela u mlynare. Pusobilo to hrozne umele a nedavalo to smysl. V pozdejsich patchich byla moznost zajit s knezem na pivko a s Jindrovou holkou bylo na vybec hned nekolik aktivit a hra tak pusobila mnohem realne a uveritelneji.
-
Ano, mě to reálně baví. Krásně to dokresluje atmosféru a prostředí, což jsou pro mě docela důležité aspekty RPG hry.
-
Říká se tomu budování atmosféry...Ne každý chce mrtvý svět se statickými NPC...
-
-
Zaujímalo by ma, ako sa vysporiadajú s niektorými vedľajšími postavami s KCD 1, najmä Terezou - mám taký dojem, že tá sa v 2ke neobjaví, max. nejaká zmienka. Dáva zmysel, že Tereza nemá túlavé topánky ako Jindra, ale v 1ke mala celkom významnú rolu.
Aspoňže starý dobrý farár Bohuta sa údajne vracia, chcelo by to ďalšiu poriadnu chlastačku, aj keď Jindra vtedy pochyboval, či by ďalšiu podobnú prežil :D
-
-
Údajně? Vždyť ho šlo jasně vidět už během trailerů. A Tereza je prostě vesnické děvče. Nic víc, nic míň.
-
-
K těm sejvovicím - i pokud nechcete modovat, ten systém je daleko přívětivější a snesitelnější než v jedničce.
Ze sejvovic se jednak prakticky nedá opít, mají sílu zhruba jako pivo, takže je můžete klopit horem dolem, a hlavně už je nevaříte po jedné. S trochou skillu v alchymii jich jeden craft vyrobí třeba pět. Osobně si manuální crafting výsostně užívám, ale kdo ho nemůže vystát, s klidem taky nakoupí hotový sejvovice za hubičku od každýho apatykáře.
Chápu pointu, že jejich samotná existence je trochu k diskuzi, ale reálně se mi prakticky nestalo, že bych si potřeboval uložit hru a nemohl. A jak už padlo, save & exit jako nouzový řešení taky funguje vždycky. -
-
Víc lektvarů najednou šlo uvařit i v jedničce, ne? Myslím, že záleželo na skillu a pro ještě vyšší výtěžnost tam byl perk.
Jen doufám, že k alchymii udělali trochu přívětivější interface. Vždycky jsem si připadal, že to vařím jen jednou rukou a to ještě zalitou v sádře (na ovladači).
-
-
hehe, trefny popis vareni v jednicce. Ono to ani na PC s mysi a klavesnici nebylo o moc lepsi. Neskutecne me to iritovalo, ikdyz me to bavilo a ke hre to dost patrilo.
-
Jj. 13 bodů v alchymii, takže si nejenom vařil automaticky daný lektvar, ale zároveň i tři naráz:)
-
Je to možný, už to je přece jenom nějakej pátek, co sem hrál jedničku =). Ale vzpomínám si, že to ukládání bylo pocitově náročnější, ve dvojce je mírnější a sejvovice prostě tak nějak pořád máš. Teda krom chvil, kdy je záměrně nemáš a hra tim buduje napětí.
Ovládání alchemky je, co si pamatuju, vcelku podobný. A animace úkonů... dost dlouhý. Což mám teda osobně rád, imo to přidává na imerzi - potřebuju přece rozvážně a exaktně uvařit lektvar, ne soutěžit v rychlosti - ale nepochybuju, že se najdou lidi, kterejm to poleze na nervy. -
-
No tak zrovna tahání za měch bylo úmorný v alchymii. A je imerze a imerze, jeden z prvních modů co jsem hledal bylo přeskočení animace sběru bylin, jinak bych všechny kopřivy a spol. ve Skalici sbíral ještě teď.
Mě by zajímalo jak vyřešili cut-scény, vždy mě umí nakrknout, když můj Jindra je v nejlepším brnění co je ve hře ale v cutscéně má jiný obleček.
Taky by ta dostupnost brnění mohla být menší, už ve Skalici jsem měl slušný brnko, první kumán to schytal šípem do xichtu, Talmberk, Runt, Bernard a zrazu tu máme Jindru co běhá v plném brnění s kladivem a štítem a masakruje vše co mu vejde do cesty.
PS: Taky lapkové by mohli mít nějaký pud sebezáchovy Jindra jede na koni, celý v plátech a nějaký drnohryz v tunice se sekerou si řekne, že ho sejme? -
-
Tak to me nepotesili, jestli mi neco na alchymii vadilo, tak ze se kostrbate ovladala a animace byly predlouhe a s prodlevama. Kdyz uz jsou animace opet dlouhe (coz jim nutne nevycitam, ma to svou logiku), je alespon ovladani prijemnejsi, jako treba hledani v receptech, postup je vice na ocich, jednotlive operace na sebe lepe navazuji a jejich provadeni/ovladani je pocitove plynulejsi a ne ve stylu "nadrtit-stop-nasypat-stop-otocit hodiny-stop..." ?
