Kingdom Come: Deliverance 2 je otevřenější, krásnější, rozmanitější. Takhle má vypadat pokračování
-
grind jsem udal jako příklad, ale pointa je taková - ty hráče to nebaví, ale ovládá je ta část, která chce víc vyhrát než se bavit...to je obsahem toho výroku...
zrovna ten grind někoho bavit může, ale je to obecný výrok - že hráči radši zneužití mechaniky aby vyhráli, než aby hráli hru tak, aby byla zábavná - a očividně s tímto chováním mají vývojáři zkušenosti - pravděpodoně už se projeví při beta testu těch her....
-
Ty vado jako dobré Derpe, vím, že to z kontextu mojí věty není jasne, ale jedná se o 5h+ dlouhé video, kde hráč dohral všechny FF hry a rozebírá je v rámci retrospektivy. Komentář byl k tomu, ze si hru hráči rozbili sami.
-
"Včera jsem viděl video..."
Hele, jsou 2 odlišné skupiny lidí: reální hráči vs. influenceři, co dělají videa.
Ta první skupina hraje hry tak, ať je baví.
Ta druhá dá do videa (skoro) cokoliv, jen ať jim to zvedne sledovat. Takže tam klidně budou plakat, jak se jim level systém rozbil a oni jsou chudáci.
Podle influencerů nemůžeš nějak soudit "současné herní trendy". Ti jsou prostě někde trochu mimo.😎
-
Soulsovky mi přijdou jako trochu jiný případ. Tam je zábava založená na grindování schopností postavy i hráče. Navíc ten systém smrtí a návratu k ohníčku je vlastně méně penalizující než kdybys to u toho ohníčku sejvnul (zůstanou ti nasbírané předměty a pro zkušenosti si můžeš dojít). KC:D není soulsovka a hratelnost tam funguje trochu jinak.
Když vezmu jinou hru, která si na obtížnosti taky zakládala - Ori and the Blind Forest. Spolu s DLC tam přidali lehkou a těžkou obtížnost. Ta lehká mimo jiné přidávala checkpointy v nejtěžších pasážích. Ublížilo to té hře? Podle mého spíš naopak. Sám jsem si to podruhé zahrál na hard a dětem to nastavil na easy. Aspoň tak často neotravovaly, abych jim tam s něčím pomohl. Mimochodem, takhle hra má taky sejvy za poplatek a nikdo si na to nestěžoval.
Mně se vlastně ten mechanismus sejvovice docela líbí a uznávám, že by tak klidně mohl být i napevno. Jen mi v jedničce přišel blbě vybalancovaný. Ještě víc komplikoval začátek hry a ke konci už nebyl velký rozdíl mezi sejvovicí a klasickým sejvem (kdyby tam byl).
-
Lidé jsou různí. Když někoho neskutečně baví třeba tebou zmíněný "nekonečný grind", tak proč by jsme mu to měli zakazovat??? Ať to tak klidně hraje. Důležité je, že se u toho baví.
A koho to vlastně zajímá, že kvůli tomu grindu bude pak mít lehké souboje?? Ten člověk se baví (třeba má rád ten pocit, když je OP) a vývojářům může být putna, že "tu hru zamýšleli jinak".
Nejlepší hry jsou ty hry, které dají hráči nějakou volbu.
-
Tak hackeři/crackeři dokážou dnes hacknout cokoliv. Ale normální člověk to tak snadno neudělá. Takže reálně v tom rozdíl je.
-
Hah, to je pravda. Zrovna včera jsem viděl super Final Fantasy II video, jak si hráči stěžovali na levelovaci systém a začali ho zneužívat, a pak je to nebavilo. Místo toho, aby hráli hru normálně, ptže se uměla sama regulovat 😀
Ale Jo, každý má právo hrát hru jak chce, respektive si ji “rozbít”. Nejvtipnějši je, že ti co tu brečí nad ukládáním, by mi řekli “git gud”, kdybych chtěl easy obtížnost do souls her.
-
Éééé cože? Nevylučuju, že mi něco uniká, ale pokud vím, tak jediná ochrana, která se dnes používá, je ta steamová, kterou crackeři odstraní za nějaké dvě sekundy, anebo Denuvo.
-
jasný...na druhou stranu, nevím který vývojář to byl, ale prohlásil něco jako "pokud dáte hráčům šanci, vyoptimalizují veškerou zábavu ze hry".
Tzn. že většina hráčů zvolí taktiku, která vede optimálně k vítězství, i když je to naprostá nuda a ta hra tak nebyla zamýšlena, aby se tímto způsobem hrála (např. nekonečný grind).
Vývojáři (aspoň ti dobří) se s tím snaží počítat, a navrhujou hry tak, aby tu šanci hráči nedali. Tudíž spousta vývojářů nutí hrát hráče určitým způsobem a vlastně chrání hráče před sebou samými.
-
Taky bych radši kdyby tam byl quick save kvůli mé práci, ale i rodině abych mohl hru rychle přerušit a vrátit se k ní v klidu později... Počkám si jestli bude mód.
-
Ten výzkum nevypadá moc věrohodně, protože tam není popsáno, jak nasbírali data.
Jestli ten autor článku bral informace z dat lidí, co využívají VPN, tak to jsou v první řadě zkreslená data. VPN budou logicky používat lidi, co chcou něco "nelegálně" stáhnout. Takže tím stylem se autor článku dostal k takovým číslum jako 90% pirátství.
-
"Jinak myslím, že Steam verze je stejně snadno pirátitelná jako ta z GOGu, není v tom žádný praktický rozdíl."
To se pleteš. Spousta her na Steamu má nějakou formu DRM ochrany.
Sice některé hry tu DRM nemají a tak jsi mohl nabít dojmu, že je možné je "upirátit" stejně snadno jako tu verzi na GOG. Ale není to 100% pravidlo. Spousta her nějakou ochranu má.
-
"Já chci hrát nějakým způsobem a vy všichni budete muset stejně jako já !!! Jestli chcete hrát jiným stylem než je ten můj oblibený styl, tak vás považuji jenom za uřvané děti."
Není to trochu ironie? Ten tvůj komentář zní jako kdyby ho napsalo nějaké uřvané malé dítě.
Skutečně dospělý a mentálně vyzralý jedinec by řekl: "ať si každý na pískovišti hraje tak, jak ho to nejvíc baví. Není potřeba všem vnucovat jeden 'nejsprávnější' styl hraní."
-
Tak hraj hru a neřeš Vávru
-
Já teda nevím, ale kumánů ani banditů jsem se od tréninku s Bernardem nebál, spíš by se oni měli bát mě :D Zásadně se motám do každé potyčky kterou nabídne rychlé cestování. Pár šípu s jedem na začátek a zbytek vyřeší kladivo a štít. Přemýšlím od jaké herní doby ani neobírám mrtvoly, neboť peněz jak šlupek a nejlepší zbroj a zbraně už mám.
PS: Na Ratajích, Talmberku ani v Sázavě nezůstala jediná zamčená truhla :D -
Mě by vyhovovala možnost přepnout do pohledu z třetí osoby, jako třeba u Skyrimu, který jsem tak odehrál, FPS mi fakt strašně nesedí (tedy pokud to není VR, ale to tady asi bohužel nehrozí), asi to pak zkusím jen pro tu hezkou grafiku, miluju středověk a ještě v čechách.. ale s těmi souboji to bude utrpení..
-
Wow tady je brekotu jak v jeslích to snad není možný:-). Takovejch zhejčkanejch hráčů! Tak tam není quicksave no. Za mě mám taky radši quicksavy, ale bulet tu fakt nebudu :-). Hlavně bez nich pak člověk víc resi, jestli někam jít nebo ne. Víc se rozmejsli, co udělá a dává si většího majzla. Za mě to dává smysl. Protože když vidím, jak hraju hry s quicksavem....na každým rohu ukládám:-). A když ho nemají, mnohem víc mě to vtáhne. A taky někdy štve, o tom žádná. Ale že bych tu řval jak malý dítě to fakt ne. Díky za každou dobrou hru. Ať už má quicksave nebo ne :-).
-
Pravda, už to aspoň u nás není tak hrozné a podle tohohle jsme na tom i líp než Francie nebo Španělsko. Dál na východ je to mnohem horší.
-
A vravím dačo iné?🤮
-
Jj. 13 bodů v alchymii, takže si nejenom vařil automaticky daný lektvar, ale zároveň i tři naráz:)