Přejít na výpis diskuzí
Krvavá modifikace Brutal Doom přebarví vaše PC na rudo začátkem června
28.4.2015 | Honza Konfršt
73 příspěvků
-
Brzy vydam(e) novy mappack pro Blood.
Jmenuje se Dark Times EP1. Alpha verze jsou ke stazeni zde:
www.blood.freeminded.de
A koncem leta se zacne pracovat na novem projektu. -
Doom samozrejme je revolučná hra a nie len to, je čistokrvná esencia toho čo slovo FPS znamená, preto sa i 20 rokov po Doome hovorí FPS hrám doomovky a nie "HalfLifeky". Nehovoriac o tom, že či je hra revolučná alebo nie nemá absolútne nič spoločné s tým či je hra samotná zábavná alebo kvalitná. Serious Sam ani Painkiller na Brutal Doom nemajú i keď Sama som hrával často a jedná sa o vynikajúcu hru vrátane trojky. Opakujem ešte raz, daj mi hru ako BD v modernom prevedení a budem ju hrať dovtedy nemám na výber.
-
No BD je hlavně výzva díky nutnosti přebíjet. *1*
-
No, obtížnost BD, hratelnost, atmosféra... kéž by to dneska dokázaly hry taky tak vytvořit. Sem tam si zahraju jednu mapu v Doomovi, a rozhodně se bavím víc než kdybych si prošel jeden kousek CoD. Další věc je celková ovladatelnost, rychlá střílečka s kupou monster, jdeš a střílíš, krev všude kolem, pixely létají vzduchem, omnomnom *14*
Odreagovačka jak má být *5* určitě není pro dnešní "primitivní" hráče, to je ta pravda. Snad se neurazíš, nebo rovnou nedostanu ban. ^^ -
Beta verze Brutal Doom se hraji uz nejaky ten rok.
Staci stahnout klienta, nasmerovat ho na original wady, spustit Doomseeker a jede se.
www.zandronum.com
Kzdp BD je mod. Takze se da spustit prakticky s jakymkoliv mappackem. S tim, ze jen vyuziva data z originalnich wadu.
Diky mod komunite proto take Doom zije dodnes a lide ho stale hraji. -
Hratelnost.
-
Ty seš hotovej ze starejch RPG a adventur, který jdou zase úplně mimo mě (například RPG hry mě nabavily nikdy) a cpeš to tady pod článek s legendární FPS, že nechápeš její oblíbenost i po 20 letech. Já zase nechápu, proč to sem vůbec píšeš. *4*
-
A mě třeba Doom 1 i Doom 2 (Blood...) baví dodnes víc než většina dnešních FPS her.
Nekvalitní nemáš za to, že by si někdo myslel to co píšeš ----"" ty blááho je to to zadarmo!!! děla to nadšenec XY ve svý volný době" a "jak můžeš hejtovat Revoluční FPS z 90.let?","" ale za celkovej koncept tvého myšlenkového pochodu. -
A mě třeba Doom 1 i Doom 2 (Blood...) baví dodnes víc než většina dnešních FPS her.
-
C-BEAM - v mnoha věcech s tebou plně souhlasím ( První System Shock, Deus, Half-Life ) jo, to jsou pro mě subjektivně REVOLUČNÍ hry, který do FPS přinesly ještě jinej aspekt....ale ten Doom prostě né. Z tvých požadavků mě okamžitě napadl Serious Sam, Painkiller a 3 000 jinejch více či méně povedenejch bezmozkovejch FPS, " který si prostě na nic nehrajou"
-
Kde je můj příspěvek? Napsal jsem jen, že to nemůže nikoho šokovat a že je to vyměklé jak moč. Cenzor asi není střízlivý.
-
keby existovala súčasná AAA hra ktorá ponúka to čo Brutal Doom tak hrám ju a nie hru z 90tych rokov. Hrával som Thiefy, System shocky, Deusy, hral som aj tvoju Ultimu ale takisto chcem hrať i čistokrvnú fpsku ktorá sa absolútne nanič nehrá a nie je to iba ďalšia militaristická codovina. Chcem si zahrať brutálnu hru s rozmanitými typmi nepriatelov, kde každý je niečím iný, vyzerá inak, má uplne iný spôsob útoku. Chcem hru kde sú absolútne klasické zbrane (napr. dvojhlavnová brokovnica) a zopár scifi zbraní. Chcem zabíjať nie jednotky ale stovky nepriatelov, chcem počas hry vidieť skazu a mŕtve telá okolo seba, chcem rozsiahle surrealistické levely ktoré sa nehrajú na realitu. Nechcem quicktime eventy, nechcem vidieť na obrazovke retardované hlášky "stlač ten a ten button...", nechcem sa pozerat na filmíky a ingame animačky. Chcem jednoducho zapnúť hru zvoliť si obtiažnost, level a intenzívne hrať 20-30 minút. To všetko mi Doom ponúka a súčasné hry nie. Preto si Brutal Doom rád zahrám, nemám totiž inú možnosť.
-
Jak ho sundal tou hlavou *1* *1* *1* No třeba do toho června stihnu dohrát původní brutal doom...
-
však já věděl, že naštvu spoustu skalních fandů :)
tak mi řekni, v čem si Doom uchoval svojí jedinečnost už třeba jen blbý 2 roky po vydání? jsem prostě evidentně blbej....nenapadá mě jedna jediná vlastnost, v čem by si Doom uchoval originalitu a zasloužil si respekt 20 let po vydání.....ty předpotopní FPS maji prostě blbou pozici, tehdy přinesli revoluční prvek 3D, ale tim to celý začalo a skončilo.
Smekám před starejma RPG, Adventurama a kašlu na grafickou stránku věci - ty hry mají pořád co říct i teď......ale hrát Duke 3D, Doom, Quake I......proč? abych dostal epileptickej záchvat? nejsem teenager - k těm hrám jako je Doom mám citovou vazbu, vyrostl jsem na nich....asi nedokážu správně vyjádřit to jádro zakopanýho pudla..... -
jj, brutal doom jsem si nedavno strihnul a hlavne diky moznosti nastaveni rychlosti a velikost poskozeni nepratel to byla vetsi vyzva nez doom tenkrat kazdopadne a nez vsechny dnesni hry tuplem
-
Jessííís chudinky potvůrky *1*
-
nič si nepochopil, nerozumieš o čom je Doom a prečo je tak oblúbený i dnes. A kec o tom, že prvá hra s lepšou grafikou ho prekonala je doslova zúfalosť. Jednoducho vykašli sa na hodnotenie hier ktoré idú celkom mimo teba a tvojho pola zaújmu.
-
Tady ani tolik nejde o znovuobjevování, jako spíš o přidání obskurní porce brutality. Můžu souhlasit, že koncepce je poněkud zastaralá, ale to nemusí být nutně špatně. Každý si sem tam potřebuje bezmyšlenkovitě zastřílet. Hlavní je to, že Brutal Doom je mod, jako mod se prezentuje a určitě by se neměl brát jinak, než jako mod do dvacet let staré hry s dvacet let starou grafikou a dvacet let starými mechanikami *4*
-
Doom ktery jsi hral v 90. letech a Brutal Doom jsou dve skoro uplne rozdilne hry.