Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Češi. Je možné je nemít rád? (vsadím se že ho*ňous mě sleduje a teď doma m*sturbuje blahem, že jsem si přečetl jeho příspěvek)
    Hovnousek (anonym)
    Detailni grafika, hires textury a dx11 efekty dnes uz ze zidle nikoho nezdvihnou. Problemem Paskvildomu je (mimo jine) zoufale neatraktivni lore. Nestaci totiz jen zavrhnout fantasy, draky a kouzla, zbytek - tj. skoro nic - zamichat, pridat prumerny cesky hradek et voila - mame megahit. Ne, tak to urcite nepujde. Ze vsech tech predlozenych obrazku dycha nuda, sed, obycejnost, nevzbuzuji zadne emoce, touhu se do sveta ponorit. Vypada to jako snimky z nejake ucebnice pro zemedelske a humanitni fakulty pro ilustraci, jak vypadala stredoveka vesnice, co se tam pestovalo, jak lide zhruba vypadali a tak dale. To je vse. Paskvildom vypada cim dal hur (rozumej; cim dal mene jako hra), ale malokdo je ochoten si tento fakt pripustit a priznat Vavrovym kritikum pravdu. Bohuzel se vsichni budou radeji rozplyvat, jak to Vavrovi jde pekne od ruky a on se bude naparovat a utvrzovat ve svem naprosto zoufalem pocinani...
    před 9 hod.
    kaštan (anonym)
    2 hovnousek.Neshrnul bych to lépe! :THUMBS UP: psal jsem něco podobného o pár postů dřív - schválně hodně arogantně, nabubřele abych lidi vyprovokoval k diskuzi - a panečku, kolik se jích chytlo Emotikona grin páánovéé, opakuju se - na pivu bychom pokecali úplně normálně, ale ty internetový diskuze přímo vybízeji k určitýmu "fackování" ( od slova facka ) ostatních diskutujících, protože jen tak se diskuze většinou rozvine

Zdroj: https://www.facebook.com/daniel.vavra/posts/10206720688684867?pnref=story ( Vávra is watching!)
    • Chim
      To že trotla nezabiješ už jsem pochopil, ale jednu věc nechápu. Proč lidi jako D. Vávra tyhle trotly ještě krmí.
      • Keyz
        Dobrý dotaz do FC na Vávru.

Pošli to emailem a napiš aby se na to zeptali jakmile tam Vávra bude. Anebo jestli to stihneš, tak jakmile tam bude :)
      • ješitnost
    • Hovňousek právě prožívá největší životní úspěch - napsal něco tak debilního, že to dokonce sdílel někdo jiný, aby se tomu mohli ostatní smát.
  • ale jo, pěkný
  • Hmm ... a uz umej do textur nepropadajici NPC? A uz se naucili jak se dela LOD? A uz jim funguje svetlo? A uz neni kazdej barak presnou kopii jinych baraku? A to se porad bavime jen o vizualu a zakladnim fungovani, coz kazda jina vec vubec neprezentuje, protoze to proste funguje.

A kde ze je ta hra?

Jinak ja se tesim nejvic na to, az to vyjde, a budu moct vzit vavrovo 100+ Skyrim a pekne to bod po bodu srovnat. (cimz nerikam, ze nema pravdu, ma, a da se toho najit mnohem vic).

BTW: rikat si $45 za nic ... lol lol lol. Sak Skyrim si ted koupim za desetinu. Nebo muzu za tyhle prachy pomalu 1/2 roku hrat nejaky placeny MMO. Zeby prvni indikace dochazejicich $$$? Jooo ... kdyby neco 100% fungujiciho prezentovali, rekneme alespon hodinku hry, kde by nebyly zadny zasadni bugy, tak by se i dalo mozna uvazovat ... ale takhle.

BTW2: Ty obrazky nejsou ingame, vsechny sou retusovany aby na nich nebylo videt co videt byt nema - trebas prave ten nefungujici LOD.
    • hodnocení trollingu 0,3 / 10.
    • wenceslaus
      Netlač tak na pilu, upadáš do nenávistného žbleptání - trollování chce cit...
      • Joo, kdyz ma nekdo v ruce howno, tak aspon zvani ... to je fakt, ze? Nebo nejaky argument?

To co pisu jsou jednoznacna fakta, o kterych se muze presvedci kazdy, kdo ma aspon jednu mozkovou bunku a 10% videni. $40 nedam ani za hotovou hru, pokud to neni neco uber. To si radsi pockam, az bude stat pulku, pokud je dobra ... a rozhodne to nebudu davat nekomu, kdo se prezentuje "technologickou ukazkou" ve ktery ani ta technologie nefunguje.
  • Simulator turistiky, no...
  • Ty obrázky mi zčásti příjdou nějaké divné - nevím jestli to někdo podělal úpravami ve photoshopu,nebo zdali to nebude úplně doladěný postprocesing či co...
    • Je to retus, jinak bys videl jak to nefunguje. Viz vejs.
    • Myslím, že je to kombinace realistickýho nasvícení scény a JPG komprese.
    • err * nedoladěný
      • takhle vypada cryengine. Crysis 1 bylo uplne to samy.
  • takže hra vubec nebude o husitech? to je zklamání a promarnený potenciál. v roce 1403 se nestala žádna vyznamna udalost, ktera by stala za zminku (podival jsem se schvalne do ucebnice dejepisu). Tak možna husitske valky byly pro vyvojare moc velke sousto.
    Pravda, ten dátum byl v názvu od začátku ale kdo je tak dobry v historii aby presne vedel kdy začalo husitske hnutí...
    Taky se o husitech mluvilo furt a dokonce bych mohl dát odkaz na video s vavrem kde je vyslovne spomína v souvislosti se svoji hrou. To by se dalo dokonce brát jako klamlivá reklama.
    • Magister_Peditum
      Nic se nestalo, jen jeden král vtrhl do království svého bratra a unesl ho. V tom případě se v takovém Game of Thrones taky nic neděje. *15*
      • Sakra a ono se v tom game of thrones neco deje? Jako jo, v kazdym dilu tam nekdo vyvali kozy, ze by to ale bylo hodne zaznamenat do analu... Mozna kdyby to byly fakt pekny kozy.
        • Nepleteš si to s Goat Simulatorem? *1*
    • To zase někdo pořádně nečte a pak křičí na všechny strany.... Už několikrát byla tato hra prezentována jako úvodní kapitola do tohoto historického období, aby hráč lépe pochopil okolnosti husitských válek s tím, že další díly budou následovat.
      • Podle mne spíš Vávra vidí v nepříliš známém příběhu soupeření králů - bratrů Václava a Zikmunda velký potenciál. nedivil bych se, kdyby ani druhý akt (a případně ani třetí) do husitské doby nespadal. A stejně tak bych se nedivil, kdybych ve hře potkal budoucí velké postavy středoevropských dějin Žižku, Husa nebo i Prokopa Holého.

Celkem se mi líbí doposud odhalený příběhový rámec KCD - země rozvrácená válkou, soupeření šlechticů v něm, víceméně historická detektivka... je to osobnější, detailnější a myslím že potenciálně zajímavější, než velké dějiny. Jsou to třeba i velké dějiny (v jednom aktu bude první bitva na Tannenbergu / bitva u Grunwaldu, jedno z vůbec nejrozsáhlejších vojenských střetnutí středověku, kterého se třeba zrovna Žižka mohl také zůčastnit) prizmatem osobního individuálního příběhu obyčejného nebo nobyčejného člověka.

Tohle ale není nic nového, takhle historický film funguje už desítky let a historické romány (samozřejmě i odvozené žánry typu fantasy) přinejmenším stovky let. Co jiného jsou třeba Tři mušketýři, Robin Hood nebo i Pán prstenů (hlavní postavy jsou mnohem spíš Hobiti, případně Aragorn a Gandalf, nikoliv Elessar a Mithrandir).

Myslím, že Vávru možná trochu inspiroval Sapkowski výbornou husitskou trilogií (imo zdařilejší než Sága o Zaklínači a Ciri) a že "husitská hra" by byla opravdu zajímavá, ale to neznamená, že hra zasazená do méně známého období našich dějin musí být nutně méně zajímavá, naopak. Méně známé události dávají autorům přeci jen větší licenci psát příběh dle vlastního uvážení.

Popravdě se na příběh a syžet KCD těším asi víc než na ostatní stránky hry. Vávra vždycky uměl příběh brilantně vyprávět a nebál se přeahů mimo střední proud, teď má šanci ukázat, že se dokáže posunout od (jistě osobitého) opisování Scorseseho filmů.
      • ja jen že včera tady byl dan vavra a naparoval se že husite nebudou
      • Takze to bude o Husitech? *1*
    • firebug
      Jestli se nepletu, tak by měly v ideálním případě vzniknout tři hry. Je tedy dost dobře možné, že se těch husitů časem dočkáš.
      • ano, rikali, ze by chteli pokracovani nekdy ve vzdalene budoucnosti, ale akty 1, 2 a 3 budou jenom v 1403 a tvori jednu hru KC:D.

Mimochodem vypada to tak, ze Vavra ma stale zajem delat i jine hry, mluvil treba o strilecce nebo sci-fi. To sem zvedav jestli to za svuj zivot stihne...
        • To máš odkud? *8*

Protože na fóru defacto potvrdili Grunwald a ten je 1410. *8* Nevím jestli Tobi nebo přímo Dan reagovali na tip, že velká bitva z prvního traileru je Grunwald slovy, parafrázuji: "dobrej tip".
          • tady:
            http://forum.kingdomcomerpg.com/t/story-split-into-three-acts/173/9

a o tom stim grunwaldem vim, zda se mi to divny, ze to tak nak potvrdili, mozna to ma byt az v planovanem pokracovani, ktere vyjde buhvi kdy po KC:D.
            • *1* takže chtěj vyrobit pět až řekněme devět her? :D

Grunwald nebo alespoň nějaká větší bitva týkající se řádu německých rytířů by ve třech aktech Deliverance, zřejmě prvního dlu trilogie (lol) být - soudě podle upoutávky - měla.

Vypadá to tedy že první akt bude příběh Jindrova "rituálu dosplělosti", a dva další akty završením jeho příběhu.
  • Detailni grafika, hires textury a dx11 efekty dnes uz ze zidle nikoho nezdvihnou. Problemem Paskvildomu je (mimo jine) zoufale neatraktivni lore. Nestaci totiz jen zavrhnout fantasy, draky a kouzla, zbytek - tj. skoro nic - zamichat, pridat prumerny cesky hradek et voila - mame megahit. Ne, tak to urcite nepujde. Ze vsech tech predlozenych obrazku dycha nuda, sed, obycejnost, nevzbuzuji zadne emoce, touhu se do sveta ponorit. Vypada to jako snimky z nejake ucebnice pro zemedelske a humanitni fakulty pro ilustraci, jak vypadala stredoveka vesnice, co se tam pestovalo, jak lide zhruba vypadali a tak dale. To je vse. Paskvildom vypada cim dal hur (rozumej; cim dal mene jako hra), ale malokdo je ochoten si tento fakt pripustit a priznat Vavrovym kritikum pravdu. Bohuzel se vsichni budou radeji rozplyvat, jak to Vavrovi jde pekne od ruky a on se bude naparovat a utvrzovat ve svem naprosto zoufalem pocinani...
    • Rejsek
      Branil jsem se napsat tomuhle sebestrednemu individuu svuj nazor a ani to neudelam. Jen me zarazi, kolika lidem stoji za nejake vysvetlovani, kdyz je nad slunce jasne, ze to ten dusevni mrzak a omezenec stejne neprijme ani nepochopi....
    • Magister_Peditum
      To je tak, když někomu historie nic neříká. Pak je schopen vypustit žvást "zoufale neatraktivní lore". *1*
    • del0
      Hmm. Měl sem dojem, že lore KC je založené na reálném středověku...
      • Nj, dějiny lidstva jsou dneska "nudný". Zejména pro ty, kteří o nich nic nevědí. *1*
    • corfer
      Vidíš to... A stále budou mraky lidí, kterým ta šeď bude připadat daleko romantičtější, než barvami nasáklá cosi s paletou jako Rumburak a světy jako Potěmkinovy vesnice. Hrál jsem alphu a v zásadě jen proto reaguji na tvůj příspěvek. Je totiž velmi zajímavé, jaká je percepce děvka.:) Empirické vjemy jsou natolik individuální věc, že generalizovat s tím, že podobná realistická hra nikoho nevytrhne je prostě bullshit. Za sebe mám ze hry úplně jiný pocit než ty. Když jsem si tak stál a pozoroval západ slunce nad horizontem, totálně unešen nasvícením scény a do toho mi před kamerou prošel vesničan s motykou přes rameno na cestě domů, pochopil jsem, že vytvořit atmosférickou realistickou hru musí být ohromná práce. Ono rozvázat si ruce a začít dělat na něčem, co nemá mantinely je obecně jednodušší. Když chceš ale naplnit nějakou svoji vizi a hledáš cestičky k tomu, abys ještě naplnil uměleckou hodnotu díla... Tomu se říká autorství...
      • To je tak sluničkový a hyperkorektní příspěvek, že se mi při jeho čtení rozzářil monitor všemi barvami, vyskákali z něj skřítkové a na stole zatančili číslo od Michaela Flatleyho. Děkuji. Ale obávám se, že Vávrovi a jeho monstrprojektu přesně takoví lidé nejvíc škodí. Kickstarteři jsou totiž Vávrovými investory (ačkoli se jim žádná investice smaozřejmě nevrátí) a tím spíš by měli být kritičtější a dosavadní práci hodnotit s nohama na zemi. Ale zbytečné vás přesvědčovat. Máte nasazené růžové brýle a ke štěstí vám stačí západ slunce a sedlák s motykou. Tak tedy příjemnou zábavu.
        • corfer
          Místo toho, abyste hodnotil můj příspěvek, byste se mohl zamyslet nad tím, co píšete. Protiřečíte si totiž... Já jsem se snažil tím kýčem dokázat, že KC:D dokáže vzbuzovat ty samé pocity jako fantasy tituly a navíc je to projekt, který se tak snaží docílit v realistických mezích... Hyperkorektní je naopak Váš klasický hate, z nichž už jsem popravdě dost unavený. Přesně cílíte na skupinu ,,Američan z Vysočan", který všechno ví nejlépe a na ničem nenajde ani kouska kvality... Už se těším na ty haty u třetího Zaklínače. Konstruovat nesmyslné důvody, proč něco bude na ho*no umí každý. Holt póza je nová móda...
        • wenceslaus
          Nevím, kdo tu má nasazené brýle. Očividně máš velký problém pochopit i jiný pohled.
        • ggg detected, už jsi doparil dragon age Gayquisition? *1* *1*
          • del0
            Hned mě to napadlo, podle těch plků o lore. Ještě měl vytknout KC příběh, oh wait. To by si sám nakálel na hlavu, jelikož ty jeho oblíbený hry žádnej nemaj. *15*
    • Ty obrazky se hosi budou taky hybat, jestli vam to nikdo nerekl.
    • To je jen hloupy pous o troling. Citim z neho zavist a zast, pravou cechackovskou malomestackou neprejicnost uspechu druhych.
    • svete div se jsou lide ktere realisticke rpg (jako mount and blade) zajíma víc než fantasy
    • 2 hovnousek.Neshrnul bych to lépe! :THUMBS UP: psal jsem něco podobného o pár postů dřív - schválně hodně arogantně, nabubřele abych lidi vyprovokoval k diskuzi - a panečku, kolik se jích chytlo :-D páánovéé, opakuju se - na pivu bychom pokecali úplně normálně, ale ty internetový diskuze přímo vybízeji k určitýmu "fackování" ( od slova facka ) ostatních diskutujících, protože jen tak se diskuze většinou rozvine
  • palver
    Obrázky pěkné, o tym žádná... Já sám jsem moc zvědav na ty "lesy hluboké" a jejich průchodnost.
  • to jsou zase divný řeči některejch z vás. Hovňouskova myšlenka není úplně od věci. To si krucipísek myslíte, že když člověk napíše pochyby o své rodné vísce, tak je automaticky vlastizradce a nevzdělanej idi-t?

