Přejít na výpis diskuzí
Kingdom Come: Deliverance je blízko jednomu milionu prodaných kusů
23.2.2018 | Václav Pecháček
426 příspěvků
-
celosvětový průměr všech verzí dnes klesl pod 7 hranici.
http://opencritic.com/game/1561/kingdom-come-deliverance?tab=1 -
-
Drtiva vetsina negativnich rcenzi hru strhavaji za save system a technicke problemy. Neboli nic, co by se nedalo snadno vyresit.
-
Tohle hodně záleží na tom, odkud si člověk ten průměr vytáhne http://www.metacritic.com/game/pc/kingdom-come-deliverance?ftag=MCD-06-10aaa1f
-
pls jaký opencritic, co to je za blbost *1* *1*
http://www.metacritic.com/game/pc/kingdom-come-deliverance -
Není špatné uvést více zdrojů: Metacritic od 1034 uživatelů PC verze: 8.0 . Steam: 76% uživatelů ohodnotilo hru kladně (11 360 recenzí), česká Databáze-her od 30 uživatelů: 80% .
-
-
Steam 73%, ne 76%, *4* Jinak user score na MT moc neřeším
-
-
Neřešíš, protože ti trhá srdce pomyšlení na to, že hra od nenáviděného tyrana Vavrocha má velký úspěch jak komerční, tak u hráčů *1* Raději sem budeš pravidelně pastovat hodnocení od SJW mantáků a doufat, že odradíš aspoň jednoho potenciálního zákazníka *3*
-
-
tak je pravda, že od člověka, který má božský komplex ,jsem čekal minimálně hru, která bude velice dobře odladěna. Jelikož hru dělalo více lidí, tak hře přeji úspěch, rozhodně tvůrci nemůžou za to, že je vede, kdo je vede.
-
-
Ten kdo tady má komplex seš spíš ty jak tak čtu.
-
Co ti udělal? Přečetl sis na FB, že EU stojí za vyližprdel? :)
-
-
-
-
-
A co jako? Proč by měl někoho zajímat průměr recenzí, často z webů, které mají návštěvnost 5 lidí denně a kde jsou dokonce schopni dát hře 4/10 za to, že tam nejsou černoši? Sorry, ale dát KCD méně než 7 může jen nějaký frustrovaný lempl, který nedokáže nic ocenit. Já dám raději na svůj vlastní názor
-
-
Technicky je to hra silně podprůměrna, nevím zda jsem někdy viděl něco horšího.
-
-
Nesmíš to hrát na konzoli.
-
-
zajimá to všechny, v této době je to ukazatel ať chceš nebo ne...
-
-
Recenze jsou pase, jediny podstatny co na to rikaji hraci na gogu a steamu
-
-
jj, Steam 73% úspěch *15*
-
-
Tebe musej vsichni v okoli hrozne ignorovat *4*
-
-
-
-
-
to už je fuk. Pokud se hra zaplatí finančně, tak to bylo vítězství. Jaká ta hra je se uvidí až odladí všechny bugy. Pak si to zahraju.
-
-
Mrkni se na tohle
https://www.youtube.com/watch?v=y80jiJvr8HA&feature=youtu.be&t=3m56s
Presne stejnej nazor ma asi kazdej, kdo pamatuje RPGs jako Shadow Over Riva a podobny casy. Me nevyjimaje. Pro me nejlepsi recenze. -
-
dyt se to nedá poslouchat ...první dvě minuty je polovina slov thank you a druhá polovina vypípaná. dál jsem to nedokázal dokoukat, z těhlech rádoby zapálených žvanilů mě bolí hlava ...za ty první dvě minuty hromada keců a informace žádná
a shadows over riva jsem si užil, jen teda asi nechápu proč u KCD odkazovat na skupinový rpg s tahovýma soubojema *3* -
A? Co s tím má jako průměr hry v recenzích?
-
-
Nic. Co by s tim jako mel mit?
-
-
Garret: je to úplně stejně směrodatné jako když Mirka Spáčilová napíše, že se ji něco nelíbí a lidi na ni stejně prdí
-
ale vzdyt ja nehodnotím, jestli je to správně nebo ne, jen prodávám, co jsem nakoupil. Já ten průměr nedělal, tak mě nepřesvědčuj o opaku.
-
-
-
-
hra je dobra už teď, mě to baví, jen to taková jakoby naivní tvorba.
-
-
Ty si naivní Jack nebo jak? Prej naivní tvorba... srandisto. Na metacriticu si polepšili na 76%.
-
-
-
-
Gratulki!
-
Abych jen nehanil je to na české poměry úspěch ale i světové
Ta hr vždyt to byla godně očekávaná hra. a má bugy i v misích např: IF you cant beat emJe třeba bud zmlátit lapky před koželuhovým domem v 22:00 v noci, nebo jít do Kláštera vyslechnout mluvku ale nesmí se asi nic dělat předtím) protože se zasekl a nešlo s ním mluvit - ale přečetl jsem si že lapkové tam jsou aždej večer ale teda zmlátit je všechny byl skoro nadlidskej výkon -
-
Na ty tvoje postřehy z KCD: Torrent Edition tady nikdo není zvědavej, tak už zalez *3*
-
-
Další jouda co si myslí že když je něco na torrentu jedná se hned o outdated edici zvláště potom co poslední 1,3 patch rozbil misi s zrzkem a downgradoval grafiku ( mám pocit že jen na PS4)
Evidentně zvědavej bude když mě čte :D -
-
Ne, tady jde o to, že kradeš, a pak máš ještě tu nebetyčnou drzost tady házet moudra ty pacholku *1*
-
-
Tak hlavně že ti roste tlak z toho, ty pacholíku jeden malej *14*
Proč bych nemohl hodit nějaké moudro ? jsem nečetl že v pravidlech diskuse se smí jen hodnotit jen originální verze her nebo o nich psát v diskusi. Nejvtipnější beztak je že kdybys byl registrovaný byl bys jen stín diskutéra co by měl inkognito účet. -
-
Pokud se někdo veřejně chlubí tím že hrade - nehraničí to tak náhodou a totální debilitou?
-
Já spíše nechápu že anonymové jako ty mají furt nutkání plevelit vlákna svými blbými a hlavně zbytečnými a špatnými deedukcemi, tímto tedy opravdu radši s tebou skončím, ještě si něco napiš ale reakce se už od mě bohužel nedočkáš tak ahoj a zas někdy jindy *3*
Radši už frčím nikam pryč, vypadá to že tady bude pořádně velká diskuze a já u ní nemusím bejt. -
Hele, co si pamatuju, tak už na základce si byl fakt jeliman k pokukání, Ale tady se svojí seberealizací fakt překonáváš *1*
Ty opravdu nemáš soudnost... -
Hrozne se mi libi tvuj styl psani.
-
-
-
-
-
-
Tak to ,že má takto rozsáhlá hra spoustu bugu v den vydání, je pochopitelné. Mě spíš vytaci, když hra získá 10, je zabugovana skoro půl roku po vydání a pravidelně v soubojích cheatuje - viz Divinity 2.
-
-
Jak Divinity v soubojích cheatuje, prosimtě?
-
-
Ještě tedy kritika na konec. Pořád jsem si nejsem jist, jestli jsem koupil celou hru nebo hru, která je připravena na DLC. Trošku hnusná politika.
-
-
Vzhledem k tomu, že bylo předem deklarováno, že tato hra má být prvním aktem z celkově tří aktů, byl jakkoli otevřený konec celkem očekávaný.
-
-
Potěš pytel a zbytek bude v DLC a neříkal vávra že to kouskovat nechce? ha asi mu nic jiného nezbylo lol.
-
-
no co na to říct. jasně že budou DLC... jestli to nevíš, tak jsi špatně informovaný.
aktuálně máš kompletní hru. -
-
myslel jsem, ze to cele spojili nakoenc dohromady, a že to nebude rozkouskované, přitom ta hra konči vlastně ani nekončí...
-
Má kompletnú hru asi ako Starcraft 2 Wings od Liberty. Veď to malo byť o husitoch a tí tam ani nie sú *1*
-
-
No fakt by mě zajímalo kde by se husiti v roce 1403 vzali...
-
-
Nemyslel proto že ten farář řiká o AHusovy a odpuscích... ale pravda je taková že to je moc brzo.
-
-
Ne, to fakt nemělo být o Husitech....
-
-
Malo. Úplne na začiatku pred tým ako to zoškrtali.
-
-
Premejslelo se o nich, ale zamitli to protoze je to dost nudny tema
-
nemelo to nikdy byt o husitech
-
-
-
-
-
-
Offtopic -
Všiml jsem si, že je aktuálně moc pěkný humble bundle ... neodolal jsem.
https://www.humblebundle.com/games/classics-return-bundle
Pro doplnění restů skvělá nabídka, za 15 dolarů:
Broken Sword 5 - The Serpent's Curse, Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure, Shadowrun Returns,Shadowrun: Dragonfall - Director's Cut
Shadowrun: Hong Kong - Extended Edition, Wasteland 2: Director's Cut - Standard Edition, Age of Wonders III, Xenonauts
Torment: Tides of Numenera, Dreamfall Chapters: The Final Cut Edition -
-
Tohle mi poslal uz 3. kamos. Co je na tom tak dobryho?
To co z toho chci uz mam asi tak 5 let koupeny a ten zbytek je spis takovej spam.. -
-
Shadowrun Returns, Shadowrun Dragonfall, Shadowrun Hong Kong <3
-
-
-
pojdme se pobavit o příběhu, je zajimavé, že tady jsou stovky komentářů pod hrou, ale nikdo nenakousl strašně naivní až dětsky psaný příběh. Vám se příběh libí, nebo raději další ne moc dobrou část hry ignorujete?
-
-
Vávra v posledním rozhovoru mluví o tom, že příběh je klišé a nic světobornýho, ale že záleží na tom ostatním tj. postavy, dialogy, questy, zpracování, svět.
Většina questů je super podle mě, některý jsou nedodělaný a nebo vůbec do té hry nepasují (Hrátky s čertem nebo druhá část s chlastačky s knězem), ale ty jsou spíše v minoritě. Jestli mě něco nebaví tak to je detektivní část a lítání přes celou mapu, aby mi někdo něco řekl a pak poslal na další místo a furt dokola. Navíc že mě hra pošle na hledat na tři místa a skript se spustí jen, když navštívím všechny 3 tak to je dost ujetý teda. -
-
Jaka druha část chlastačky? :D To kazani v kostele, nebo je ještě něco potom co jsem misnul? :D
-
-
To kázání :)
-
-
-
Hlavní dějovou linii jsem ještě nedohrál, ale zatím mi to tak tragické nepříjde - prostě takový lepší průměr. Vedlejší questy / aktivity jsou ale velice fajn a líbí se mi i to, že jsem zatím nenarazil na žádné copy&paste ala Bethesda.
-
-
no, je to čistý průměr. Nalijme si čistého vína, příběh kdyby nebyl, tak je to jedno. Mě spíše zaráží, kolik věcí jsou schopni hráči hře odpustit, ignorovat. Tohle by určitě bylo i na nějakých výzkum.
-
-
Popravdě i kdyby byl příběh špatný, tak by to byla úplně poslední věc, která mi na této hře vadí. Já se včera dostal do bodu, kdy mi přestaly fungovat savy a tím pádem jsem dohrál a čekám, jestli to vyřeší patch. Zvláštní je, že během hraní KCD se ve mě pořád přelévaly pocity z "toto je ta nejlepší hra" na "toto je ten nejvěší paskvil". Přestože jsem narazil na spoustu šílených bugů a několikrát jsem se u hry vyotočil tak, jako nikdy jindy, tak mě to po většinu času bavilo tak, jako dlouho nic jiného. Je to ale hra plná kontrastů - spousta věcí v ní je udělaných úžasně, ale zároveň je tam spousta nedodělků a divných věcí v game designu. Ze všeho nejvíc mě asi vadilo to, že minimálně třetina herní doby se skládá z toho, že musím řešit spánek ať už svůj, tak NPC (u kterých se čeká, až se vyspí a že někteří spí nelogicky dlouho) a jakmile se setmí, tak se kromě chlastání nedá nic jiného dělat, protože NPC zalezou do baráku a zamknou se, takže pokud s nimi chci mluvit, tak zase musím čekat do rána = cestovat někam, kde mám postel a čekat do rána... Přitom by stačilo triviální řešení jako možnost zaklepat NPC na dveře a mluvit s nimi i v noci.
-
-
tak o klepaní psal už jejdasek, ono člověk si řekne, vždyť skoro v žádné hře klepaní není, tak proč nadávat tady na to, jenže nikde jinde není tak pitomě desingován svět, kde opravdu dost často potřebuješ se dostat např. do té hospody a prostě nemůžeš, takže to klepaní by 1) navodilo atmosféru, 2) zlepšilo by to game desing 3) vedlo by to z zajimavým dialogům.
Já jsem to psal nahoře, že tam jsou skvělé nápady, které se kloubí s naprosto blbými. Spousty, spousty chyb. Buď více času nebo udělat jednoduší a chytřejší desing. -
-
do toho moc nevidím, ale sami sebe na KS prezentovali jako zkušený tym, který dělal na spoustě her. Ve finále je mi jedno, kdo to dělal. Cena je hodná AAA titulu, výsledný produkt je hodný beta verzi, já očekávám kvalitu a je mi jedno, že to dělali třeba po potmě při svíčkách. Mají štěstí, že herní byznys je toleratní místo, v jiným odvětví by je poslali k šípku.
-
Zas na druhou stranu, je to jejich první RPG, kromě pár lidí to vesměs dělali amatéři (aspoň tak jsem to podle rozhovorů pochopil) a prostě si vzali velké sousto. Mohli si vybrat jednodušší cestu s tím, že jen okopírují to, co dělají ostatní a jen do toho přidají pár detailů, ale šli vlastní riskantnější cestou. Je jasné, že během vývoje o pár věcech zjistili, že nefungují úplně nejlíp, ale už nejspíš nebylo cesty zpět. Pokud by postupovali pokus-omyl a snažili se udělat dokonalou hru, tak by vývoj byl nekonečný. Cryengine je podlě mě taky velký problém, ale zase bez něj by ta hra buď nevypadala tak dobře a nebo by to dalo mnohem víc práce, aby to dostali na úroveň jako je to teď. Pokud se jim podaří během měsíce vychytat aspoň většinu těch zásadní bugů, tak z toho bude osmičková-devítková hra. Pokud ne, tak na tu hru budu jednou vzpomínat jako na Trespassera - projekt s obrovskými ambicemi, který byl v mnoha stránkách úžasný, ale příšerný zároveň *4*
-
-
-
-
-
Zatím se mi příběh líbí. Pravda, není to nic složitého, pár logických nepřesností, ale že byl nějak špatný se mi zatím nezdá. Spíš mě úplně pohltily ostatní úlohy (a to jsem si říkal, že nejdřív projedu hru bez bočních úloh, ale jejich plnění dost usnadňuje vývoj postavy. A dokonce funguje i stealth prvek, který v jiných podobných hrách není vůbec dobrý.
-
Hlavně kdyby se šlo pobavit. Povětšinou tu diskuzi rozbíjí lidé, co mají určité problémy s diskutujícími s jiným názorem. Už tak je dost problém vést diskuzi, pokud většina účastníků ji vnímá pouze jako prostředek k šíření svého názoru a ne cestu k hledání nějakého společného bodů, nicméně pořád to lze dělat kultivovaně. Prosím méně emocí a více tolerance, je to jen hra, nejde o život vašich dětí (omlouvám se mládeži, to nepochopí).
A k tomu příběhu. Nechci hodnotit, jsem na začátku. Nicméně doba si nejspíš naivní příběhy žádá (včera jsem byl na Black Pantherovi, triviálnější příběh abys pohledal a cílová skupina je spokojená, hlavně že tam jsou černoši *3* -
-
Marvel? Co čekáš? Už pár let jejich tvorbu ignoruji a o nic nepřicházím.
-
-
Buď rád za MCU, kde jsou ještě klasičtí Avengers ve staré sestavě, jinde je už asi neuvidíš, Marvel komix pohltila SJW horečka, Thor je teď Jane Foster, Hulk je korejec Amadeus Cho, Iron Man je ženská černoška Riri, Spider Man je černoch Miles Morales, Captain America je černoch (teď ho dělá Falcon), Hawkeye je ženská Kate Bishop a jedna Captain Marvel vypadá jako chlap a druhá je muslimka, přičemž ty starý verze hrdinů většinou pozabíjeli, nebo přišli o schopnosti aby nepřekáželi. Asi by to rádi procpali i do MCU, ale jelikož ty jejich nový komixy nikdo nekupuje (proč asi) a MCU pěkně sype, tak na to jdou zatim dost zlehka
-
-
-
-
Upravte si článek. Warhorse nemá žádné zaměstnance. Všichni dělají na živnostňák kvůli enomrní daňově záteži právnických osob.
-
-
Jo. Je to švarc systém. Svýho času to měl i českej Altar, Bohemka a ostatní. Ale to bylo v době, kdy to ještě bylo ok. Děláš na smlouvu o díle ale musíš tam chodit jak do práce a plnit docházku a běžný povinnosti zaměstnance. Madfinger má zas nízkej plat a zbytek jsou bonusy (klasický osobní ohodnocení co se dává ve fabrikách). Všichni po tobě chtějí crunchtime - což jsou neplacený přesčasy, jelikož míváš většinou fixní plat. Proto bych už u větší České developerské firmy nikdy nedělal. Od tý doby mi je fajn.
-
A ty kvůli tomu už třetí den nespíš
-
-
Češi vydali sedmičkovou hru a prohráli jsme jen 6:4 proti rezervnímu týmu Kanady, je čas být zase vlastencem. Pojdmě se ožral levným pivem.
-
-
jo, ukázalo se, že kanadská rezerva je lepší než ta česká. při počtu profi hokejistů v kanadě a čr by to nemělo nikoho překvapovat.
-
troluj
-
-
jsem překvapen, co se bere za těžkou hru, proti pozdní fázi Niohu, je tohle Life is Strange. Dnešní hráči jsou fakt slečinky.
-
-
Zase bych nepřeháněl. Ten začátek je fakt těžký, když ještě nic neumíš. Samozřejmě s postupem času se z tebe stává, jako v každém RPGčku, ultimátní terminátor, ale není to zadarmo. Rozhodně je to jedna z těch těžších her. Nioh není o nic těžší, než DS nebo Bloodborne.
-
-
nepoužívej fráze na hry, které jsi nehrál *3*
-
-
PS. I Souls a Bloodborne je těžší s postupem hry, je to přesněý opak co píšeš...
-
-
No já nevím, na NG+ jsem to drtil jak malé děcko. Zařval jsem až u Abyssal Watcherů.
-
-
2 soulsboyové se hádaj, která hra je těžší... zábava...
-
tak třeba bojové stance dávají více příbuznost více k Jedi Academy než k Souls. Doporučuji ty hry hrát, ne o nich číst.
-
spíše je problém s lháři :) *2*
-
Ty máš tu "svoji" pravdu no. S fanatiky to bylo vždycky těžké. Ty hry jsou založené na stejném principu, tečka.
-
co to plácáš Nioh je úplě jiný a Bloodborne víceméně taky, tam kde v Souls vyčkáváš, tam v Bloodborne letíš dopředu, Bloodborne je extrémně rychlý a reflexy musíš mít napnuté. Nioh pak nabízi úplně jiný combat než Souls. Dark Souls 3 je základ poměrně lehký, DLC je pak smrtící, Midir, Gael to je extrémní výzva. Že ty vůbec nevíš, o čem mluvíš?
-
Aldrich, Dancer a Armor před Watcherama? No jak říkám, každému dělá problém někdo jiný :). Za mě by mohlo být DS3 ještě těžší. Byla to moje první Souls hra, takže první průchod byl fakt těžký, ale jakmile jsem pochopil jak hra funguje, ostatní Souls hry už nebyly moc velký problém. Platí i pro Nioh a Bloodborne, beru to jako Souls hry. Abyss, Abyssal, nepamatuju si na všechno, za rok projedu dost her a nejsem fanda DS lore, chyby se občas dělají :).
-
a nejsou to abyssal ale Abyss Watchers. Abyss - propast kde sestoupil samotný Artorias, aby bojoval s temnotou, tihle manící jsou jeho odkaz :)
-
tady máš co volila komunita
https://www.youtube.com/watch?v=ISCOXl3VUnY *7* -
nelži. není to pěkné. Za prvné nikdy nemluv za většinu, pokud ano, zkus alespoň to doložit nějakým článkem. Abyss jsou opravdu jednodušší, navíc bojují mezi sebou, jsou náchylní na parry, boj trvá pár vteřin.
-
Abyssal Watchers jsou podle většiny hráčů DS v TOP 3 nejtěžších bossů. Pravda Nameless King je určitě nejtěžší, na něm jsem zabil pár hodin, ale jestli myslíš pozdní fázi hry a ne NG+, nepřišla mi o nic těžší než když jsem byl někde uprostřed. Hlavně u Nameless Kinga byl největší nepřítel otřesná kamera, ne sám boss :).
PS: Krása té hry je v tom, že každý hráč má problém u jiného bosse. Je tam těch pár, na kterých se shodne většina, ale co jsem se bavil s kámoši, každému z nás dělal problém jiný boss :). Někdo sundal Lothrica na 3. pokus, někdo na 20. Například já jsem nikdy neměl problém s Pontiffem, většinou padl do 5. pokusu a spousty mých známých ho sekala hodiny a hodiny. -
tak zaprvé se nebavím o NG+, Abbys Watchers jsou primitní a je to začátek hry. Pozdní fáze hry jsou bossové jako Nameless king, Twin Princess atd.. *7*
-
-
-
-
-