-
-
To bude minihra od minihry. Třeba kování je plynulé, dokonce v něm hraje roli i rytmus úderů. Alchymie je přesně jak popisuješ, více-méně mechanicky velmi podobná jedničce.
-
-
Přechody mezi úkonama (respektive jejich animace) mi přijdou o něco plynulejší, ale jo no, ta úsekovitost tam pořád je.
-
-
-
-
-
-
Sejvovice, "středověký realismus" .... Je smutné jak silně ovlivňuje marketing některé jedince. Ten mozek v hlavě co máte na krku je vážně váš, tak ho někdy zapněte.
Jíst, spát, mýt se, kakat, čůrat či vynášet odpadky ve hře vážně není zábava. 😉
A proč já osobně bych byl rád za save v jakémkoli stavu hry? Protože chci odejít od PC kdykoliv je třeba a nechci opakovat hodinu či více ze hry co jsem již odehrál.
-
-
Meleš o používání mozku. Tak ho příště zkus použít...
-
-
90% lidí si myslí to, co jim marketing vtluče do hlavy.
-
-
"A proč já osobně bych byl rád za save v jakémkoli stavu hry? Protože chci odejít od PC kdykoliv je třeba..."
Tady je vidět, že jen blábolíš nesmysly a o hře víš prd. Už první KC:D má funkci "save & exit".
-
-
Není to tak, hra to neuměla ani v době, kdy jsem jí dohrál. Nevím proč tu všichni lžou!!!
-
Tahle funkce tam ale přibyla až po dost dlouhé době, právě kvůli nářkům
-
-
Hra se uloží, kdykoli z ní odcházíš. Jinak ukládá skrze sejvovice, nebo spánkem (kdekoli to jde).
Odehrál jsem první díl 2x a ani jednou jsem sejvovici nepoužil a myslím, že je to takhle úplně dostačující.
A jestli dýl nespíš a neuložíš a něco pohnojíš, je třeba začít o dost zpátky, kde bylo ukládáno naposledy. Mě to jako výzva bavilo, i když jsem před významnějšíma věcma, kde jsem čekal průšvih, šel na chvíli na kutě (bylo tím uloženo, doplněné zrdaví a stačilo se nabaštit před akcí - ne přežrat :-D ).
-
KC:D vyslo 13. unora 2018. Patch 1.3, ktery prinesl "save & exit" vysel 9. brezna 2018 (na Steamu), tedy 19 dni po vydani. Ta hra je ted na svete skoro presne uz 7 let, z toho 19 dni bez teto funkcionality.
-
-
Hra to neuměla ani v době, kdy jsem jí dohrál. Datum nevím, ale neuměla.
-
Lawyered.
Nehledě na to, že když potřebuješ od PC odejít, máš mít pár sejvovic v zásobě.
Fakt nechápu, že se kolem toho pořád dělá takové haló, já naopak cením, že mě hra nenechá savescummovat, protože jinak si nemůžu pomoct a mám tendenci to dělat.
-
-
Já bych tady ještě dodal, že když hra spadne, tak se samozřejmě neuloží (samo jednička, KC:D 2 mi teda nepadlo ani jednou, naštěstí).
Naposled ozkoušeno loni na verzi pro Switch a to je potom cvičení sebeovládání. -
A proč máme my ostatní být trestáni za tvoji slabou vůli? Teď to nemyslím jako osobní útok, jen hledám nějakej racionální základ a nenacházím ho.
-
-
Reakce na příspěvek:
To, že je v nějaké hře mechanika, která ti nevyhovuje, neznamená, že jsi trestán. Nikdo tě netrestá tím, že je Dark Souls obtížné. Nikdo tě netrestá tím, že je Eve Online složité. Nikdo tě netrestá tím, že je v Don't Starve permadeath.
-
-
Reakce na příspěvek:
pořád to může být optional mechanika, kdo chce save kdykoliv, ať si to přepne, kdo chce sejvovici, tak ať si u ní zůstane. Na dnešních hrách je dobré, že dost často už v základu nabízejí slušnou možnost customizace, takže každý si může hrát tak jak ho to baví a nemusí se řešit tyto nesmyslné debaty, kdy jednomu vyhovuje A a druhému B. Ve hře může být úplně s klidem oboje.
-
-
-
-
-
-
-