Kingdom Come: Deliverance 2 je otevřenější, krásnější, rozmanitější. Takhle má vypadat pokračování
-
Já mu do toho kecat budu, protože jsou to moje peníze a když vidím, že je tu naprosto umělá, neodůvodnitelná překážka, proč si hru nemůžu užít tak, jak chci já, tak mi to samozřejmě vadí. Ty se necháváš sevřít šablonou, kterou pro hru vymyslel někdo jinej. Ok, tvoje věc. Já to tak nechci. Stejně si ten mod nainstaluju a nebudu se crcat s vařením lektvarů. Akorát s tím prostě budu mít práci navíc, protože někdo nedokázal unést, že nebudu hru hrát podle jeho tvůrčích představ. Čili ten motivační prvek stejně selhal. Kdyby na to bylo zaškrtávací políčko v options, vyhráli bychom absolutně všichni. Klidně by u něj mohlo být upozornění, že podle vývojářů je lepší zážitek spojený s vařením sejvovice. To by mi vůbec nevadilo.
-
I jednička šla na GoG se zpožděním. Už nevím, jestli týden nebo dva. Prostě nechtějí dát tu nejsnáze pirátitelnou verzi k dispozici hned. Vzhledem k tomu, že se očekává větší zájem ve střední Evropě, kde se pirátí hodně, je to celkem logické. Prostě počkáme, není spěch, nedohraných her je spousta. Některé firmy na GoG nevydávají vůbec. Tohle beru jako rozumný kompromis.
-
Vubec se mi nelibi politika DLC v prvnim dnu vydani, coz je pro me u KCDII zklamani a to same i prvni den bez vydani na GOG.
-
Tak to me nepotesili, jestli mi neco na alchymii vadilo, tak ze se kostrbate ovladala a animace byly predlouhe a s prodlevama. Kdyz uz jsou animace opet dlouhe (coz jim nutne nevycitam, ma to svou logiku), je alespon ovladani prijemnejsi, jako treba hledani v receptech, postup je vice na ocich, jednotlive operace na sebe lepe navazuji a jejich provadeni/ovladani je pocitove plynulejsi a ne ve stylu "nadrtit-stop-nasypat-stop-otocit hodiny-stop..." ?
-
90% lidí si myslí to, co jim marketing vtluče do hlavy.
-
Hra to neuměla ani v době, kdy jsem jí dohrál. Datum nevím, ale neuměla.
-
Není to tak, hra to neuměla ani v době, kdy jsem jí dohrál. Nevím proč tu všichni lžou!!!
-
Jedna věc je fakt, že můžeme mít rozdílné názory. To je prostě život.
Něco jiného, že osočuješ jiné lidi jako "fňukny" , když nechcou hrát zabugovanou hru bez možností jednoduchého uložení hry. To jsou blbé kecy.
Vydávání zabugovaných her je nešvár herního průmyslu. A lidi jako ty ještě (nepřímo) obhajují lenivé vývojáře. Styď se.
-
Je to možný, už to je přece jenom nějakej pátek, co sem hrál jedničku =). Ale vzpomínám si, že to ukládání bylo pocitově náročnější, ve dvojce je mírnější a sejvovice prostě tak nějak pořád máš. Teda krom chvil, kdy je záměrně nemáš a hra tim buduje napětí.
Ovládání alchemky je, co si pamatuju, vcelku podobný. A animace úkonů... dost dlouhý. Což mám teda osobně rád, imo to přidává na imerzi - potřebuju přece rozvážně a exaktně uvařit lektvar, ne soutěžit v rychlosti - ale nepochybuju, že se najdou lidi, kterejm to poleze na nervy. -
Nejen, že tu mohli být kupci a mastičkáři z Afriky nebo Arábie, ale oni jsou dokonce zdokumentovaní (nejen ten co léčil Jana Lucemburského). On se k tomu pak inteligentněji vyjadřoval i někdo další z Warhorse. Možná Klíma. Tvrdil, že si dělali průzkum a v té době v Posázaví o nikom takovém nic nenašli. Posázaví je díra a byla i tehdy, takže nic překvapivého. Nicméně Kutná hora je trochu jiný kalibr a pokud nějaký záznam našli, tak už by se to hůř okecávalo. Navíc mi přijde, že postava cizokrajného kupce má docela solidní potenciál ohledně questů nebo i textů v encyklopedii, tak proč ji nepoužít?
-
Víc lektvarů najednou šlo uvařit i v jedničce, ne? Myslím, že záleželo na skillu a pro ještě vyšší výtěžnost tam byl perk.
Jen doufám, že k alchymii udělali trochu přívětivější interface. Vždycky jsem si připadal, že to vařím jen jednou rukou a to ještě zalitou v sádře (na ovladači).
-
Hra se uloží, kdykoli z ní odcházíš. Jinak ukládá skrze sejvovice, nebo spánkem (kdekoli to jde).
Odehrál jsem první díl 2x a ani jednou jsem sejvovici nepoužil a myslím, že je to takhle úplně dostačující.
A jestli dýl nespíš a neuložíš a něco pohnojíš, je třeba začít o dost zpátky, kde bylo ukládáno naposledy. Mě to jako výzva bavilo, i když jsem před významnějšíma věcma, kde jsem čekal průšvih, šel na chvíli na kutě (bylo tím uloženo, doplněné zrdaví a stačilo se nabaštit před akcí - ne přežrat :-D ).
-
pořád to může být optional mechanika, kdo chce save kdykoliv, ať si to přepne, kdo chce sejvovici, tak ať si u ní zůstane. Na dnešních hrách je dobré, že dost často už v základu nabízejí slušnou možnost customizace, takže každý si může hrát tak jak ho to baví a nemusí se řešit tyto nesmyslné debaty, kdy jednomu vyhovuje A a druhému B. Ve hře může být úplně s klidem oboje.
-
umělá zvýšena obtížnost= větší hp, větši dmg, takhle to má většina mainstream her, pokud máš jednu obtížnost, tak se vůbec nelze bavit o umělé obtížnosti. Pleteš si pojmy a dojmy.
-
Existuje milion dalších her, kde si můžete hru uložit, jak chcete, nevidím důvod, proč se rozčilovat, že tahle hra nemá quicksave. V momentě kdy máš postel, která ti hru uloží, tak za mě kritika není validní a to říkám jako člověk, co Vávru opravdu opravdu nemusí.
To mi připomíná DD, kde máš x způsobu ukládaní, přitom vznikl zase úplně nesmyslný hate na základě casual publika.
Jen doporučuji zdejším jedincům konzistenci názoru a ne být hloupý fanboy, protože ti co tady obhajují sejvovici, kritizují ukládání u her xyz.
-
A co to má společné s celým systémem? To byl problém rozbité hry, a ano systém zběsílého mačkaní F5 na uložení mnohdy naprosto ničí jakékoliv napětí nebo potřebu se rychle rozhodovat. Prostě klineš....A je fakt vtipné, jak zrovny ty meleš něco o blbých kecech...
-
Meleš o používání mozku. Tak ho příště zkus použít...
-
Údajně? Vždyť ho šlo jasně vidět už během trailerů. A Tereza je prostě vesnické děvče. Nic víc, nic míň.
-
Říká se tomu budování atmosféry...Ne každý chce mrtvý svět se statickými NPC...
-
Nějak nechápu to neustálý rozplývání se nad tím, jak si 2 random NPC vykládají nějaký kydy v hospodě. To jako někoho reálně fakt baví pozorovat? To vychvalování grafickýho zpracování jako fakt? Vždyť první díl byl celkem hnus.