Přejít na výpis diskuzí
„Konzole brzdí vývoj her,“ říká Robin Kaminsky
24.8.2011 | Aleš Smutný
330 příspěvků
-
A co si čekal, když hraje na PC :D
-
Zjednodusene - trh s hrami na prenosna zarizeni a socialni site roste, ale ne na ukor PC/konozlovych titulu. Problem je, ze spousta vyvojaru v tom vidi dojnou kravu (to plati dvojnasob o Activisionu). Nicmene zapomneli na zakladni fakt, ze zakaznik urcuje trh. Aby se hosi nespalili (i kdyz Activison muze pro me za me shoret v pekle).
-
Jaj, mohl bys mi to přeložit nějak do srozumitelného textu? Nejde o slovenčinu, spíš o obsah, páč jsem vůbec nepochopil, co jsi mi tím chtěl sdělit.
-
To fakt nikdo nehrajete na obou platformách? Nie som k*k*t, nakupujem striebro, pozemky a pasce na medvede /ktoré použijem na poli, pretože úrodu treba chrániť/, tovoja poznámka, že si mám kúpiť konzolu ma hlboko urazila. Želám tebe a všetkým "rôznym platformákom" Online DRM na všetky gamesy. *14*
-
Vy ste dobrý přijde nějakej tehle článek nebo jemu podobnej a už nadáváte na konzole ale jen co výjde nová hra jenom na konzole (Killzone,Gears of war,Uncharted, atd...) tak to už tady brečíte (obrazně řečeno) že konzoli nemáte a hru si nebudete moc zahrát a někteří z vás se utěšují tím že se na tu hru kterou si nemůžou dovolit protože je jenom na konzoli/e podíváte na youtube ale zhlédnou hru není to samý jako jí hrát.
-
hore uz reagovat nemozem tak to napisem sem a zacnem od konca.
"Nehodlám se hádat, jestli jsou konzole lepší nebo horší než PC, ale hodlám pohrdat těmi, co tvrdí, že konzole jsou k ničemu a konzolisti jsou pitomci." - Som PC-ckar, mam kamosov PCckarov, konzolistov a hybridov. Nemyslim si ze za to ze ma niekto konzolu je hlupak, ale ty si konzolista a podla toho co si hore napisal, tak hlupak urcite si.
V tych bodoch si len ako konzolista pripomenul niektore z mnohych vyhod PC hrania, profi herna scena, mody ktore nam PC hracom dovoluju hrat rovnake hry stale dokola s inym zazitkom, MMOcka a Strategie. Vam ostava len to ze castejsie sa hrate pred televiziou na gauci.
Inak je vsetko co si napisal uplna tupota, mna osobne na konzoliach laka dokopy tak 10 hier. Nie, na konzoliach nevychadzaju lepsie hry, to ani nahodou. Preber sa z tej svojej vysnivanej alternativnej reality. A PC hrac nema peniaze na konzolu? WAT? PC stoji viac ako konzola, na PC je podstatne viac lepsich hier takze kupujuci zakaznik minie viac na PC, na PC su MMO cize na ne tiez minie viac. Naozaj posledna vec preco by si PC hrac nekupil konzolu su peniaze.
Dospej, zamysli sa nad sebou a potom vypisuj sprostosti -
Hned bych na ni skočil, jako samec vlčáka. *14*
-
„Konzole brzdí vývoj her,“ říká Robin Kaminsky .Má pravdu.
-
To je zase síla v diskuzi :). Jinak jsem myslel, že takhle po letech nebude tady na Games ta přesila PC only hráčů tak silná. Ale proč né... Jen bacha, aby někdo nespočítal dementní příspěvky "blbých konzolistů" a "inteligentních PCčkářů" (alespoň vzhledem k minusům a plusům mám pocit, že jsou zdejší strany takhle rozděleny) v téhle diskuzi a pak to neporovnal, výsledek by se nejspíš nelíbil ani jedné straně ;).
To fakt nikdo nehrajete na obou platformách? To teda, pánové a dámy, o dost přicházíte. A pokud si myslíte, že ne, tak je nutný na tu druhou do krve nadávat a vyhrožovat smrtí na všechny strany? Proč? Xbox vám někdy spadl na nohu a zlomil malíček, nebo zdroj od PC odpálil žárovky v lustru? Nebo, kde berete tu zbytečnou zášť? Nějak to nechápu... -
Prodej her je urcite zcasti ovlivnen ekonomickou situaci a neinovativnosti her, nicmene nemohu souhlasit s tim, ze by iOS hry a hry ze socialnich siti ukusovaly cast pomyslneho kolace predstavujicim prodej her na konzole a PC. Hry na iOS, android facebook apod. jsou spise kratkodobou zabavou, doplnkem ke konzolovym/PC titulum. Tim rozhodne nechci rict, ze by na ne vychazely spatne hry, spise naopak (Angry Birds) a maji urcitou budoucnost, ale nevidim zadny duvod, proc by se mel herni trh presunost vyhradne k prenosnym zarizenim. Uz jen jejich velikost je alespon v kremikove ere dost velikym omezenim a technologicky budou vzdy o krok zpet za tituly na konzole, natoz pak na PC.
-
Nevim nevim, ale nemelo by tam být místo toho že konzole musejí přijít s novými modely spíš to, že by vývojáři konečně měli začít vyvýjet hry pro klasické hráče a ne jen každý rok zrecyklovat hru která se dobře prodávala v roce minulém ( viz COD atd. )?
-
Docela by mě zajímalo jakej má význam vrážet prachy do her. Podpořit vývojáře, abych se mohl jak malej těšit na to, co dalšího vyrobí? Předpokládám, že originály musí mít opravdu nolifeři nebo telata, co si to neumí stáhnout.
-
má pravdu děvčica... Jinak já jsem PC hráč, miluju PC ale mám zároveň i xbox.. Výhody? Přístup k exluzivitkám, pohodové hraní s bráchou ve dvou atd. mám v plánu koupit i PS3 :) Tolik peněz to nestojí a i 16ti letej kluk si může na konzoli vydělat brigádou (spíš je to ale takhle- mamí ale když mě se to líbí a každej to má). Vůbec to že je dítě na brigádě je hrozně dobrá věc... Mě moje otročení na poště abych si mohl koupit prvníá pořádný herní PC zformovali jako sviň :D
-
Hah, za 1-Teď se tu do tebe pustní Wowkaří + ostaní hráči online her ,a za 2-pustí se do tebe milovníci strategií, páč ani jedno na konzoli nenajdeš. A proto dokuď je tu svět onlinovek, PC nemá šanci umřít.
-
Joooo Nintendooo
-
diskuze se nám opět strhla v milionkrát omílaný pc vs. konzole 111 a na to už soudnej člověk nemá. Hrajte na čem vás baví a to, že některý hry na PC nevycházej, je určený kupní silou tý který platformy - s tim nikdo nic neudělá, leda by se vám podařilo zrušit prachy. Diskuze bezpředmětná kk thx bai.
-
? what a load of crap. go back in the kitchen, woman!
-
Miluji tyhle články strašně "chytrých" lidí, kteří se snaží zviditelnit komentováním různých situací v herním průmyslu, aniž by cokoliv věděli o dané problematice. Paní Kaminska vlastně vidí budoucnost her v mobilních telefonech, jen to nazývá trochu tradičněji "novou generací" konzolí. Pokud se podíváte na Sony, Microsoft, nebo Nintendo, tak stejně zjistíte, že ani jeden se nedokázal přizpůsobit současného vývoji her a neustále narážejí ve slepých uličkách na pěkně tvrdé zdi a ostře pochybuji, jestli tomu bude jinak. Konzole jako takové časem vyhynou a nebude to tak dlouhá doba. John Carmack říká, že už budou jen 1-2 generace konzolí, než úplně vymizí, to samé se teď začíná objevovat i u ostatních herních mágů s věsteckými koulemi. Pokud se podíváte třeba na iPad, tak třetí-čtvrtá generace bude určitě na stejné úrovni jako současný Xbox 360 nebo PS3, na čemž už se dá leccos vyvinout. Dalším plusem je, že k mobilním hrám se hrnou staří vyvojáři, kteří mají spoustu zkušeností a vidí, že dělat business se dneska dá jen v iOS hrách, takže nejen, že mobilní hry vydělávají víc, ale většinou jsou pod palcem velmi šikovných lidí, které prostě přestalo bavit se dívat na to, jak se jejich hry rozkrádají a oni ne a ne z toho něco vydělat. Na konci toho všeho můžu jedině souhlasit s paní Kaminskou o nových konzolích, jen bych podotknul, že to nebudou nové konzole, ale mobilní telefony jako herní konzole.
-
Maria na fceuxu mastim v jednom kuse.. COD MW2? Hmm, jednou stačilo:)
-
Vlastně ano.
Každý má právo na svůj názor, o tom žádná, ale to, že si konzoli "už z principu" nekoupíte, není žádný racionální důvod. Vlastně říkáte: hry na konzole můžou být jakékoli, ale nelíbí se mi auto-heal, tak jim nikdy nedám šanci.
Novinka: Auto-heal má 90% moderních stříleček. Má ho i Deus Ex 3 a má ho Battlefield 3, tedy "primárně" PC hry. Auto-aim je většinou pouze na domiřování milimetrových rozměrů, které pačky prostě neumožňují. Na gameplay to má téměř nulový efekt. A v GTA IV mají systém auto-aimu tak perfektně zmáknutý, že to zlepšuje pocit z celé hry.
Za tyto vymoženosti nemůžou konzole, ale herní trh, který je stejný všude.