Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Výrobce si může stanovit při prodeji sebenesmyslnější podmínky. Buď na ně přistoupíš nebo ne. Kupovat tě přece nikdo nenutí.

Osobně mi jsou tyhle konzolové kauzy naprosto šumafuk, patřím mezi only_PC. Ba ani trochu konzoláče nelituji.
  • A k čemu ti bude? Víš vůbec, oč jde?
  • Ja uznavam zase malych ludi ktory chcu nieco dokazať a nie velek firmy ktore sa chcu nabaliť.
  • ucho
    tak se přetáhni tou svou myšlenkou po hlavě :)
  • ucho
    a kam až chceš s cenou her jít?
  • Takže by ti nevadilo kdyby sis koupil auto a chtěl si vyměnit třeba autorádio, ale výrobce by ti to zakázal? Auto jezdí jak má, tak co? Navíc - tebe nikdo nenutí to hackovat, ale nikdo by neměl nikomu brát právo se svojí věcí nakládat dle svého uvážení. Konzoli se nehackuj, ale nebraň v tom ostatním. Navíc když se budou hry pirátit, tak jen dobře pro tebe - alespoň budou na konzoli levnější (proč jsou asi levnější hry na PC?).
    A btw. "pálené" hry nejsou kradené. Zpravidla je totiž nikdo nikomu neukradl, ale zkopíroval - jak už jsem psal mockrát: auto bych neukradl, ale klidně stáhnul/zkopíroval.
  • Ale když si hru stáhneš tak to opravdu není krádež - nikomu nic neubude, jen tobě přibude. Auto bych neukradl, ale klidně bych si jej stáhnul/zkopíroval.

Nehmotná věc je nesmyslný konstrukt. Nic takového neexistuje.
  • Samozřejmě, zcela jistě stojíte za správnou věcí :) O tom není pochyb.
    Nicméně ten kdo by mě chtěl okrádat by to pak nezvěřejňoval na internetu a nesnažil se to dát všem na vědomí. To je to co stojí za největší zamyšlení. V principu svámi naprosto souhlasím, tahle záležitost je ale alespoň z mého pohledu natolik specifická že ji nelze tak úplně žměřit stejným metrem a je nutno brát v potaz třeba už jen to jakým zbůsobem jsme se o ní my, obyčejní useři dozvěděli. Pakliže by tam byl přímý úmysl uškodit, okrást... Určitě bychom se o tom tady nebavili, protože bychom o tom nevěděli. Ničím jiným než recesí celá tahle záležitost není... mějte se :)
  • Z většiny s vámi souhlasím, jen prostě říkám že sony a výrobci her a další zainteresované společnosti mají funkční byznys, který jim lidé jako geohot ničí.. Kdybych byl součástí tohohle byznysu tak by se mi to taky nelíbilo a taky bych se všemožně snažil mu "zavřít hubu" - takže počínání sony chápu a vzásadě s ním souhlasím. Když jste použil příklad s kamarády, kteří řeknou jóó a kteří néé.. tak si sáhněme na srdce znovu.. kolik z vás by se nechalo připravit o výdělky nebo jejich část bez jakéhokoliv odporu? tohle je vzásadě jádro mého přístupu k celé situaci.
  • Taky možnost, vždyt PS3 a X360 vyšli už před pěknýma pár rokama a pořád je PS3 skoro 2x dražší než X360 arcade (ne ta nejnovější) A dle mýho je jedno jestli herní konzole umí přehrávat BluRay disky nebo vařit kafe... lidi chtěj hlavně pařit. Mezi krabicí za 4000,- a krabicí za 7000,- na které jedou hry stejné platformy úplně stejně je sakra rozdíl. A globálně vzato lidi vžycky půjdou po levnější variantě když ve výsledném užití není rozdíl a "KÁVOVAR" to nezachrání.
    Stímto názorem nelze než souhlasit.
  • A že by si mi ho "půjčil" ??
  • no jenomže funkce ddos je práve nejvetší ochrana která dokazala odolávat pirátským pokusum takže anonymous jsou borci pro me protože se taky zabívám pirátením ferove to přiznám víteco hackerství fandím aspon dostala sony za vyučenou a možná do budoucnosti nebude přeplácet ty rozmazlený pracovníky ze sony ale ne jenom ze sony ale i další společníky který se podílej na výrobe hry. Měly by zlevnit pařby a pak padne pirátení pařeb protože pak si to bude moct dovolit každý když to nechaj tak bude pořád vetší zájem o pirátení nevím proč každá firma chce rychle zbohatnout tím ale následne jsou potrestány trerba pirátením her nebo ruzných funkcí na ps3 zejména DLC které jsou taky predražene hold si to delá firma sony sama nic víc až zlevní uvidí příliv lidí a poté odliv pirátení a příliv penez na další funkce ps3 aspon tak to vidím já
  • ucho
    věc vlastníš, jen si výrobce stanovil nějaká pravidla, jak se daná věc bude používat a pro to vynaložil i nějaké úsilí. ano, možná s tím dělá sony trochu humbuku, ale trochu jde i o princip, protože díky tomu hacku se zase mohou objevit lidé, kteří budou škodit nejen firmě, ale i komunitě, hráčům... ale ta zákeřná sony brání svůj svět a přístup k háčům? není to tak černobílé...
  • Určitě nezapřete že lidi odedávna vyhledávají způsoby jak se dostat k věcem, za které se platí zadarmo. Když si vememe např. 100 jedinců, kterým ukážete jak na to stím že co si budem tady nalhávat po praktické stránce nelze téměř nijak právně postihnout.... a zeptáte jich se využijete toho? Zajímalo by mě kolik znich řekne jasně a kolik zních nééé, to přece není správné :))))) ...ruku na srdce.
    nejspíš budete namítat že to postihnout LZE a znovu zopakujete tu frázi s obchodními podmínkami, dejte mi tedy jediný příklad teenagera, kamaráda, kohokoliv kdo byl za toto postižen...
    Myslíte, že se Sony někdy dozví o tom když nějaký majitel PS3, který svou konzolu používá pouze offline, použije hack a místo toho aby šel o obchodu a hru si koupil si jí jednoduše stáhne z inetu (protože toho je plný) a hru zprovozní v podstatě za cenu nosiče??? Samozřejme žě ne, jaký má teda význam ta informace v obchodních podmínkách?
    Tento spor má význam jediný: vystrašit tůpé ovce které neví nic o svých možnostech.....
    A můžeme tady o správnosti a nesprávnosti polemizovat donekonečna. V podstatě tahle debata je pouze a jen díky tomu že Hotz veřejně vše prohlašuje, jinak by se o tom ani nevědělo. Myslíte že jeho primárním cílem je krádež? :) Pakliže se tu stále někdo opírá o obchodní podmínky, měl by spíše uvažovat o tom zda má vůbec smysl uplatňovat jsité podmínky když si je pak nedoážou vůbec prosadit. Tohle je jen o tom "PROBOHA ZAVŘETE TOMU PUBERŤÁKOVI HUBU ABY SE ŠIROKÁ VEŘEJNOST NEDOZVĚDĚLA JAK NÁS OŽEBRAČIT PROTOŽE MY JSME VYMYSLELI SYSTÉM KTERÝM NA TOM NEMÁME VŮBEC VLIV A TAK UDĚLÁME BU BU BU" Bohužel tohle nikdo jiný než ta ovce brát vážne nemůže. A ten mladý klučina tím světu dává úplně jiný odkaz než se tady pořád dokola omílá.
  • Nevěřím, že by to Sony nemělo právně podložené pro neanglicky mluvící země. Já ale nejsem právník a konzoli nevlastním.
  • Ono tu ale nejde o stahování her .. například já jsem si na Windlích na compu vytvořil vlastní software který by například měnil menu, či jinak obohatil mojí konzoly PS3 .. musím tedy zakročit k Hacku, svů software si vypálit a pak si s PS3 dělal co budu chtít, tohle ale bohužel podle smluvních podmínek nejde takže jsme prostě omezený a věc nevlastníme.
  • GeoHot tebe a dalších 45 milionů majitelů PS3 nepřipravil ani o korunu...
  • Tohle ale neni správné "synonymum", správná anlogie by byla kdyby ti někdo hacknul eshop a dovolil lidem si ty produkty sehnat jinde, aniž by ti zaplatili...
  • Já nevim.. nazvěte si mě klidně tupou ovcí ale když se rozhodnu že si koupim ps3 tak počítám s tim že to je herní konzole, která je funkční tak jak je a nemusim s ní dělat nic jinýho než koupit hry a hrát. Nechápu potřebu lidí na tomhle něco měnit popř. zastávat se lidí, který to zařízení chtěj hacknout nebo do toho cpát ukradený (pálený) hry.

V tomhle prostě stojim na straně výrobce.. vyrobil funkční produkt, kterej šlape jak má, hry na něm šlapou jak maj a brání se proti krádežím. Kdyby mi někdo nahackoval E-Shop tak že dal všechny produkty za kačku jako synonymum pro pálený hry, tak se taky sakra budu bránit. Když si koupim pozemek uprostřed prahy taky je muj ale zakážou mi tam udělat třeba skládku.. atd atd atd. Nevidim nic špatně ze strany sony. Všechno se řídí podle nějákých pravidel a běžnej uživatel nemusí pročítat ani tu smlouvu a je uplně v pohodě, když ví že to nehodlá vosírat.
  • Dlaha
    Musíš se na to dívat z širšího pohledu. Většina uživatelů PSN neví, kvůli čemu byly servery dole a ani je to nezajímá, jen si chtějí zahrát. Na tyhle lidi byla akce zaměřená. Ztráta klientely je pro firmu mnohem větší rána, než odtajnění jejich plánů do budoucna. A docela si tady protiřečíš, samozřejmě, že se mohli hackeři dostat i k platebním údajů uživatelů a dalším citlivým informacím, ale fakt, že to neudělali, jasně mluví o tom, že tato akce byla zaměřená proti Sony, ne proti uživatelům. Takže tvoje řeči o terorismu jsou docela mimo...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit