Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw

Ne kdo, ale co tím utrpí. Game design. Tyhle věci “dejte to jako volbu do nastavení” pak ovlivní jak se hra hraje. To je jak chtít aby souls hry měly třeba lehkou obtížnost. Tím úplně změníš jak se ta hra hraje a jak ji lidi při hraní vnímají.

• Jeden takový se dokonce pokoušel řešit problémy se zrakem Jana Lucemburského. Neúspěšně jako všichni ostatní, ale vyjednal si podmínky tak, že z toho vyvázl živý.

BTW, říkal jsem si, že ta zmínka o cizincích v článku nejspíš nebude mířit na Jindru ze sousedního kraje :-)

• Real. I tací tu doopravdy v těch dobách byli. Jen hrozně málo.

• Na sejvovici neni nic realistického. Mělo by to být volitelné, případně prostě jen na nějaké konkrétní obtížnosti. Beru, že to někomu vyhovuje, ale já třeba chci hru uložit kdykoli, z mnoha důvodů.

• ta hra se jmenuje trochu jinak - gtavi 

• Derp_1337

Díky za info. Nevěděl jsem, že propady FPS v některých lokacích pořád ještě neopravili.

• aspa

no, neke? To je fake nebo real?

https://imgur.com/a/oC49Os5

• cumpi33

Proč každého, kdo je proti sejvovici, posíláte hrát Assasiny? Já jsem odkojený na Gothicovi, AC mi nic neříká, ale stejně mě ta sejvovice štve. A stejně tak si nemyslím, že Gothic je nějaká procházka růžovým sadem a že možnost kdykoliv si uložit hru je mínus.

• dworkin

Trvat na sejvovici je blbost. Tohle by mělo být tlačítko v nastavení. Kdo chce výzvu - sejvovice, kdo nechce - klasické ukládání. _Nikomu_ by to neublížilo a spoustě lidí pomohlo. Co víc chcete jako důvod pro to nechat lidi jednoduše vybrat? Vždyť to není multiplayer, tak kdo tím utrpí?

• ALHAZRED

LoL😉

• Hidden

S jednim ukazovackem i obema, alespon podle oficialniho gameplay pred casem. Vsechny dialogove cutsceny jsou tedy zachraneny. ;)

• Takze opet tam neni zadne nastaveni pro HUD?

Diky za odpoved. 

• Veskoslav

A co bys čekal? Žil byl kovář, napadli je Kumáni. Konec, všichni umřeli. 

• Veskoslav

Tak ze žebříku jsem nespadl ani jednou a chodil jsem jak čuně a efekt na okolí to stejně moc nemělo. Takže ani jedna věc se mě naprosto nedotýkala. 

• Na jednu stranu ano, ale na tu druhou, to byl vlastně problém jen na začátku. Když pak člověk začal znát cesty nazpaměť a naučil se trochu bojovat, tak zjistil, že banditi a kumáni nejsou hrozba, protože jim jde snadno ujet. Navíc měl spousty sejvovic nebo si dal hodinku šlofíka v hospodě, aby se hra uložila. Pak spíš nastával problém, že se hráč cítil nesmrtelný a na sejvovice kašlal, protože si je "šetřil na horší časy," i když jich měl s sebou deset a dalších padesát v truhle (klasický lektvarový problém prakticky ze všech RPGček). Aby se po hodině bez sejvu zřítil ze srázu při trapném hledání pokladu. Jo, je to hráčova blbost, měl tu sejvovici vypít, ale naštve to.

• nightborne

Jak už psal Jakub, rozhodně to je hezčí. LOD je od jedničky o hodně jinde, nasvícení je fantastický, komplexita stínů (hlavně stínů vegetace), že by na ní jeden oči nechal. Ale úplně maximální detaily teda taky chtěj opravdu solidní železo.

Animace mi osobně přijdou v pohodě, ale de dost o to, jestli je to důležitá příběhová cutscéna, kterejm byla věnovaná značná péče, nebo spíš nějakej vedlejšák. Mimika je pak všeobecně přeci jen o fous horší, ale nic co by vyloženě uráželo, imo. A jak už padlo, pořádnější rozbor v recenzi =).

• Děkuju:). Hlavně, jestli nechali legendární gesto dvou ukazováčků.

Na výsledek se těším, i na ty DLC (o jednom vím).

• michaelfoucault

I v současnosti ta hra navzdory tomu, že neutilizuje zdaleka plně CPU ani GPU, tak v některých místech, jako je Skalice, trpí nesmyslnými propady FPS. 

Jedničku považuju za klasický příklad euro-junku. 

• cms.jakub-malcharek

Nějaký detailnější rozbor nechám Honzovi Slavíkovi do recenze, tak jen obecně: Posun je znatelný, hlavně v míře detailů a globálním nasvícení. Obličeje jsou bezva u důležitých postav, ale jinak jde vidět, že třeba postavy mají v rozhovorech jen několik gest.

I variabilita prostředí je o kus dále. Není to top strop current gen, jaký umí třeba Unreal 5, ale taky bych neřekl, že to vypadá jako jednička. Hlavně v detailech a práci s texturami je to rozhodně krok dopředu.

• budjik

Ja respektuju, ze někoho ta sejvovice, respektive celkově striktní system savovani odrazuje. Samotného me to ze začátku zaráželo, ale pak jsem si uvědomil, že to je pro mě vlastně nejsilnější nástroj imerze ve hře. Prostě jsem se bál jet ten večer do vedlejší vesnice přes les, protože tam můžou být kumáni a banditi, tak jsem nakonec raději s vděkem objevil krčmu, kde jsem zbytek večera hrál kostky a vyrazil až ráno. V jiné hře bych prostě přejel lesem do vesnice, kde je další quest a hotovo.  Právě ten určitý strach o život, respektive strach z opakování úseku mi to udělal uvěřitelné. A to se moc dalším hrám nepovedlo. Takže jsem moc rád, že i dvojka ji mít bude. Pochopitelně by mi nevadilo, kdyby udělali toggle pro lidi, co je to štve až moc, ale fakt by to pro mě byl třeba poloviční zážitek s klasickým save modelem

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit