Přejít na výpis diskuzí
Králem roku 2011 je Crysis 2... v pirátění
3.1.2012 | Aleš Smutný
286 příspěvků
-
No no.. ja jen čumim jaké jsou žhavé diskuze dneska na slovo "pirátění" ... nikdo si neuvědomuje (a hlavně ta hromada moralistů) že každá doba si nese svoje. Bohužel/bohudík (podle strany na které se nacházíte) jsme v době,kdy KONZUMNÍ styl života sežral půlku zeměkoule. Nikdo si ničeho neumí vážit a hlavní "prioritou" je "sežrat a najít další". Technika nám umožňuje si hru stáhnout,tím pádem s tím musí tvůrci počítat. Navíc dnešní hry ani ZDALEKA nekorespondují svou cenou k obsahu... tvůrci her už nejsou vášniví tvůrci ale jen obyčejní programátoři prahnoucí po zisku z prodeje neplnohodnotného produktu. Jako bych každým rokem prodával svoji starou felicii s pokaždé novým nátěrem vydávanou za for mondeo ;)
BTW: crysis 2 je IMHO hluboký propad pod sandboxový crysis 1 ... -
Ta čísla jsou stejně tak zavádějící, jako případný výpočet škody, která tím vývojářům vznikla. Faktem je, že ne každý download je unikátní, ne každý, kdo hru stáhne, nevlastní originál a ne každý, kdo hru stáhl, si ji posléze nekoupil. A stejně tak je faktem, že ne každý, kdo si soubor stáhl, by si ho bez jeho dostupnosti online koupil. Na druhou stranu jsem si jistý, že u opravdu kvalitních titulů může pirátství naopak vývojářům prospět. Pirátská verze je pořád pirátskou verzí a zpravidla jí chybí některé důležité součásti, což platí hlavně u her disponujících mltiplayerem. Tady pak může (a jsem si jistý, že tomu tak i je) pirátská verze zastoupit např. chybějící demo nebo prostě přesvědčit hráče ke koupi. A každý takový člověk je potom pro studio přínosem, protože bez pirátské verze by si s největší pravděpodobností titul nekoupil. To je prostá logika. Nelogické jsou naopak nářky studií nad pomyslnými ztrátami, které zkrátka vyčíslit nelze, protože pro takový výpočet nemůže existovat žádný exaktní podklad a vždycky se vypočítává pouze z nějakého odhadu. Co je ovšem ještě mnohem víc zarážející, je to, že místo, aby se studia snažila přesvědčit hráče ke koupi neustálým zkvalitňováním jak samotného obsahu, tak i souvisejících služeb, raději investují nemalé částky do bobmbastických reklamních kampaní a ochran, které trestají přesvědčené kupující a uživatel neoriginálních verzí je ani nezná. Z vlastní zkušenosti musím říct, že např. Origin je neskutečně otravná záležitost, kterou bych nikdy neinstaloval nemít BF3 tak úžasný multiplayer...
-
-
pravda, ty čísla jsou zavádějící. Ještě k nim totiž musíš přičíst warez fóra. Podle mě by pak ty čísla byly klidně i dvojnásobný.
-
-
Je ale zajímavé, kolik se na diskuzích o tomto tématu objeví zapřísáhlých kupujících originálů. Až by se zdálo, že je herní průmysl naprosto za vodou, protože jich je víc, než samotných prodaných her. Když pak tito jedinci dští oheň a síru na piráty a sami mají plný MP3 přehrávač stažené hudby a chroustají chipsy u stažených filmů, tak mi to přijde absurdní *5*
-
-
Jelikož stáhování filmů a hudby pro osobní potřebu není nelegální a ani trestné, tak je Váš příspěvěk zcela mimo a zařazujete se tímto do sekce troling na tiscali:)
-
-
Jedna věc je právní kvalifikace, druhá pak řekněme morální hledisko. Dle našich zákonů je trestné pouze sdílení takových kopií. To ale neznamená, že je morální tato díla, o kterých vím, že uploader jejich poskytnutím porušil zákon, stahovat. To, že je takové stažení bez dalšího šíření právně nepostižitelné je pravdou. Je ovšem také pravdou, že to poukazuje na dvojí morálku a alibizmus jedince, který tyto pirátské kopie využívá a zároveň odsuzuje užívání pirátských kopií SW, v tomto konkrétním případě her.
-
-
mm to nebude podle me alibismus ani nic takoveho. imho jednoduse chyba systemu. exploit. a clovek se ho jen naucil vyuzivat
-
-
-
Pokud vím, filmy si vydělávají hlavně z kin a reklamou. Muzikanti zas koncerty a nejspíš i něčím z rádií.
Ale nějak mi uniká souvislost s herními společnostmi. -
-
Především to má souvislost s pokrytectvím některých z nás, které se tu projevuje a přijde mi směšné.
-
-
Pokrytectví je patrně jeden z hlavních rysů moderního člověka. Každý někde něco bere bez toho, aby za to platil, třeba už jenom proto, že se to legálně sehnat prostě nedá. Proto mi přijde zcestné porovnávat herní průmysl s jinými odvětvími zábavního průmyslu. A taky protože většina her si vydělává jen a pouze prodeji (pokud vím).
Co mě přijde směšné je otevírání tohohle tématu při každé příležitosti.
-
-
-
-
My PC hráči si pořád stežujeme proč některé hry nevycházejí na naši oblíbenou platformu nebo proč vycházejí později než na konzolích.
A tady máme důvod. :( A to přitom jsou PC hry ještě levnější než na konzolích... -
-
to si nemal povedať :D teraz ťa zakopú pod čiernu zem tlačítkom "nelíbí"
-
-
Tak to mi vůbec nevadí. To co mi vadí je to jak samotní PC hráčí útápí herní PC scénů, svojí drzostí a zlodějinou a ještě jsou to schopni svádět na vývojáře a to jen proto že nejsou schopni pochopit to že krádež je prostě svinstvo.
Naštěstí je ještě pořád dost opravdových Hráčů kteří si hry kupují! -
Ale nebojí se napsat pravdu, což se cení.
-
-
-
Asi se mi to zda, ale mam dojem, ze se pred masovym nastupem konzoli o kradeni her moc nemluvilo. Cim to asi bude?
-
-
O piratstvi se psalo uz v excaliburu. A to jeste nebyl ani internet, ktery jej velmi akceleroval.
-
protože masa hlupáků co nakupuje braky má ve statistikách nejsilnější slovo .
-
-
Směju se těm, co pláčou nad tím, že si něco zaplatili a nejsou s tím pak spokojení, protože to je takové a takové a nemá to to či ono nebo tam nefunguje to a to *1* Plné diskuze plačtivých komentářů jak je hra, kterou si kopili, zabugovaná, jak byla krátká, jak s nimi zas vydavatel hezky zametl. Ostatně - ono je pro vývojáře lepší zaplatit si bombastickou marketingovou kampaň a vydat nedodělaný brak, který na základě promo koupí spousta naivních hlupáků, co si myslí, že platí za kvalitní produkt, než připravit demo, kde by bylo vidět, vjak žalostném stavu výsledný produkt bude...
-
U toho "víme" by mohl být link z čeho že to vlastně víme.
-
Tak např takový RAGE, originální koupě nešla, stáhnutá šla. Pak ať se naši blázni nediví. Za kvalitní hry jako Sc II, Zaklnač II to dám těch 1300. Ale za CoD či nedodělané hry, co nejdou ani spustit? Jo za 300 určitě, ale za ty jejich prachy?
-
A nejvíce mně baví, jak tu konzolisti tvrdí, že nekradou a další kecy. Chtělo by to zjistit poměr pc ke konzolím a poměr krádeží. Nakonec by vyšlo to, že jsou na tom +- stejně a konečně by jim sklaplo a přestali by pořád dokola omýlat to samé. Navíc konzole brzdí vývoj.
-
-
ale ty zas nevieš...
na PS3 ti sotva niekto niečo upiráti ak nemá verziu 3.55 ... -
-
Na PS3 se nepirátí? Nenech se vysmát!! Znám minimálně dva ve svém okolí, co mají tolik originálních her, kolik je teď v Ostravě sněhu. To totiž neustále Sony tvrdí, jak to má skvěle zabezpečené. Jako to tvrdilo u dat svých zákazníku atd.....
-
-
no ne... tak potom asi budem vážne jediná výnimka medzi konzolami :D :D ... nemyslíš vážne :D... PS3 JE dobre zabezpečená... od patchu 3.55 sa nikto nemôže len tak ľahko dostať na CFW ... nie je možnosť spustiť hry ktoré korešpondujú s patchom 3.70 + tuším... ak už chce človek pirátiť tak za to vyhodí viac peňazí pretože je potrebný zložitý proces downgrade a priamy zásah do konzoly... tak mi nechci tvrdiť jak sa strašne piráti prinajmenšom na PS3 ... vidno že ty si okolo toho zabezpečenia ani len neprebehol očami...
a to som ešte nezačal hovoriť o jailbreakoch a teraz true blue dongli ktorý je tiež dosť nahovno spravený a to by fakt nejaké 15 r decko čo nemá na hry úplne zničilo...
samozrejme že tieto veci sledujem ale len z dôvodu že ma to zaujíma... neprajem si teda nejaké obviňovačky...
ak už teda chce niekto pirátiť tak musí mať dobrú zhodu okolností aby mal správny patch... a vyžaduje to nejakú technickú zdadnosť... už len toto odradí veľké percento pirátov
o dôvod viac prečo sa predáva xbox lepšie... tam stačí iba vymeniť mechaniku a flešnúť...
povedz :D stojí ti na PC toľko prekážok aby si mohol začať pirátiť? -
-
Jo to jsem četl, taky jsem kolik už ochran bylo takto prolomeno, je to jenom otázka času. Nic víc. Konzole, pokud člověk chce, tak "pirátí" stejně jako pcčkář. Jenom u pc to vybadá hrozivěji, ale ono to bude tím, že poměr pc:konzole je asi tak 30:1.
-
-
ano ale konzoly majú tieto ochrany aspoň riadne ochránené a efektívne... prišlo CFW? vydaný patch 3.60 koniec ... nikto sa na cfw dalej nedostal... ostatne ma serie iba to svinstvo čo prichádza keď je nový patch... nikdy nevieš čo sa zmení v podmienkach a o čo ťa pripravia tak ako to bolo pri funkcii linuxu... kopa orchán bola prelomená a následne zase zaplátaná... takže možnosť v pirátení pokračovať bola dosť na bode mrazu a muselo sa čakať... problém je že na PC iba stiahneš crackneš a hráš... a to je to čo pirátom poskytuje všetok ten luxus prečo si hru nekupovať :)
-
-
-
-
-
-
Ja si treba stahnul starcrafta 2 i batlefield 3 a po vyzkouseni (projeti kampane ) jsem si obe hry zakoupil. A treba takove diablo 3 si urcite koupim. V dnesni dobe kdy vydavaj nedodelane paskvili viz rage se ani lidem nedivim, ze si chteji hru nejdrive vyzkouset jak slape a jak se hraje, kdyz kupuju auto tak se v nem taky nejdriv svezu. Mozna stahuju hry ale do celyho herniho prumyslu jsem za minuly rok nacpal cirka 40 000 a to si myslim, ze neni zrovna malo.
-
-
tak to je mi tě líto.....ale chápu, každej má to svoje do čeho cpe prachy. Ale tim,že si dal za rok do her 40 000kč :-D .....tak tim ohromíš akorát díte--gamblera-nebo chudáka vykázanýho ze společnosti,kterej nemá žennskou,kamarády,koníčky,tak se rozhodl svůj život prosedět na prdeli u pc....snad nejsi ta třetí varianta,nejlíp pro tebe vychází ta první a že ti to kupujou rodiče ;) to máš teda hodně,hodně hodnotnej život,když jen hltáš co vyšlo a co můžeš fárat :-DD
-