Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Obrázek 13 mi připomíná Fighter's Challenge v prvním díle. Kde bylo mnoho zelených šmejdů a hrnuli se na hráče jak ty krysy *15*
    Tam to bylo strašný.
    • tak toho je tady remake (obrazek 25), maj tam spory, ktery je ozivujou a ja si nechal posledni sporu v polouzavreny oblasti, takze tam nakonec na 20 polickach operovalo asi 15 nepratel *5*

jsem jich musel vetsinu vylakat a pak mezi poslednich 5 vbehnout, sejmout sporu a pak ty picmochy...
  • kéž bych byl natolik takovej magor, aby mě takovýhle hry zajímaly *9* (nic proti magorům)
    • Kez bych byl takovej magor, aby me bavilo Call of Duty a kazdej dalsi dil by me bavil o to vic. *5*

Premyslel jsi nekdy nad tim, ze slovo magor neznamena jiny zajem nez tvuj?
      • ne *5*
        • Tak vyreseno, je to tim. Gratuluji jsi zase o trosku moudrejsi, vitej mezi magory.
          • děkuji za přijetí. rád jsem se stal členem diskutérů games. *5*
  • ja byt vyvojarem tak se k archaickym hernim principum nevracim ani kdybych nemel dost penez udelat moderní hru. radši bych ubral na grafice.
    nic nebrani tomu zakomponovat rebusy i do hry kde se mužete pohybovat volne a nemusíte krokovat. navic to že nevidíte svou partu je taky zastaraly prvek z herniho praveku. ale chápu že to šetrí čas a penize na delani modelu a animaci.
    pozitivem je že hra ma podle obrazku lepší grafiku než predchudce (což ale neni tak prekvapive vzhledem k tomu že jednička mela všehovšudy tak 4 druhy textur povrchu *1* )
    • Sice je to archaicky herni princip, ale je proste zabavny. A hlavne se hra HRAJE. V dnesnich modernich hrach se skoro nehraje a jen se kouka na stupidni videa, dnes to neni hrani, to je konzum jako v kine.
      • Konzolovej styl no *12*
    • Ty byt vyvojarem, tak umres hlady. Na neco takoveho je potreba IQ...
    • Ano, myslím že odpovím i za vývojáře, že ti za tvé doporučení děkují a 650.000 prodaných kopií prvního dílu jasně dokazuje, že v takovéto hře již peníze člověk nenajde *7*
      • ono je asi docela chytrá strategie dělat hry pro starší klientelu (řekněme třícátníky, co nostalgicky vzpomínají na staré hry), protože tito většinou už vydělávají a hru si tak s větší pravděpodobností koupí než někde upirátí.
        • jup máš pravdu 45 rokov a hrám.
        • My nostalgicky nevzpominame, my ta stare hry porad hrajeme :)
          • Jak kdo. Určitě se najde spousta starších hráčů kterým nevadí se vrátit ke starým klasikám, ale já ve svých 35 už ty staré hry nějak nemusím. Nedávno jsem si na steamu koupil Wizardry a už jsem to prostě nedokázal kousnout.
            Proto opravdu oceňuji pařby jako Grimrock. Old School vlastnosti v moderním provedení.
        • To je rozhodně úvaha, na které taky bude kus pravdy.
    • maros.goc
      gridbased system chode ma nieco do seba ale ja by som osobe tiez radsej videl niečo v štýle Wizardy 8 či Demons & Wizards
      • Wizardry 8 je typická ukázka, že jde udělat i krokovací dungeon bez krokování :-)
        • A Wizardry 7 s UU1 jsou ukazkou, ze nejlepsi dungeony historie mohou mit oba zpusoby :)
  • Ta hra je vítvarně nádherná.
    • aby ste se neposr... pravdu má ten chlapec! kouká se nato fakt krásně
    • výrvarně
      • wývravně
        • Tak jsem se ztrapnil no. Je to lidské. Jen jsem chtěl říci, že při hraní té hry mam z jeji technické stránky opojný pocit.
  • diky games.cz, ze recenzi druheho dilu delal nekdo jiny nez recenzi prvniho dilu.. ;) puvodni redaktor kuli tomu hroznemu wastelandu nemel cas? ;)
    • Keyz
      Tak když ten wasteland 2 hrál snad měsíc, tak na recenzi grimrocka 2 by si lidé asi také počkali. A pak by byl výsledkem buglist.
      • plz koukni se na recenze jednotlivych autoru a na clanky, temata kterym se venuji.. pak ti to mozna svitne.. proste funboy, ktery cekal neco jineho.. (pisu o recenzi na wasta ktera tu byla nedavno.. a stejny clovek hodnotil LOG1 koukni se jak dopadl)
  • Z recenze na me pusobi, ze jeji autor je vyplesknuty z zanru dungeon a netusi, ze tento zanr zije a vychazi i jine dungeony nez grimrock. Letos vysel napriklad paradni Demon Gaze, coz je dungeon ve stylu Wizardry 7, tedy v te ulechtilejsi forme.
    • Vita nema s PC nic, Demons Gaze mi je uplne zbytocne. Krokovacich dungeonov vychadza aj na PC dost, akurat ze vsetko strasny odpad a prakticky len chabe nostalgicke pokusy udrzat zaner pri zivote. Grimrock je skvely prave v tom ze ukazuje ako maju vypadat DM-style dungeony, snad nakopne aj inych vyvojarov aby spravili nieco podobne.. V tom lepsom pripade nieco podobne prave Wiz 7:)
      • Jenze Demons Gaze neni strasny odpad, ale vyborny dungeon prave v provedeni Wiz 7, tudiz stoji za to zminit i kdyz je na jinou platformu. Dale bych mohl zminit treba vyborny Etria Odyssey. Ta predstava, ze od devadesatych let nevysel zadny poradny dungeon, az ted grimmrocky a jinak nic, je proste falesna.
    • To je fajn, ze vita promotion bot znovu zasahuje, ale Dungeon Master / Grimrock je iny zaner ako Wizardry 7. Takze je fajn , ze vysla hra ja na Vitu , ktora sice recenzentsku obec neoslnila ale ak je ako Wizardry s Grimrockom nema vela spolocne.
      • Rec je o dungeonech a Wizardry 7 je dungeon, takze je to ten samy zanr. To ze se dungeony daji jeste dal delit podle nekterych vlastnosti na tom nic nemeni a navic na to sam upozornuji. Wizardry s Grimrockom ma spolecne to, ze se jedna o dungeon, tedy krokovaci rpg hru. Tedy nejvyznamnejsi vlastnost tech her, ale to jiste neni vela :-).
        • Pohyb je najmenej podstatna zlozka pri RPG, hlavne ak to nema vplyv na hratelnost. Pretoze u DM konceptu je realitme boj skupiny ako zaklad , rovnako ako pohyb sucastou boja. Realitme v tomto systeme nedovoluje mat nejake zlozitejsie RPG mechaniky a hra sa aj bojuje uplne inak.
          Tahovy system zase funguje uplne odlisne , inak sa hra v subojoch, pohyb a realny cas nie primarnou sucastou hratelnosti a casto ani priestorovych hadaniek.
          Takze ano su to uplne odlisne zanre.
          To co tvrdis ty, je asi take ze COD a Portal su uplne rovnake zanre len preto, ze sa hybem v ramci FPS pohladu.
          • Vsiml sis, ze si klidne odporujes sam sobe? :-) :-) Pohyb ma vliv na hratelnost, protoze je/neni soucasti boje a tudiz je podstatnou slozkou hry. To mas z toho, ze jsi mnou posedly a ze se me snazis vsude vyhledavat a za kazdou cenu me opravovat a tvrdit opak toho co ja. Kdybych tvrdil, ze dva dungeony jsou ruzne zanry, protoze se lisi v provedeni soubojoveho systemu, okamzite bys prispechal s tvrzenim, ze tomu nerozumim, a ze to je jen jeden zanr, a proto ma take jen jeden spolecny nazev, dungeon, ktery oznacuje rpg hry s krokovym systemem pohybu bez ohledu na typ soubojoveho systemu :-).

A o COD a Portal netvrdim ze jsou stejne zanry kvuli fps provedeni, stejne jako o sachach netvrdim, ze jsou to dungeon, protoze se tam figurky pohybuji po krocich. To jsi zase trosku zmateny. Dungeony maji vice urcujicich prvku, ale soubojovy system to neni. Ale klicne si popri celou herni historii a tvrd, ze napr. wizardry 7 neni dungeon.
            • V com si akoze odporujem? V tom, ze tvrdim, ze pri hre typu Dungeon Master ci Grimrock pohyb je zasadnou sucastou celej hratelnosti a vo Wizardry je to sucast minoritna, cize sa vzajomne nedaju porovnavat? A uz vobec netvrdim, ze Wizardry nie je konceptom dungeon crawl. Ale tie hry sa hraju natolko zasadne inak, ze proste tvoje prirovnanie a rovnako aj prirovnanie autora clanku je uplne mimo.
              Opravujem len bludy, proti rozumnym argumentom, ktorych byva u teba velmi malo, nemam vobec nic.
    • maros.goc
      Uz zase poucujes o tom ze zaner zije, ze to si len mainstream hraci myslia ze bez Grimrocku by neexistoval? Dungeony pravidelne vychadzaju no az tejto hre sa podarilo priniest zaner medzi siroku hracsku obec bez toho aby stratila tvar.. Preto sa o Grimrock hovori to co sa hovori
      • Mas problem se ctenim nebo co? Nepisu nic o mainstream hracich, ale o mem dojmu z autora a jeho recenze a pisu to poprve, takze jake zase? A co se tyce povedomi o dungeonech v hracske obci, tak prave autor ma potrebu poucovat, co to vubec znamena. Proc asi? Protoze si mysli, ze na rozdil od nej rada lidi nevi ani co to je. A me prijde, ze on sam nema prehled a nevi, ze grimrock neni jediny zastupce tohoto zanru v dnesni dobe a ze vznikaji i jine komercni dungeony, tj ze je to sice mensinovy zanr, ale nikoliv mrtvy, jak naznacuje. A k tomu jsem se vyjadril.
        • maros.goc
          poznám tvoje názory zo Sectora tak mna teraz týmto nedojmeš...viem dobre ako si to myslel, mňa neoklameš ;)
          • LOL, ty jsi ohromny, nepochybne znas me nazory, ktere sis ty sam domyslel. Hele, a vis co, ja te taky znam a vim co jsi myslel, takze za 1) nebud sprosty hulvate a 2) ne, nejsem na kluky, musis hledat jinde. :-)
  • btw, sranda ze aj Andrej A. zhodnotil Wasteland 2 na 10/10
    ech
    • Kde?
      • ked kliknes na odkaz v clanku o andrejovi (fb) a trosku tam pobrouzas, najdes to
        • Diky a sorry, chodim sem jen blit do diskuzi a clanyk nectu, takze mi to uplne unikol.
    • zrovna včera jsem koukal na Labůžo s Andrejem, příjemné překvapení že nezdědkovatěl a paří furt o stošest *4*
      • jj, ze to zvlada, ja zvladnem tak 1/5 z toho co on, neviem kde na to berie cas *1*
  • Fantasy hra bez príbehu je u mňa veké mínus! Ako sa má hráč do toho ponoriť, keď tam neni čomu uveriť. Takto je to len technická bojovka, logická hra, arkáda, akurát, že kopec hier týchto žánrov mávajú tiež bohaté myšlienky. LOG2 mi príde bez života. Rovnaka ako Blackguards. To sú technické hry. Autorom sa buď nechcelo, nepodarilo alebo nedalo vymyslieť zaujímavý príbeh (vdýchnuť hre život).
    Žáner hry je to čo ma uchátilo ale keď som zistil aké je to bez života, zostal som sklamaný. Chýba tomu ten "universe" Niečo ako keď hráte Fallout Tactics a potom zistíte, že existuje Fallout 1,2. Ja by som LOG2 dal 5/10
  • Lidi nevite jak utocit u jedne postavy naraz dvema zbranema? Videl sem to v nejakym videu, ale za boha nemuzu prijit jak na to.
    • musis mat lahke zbrane vytrenovane na maximus.potom to ide.
      • nebo na 3. musi bejt jedna dyka, ale ja a nejspis i kolega jsme mysleli, ze s nima instantne flakaj v jednu chvili
    • ze jo? taky se mi v tech videich zda, ze to flakaj zaroven, ja se povazuju za pomerne rychlyho s mysi, ale tak to nedam ani omylem...
  • Este som to ani nehral ale pohlad na obrazky podporovane vysokou znamkou mi stacil. TOHLE je ten "old school" panove!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit