Přejít na výpis diskuzí
Kingdom Come ukazuje krásy realistické krajiny na sadě nových obrázků
5.5.2015 | Honza Konfršt
221 příspěvků
-
Obrázky pěkné, o tym žádná... Já sám jsem moc zvědav na ty "lesy hluboké" a jejich průchodnost.
-
Hus nebyl a z principu nemůže být rehabilitován, ale to bys věděl, kdybys nebyl hloupý. *1*
Heretikem byl proto, že kázal viklefismus - to si každý může dohledat sám o co se jedná. Každopádně nejsem od toho abych ti tady odpovídal na tvé stupidní otázky.
Arci arch - skutečně podstatné a smysluplné opravování.
Bavíme se o tom jak se chovali husité k občanům své země. A je uplně jedno jak moc byli husité rozštěpení, protože rozštěpení je standardem pro každou protestantskou sektu. Že jedni byli o něco víc psychopatičtí než druzí, je naprosto nepodstatné. Ohledně početné sekty katarů by bylo dobré zjistit si nějaké bližší info. Každopádně hrozně mě překvapuje, kterak jsem byl protikatolicky zaměřený, a čím více se dozvídám, tím více si uvědomuju jak důležitá a pozitivní byla a stále je role katolické církve.
K dalším dvoum odstavcům nemá moc smysl se vyjadřovat - snůška blábolu, jak ostatně píšeš. Je hrozně smutné že člověk který má jen povrchní znalosti křesťanství se tady snaží obhajovat husity. Ale dostal si mě, nechtěl sem už vůbec reagovat, ale neodpustil sem si to, to se prostě nedalo. Hrozně mě štvou arogantní ignoranti. Tak snad příště. *11* -
Myslíš tu Mafii 2 co se jí prodalo asi 6 milionu kusů? Aha! Dobrá definice propadáku.
-
že český hry v rozlehlejších prostorách jsou divně buglý, operace flashpoint, tak i ARMA.... jediná mafie se tomu celkem vyhla ale ta má linární děj v otevřeném městě, ale ta byla v pohodě
-
Mohl bych poprosit kde jsem o hře, která má v logu po celou dobu datum 1403 prohlašoval, že se bude odehrávat za husitských válek? Děkuji pěkně.
-
Solidní tuňák! Palec nahoru.
(jinak viz starší podcast s Danem Vávrou: "Žižka byl lapka, husiti byli kreténi") -
KC dělá Bohemka nebo jakou to má mít logiku ?
-
Pěkná snůška blábolů. Jana Husa rehabilitovala už i katolická církev. Pro tebe je heretikem, pro svět obětí justiční vraždy. (Zajímalo by mne, proč je pro tebe heretikem, ale to se asi nedočkám.) A v češtině je to "arci", nikoliv "arch". S takovými chybičkami tvá snůška blábolů nepůsobí vůbec dobře, nepůsobí jako dobrá snůška blábolů.
Ne, křižáci pravděpodobně neupalovali jeptišky. To ale neznamená, že se chovali lépe než třeba Táborité. (Ostatně, sám Žižka z Tábora nejradikálnější Husity vyhnal, ale to by měl vědět, když jsi si tak jistý svou "pravdou" nebo spíš "iluzí pravdy".) Vlastně to ani neznamená, že je upalovali Hustiti. Měl by sis ovšem zjistit, jak se severofrancouzští křižáci chovali třeba v nešťastném městě Béziers během dobývání Languedoku pod záštitou pomýleného technokrata Lothara ze Segni - Innocence III. Nebo jak se chovali borci typu Reginalda ze Chatillonu v Palestině, Cařihradě a podobně. Nebo jak se chovali Němečtí rytíři na Baltu. Zkrátka, jak se chovali jiní křižáci všudemožně po světě.
Jasně, Husiti byli zlí, stejně jako Albigenští (moji oblíbenci mezi heretiky) byli zlí a předtím byli zlí zase Ariáni (ačkoliv Theodorik z Verony nebo blboun Konstantin a jeho druhorozený syn byli katolíkům docela dobří), bogomilové, gnostici všeho druhu, manichejci a židi a zoroastriáni a pohani a koneckonců všichni katolíci jsou tak jako tak heretiky podle starších konfesí. A František Palacký s Josefem Pekařem byli spěciální ateisti a komunisti, ba teroristi, kteří zasvětili svůj život snaze zmanipulovat ubohý český národ k uctívání nějakých hrdiných národních bojovníků.
Ale v jedný věci jsi uhodil hřebík na hlavičku: hodně toho nevíš.
*1* -
Vycházím z toho jak je chápán terorismus dnes, nějaký slovíčkaření o původu slova, s tim táhni do 3,14če.
Už za arch heretika Husa byli excesy, kdy bylo lůzou upáleno dohromady několik kněží a pan děkan byl naprosto v klidu, jakmile měl bejt za heretické učení upálen sám, to už taková legrace nebyla. A jeho následníci - husiti tady terorizovali obyvatelstvo uplně stejně jako to dělá nyní islámský stát.
Nevim o tom že by křižáci upalovali jeptišky a ještě u toho křepčili. Husité - to byla ta největší fanatická verbež jakou si lze představit, neuvěřitelně mě fascinuje jak jsou dnes specielně ateisty a komouši považováni za nějaké národní hrdinné bojovníky.
Ale tak jak se to říká svůj ke svému. -
Ale no jistě. *1* Pouč nás nevzdělané studenty Wikipedie (která je čirou náhodou v české verzi notoricky nespolehlivá především v oblasti religionistiky a odehrává se na ní komický zápas mezi katolickými a ortodoxními "teology" o "pravdu") o tom jak to bylo s Aquinem. *7*
-
asi že ten tom je už prekonanej a neni to žadne dogma, ono samostudium z wikipedie nemuže nahradit systematicky vzdelani na vysoke škole (ktereho se mi dostalo)
-
p.s.
tak oni prohlašovali že to ma bejt z husitskych valek tak možna druhej nebo tretí akt se bude odehrávat pozdeji, a tam už by si mohl mít možnost si vybrat na jakou stranu se pridat -
To mi teda vůbec nepřijde pochopitelný. *1*
A jak chceš uvést v soulad učení katolický církve (třeba tomistický dogma o politickém uspořádání státu) s požadavky moderní demokracie? -
ale jo, pěkný
-
Souhlasím, přijde mi lehce nepřehlednej. A používá moc verzálek. Nechci samozřejmě luštit dobovou minuskulu *1* ale něco může být vysázený malým písmenem, ne?
Ale líbí se mi pergamenová textura a ilustrace předmětů a samozřejmě velmi se mi líbí mapa. Tuhle stylizaci by měli zachovat, přijde mi zajímavější a vhodnější než nějaký minimalistický textový menu s alfou. -
na zaklade učení katolické církve, pochopitelne ;)
-
Ateismus a převrácené hodnoty? I ty tmáři :-)
-
ano, ano.. je ještě brzy vynášet sudy, kor dyš sou pléén medovynýý!!!.. *12*
-
Jojo, tohle je přesně ten typ prohlášení, který sedne na herní komentářový fórum jako zadnice na hrnec. *15*
Za mne: co bylo zrovna na Husitech ateistického? *1* A v čem je převrácenej pohled český historiografie na Husa a Husitství? A jaký morální hledisko máš na mysli? Na základě který ideologie /světonázoru chceš deklaovat, co je morální a co ne? -
Pekny az na ten character screen...doufam ze natom jeste zapracujou.