Fakt tomu nerozumim, z čeho si mám kecnout na zadek? to neni o tom, že někomu přeješ, nebo nepřeješ úspěch ( Vávrovi přeji, je to domácí vývojář ) ale běda jak člověk napíše něco negativního. To se tady okamžitě sesype vlna odborníků na Českou historii a reliéf krajiny.

Vůbec bych se nedivil, kdyby to pako, který hovňouska uraželo ve smyslu " ty nevzdělanej nerde, znáš Českou historii?????"........doplním - jsem přesvědčen, že zná a věřím, že víc než ten, který ho tímto tituloval. Bych se nedivil, kdyby to napsal sedmák, kterej je díky věku zatim tupej jak tágo a plave mezi Přemyslovcema a Lucemburkama...

Jsem Čech, znám poměrně dobře historii své země a konkrétně díky maturitnímu předmětu Dějiny Kultury, který člověk chtě nechtě musel 4 roky projít jestli chtěl na vejšku, tak tam nám nalili do hlavy mnohem mnohem víc, než na gymplech, kde to byl v podstatě jen rozšířenej dějepis jak na základce.

Snad má člověk právo vyjádřit své pochyby a nemusí se hned vynořovat 10 letý Frenkové, který pindaj něco v tom smyslu, že ČR je nejkrásnější kraj a běda ti jak si proti nám. Fakt.....si z toho sedláka s motykou sedněte na p-del a rozjeďte si svůj středověkej zemědělskej simulátor rolníka.
    • Hovňousku, o ty tvé pindy tady nikdo nestojí, takže táhni zpátky do septiku.
      • Dobře jsi ho utřel!
        • :-D neutřel - já nejsem hovňousek a ani ho asi neznám. Jen se zastávám jeho názoru. Jsem Adam Tesař ze Zbraslavi a dovolil jsem si neposadit se na zadnici ze země ve který žiju :) zdar a sílu v bidlu
  • del0
    Někdo by to tady měl uklidit. Takovej smrad. To je tak, když se sejde hovňousek, jetej tuňák a nemytej kaštan...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit