Přejít na výpis diskuzí
Kingdom Come ukazuje krásy realistické krajiny na sadě nových obrázků
5.5.2015 | Honza Konfršt
221 příspěvků
-
Lol, o deset? *1* Ale jo, jsem otravnej hnidopich.
-
česi jako ateisticky narod maji trochu obracene hodnoty dobra a zla a proto taky ponekud prevraceny pohled na vlastni historii. z moralniho hlediska neni na co bejt hrdej
-
pravda, v roce 1403 ješte nebylo husitství, pak ale nevím o čem ta hra bude, myslel jsem že se to ma odehrávat na pozadí husitskych valek a ty začaly až o 10 let pozdeji
-
Za teroristy. Pokročilý trolling v akci. *1*
Když už se tak vyznáš kdo byl terorista (tohle označení bylo používáno například pro Gabčíka, Valčíka a Kubiše) a kdo klaďásek (zřejmě Reinhard, budeme-li důsledně logičtí), mohl by sis taky nastudovat něco o původu pojmu terrorisme, o tom že byl původně použit jako popis státního útlaku vlastních občanů (konkrétně Jakobíny, ano, vím, že netušíš, o čem je řeč, ale to není můj problém) a posléze použit radikálním nihilistickým anarchistou Nečajevem, který se rád vychloubal, kolik že to způsobuje hrůzy. Po Nečajevovi nám zbyl nadužívaný pojem terorista, ale řekl bych, že jím nemůžeš titulovat Husity o nic víc, než Křižáky, alespoň pokud nechceš být považovaný za vola. Nebo za trolla.
Zvlášť v roce 1403. *5* -
jasny..hokej, pivo a mafie..tri věci na který se cechum nesmí sahnout..vim o tom a kracim o dům dal..pa:)
-
Jj, "za různé role." A pak ses probudil a měl jsi nohu v nočníku. V roce 1403 si budeš vybírat, jestli se přidat na stranu "Husitů" nebo "Křižáků". V pozici poddaného posázavského chasníka. "Ále, třeba Mažňáka..."
Kvůli tobě by mohli vytvořit ze zbylých assetů simulátor života benediktinského mnicha. Ora et labora, milánku. -
bylo by fajn kdyby hlavní postava mela možnost se rozhodnout jestli se prida ke križakum nebo husitum. Taky mne napadlo že by mohli umožnit vstoupit i do klastera a stat se mnichem a projit hru bez boje (v duchu tradice velkych rpg-ček jako fallout 2 ktere šly hrát ruznymy spusoby za ruzne role).
-
Odmítám hrát za teroristy, předpokládám že za křižáka to nepůjde, abych mohl kosit tu chátru husitskou.
-
Držet palce, aby to dopadlo průšvihem.. ts ts *1*
-
Co to doprdele vsichni hulej???
KDC vypada bozsky, pokud to nevidis, bez si vyskrabat oci, jsou ti nanic.
KDC ma zcela unikatni UI.
To ze je alfa mala a o jedne vesnici je snad jasny ne???
KDC bude mit samozrejme bozi pribeh, protoze Vavra o hre premysli leta (vic jak 10 let)!
Zase je tu mraky uprdenejch Cechacku co maj potrebu se schazovat...
Bezte si precist naky diskuze v anglictine, mozna vam to otevre oci... -
Diskutovalo se o tom na ofic. fóru, dokonce Vávrovi někdo postnul svou absolventskou práci na toto téma, jestli se nepletu.
Je pravda, že česká krajina je barokní. Teprve v baroku chtěla šlechta rychle vydělat a začala vysazovat rychle rostoucí smrkové monokultury. Do té doby rostly v Čechách (a na Moravě) přimárně listnaté nebo smíšené lesy.
