Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • WhySoSad
    Ten obrázek z lesa s ohništěm *8*
    • Kvůli tomuhle jsem vlezl do diskuze. Jsem rád, že to někdo zmínil. Obrázky všechny dobrý bez debat, ale tenhle jeden konkrétní je nevim proč o třídu lepší a už má takovej "punc" fotorealismu. Nevím čím to je...možná to nasvícení.
      • Mě nepřijde o třídu lepší, naopak paradoxně horší. (LOD některých předmětů, resp. rozlišení textur a koneckonců i modelu má ke kvalitnímu renderu hodně daleko, předměty - klacky - na zemi mi přijdou problematicky stínované. Naproti tomu ty krajinky jsou vynikající, samozřejmě vidíš, že je to hra, ale středočeská krajina vypadá parádně a jako živá.) Ale řekl bych, že s kvalitou doposud předvedeného vizuálu KCD jsem nadmíru spokojen (samozřejmě až na prvky dopředu avizované jako nehotové - především postavy). Ještě jsem ve hře neviděl například tak úžasně zpracované rostliny na louce, potůček, roubené chalupy.

Kouzelný na fóru Games je, že se zdejší sbírka trollů snaží za každou cenu shodit hru, která má kvanta nadšených zahraničních fanoušků, Evropanů, Američanů, ale i Asiatů. Ti nadšeně hrají alfu, zajímá je především co je uděláno dobře a dokáží si pozitiva hry užít a negativa pojmenovat a diskutovat o nich. Český středověk vůbec neznají, ale o to víc je baví, hltají "lore" a zajímají se o české dějiny, diskutují o dobové architektuře Prahy, čtou poměrně dlouhé texty o Sázavském klášteře, prohlížejí skeny iluminovaných kodexů a prostě si hru - byť nehotovou - užívají. Fanboyové? Možná. Ale evidentně nejsou tak zakomplexovaní jako zdejší pubescentní mládež *1* a navíc dokazují, že Vávra přinejmenším částečně pravdu má a lidi mají o tenhle koncept hry zájem.

Přece jen, herní trh začíná být poměrně diferencovaný, svoje místo mají i různé subultury, "niche" a podobně. A to je dobře. Hry jako Pillars, Elite nebo KCD si nezaslouží opovržení jen proto, že nerozumíte jejich žánru, nejsou pro vás dost mainstreamové nebo nemáte potřebné intelektuální a vzdělanostní předpoklady, abyste si je mohli užít.
    • Podle mne jsou parádní všechny. Prostředí a zasazení staveb do něj dává smysl. Docela mne uhranula ta tvrz na záběru z protějšího kopce, paráda. Asi na žádnou hru se netěším - nebo snad spíš nejsem zvědavý - tak jako na KCD.
  • Abychom to měli odbyto: Vávra to děla špatně, nikdy z toho nic pořádného nebude, vyjde to kdo ví kdy, je to banda amatérů, prodají stěží 28 kusů a Bakala zkrachuje. *1*
  • firebug
    Původně jsem si myslel, že nemám žánr fantasy obecně rád kvůli častému zasazení do středověku (protože třeba Vampire Masquerade: Bloodlines, či Star Wars mě dost baví) a vydedukoval jsem z toho, že vlastně nemám rád středověk. Kingdom Come ve mě ale vzbudil tolik zájmu, že poopravuji svůj původní názor na: "Nemám rád středověká fantasy".
    Fakt bych nikdy neřekl, že ve mě realistická hra z tohoto období nějak "zaháčkuje", ale lidem z Warhorse se to nečekaně povedlo. Jsem hodně zvědav a držím palce!
    A to si, jen tak mimochodem, ani moc nelibuji v historii (slušně řečeno). Jen se prostě jako hráč těším na nějaký nový/jiný herní zážitek.
    • hrál jsi mount and blade?
      • firebug
        Nehrál. Právě jsem se většině herní produkce odehrávající se ve středověku vždy vyhýbal. O Mount and Blade jsem slyšel/četl hodně chvály, ale z videí, obrázků a recenzí mě to zkrátka nijak nezaujalo a přišlo mi to "až moc hardcore". Sám se divím, že mě KC: Deliverance tak nadchlo...
        • tu hru mužu doporučit, není tak hardcore jak se zdá. i když je pravda že to není klasicke rpg, jsou tam sice nejake questy, ale ty jsou spíš do začátku. je to víc jakoby total war z prvního pohledu - je to o bitvách, dobývání hradu, správe sveho kralovstvi a pod. hlavne je tam super bojovy system kde mužeš bojovat i z kone.
          • M&B je výborná oddechovka, ale zároveň taky brutáně těžká hra (zejména některé módy - Brytenwalda). Neobsahuje žádný příběh, questy bych raději vůbec nezmiňoval (patří k tomu nejhoršímu v dějinách herního dizajnu). Herní systém je ovšem nesmírně chytlavý. Není to fantasy, spíš jakási alternativní realita (bojují zde Němci proti Italům, Rusové proti Turkům, Arabové proti Seveřanům, jenom se trochu jinak jmenují bydlí od sebe tři dny jízdy karavany *1*).
            • No jo, jenže tyhle questy (možná až na to shánění krav po okolních vesnicích) nic nepřinesly z hlediska gameplaye, byl to jen doprovodný text, který popravdě podruhé zbytečně zdržoval a potřetí už dost štval.

Já hrál vanillu už od první vydaný bety ještě snad s jedním městem. *4* Těším se na Bannerlorda a pevně doufám, že koncept hry někam posune, protože popravdě M&B je vždy po čase už jen stereotyp. Asi jako každá hra samozřejmě, ale jakmile v M&B překonám těžké začátky (a ty teda těžké jsou, ačkoliv ve Warbandu už míň, to je pravda) tak už vlastně nemám proč hrát dál.
            • ja mluvil o vanille, a ta až tak težka nebyla pokud človek trochu planoval a myslel strategicky. co se týče questu, jak rikam jsou jen do začátku hry a mne osobne se naopak líbili. Víc se mi líbi questy typu osvobod unesene NPC, pobij bandity, ochran karavanu nebo zažen stádo, než radoby "epicke" questy v nekterych jinych AAA rpg, ktere si na neco hrajou a pritom za pozlatkem je to prazdnota a odpad.
              P.S. - jasne že tam není pribeh, je to totiž ryzí sandbox
  • Paulcz
    nádhera
  • ta naše česká krajina je stejně nejhezčí, kam se hrabou nějaký tropický ostrovy a rozbořený New Yorky
    • C-BEAM
      Dobře udělaná džungle vůbec není k zahození http://gigglehd.com/zbxe/gmforum/files/attach/images/899858/529/977/001/03423203.jpg *3* Ale snad se jednoho dne dožiju ve hře něčeho jako je toto http://fc02.deviantart.net/fs5/i/2004/278/4/1/foggy_forest_by_manio.jpg , zatím je to vše graficky v plenkách.
      • Tak si zvedni ten svůj hnusnej uhrovatej a tlustej zadek a jdi se projít od lesa.
        • C-BEAM
          mám 66 kilo a v našich lesích by mě nejdřív zastřelil nějaký přiožralý myslivec který by si mě spletl s vychrtlým jelenem. Kdepak, já do lesa tak brzy nevlezu.
      • Zvedni pr*el a zajdi si do lesa a máš grafiku.
    • hmmm.....a teď se zamysli globálně. Co sakra řekne naše neslaná, nemastná krajina....usraný políčka, malý kopečky a lesíky Američanovi, Frantíkovi, Švýcarovi? z prostředí si sedneme na pr-el jen mi středoevropani, protože to je "naše" krajina - z objektivního hlediska ale ČR žádný úžasný scenérie nenabízí. Jsem Čech a jsem rád, že tu žiju....nicméně bych rád zůstal nohama na zemi a připustil si fakt, že vybombardovanej New York, Norský fjordy, Švýcarský Alpy, Vietnamský zátoky se skálama atd. atd. jsou prostě mnohem víc IN
      • dočetl jsem to až k " neslaná, nemastná krajina" což samozřejmě neni pravda, dál číst netřeba
        • :-D ty si toho ještě asi moc neviděl vid? :-D hele joo, já s tebou na jednu stranu souhlasim, národnost a kraj kde žiješ - za tim by si člověk měl stát a měl by to hájit. Na druhou stranu snad nemusíme mít na paměti snahu učitelky z prvního stupně ZŠ, kdy nám kladla na srdce, že ČR je ráj a úžasný kraj.....prachovský skály, polabí, šumavu, český švýcarsko, povodí Berounky, Krkonoše, zatopený lomy, písáky atd. atd. - jasně je to hezký, taky to mám rád......ale je to jako tvrdit, že ta naše koncernácká Oktávka je přece designovej skvost......to řekne jen škodovkář, nebo řidič, kterej nemá vlastní a škodovky jsou profláklý služebáky
          • viděl jsem ledacost, Asii, Afriku, obě Ameriky a trvám na tom, že české krajině se nic z toho zdaleka nevyrovná, to samé Praha, vždycky když se vracim z cest a jedu pak po mostě přes Vltavu, koukám na nábřeží a Pražský hrad nad ní, řikam si že to je to nejhezčí místo na světě
            • del0
              "woooow - tohle může napsat jen staromilec, starší člověk, kterej ze zásady inklinuje ke svý rodný p-deli, nebo někdo, kdo tu Asii, Ameriku, Afriku viděl jen v Koktejlu, nebo National Geographicu"

Kaštánek očividně píše z nějaký jeskyně. Jinak by věděl o těch hromadách turistů běhajících po Praze. Copak tu asi dělaj? Holt lidi mají různej vkus a ne každýho tankujou nějaký hory nebo sníh.
            • ok, na tom se určitě shodneme :) a víš proč jsem v diskuzích vždycky tak údernej, rádoby namachrovanej?? no přeci proto, že se pak vždycky rozjede TUČNÁ DISKUZE!! :-D když lidi píšou moc unyle, tak je to o prdu a nikomu nepraskaji žilky:)) jinak myslím, že na pivu bychom se shodli na všem a pokecali normálně......ale od toho ty internetový diskuze jsou ne? :-D
            • 2 wenceslaous.....úplně blbě chlape :-D 28 let, 3 roky zrušenej FB, pláže nenávidim - přelidněno. MIluju hory, Kanadu, Norsko....10 let jezdim downhill a freeride na kole. Jsem čech jak poleno a přesto jsem si ze své rodné země na p-del nikdy nesedl. Zároveň jsem už v době, kdy jsem FB používal a měl 500 "přátel" nenáviděl termín selfie :) střední jsem vystudoval skláře - huťák, na Vejšku jsem šel na ekonomku......ty se jako psycholog prosim tě nepokoušej uživit :)
              • wenceslaus

Reakce na příspěvek:

Ne každý taky definuje zajímavost krajiny úhlem sklonu.
              • wenceslaus

Reakce na příspěvek:

"...tohle může napsat jen..." Dobře, ale ty raději taky ne ;-)
            • woooow - tohle může napsat jen staromilec, starší člověk, kterej ze zásady inklinuje ke svý rodný p-deli, nebo někdo, kdo tu Asii, Ameriku, Afriku viděl jen v Koktejlu, nebo National Geographicu......
              • wenceslaus

Reakce na příspěvek:

Myslím že tvůj text o tobě taky vypovídá... Hádám věk tak do 22 let, pohrdající humanitním vzdělaním a vyhledávající v cizině hlavně pláže a diskotéky a nejvíc profláklý místa na selfíčko :-)
        • Já se dostal až po "mi středoevropani" :-)
  • Shaker
    Ta videoreklama mezi screenama? Neni to poprve, co sem si toho vsimnul, ale je to fakt sileny...
  • Daniel Vavra je jednoznacne buh. Jeden z mala ceskych vyvojaru, ktery vi o cem mluvi a diky kteremu se o nas vi ve svete. Drzim palce s jeho uzasnymi napady a snad bude hra aspon z poloviny takova, jakou jsi ji predstavuje. Pak to bude nevidana bomba.
    • Mimochodem. Mam za sebou deset let zkusenosti s vyvojem her. A Dan Vavra je jediny, ktery to umi rict otevrene, vecne a pravdive.
      • Vavra na hrad!
        • Jj. Jsem si delal (_,_). Ale to asi fanboyove nepochopi *1* Uz od clanku na fallout z nej mam trochu srandu. *2*
  • Hrajete to nekdo? Je takto do detailu vypiplana cela mapa ?
    • Cela mapa ? Kdyz se podivas na vsechny screenshoty tak uz znas celou mapu, az pridaji dalsi kadibudku tak o tom budou zase tyden zvanit
      Grafika je az na prvnim miste, vyprdnou milion vylesteny screenshotu a to budou kurna prodeje, co na tom ze na gameplay nezbude cas a penize, preorder je holt king.
  • Netvrdil Vávra v jednom z podcastů, že ve středověku nebyly skoro žádné lesy a už vůbec ne jehličnaté? :)
    • Diskutovalo se o tom na ofic. fóru, dokonce Vávrovi někdo postnul svou absolventskou práci na toto téma, jestli se nepletu.

Je pravda, že česká krajina je barokní. Teprve v baroku chtěla šlechta rychle vydělat a začala vysazovat rychle rostoucí smrkové monokultury. Do té doby rostly v Čechách (a na Moravě) přimárně listnaté nebo smíšené lesy.

Kromě toho je pravda, že ve středověku bylo území okolo zemědělských osad, měst a hradů (z hospodářských i srategických důvodů) zbavené lesního porostu.
    • Bože.. že ve středověku nebyly skoro žádné lesy? :-D a co tedy? Holé pláně a sem tam keřík? Možná tak na Islandu....
      • wenceslaus
        Kolem vesnic, hradů a dolů taky ne.
        • To jako jo, ale ty stráně na kopcích co jsou na prvím obrázku vpravo nahoře bys težko našel.
    • wenceslaus
      Ne, o jehičnanech tuším nemluvil. Ale těch lesů (a celkově vegetace, kterou by spásl dobytek) je tam víc jako menší ústupek.
    • Magister_Peditum
      Berme to jako úlitba mainstreamovému vidění středověku. I když, třeba tam nějaké listnáče ještě vysadí.
  • Co to doprdele vsichni hulej???
    KDC vypada bozsky, pokud to nevidis, bez si vyskrabat oci, jsou ti nanic.
    KDC ma zcela unikatni UI.
    To ze je alfa mala a o jedne vesnici je snad jasny ne???
    KDC bude mit samozrejme bozi pribeh, protoze Vavra o hre premysli leta (vic jak 10 let)!
    Zase je tu mraky uprdenejch Cechacku co maj potrebu se schazovat...
    Bezte si precist naky diskuze v anglictine, mozna vam to otevre oci...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit