Přejít na výpis diskuzí
„Konzole brzdí vývoj her,“ říká Robin Kaminsky
24.8.2011 | Aleš Smutný
330 příspěvků
-
Kujl, ty musíš být strašně zakomplexovanej :) Pokud bys totiž použil mozek a oči, nebudeš tu slovíčkařit a uvidíš ten obrovskej rozdíl, tu propast co stojí mezi high-end hrama na PC a hrama na konzole. Na Xboxu je dobrý Kinect, je to zábava pro hodně lidí a člověk se u toho vážně zapotí, ale pokud srovnáváme tituly co vychází souběžně na PC i konzole tak prostě sou daaaleko za PC. Například mě přijde Battlefield 3, pěkně si tam zapnu DX11, AA 8X, destrukce na max a užiju si multiplayer v 64hráčích. A ty? No chlapče, ty si zahraješ ořezaný mapy pro 24hráčů se skoro "hnusnou" grafikou bez vyhlazování a trapnou destrukcí. To je jen příklad moderní high-end hry která musí u ZASTARALÝCH KONZOLÍCH udělat kompromis. Nemůžeš se tu přít o něčem co je prostě JASNÝ, je to černý na bílým, tak si buď kup pořádnej stroj, a nebo si užij svou debilní konzoli ale neotravuj svýma dětinskýma kecama lidi kteří ví jaká je pravda.
-
A jake PC mas co na nem rozjedes? Nebude to spise tim? :-)
-
Ja se s tebou nebudu dohadovat jestli je lepsi sra. v kadibudce nebo na zachode :-)
-
JJ mas recht ja mam bedny Genius 5.1 a jsem na vysost spokojen dal jsem za ne 1700. *7*
-
Jenže já mám oboje, tak vím, jak bídně na tom PC poslední roky je.
-
At si kazdy hraje na tom co mu nejlip vyhovuje ne? Nechapu proc bych mel ostatnim znechucovat neco o cem vim prd? Ja jsem PCckar a konzoli nevlastnim a nikdy nebudu, ale to neznamena ze budu psat jak je na hovn. kdyz o tom vim prd, ze? Lidi vzpamatujte se ! *8*
-
Celkem souhlasim. Jen bych doplnil, ze vykonny PC, ktery zvladne hry ve 1920x1080 na max, dnes sezenes uz za cca 15k (pryc jsou nastesti doby, kdy herni masina znamenala pripravit se na vydaj 30k+ Kc). Kupovat zvuk za 5k na to uz musi byt clovek radny audiofil :)
-
Uzivateli s nickem Kujl bych zakazal jakekoliv hrani a rovnou ho odvezl smer Bohnice *15*
-
Jestli mluvis o crysis 1,tak tam myslim zadna podpora gamepadu neni,protoze je to ciste PC titlu.Pokud mluvis o crysis 2,tak to nevim,nehral jsem.
Ale tady byla rec o multiplatformni hre a u tech byva podpora gamepadu docela bezna,ale samozrejmne ne vzdy pritomna. -
A jsou i taci,ktere vetsina konzolovych her nechava chladnym.
Ale to ocividne dela mnoha lidem problem pochopit. -
Fajn, ale nemáš tam žádný hry, takže nakonec stejně zůstaneš u opilé akce, ale tentokrát sám :D
-
Tak to je docela jeho problém. Kolik her dneska není v angličtině? Stačí ti jen jeden jazyk a můžeš hrát plno věcí. Lepší grafiku mít nemusí. Může mít starší počítač, problémy s drivery a další věci. Cena je určitě lepší, ale kdo hraje, tak snad na to má.
-
Tvoje predstava ma jednu malou,ale zasadni chybu.Kdyz by nebyly konzole,tak by vsichni hrali na pc a tedy i ti,kteri za hry plati.Takze penize by problem nebyl.
Ovsem pokud nejses jeden z tech zabednencu,kteri si mysli,ze co PC hrac,to pirat. *1* -
Partička kamarádů si sedne večer k televizi, jeden z nich zapne PS3 a všichni vesele koukají na to jak dva hrají box, během toho se všichni vesele baví a například během nějaké opilé akce je takový Kinect neuvěřitelný. Je to ale chvilková zábava, rozptýlení do kolektivu, je to vcelku levné a zábavné, ale člověk NEMUŽE srovnávat toto a hraní na PC. 1080p LED monitor s velkou uhlopříčkou dnes stojí asi desetkrát míň než stejná televize, výkonný počítač asi 25tisíc a kvalitní prostorový zvuk asi 5tisíc. S tímto příšlušenstvím, a například zaplým Metro 2033 nebo Crysis 2, či jiné high-end hry, si prostě člověk NEUŽIJE hru lépe na konzoli, protože není jak. Obraz je ostřejší přitom stejně velký, zvuk je reálný, prostorový a navíc je zde možnost přizpůsobit si hru k obrazu svému(hardcore mody, high textures,...). Takže pokud si chcu vychutnat příběh,atmosféru,dynamickou akci,multiplayer, volím jasně nabušené PC kde je zážitek asi 10krát kvalitnější ze všech úhlů pohledu. Pokud přijdu s partou lidí ve 2 ráno domů, volím konzoli, zapnu jim na Kinectu Sport a zábava pokračuje. Tyto dvě věci, se prostě nedají srovnávat :)
-
Právě před pár lety, když ještě na PC vycházely hry, jsem hrával na gamepadu a bývalo to často spíše utrpení. Je možné, že u dnešních portů je to jinak, ale moc tomu nevěřím. Co třeba takový Crysis?
-
Kazdy treba neumi tak dobre anglicky. Grafika lepsi hru neudela, to mas pravdu ,ale pokud je na vyber, tak proc volit tu horsi, ze. Jeste bych navic prihodil, ze PC verze ma privetivejsi cenu *3*
-
Sak jasny,proc si vybrat tu variantu,ktera ti dava vice moznosti,kdyz je tady varianta,ktera ti zadnou z vyse jmenovanych moznosti neda ze.
Tomu rikam argumentace *1* -
Hru jsem nehral, takze nevim, jak to maji zarizeny. Je ale spousta titulu, ktere maji ovladani i na PC prizpusobene gamepadu, v nekterych hrach se to dokonce neobtezovali zmenit vubec.
Navic jestli si to uzije na gamepadu vic je celkem subjektivni pocit. -
Ty ses ale expert,kdyz ta hra bude mit podporu gamepadu,tak snad je celkem logicke,ze to tim gamepadem snad pujde ovladat ne?
-
1. Zaklinace jsem uvedl schvalne, protoze oba dily, respektive jejich prodeje jsou jen z PC. Ze v prodejich vedou konzole je obecne znamy fakt, ale ja poukazoval na to, ze kdyz muze byt ciste PC titul uspesny, proc by to nemohl dokazat i jiny (koneckoncu Zaklinac neni jediny, staci se podivat na hry od Blizzardu, Valve, Crysis atd.)? 2. Ocividne jsi to ty, kdo tu nepochopil mou reakci na tvuj prispevek. Mimochodem urazej si nekoho jineho, akorat delas konzolistum spatny jmeno...