Přejít na výpis diskuzí
Králem roku 2011 je Crysis 2... v pirátění
3.1.2012 | Aleš Smutný
286 příspěvků
-
Prej "...které sázelo primárně na PC komunitu." Dobrá perla. Tohle možná platilo do té doby, než ta hra opravdu vyšla a všichni viděli, jak debilní konverze z toasterů to je.
-
-
Crysis 2 neni konverze a dokonce to neni ani port. Je to multiplatformni hra delana na multiplatformnim enginu.
-
-
Vždyť ta hra na PC bez patche vypadal kvůli limitům konozlí naprosto příšerně...Dobře jim tak když si na PC verzi nedali záležet!
-
-
Fajn, a vy se tomu divite, ze si nedali zalezet, kdyz si nabehli u prvniho Crysis na PC? Nekolikrat v rozhovorech bylo jasne receno, ze prave kvuli piratum dalsi exclusivni PC titul delat nebudou.
A ted se kouknete na tento clanek, kde "udajne" si Crysis 2 na PC stahlo z torrentu skoro 4mega lidi. *13* -
-
nikdo se tomu nediví, ale Crytek očividně na PC komunitu už zase tak nespoléhala :)
Naopak, totálně na ni jebou, jde jim jen o peníze - náklady na vývoj her se totiž vyšplhaly do mamutích rozměrů díky zaměstnávání darmožroutů.
-
-
-
s jasnými limity směrem k PC oproti prvnímu dílu. Slovíčkaříš ale je to prašt jak uhoď, navíc tomu ani moc nevěřím..
-
-
Tak si ten Cry Engine sam osahejte. Pro PC je komplet cele SDK k dispozici. Multiplatformnich enginu je mraky namatkou napr. Unreal nebo Unity.
-
-
-
-
"Celkově jsou to prostě neveselá čísla, zvláště u Crysis 2, které sázelo primárně na PC komunitu. "
toto je co za drist, c2 bola robena primarne pre konzoly -
-
zapni rozum a porozmýšlaj... ohľadne predajov sa vsádzalo na komunitu PC pretože jednotka na PC už bola ako exkluzivka a príchod na konzolový trh kde nebol produkt známy bol viac menej "pokus"... čakali že si to kúpia prevažne PC hráči nejde tu o to na čo bola hra vlastne primárne vyvíjaná... vy sa hneď radi chytáte takýchto pič...
-
-
ta hra byla zkonzolizovaná jak ovádo. Press enter to start.......
-
tak pič... je pisany tento clanok :)
-
-
zábavný :D určite sa sem zídu trollovia a vytvoria diskusiu na 1000+ komentov tak jak u Vávru... bude sranda mám čo čítať...
-
-
asi z tohto dovodu je clanok pisany tym skvelym stylom :)
co tak dat kolko kazda hra zarobila? v akom bola pluse alebo minuse? ;)
-
-
-
-
Tak, tak. DX11 support anyone? *5*
-
-
v case, ked uz kazdy, co si C2 kupil, alebo aj stiahol ju mal 3mesaice dohratu? :)
-
-
-
No nevím, ale pro mě jsou tyto čísla jen důkazem toho, že PC je stále nejpouživánější platforma, ne to, že se krade jen na PC a na konzolích ne, nic víc. A konzolisti, kteří tu bez rozdílu všichni do jednoho tvrdí že nekradou, nám i přes podobné statistiky stále budou lhát do očí a omílat tu stejnou písničku PC hráč = zloděj, hráč konzolí = člověk, na kterém stojí světová ekonomika díky prodeji her.
-
-
to nikdo nerika, tohle je subjektivni vec, ale objektivne (dle trhu) se na to podivej a je to tak...
-
-
Z hlediska objektivity trhu ekonomika nestojí ani na prodejích her pro PS3.
-
-
-
Co mě sakra má zajímat pirátění na PC. JÁ jsem PLATÍCÍ zákazník a za svoje peníze chci normální služby, ne aby mi srali na hlavu ochranama, registracema, připojením k internetu...to neuvidí ani korunu, blbečci. Proboha, oni nedali do své hry ochranu a jak to dopadlo? Dopadlo to tak, že jsem si to koupil a oni budou brečet, že to někdo upirátil. To už raději zůstanu jen u xboxu, tam se mnou, jakožto se zákazníkem, nevyprcávaj tak okatě a nesváděj to na to, že nějakej typan si to wareznul. *10*
-
-
Přesně... nikoho kdo platí nezajímá, že si to někdo jiný stáhne. Vývojáři a spol. by se měli věnovat platícím zákazíkům a uspokojovat JE a né neustále obíhat kolem pirátů aniž by tím něco vyřešili a svádět na ně malé zisky. Ať si stahuje kdo chce, mě je to úplně fuk...
-
-
Mě to třeba zajímá, a vysvětlím ti proč.
Např. Assassins Creed. Tuto hru miluju a jako ryze PC hráč bych byl pak v prdeli. UBISOFT oznámil že kvůli pirátům přestane na PC vydávat hry. Takže já, poctivý platící člověk si kvůli debilním zlodějům nebudu moct zahrát na PC AC3 a budu si muset jedině pořídit konzoli.
Příde ti to fér? Já jako platící hráč nebudu moct hrát další díly kvůli těm co to kradou?
A s tim obsahem???? To sou jen výmluvy, na konzole je obsah většinou stejný a ty hry se tam prodávaj. A to proč? Protože je složitější způsob krádeže.... Takže obsahem to fakt neni. Je to hárčema -
-
Nejde v tom pouze o hráče, jde i o vývojáře, jak se k tomu postaví. A ti se k tomu bohužel staví tím horším způsobem... Taky mám svou oblíbenou sérii (Splinter Cell) náhodně taky od UBISOFTU který chce přestat vydávat na PC. A přesto mě vůbec nezajímá, že Conviction a ostatní UBI hry si tolik lidí stáhlo. Kdyby nevyšel SC6 tak nebudu naštvanej na piráty, ale na UBISOFT! Protože to bylo JEHO rozhodnutí, že hra půjde jen na konzole. A navíc zrovna UbiSoft už není co býval... už aby se tam dostal nový ředitel, který to tam dá trochu do pořádku.
-
Tak na konzoli je to náročenější tam se to točí okolo toho flashe a těch updatů do bonusu si musíš každou hru vypalovat to radši opravdu počkám až bude hra na demandu a stahnu si ji...
-
-
-
přesně tak sakra, ale to se vydavatelům leduje stále dokola, vykašlete se na piráty, zaměřte se na konfort kupujících hráčů a služby navíc... Ale je to marný, je to marný...
-
To je blábol...
Ty kdyby si Vyrobil 50 židlí z toho si 3 prodal a zbytek by ti ukradli, tak by si v tom pokračoval a chválil ty 3 co si to koupily? A nepokusil by ses udělat nějakou ochranu? V klidu by si vyrobil dalších 50 židlí s vědomím toho že ti jich zase 47 ukradnou?
Tohle je naprosto sobecký příspěvek od někoho kdo absolutně neví nic o vývoji her. -
-
kdybys vyrobil židle s jednou nohou kratší a lidi by z toho padali taky by se na tebe každej vyprd a nic si nekoupil, styl a směr kterým se herní branže a vývoj ubírá se pirátění nedivím...
-
-
Tohle je jen další prachsprostá výmluva zloděje her!!!
-
-
A k čemu ta ochrana vůbec je, když se stejně obejde a zase budou na tom hůř ti co si hru koupili.
-
Mně by reálně židle chyběla, jim z poliček ty hry nikdo nekrade.
-
-
Pawling: Mě je špatně z tebe a tvých hloupých komentářů. Vyrábět hry to je jako býti učitelem. Ve třídě máš 30 dětí, některé jsou zlobivé a některé hodné a zajímá je výuka. Budete raději na všechny křičet, že jsou to blbci a budete rozdávat poznámky, nebo se raději na ty zlobivé "vyserete" a pomůžete a zaměříte se na ty hodné? To co tu obhajuješ je lenost! Místo aby si dal někdo práci uspokojit dobré lidi, tak radši bude hnusný na všechny... Jen aby se nemusel namáhat... *7*
-
-
To co si psal nedává ale vůbec smysl. Ale jak už jsem zjistil. games.cz je plné warezáku co kterým se nelíbí když jim nekdo vyčte že krást je špatné.
A přirovnávat vývoj her k výuce ve škole je naprosto nesmyslné a ničím nepodložené. Jen další blábol vymyšlený na obhajobu toho že za aktualní dění na PC herní séně nemůžou piráti, ale vývojáři.
To je jako kdyby si tvrdil že za zničení obchodího centra v USA může jeho majitel protože si ho nechal postavit a tak dal možnost teroristum se do něj trefit. -
-
"To je jako kdyby si tvrdil že za zničení obchodího centra v USA může jeho majitel protože si ho nechal postavit a tak dal možnost teroristum se do něj trefit."
To je úplně jiná situace. Ta výuka se přirovnávat dá (pokud jsi chodil do školy, tak ti to brzy dojde). A navíc, kvůli INTERNETOVÉMU pirátství nikdo neumírá. Jo... Na GAMES.cz je mnoho warezáků... ale taky je tu plno lidí ehm "jako ty", kteří neustále melou to samé a hlavně se potřebují pořád do někoho strefovat že?
-
-
-
Ježiš to je zase odpověd. Je mi z tebe špatně.
Vlastnictví jako vlastnictví. Vývoj stojí peníze a úsilí a v porovnání třeba s tou židlí je to mnohem komplikovanější proses. A to že nekradeš nic fyzicky neznamená že nejsi zloděj. Když stahuješ hry tak si prachsprostý zloděj. -
-
tak teoreticky fakt, že za něco zaplatíš 1200,- a nedělá to z tebe vlastníka, je taky vlastně de facto podvod.
Fakt, že někdo anoncuje něco, co ve finále není pravda (tato hra nebude port, nakonec je), se dá hodnotit jako podvod.
Pokud někdo v rámci svýho programu shromažďuje informace o tvém soukromí je podvod.
Pokud na krabici není nápis, že k aktivaci je potřeba připojení k internetu a potřeba je, je to zase podvod. Ta mince má prostě dvě strany, víme? -
Přečti si aj druhou reakci.
A vážně vtipný, já jeden z volů co za hry platí je napadanej za to, že za svoje peníze nechci flusat do xichtu. Nechci za to ani patlat med kolem huby, stačí mi JEN SAMOTNÁ HRA! Nechci podporu facebooku, nechci podporu originů, steamů, připojení k internetu, otisky zadnice...dobře, ať si to tam dají, je to volitelná služba, ale když bez toho, aniž bys na tohle kejval si nemůžeš zahrát hru, to už se mi nelíbí. A to už se mi sakra nelíbí a těch 50 židlí jim kvůli tomu klidně omlátím o hlavu. Jsem člověk, ne opice. -
-
V tomhle s tebou ale musím souhlasit!!! Třeba takovej ORIGIN u battlefielda 3 mě naprosto sere.... jako abych musel hru pouštět přes prohlížeč to už je fakt zlo... Tohle mě teda taky dost sere. Már rád když prostě zapnu a jedu.
A navíc se člověk bojí to EA i vpálit aby mu nezablokovali účet...
-
-
-
Naopak, kdybych vyrobil 50 židlí, těch 50 taky prodal ale dalších dvoum stovkám lidí by se líbilo sezení, tak by si sedli na pařez a srali na židli..fakt by mi to bylo ukradený, nedával bych kvůli tomu k židli pouta a střepy.
-
-
Kdyby ti ty židle ukradli z obchodu? A to sezení na pařezu, to je jako by si každý místo warezování vymyslel vlastní hru.
-
-
Máš pravdu. Jsem jen naštvanej, tak reaguju jak hňup.
Ale ono já chápu, že nechtěj aby se pirátilo..ale nemusí to slíznout ten co to koupí, piráti si stejně vždy poradí..jsou jak..švábi -
Nemesusi, já s těmi ochranami taky nesouhlasím ale.... když si vezmou pařez, tak je to jiná situace, protože oni si neberou něco, co ti patří. Ale když si někdo stáhne hru, tak využívá něco, co je ve vlastnictví vývojářů a vydavatelů a oni nechtěji, aby to využíval, když za to nezaplatil. To je asi jako bys vymyslel milion židlí, prodal bys jich 200 000 a 800 000 by už nikdo nechtěl ani po zlevnění a pak bys je vyřadil, přičemž by ti je všichni vzali. Akorát, že hry jdou krást ještě dříve, protože židle se nedají kopírovat a dávat na net.
-
Ne, tím myslím to, že těch 200 lidí si mohlo koupit moje židle, počítal jsem s nima! Ale ne, oni chtěli zadarmo, mají to místama nepohodlnější, ale zadarmo. A co teda udělám? Připoutám ty hrdý zákazníky, co si kupují moje židle, ocelovýma poutama v obchodě na mé židli :/
-
-
-
-
-
-
PC hráč = špinavý hnusný pirát
Konzolista = najsvätejší a najčestnejší človek sveta
Nj, takto to mnohí konzolisti často vidia a spokojne melú o umieraní PC platformy, hlavne že drvivá väčšina z nich má tie PCčka s ktorými hrdo píšu o svojej konzolovej poctivosti zahádzané pirátinami všetkého druhu....a takých prípadov rozhodne nieje málo....ale hlavne, že majú silné reči o PC pirátoch. -
-
Neboj oni mají 100% čisté ruce a počítač. Doma nic kradeného, filmy si kupují za plnou cenu atd. Většinou tito jsou pak ti, co mají na svém torrent účtu 1 TB *1*
-
-
Anebo samé umudlané bazarovky. *2* A ještě si myslí, jak tím pomáhají vzniku pokračování.
No hele Zaklínača 2 CE mám už z předobjednávky. Skyrim taky a SW není můj šálek kapučína, ale dík.
Tobě zase doporučuji na oplátku Prey 2 na PC, u mě předobjednáno. -
-
Jj o Prey uvažuji. Ale já se chystám na dvě pecky od Blizzardu a to Diablo III a nový Sc II:-D
-
-
-
Hoď se do klidu bratko. Jsou to jen kecy, podpírané dalšími kecy a znásobené ještě dalšími kecy, snažící se opakovanou lež změnit v "pravdu"...
Pro mě je jako pro PC a PS3 hráče důležité, co na ty platformy vychází. A když se podívám na PC a zrekapituluji aktuálně tenhle rok. Opravdu si nemůžu stěžovat, nevím, co kupovat dřív. *5* -
-
No mne hovor, už sa ani nevyznám v tom, čo som tento rok všetko kúpil...ale moja zbierka obsahuje momentálne 139 PC hier a 8 PS3 hier....teraz si len useknúť nohu a ostať na invalidnom dôchodku, aby bol čas hrať to *15*
-
-
Neblbni, to bys neuplatil proud. *1*
-
-
Zaklínače 2, Skyrim a Darkspore(náhrada za Diablo III prozatím:-D) či SW TOR
-
-
-
Marny je boj s piratstvim. Urcite alespon ve forme, jakym ho vede vetsina vydavatelu... Copak existuje nejaka ochrana, ktera doposud nebyla prolomena? Ve finale spolecnosti strkaji nemale penize do ochrany, ktera je vlastne zbytecna a v konecnem dusledku otravuje poctive hrace. Az na vyjimky (Portal 2, Arkham City) kupuji hlavne starsi veci, ale vetsinou je to jen takovy akt solidarity s tvurci. Ac mam uz nekolik let zakoupeny Flatout 2, stejne hraju cracklou verzi, v ktere nemusim instalovat starforce. Pokud hra vyzaduje originalni CD v mechanice, tak ji cracknu, abych nemusel porad zonglovat s cedeckama... Bratr si koupil na svatky Shogun Total war II a po druhem dni, kdy mu nesla hra spustit, protoze na steamu naskakovala nejake chybna hlaska s aktualizacemi (nebo neco podobneho), tak ji upiratil/ukradnul... To jen tak pro dokresleni absurdity "boje vydavatelu s piratstvim"
-
Tenhle článek je naprosto nesmyslný blábol, který vůbec nezohledňuje, kolik lidí si to následně koupilo. Ukázka amatérské novinařiny plné manipulací a lží sloužící velmi pochybným zájmům.
-
-
Určitě si hru nekoupilo víc lidí, než těch, co si jí stáhlo. A kde se tu vůbec vzal nějaký řvoun z novinek?
Edit: Tím řvounem myslím tady pana Fišmoně. -
-
spíš kde se tady vzal článek z novinek *1*
-
-
-
sorry fellas ale moj názor je nemenný, pokial vyjde hra ktorá za to bude SKUTOCNE stáť, nie tieto, či už porty (zvlášť polátaný crysis 2 ktorý 1 nesiaha ani po päty) alebo štvor hodinové hry, čo sú v tejto "TOP 5" (BF a portal tam nerátam), tak si tú hru skutočne kúpim (napr taký orange box za to skutočne stál a dodnes od kúpy som to prešiel asi 6x a vždy si halfa rád zahrám).. proste zastávam logiku valve-u ktorý tvrdia že proti pirátstvu jedine väčším obsahom hier, nie len pár hodinová kampaň a hru môžem zmazať, a tak prilákať kupujúcich..
prudko verím tomu že portalu 2 sa predalo na PC ovela viac ako bolo spirátnených, (a s witcherom to tiež nebolo najslabšie s predajmi) či už počas zliav alebo počas launchu.. dajte mi tam mínusiek aj miliony je mi to fuka, môj názor sa nezmení.. -
tak to je pro EA vážný důvod k zamyšlení proč nepřesvědčili 4mil hráčů, že se jejich hru vyplatí koupit!!!
-
-
EA to může mít v paži, dokud přesvědčí dost konzolových hráčů
-
-
Může, ale nemá. EA není Namco. V EA umí najít nedostatečně využíté zdroje zisků, a tak se o PC hráče "starají", ať se jim to líbí, nebo ne viz Origin. *4*
-
-
Nad stahovači se EA vůbec nemusí zamýšlet. Navíc jsem nikde nezaregistroval, že by byly Crytek/EA s PC prodeji Crysis nespokojení.
Na to jak nevýrazný port to byl, si mohou mnout ruce. Crysis 2 se na PC jistě prodával výrazně rychleji a více, než C1. -
-
tak to by právě měla nebejt stahovačů jedničky po dvojce nějaké neznámé hry by do regálu šáh málo kdo
-
-
si robíš srandu že? :D
-
-
Zeptej se Gabe Newella, to je jeho argument.
Ten k problematice možná má trochu co říct, nemyslíš? -
-
mňa by ale zaujímalo koľko vlastne sa HL2 sa stiahlo na začiatku vydania hry... bolo by to určite dosť zaujímavé číslo
-
-
To bezpochyby. A?
-
-
-
-
-
Na kupovanie hier musi clovek dospiet, mam 19 a len teraz zacinam...
-
-
Já si hry kupuji od 15, to není o věku proboha. To je naprostý kec. Když chci skutečně hru, tak si na ni můžu vydělat. Pokud si ji stáhnu, tak si ji stáhnu i kdyby mi bylo 60 nebo 15. Je to o tom, že takový Cod MF 3 rozhodně za 1500 nebo kolik nenabízí tolik, jak tomu odpovídá cena. Navíc cena u nás je stejná jako na Západě, ale v poměru k platu je to zase o něčem jiném. Myslím, že by lidé u nás kupovaly mnohem více hry, kdyby měli plat dejme tomu 30 000 průměr, on je totiž rozdíl utratit 1/10 za hru z platu nebo 1/20 z platu.
-
-
Ano, neni to o veku, ale o charakteru cloveka. A bohuzel konzumni spolecnost smeruje ke ztrate mravu a bezcharakternosti. A zatim co za meho mladi jsme se konzumu velmi branili a pohrdali jim, dnesni mladi mu podlehli a hltaji ho se vsemi jeho negativy.
-
-
Tohle je opravdu pravda. Hry jsem začal kupovat někdy od 24 roku života. Do té doby jen stahování, dneska bych už nic nestáhl. Crysis 2 jsem koupil na aukru v el. distribuci za 200kč.
-