Přejít na výpis diskuzí
LEVEL 244 mluví s Davidem Brabenem i s youtubery
21.7.2014 | Inzerce
228 příspěvků
-
Klidně piš rychle mě čtení nedělá problém :D Tak úplně na začátku jsem se ptal zda se nejedná o podvod. A ano máte pravdu že to neměli v plánu, ale pořád je tu to že něco slíbili a nedodrželi. Myslím, že se tomu říká Dobrý podnikatelský záměr který nevyšel. Takhle hezky se u nás pojmenoval "podvod" ať už malej nebo velkej. Ať se na to každej dívá jinak na popularitě a věrohodnosti jim to nepřidalo. Dneska spíš z těch krup.
-
Aha na LEVELu trochu jsem to poplet, no to pak už dělaj jen z kamarádství, ale tak trochu jejich problém.
-
tak zalezi, jestli to byla jeho jedina prace vid... a taky se to podle me pak podepise na kvalite, radsi jeden velky dobry text, nez psat polovinu casopisu
-
Tady je někdo mimo, asi z toho sluníčka no... no stává se no. *3*
-
Tak ono když se koukneš na net tak Rybka toho píše pořád hodně a i přes kritiku, že toho už je trochu moc mi to přijde pořád čtivé a kvalitní.
-
Vydávání herního časopisu není charita a jak je vidět tak to nestačí ani na ten provoz, když spojí dvě čísla do jednoho. Pokud někdo něco nedělá s nadšením tak to nemá smysl, To bych spíše bral jako základ.A bez zisku se nedá inovovat, motivovat zaměstnance, najmout lepší lidi, koupit techniku atd.
-
kde co mlci? a nemaji zaplacenou praci na levelu. nevim, kolik berou na games, ale level není financovany tiscali, alespon to rikali. jestli mají nejake premie za vyssi navstevnost, no to nevim, to jsem v zadne netove redakci nevidel a par jsem jich zazil
-
tak jeste jednou a pomalu: podvod je vedome podvedeni nekoho. myslis, ze kdyz rozjizdeli level tak uz planovali, ze po roce zrusi plnou hru?
-
No minimálně poslední dvě "úvahy" bych spíš očekával na webu o konspiracích, než na pct.
-
Jasně že třeba šéfredaktor nemá na psaní tolik času jako "řadový redaktor"... mimochodem, dneska jsem na WC pročítal starý Level tuším z roku 2001 a fakt jsem čuměl kolik toho napsal jeden jediný člověk - Michal Štika, nebo Michal Sumec, to jméno si přesně nepamatuju :) .. ale byly tam od něj recenze, preview, hardware a asi tři druhy slohů/témat, asi 3/4 jen od něj. Prostě nářez, když se někomu chce a baví ho to....
-
No na začátku se kasali že se to vzájemně ovlivňovat nebude. Co konkrétně dělají zadarmo? FC a TC to je aby natáhli lidi na web, mají za to (práce na webu) placeno a jako v každé lepší firmě máš základ + osobní ohodnocení (prémie) kde se jim to určo projevuje, proč myslíš že tam Grygar vysedává a mlčí?
-
Ok když vám to jako podvod nepřijde pošlete mi 6,5 tisíce a já vám pošlu PS4 :)
-
Čte se to dokonce lépe, protože při čtení nemusím hodiny držet kilogramové bichle.
-
dobre podnety... kluci podle me ale nepisou, protoze maji plno prace s casakem a webem samotnym a na psani uz nezbyva. i kdyz pavel dela treba rozhovory, retro... nejvic me na tom ale dostava, ze to delaji zadarmo, ve volnem case. a misto aby to lidi ocenili, tak se skodolibe posmivaji a mluvi o potapejici se lodi. ceska zavist a neprejicnost v praxi... *9*
-
no podvod je, kdyz nekoho vedome podvedes. to neni tenhle pripad, tady se proste situace vyvinula a to vraceni penez by samozrejme bylo v poradku
-
Plnou hru vem čert, v dnešní době se dá koupit legendární hra která vydrží desítky hodin za pár eur a to nemluvím o slevách a všemožných akcích, takže nemá smysl abyste vy za zprostředkování průměrné indie záležitosti vyplázli každý měsíc desítky tisíc korun. Já bych poradil redakci soustředit se na "obsah který nestárne" - právě ta témata, rozhovory, sloupky vývojářů, analýzy, to dělá váš časopis jedinečným. Speciáně retro je podle mě dost "chabé" ve smyslu objemu. V žádném, ani zahraničním časopise, jsem neviděl nic jako zpětné rozbory ne úplně starých her, ale třeba hlubší analýzy titulů řekněme z let 95-2005 - to jakým způsobem ovlivnily další generace apod. Zajímavé že tyto hry se masivně hrají dodnes, možná ještě více než současné tituly. Dále třeba historie jednotlivých herních týmů - hodně zajímavých intrik, obchodů a roztržek se odehrálo v herní společnosti... Klidně bych ještě nabídl dalším českým herním vývojářům prostor pro nějaké své sloupky, co víc, dokázal bych si představit nějaký workshop - dílnu na pokračování. Třeba "Designérskou školu" od D.Vávry nebo V.Bocana, těch zkušených lidí je u nás fakt neskutečně moc, klidně řešit grafiku, nastínit problematiku programování... proč ne. Ty mladý lidi tohle zajímá a dnešní počítačová mládež se učí takovým tempem, že se kolikrát nestačím divit. Jinak se mi líbí že hodně článků necháváte na externistech - jen tak dále, kouknul bych se po dalších odbornících, klidně i akademicích, znáte třeba tuhle pani: http://cas.famu.cz/gameart ? Tohle všechno by však asi znamenalo obětovat nebo výrazně přehodnotit recenze... přijde mi, že se pořád nemůžete rozhoupat jakým směrem se vydat - zda to táhnout klasicky jako Score přes recenze a "obsah který každý najde na webu" anebo se naplno vrhnout směrem, kterým se předtím ještě nikdo nevydal, což je, chápu, risk. Tak to v mých očích zatím jedete pro obě publika na jistotu... Mně se to těžko kecá, moje prachy do toho nejdou, nadruhou stranu pokud dobře chápu, tak vás z větší části živí provoz Games.. další varianta by byla pojmout Level úplně jinak, třeba jako dvouměsíční sborník autorských textů, což zní asi hodně punkově, ale solidní základnu máte - nepočítám 15ti leté ichtyly kteří denně zaplavují diskuze nesmyslama, ty stejně Level nekupují, protože kapesné od maminky utratily za drogy. Pokud byste to drželi cenově na těch 100kč a nabídli ještě více toho, co nikdo jiný nenabízí, jsem si celkem jistý, že by to mohlo klapat. To je jen několik mých postřehů a názorů. Jo a jinak nevim proč víc nepíše M.Bach, P.Poláček, L.Grygar, P.Dobrovský... vlastně celé osazenstvo Fight Clubu. Právě tyhle lidi mají u nás nejvíce zkušeností a přehledu, tak je škoda toho nevyužít.. nechal bych je prostě psát o čem chtějí a jak chtějí, už si něčím prošli tak na tohle myslím mají nárok. Ale nepsat vůbec, na to nemá nárok nikdo kdo se věnuje herní žurnalistice ;)
-
Vidíš a to mně jako podvod nepříjde no, holt to někdy nevýjde no... co bys chtěl nějaké odškodnění snad? *7*
-
Tak to bylo prvotní zapálení a evidentně měli prachy kterýma teď asi zrovna nedisponují,
-
A jak by jsi pojmenoval když z někoho vymámíš peníze za něco co mu pak nedá? Ani bych se nedivil kdyby se pár lidí naštvalo a chtěli to zrušit a vrátit peníze za ty čísla u kterých nebude hra.
-
jo to je fakt. ale zas verim, ze kdyby to nekdo chtel kvuli tehle zmene odhlasit, tak to umozni a vrati prachy. takhle to nabidli i tehdy, kdyz casak prebirali od stare redakce...