Přejít na výpis diskuzí
Linux a otevřené platformy jsou dle Newella budoucností hraní
18.9.2013 | Petr Poláček
136 příspěvků
-
no ja nevi od W7 jsem nemel jediny proble s drivery ci nespustenium nejake hry (tedy krome RAGE ale to byl spis epic fail ID softu nez co jineho...)
-
chci rict ze budoucnost je digitalni distribuce a v te PC vede na plne care
-
Jaký debilní argument? *7* Zkrátka "otevřené" = "open source". Tak to je. Windows v žádném případě open source není.
-
ja znam naopak plno lidi co hraje hry prave na NTB a ani nemaji specielne herni, kor dneska kdy jsou docela vykone GK soucasti procesoru a co se tyce hrani tak prave PC herni trh v poslednich letech obrovsky roste a skomirajici prodej krabicovek ve kterem vedou konzole jen jen mala cast herniho businessu
-
Respektive Počítač / Notebook bez OS. Tam je pak asi jasný, že tam půjde bud craknutej Win, nebo Linux
-
Linux je daleko hezčí než Windows. Co se užívání týče, je to jen zvyk / lenost. Jediná nevýhoda Linuxu mohou být stále ovladače např. na ATI. A ty hry...
-
Problém je, že já nesoudím na základě nějakých "krátkodobých" trendů.
Můj názor vychází čistě z praktické stránky věci.
Nikdo kolem mě už si asi 5 let nekoupil desktop, nebo cokoliv, na čem jsou hrát PC hry. Důvod? Desktop je neskladný, velký nesmysl, který nemá pro drtivou většinu lidí žádnej užitek. Ti lidi si koupí NTB (a to včetně profi využití typu programování), protože je to ve všech ohledech lepší.
Pokud chtějí hrát, tak si tito lidi radši koupí konzoli. A tento trend se bude jen dál a dál prohlubovat. Doba, kdy si lidi kupovali komponenty a skládali si z toho desktop prostě pomalu odezní a NTB, nebo tablety nikdy nebudou pro hraní vhodnou platformou. -
PS. : doporucuju si poslechnout celou prezentaci, protoze tam zaznelo spousty zajimavych myslenek, ktere v clanku obsazene nejsou a diky kterym cela tahle snaha protlacit linux dava docela i smysl.
-
Tady je to samej analytik, expert a jeste kazdej vlastni kristalovou kouli. *1*
Soudit situaci na zaklade parleteho trendu je docela kratkozrake, zejmena v IT a zejmena v dnesni dobe, kdy je na obzoru spousty zajimavych technologickych a sw inovaci, ktere s hernim prumyslem primo souvisi.
Ja si myslim, ze zrovna Nevell vetsinou vi co rika a pokud vidi v tomhle prilezitost, tak na tom nejspis neco bude, at uz se mu to uskutecnit podari nebo ne. -
Že něčemu vzrostla obliba neznamená že bude růst u všeho.
-
Možná. To je o tom, jaká technologie se prosadí. Ovšem je jisté, že to nebude na PC.
Hraní bude na PC vymírat (už se tak děje), ať se to komukoliv libí nebo ne. Vše směřuje k tomu, že hrát se bude na konzoli (nebo zábavním centru, nebo v co se vyvinou konzole) a PC (nikoliv desktop, desktopy se již dnes skoro neprodávají, vyjma specifickýho použití alá hry, nebo výkon pro profi použití typu střih,...) bude ryze pracovní a komunikační nástroj - a to do té doby, dokud se to nesloučí v jeden celek (až nebude nic jako konzole, nebo PC, ale jen "systém", kterej bude všudypřítomnej). -
Budúcnosť je cloud gaming.
-
Hloupost. Budoucností jsou totiž konzole.
Zatímco PC se již dnes velmi profiluje zejména jako pracovní nástroj a ne herní (spousta lidí si dnes již koupí Notebook a naprosto jim stačí, nepotřebují nesmyslnej desktop), tak konzole tady budou stále.
Masa dnes hraje na Xboxu, nebo PS. PC ke hraní používají jenom ti, co si říkají hráči a těch je (a bude) stále míň. PC totiž nikdy nebyl stvořen na hry a je to pro hraní nevhodná platforma.
ps. a jen si mínusujte, protože dobře víte, že mám pravdu a že hraní na PC bude jednou skutečně okrajová záležitost. -
ten článek je vážně k ničemu, pokus se nepletu, jsou tam jen procenta prodaných. To by mě zajímalo, s kolika nb se dodává linux
-
Uživatelský počítač a síť/server má od sebe hodně daleko. Ano, pro servery je Linux perfektní volba, taky ho na svým webserveru mám. Ale že bych si to měl dát na desktop? Ani náhodou.
-
Cakal som kedy niekto vytiahne tento debilny argument. Tak jednak zdrojove kody windowsu, respektive kernelu, driverov od ms a dalsich casti si dostupne. Samozrejme nie volne, maju ich napriklad pod licenciu niektore vysoke skoly alebo velke spolocnosti ale dostupne su. A bod cislo dva, povedzte mi prostim Vas ako pomozu zdrojove kody beznemu uzivatelovy ? nijak, ani dokonca programator, a teraz nemyslim nejakeho scriptera web blogov ale niekoho kto robi desktop aplikacie , bude mat docela problem len tak opravit povedzme nejaky bug v kernely ak sa mu objavi na jeho PC. Prinos z dostupnosti zdrojovych kodov je pre bezneho uzivatela nula!
-
Jenze linux taky doted nikdo s potencionalne dostatecnym vlivem neprosazoval, coz se ted nejspise zmeni.
Jestli to bude ale dostatecne pro vetsi penetraci trhu natoz pak dominantni herni platformu, to je ve hvezdach. -
Až si celou svou steam knihovnu a celkově všechny hry co jsem kdy hrál, budu chtít hrát atp. budu moci bez jakýhokoliv emulování nastavování zahrát na linuxu, stejně tak s jiným softwarem a až bude veškerý hardware plug n play, pak budu linux zvažovat.
Pokud už tohle všechno splňuje, jedině dobře, ale pořád mě to nedává důvod proč odcházet z bezproblémově (v mém případě, určitě je to individuální) běžících 7ček -
XP jsem měl na HDD snad 10 let. A posledních 5 let mi jely svižně bez reinstalace. Vidím to tak, že jak to bude možné, tak Win 7 vydrží dalších 10 let.
-
Kdyby jen k hráčům, ale ten systém si dělá co chce, bez vůle uživatele. Provozovat MS Win bez pořádnýho firewallu (samo že ne Wincoudowskýho), aniž by se počítalo s pravidelnou reinstalací, může jenom blázen.