Přejít na výpis diskuzí
Linux a otevřené platformy jsou dle Newella budoucností hraní
18.9.2013 | Petr Poláček
136 příspěvků
-
Už tady docela dlouho čekáme na HL3 a on místo toho hrotí téměř neřešitelnej Steam Box a teď hraní na linuxu. Prostě nechápu, proč se takový vizionář jako on ubírá takovým slepým směrem.
-
Nevím nevím, ale dokud výrobci grafických karet nebudou plně podporovat Linucha stejně jako vývojáři ááčkových titulů nebudou dělat na platformu Linuch své hry nevidím to zas tak optimisticky jako Velve...osobně si myslým že budoucnost je opravdu v konzolách ( a to jedu stále na PC) ale s otevřenějším systémem aby hráči mohli modovat a s podporou indy s scény.
-
Chybí tu takový ten smajlík, co vší siloumlátí hlavou do zdi. Tak jinak...Android je grafická nadstavba Linuxu.
-
Valve si klidně může do budoucna dovolit udělat vlastní linuxovou distribuci optimalizovanou jen na hry. Nebylo by to zas tak nic těžkého. Využijí ji v tom svém Steam boxy, až bude, a na desktopu by to mělo taky výhodu, že by hry pod tím teoreticky běžely líp než pod Windows. Když na to vydají exkluzivně Half-Life 3, tak mají vystaráno. Píšu idealisticky, když vidím, jaky je Gabe idealista. Je to nakažlivé *4*
-
nebude to cele mat nieco aj s tym ze jeho SteamBox pojde na linuxe ? ak to bude nejakou nahodou uspesne tak to bude znamenat ze na linux bude viac podporovany :D
-
Vzpomen si na tento svuj prispevek za par let, treba se pobavis, jak kratkozraky jsi byval *1*
-
Jo, to same si kdysi lide mysleli i o osobnich pocitacich nebo internetu. Dnes uz vime, jak moc se mylili.
-
Právě že obráceně. Lidi si kupují NTB, protože na tom nechtějí hrát hry. NTB jim plně vynahradí PC, kromě her. Na hry si totiž koupí konzoli.
-
*1* *1*
-
bohužel naprostá většina lepších konfigurací je s Win a nikdo je od vás zpět neodkoupí. Já mám třeba dualboot na desktopu a problém se přepnout kvůli hře (a ty co jsou na Steam linux už tam mám) nemám.
-
Ale ten znam, narozdil od linuxu, linux je pro mne jen jen velka neznama spanelska dedina *3* .
-
Veď Android je postavený na Linuxe, ty expert
-
Windows a Linux , jsou hodne rozdilne systemy , toto fungovat nebude. Ledva tak Android (az nekdy v budoucnu bude OS.)
-
napriklad na to aby tam niekdo neinjectol vlastny kod SSL kniznice, ktory z tvojej kryptovanej komunikcie spravi verejnu, ci si vazne myslis ze NSA dokaze decryptovat v realnom case miliony teara 1024 bitovej sifry? to sa v linuxe, kde na to dohliada tisice vyjarov asi nestane, na rozdiel od noveho DLL ktore sa ti jedneho pekeho dna updatlo na tvojm windoze.
-
tak samozrejmne cloud hrani tu treba bude, ale bude se tykat jen lidi co hrajou jednou za tyden ci mesic ne paranu co si kazdej vecer svuj comp spusti a travi u her vic casu nez u TV. Kazdopadne nikdy to nebude masova zalezitost jako ze by se konzole a PC hr ypresunuli do cloudu to fakt nehorzi.
-
Není to jenom hardware, tak proč by nemohlo fungovat PC jako konzole s patřičným softwarem, který se tu snaží Steam prosadit?
Jak už jsem zmínil, tak si k PC můžeš ten gamepad koupit taky... PC připojíš přes HDMI taky na cokoliv i na televizi a jesli je v obýváku nebo někde jinde to je přece úplně jedno... Stačí mít dlouhej kabel :-) ve steamu zapneš BIG PICTURE a nic víc nepotřebuješ -
n900 *5*
-
emerickej ekosystem.. nekonkurenceschopny ekosystem.. kdo setri ma za tri a pc.. a to samozrejme diky konzolim protoze ty nastesti pro mnohe brzdi HW rust
-
Jak intelektual s dusi punkera vubec fusuje do smartphonu?!
-
nikdy to nikomu nevadilo a velci lide delali v nepristupnem prostredi velke veci. Ted kdyz je vsechno pristupne a 'open source', programovat umi kazdy tupec tak si jen lesti bambus jaky je to borec ze i znacka jeho spodniho pradla je 'open source', ale v hlave ma duto, zadne esteticke vnimani, klasicke vzdelani,umelecky zajem, napad, nic. Urcite idealni programator v mnoha prumyslovych odvetvi, ale v tom hernim takove urcite nechceme