Kromě toho je pravda, že ve středověku bylo území okolo zemědělských osad, měst a hradů (z hospodářských i srategických důvodů) zbavené lesního porostu. -
Exotikos - řecky vnější (od exo - vně, mimo, často i jako součást složeniny - exotermický, exodus...), v přeneseném významu cizí. Pokud žiješ v pralese nebo na poušti, bude pro tebe středoevropská krajina extrémně exotická. Můj kamarád z Maghrebu byl českou krajinou doslova šokovaný, říkal, že přes samou trávu vůbec nevidíme zem. *1*
-
Mě nepřijde o třídu lepší, naopak paradoxně horší. (LOD některých předmětů, resp. rozlišení textur a koneckonců i modelu má ke kvalitnímu renderu hodně daleko, předměty - klacky - na zemi mi přijdou problematicky stínované. Naproti tomu ty krajinky jsou vynikající, samozřejmě vidíš, že je to hra, ale středočeská krajina vypadá parádně a jako živá.) Ale řekl bych, že s kvalitou doposud předvedeného vizuálu KCD jsem nadmíru spokojen (samozřejmě až na prvky dopředu avizované jako nehotové - především postavy). Ještě jsem ve hře neviděl například tak úžasně zpracované rostliny na louce, potůček, roubené chalupy.
Kouzelný na fóru Games je, že se zdejší sbírka trollů snaží za každou cenu shodit hru, která má kvanta nadšených zahraničních fanoušků, Evropanů, Američanů, ale i Asiatů. Ti nadšeně hrají alfu, zajímá je především co je uděláno dobře a dokáží si pozitiva hry užít a negativa pojmenovat a diskutovat o nich. Český středověk vůbec neznají, ale o to víc je baví, hltají "lore" a zajímají se o české dějiny, diskutují o dobové architektuře Prahy, čtou poměrně dlouhé texty o Sázavském klášteře, prohlížejí skeny iluminovaných kodexů a prostě si hru - byť nehotovou - užívají. Fanboyové? Možná. Ale evidentně nejsou tak zakomplexovaní jako zdejší pubescentní mládež *1* a navíc dokazují, že Vávra přinejmenším částečně pravdu má a lidi mají o tenhle koncept hry zájem.
Přece jen, herní trh začíná být poměrně diferencovaný, svoje místo mají i různé subultury, "niche" a podobně. A to je dobře. Hry jako Pillars, Elite nebo KCD si nezaslouží opovržení jen proto, že nerozumíte jejich žánru, nejsou pro vás dost mainstreamové nebo nemáte potřebné intelektuální a vzdělanostní předpoklady, abyste si je mohli užít. -
Nj, dějiny lidstva jsou dneska "nudný". Zejména pro ty, kteří o nich nic nevědí. *1*
-
Lol :D
Tahle tvrz nejsou Rataje. Pokud opravdu samým zájmem o KCD nemůžeš spát a v noci se budíš hrůzou z neznalosti mapy prvního aktu, zavítej laskavě na oficiální fórum, kde je tohle téma dávno v podstatě vyřešené.
Herní svět samozřejmě nebude velikostí konkurovat GTAV nebo Zaklínači, ale malý taky nebude. -
Tohle předhazovat zrovna Vávrovi, asi prvnímu vývojáři, který hry naučil vyprávět příběh filmově, je docela hloupý, nemyslíš?
Hrál jsem toho v životě hodně. Pokud mám vybrat jednu nejlepší hru, nebo aspoň nejlepší příběhovou hru; řekněme hru s nikoliv banálním příběhem, hru bravurně technicky zvládnutou, na svou dobu přelomovou, hru zároveň s dobrým gameplayem... je to Mafia. Za mě je to Mafia. -
Tohle je už dost přes míru. Mezi Slovenskem a ČR je jen jeden rozdíl.
Praha. -
Jelikož se jedná o českou hru, tím mám větší strach... především z bugů, z těch plyne mých obav asi nejvíce. Taková ARMA II co jsem hrál jako poslední jich měla požehnaně
-
Slovensko je země emigrantů, kdo může odsud vypadne do Čech a do celého světa, už to vypadá tak, že jednoho dne zde zůstanou jen voliči sociální demokracie a milion romů.
-
o com ma byt taro stredoveka kokolina