Přejít na výpis diskuzí
Linux a otevřené platformy jsou dle Newella budoucností hraní
18.9.2013 | Petr Poláček
136 příspěvků
-
Konzole neni jen hardware, je to cely ekosystem provazanych sluzeb, konzole je jen spicka ledovce. Dalsi vyhodou konzoli je, ze jsou primarne zamereny na pouziti v obyvacim pokoji a jejich primarni ovladac je gamepad.
-
moc tomu neverim (android vstupoval vicemene na pole neorane, tohle bude podstatne tvrdsi orisek, u tech smartphonu bylo lidem celkem jedno, kterej system si poridi, vsechny pro ne byly svym zpusobem novy, u compu uz je vetsina navykla na to "svoje", ze je preucit bude nehorazna lopota - a to nemluvim o ruznych praktikach ala "exkluzivity", jen o prirozeny lenosti), ale fandim
ja jako intelektual s dusi punkera verim, ze misto pro "android" bez javy tu je, ale kravatakum bije v hrudi neco uplne jinyho... *6* -
Pokud nevis co je to appstore. Vesele si nahravam hudbu do iphonu, pouzivam ho jako flesku, presouvam pres nej bezdratove soubory mezi dvema pocitaci a na itunes sem uz pres rok ani nesahl a jailbreak nemam. Nezajimej se co vsechno zarizeni neumi, zajimej se co ty od nej potrebujes.
-
Nechapes, ze se vyuziva faktu, ze vsichni nehraji soucasne.
-
linux rulezzz. A zevraj pod jedno percento. *1*
-
mozno nie, ale Newell tiez nemieni dat zdrojove kody Steamu len tak open source...je to zvlastne, ze clovek propaguje otvoreny system a chce ho uzavret vlastnou platformou.
-
Jestli se na linuxu necemu nedari, tak prave komercnim hram. Valve ma dve moznosti. Udela si vlastni konzoli a tu bude pohanet linuxem, podobne jako sony pouziva free bsd nebo jako pouzil google linux pro android. V takovem pripade bude role linuxu potlacena a prakticky bezvyznamna. Uzivatelum bude naprósto jedno, jaky je os, neprijdou s nim do styku. Tohle je asi pruchodnejsi reseni, ale valve neumi dobre programovat, takze by to bylo tezkopadne. Druhou moznosti je, ze vytvori vlastni univerzalni distribuci linuxu, tedy neco jako ubuntu a s tou se bude snazit prosadit na pc na ukor winďows. A na to Valve imho nema vubec. A jinak z linuxu herni platformu neudela. Nejaky debugger, to je naprosta zbytecnost, to nicemu nepomuze. Kdyz uz, tak by mel zafinancovat portaci nejrozsirenejsich enginu (treba unreal) na linux.
-
Přesně na tohle jsem čekal .....Newellovi konečně hráblo a celý ten jeho Titanik konečně pude ještě dřív než jej rozeberou Hackeři.......
-
alebo ze ten co to kupuje uz licenciu ma
-
You are tube :)
-
Myslím, že to tak má většina lidí. Když to vemu od toho steamu, přes ms office (ne opravdu open office neee!), až po hry a aplikace. Pokud se Linux snaží o nějaké vyrovnání windowsu, tak mi to připadá jako celá věčnost a už mu nevěřím.Linux je dobrý maximálně na správu serveru. A ukamenujte mě
-
Urcite zajimavy nazor a urcite dost originalni. Kazdopadne je budoucnost v tomhle smeru velice nejista a nikdo poradne nevi kam a jak se to pohne. Ve hre je moc faktoru - nove konzole bezici na PC hardware, ubytek PC, silnejsi notebooky, popularita tabletu, telefony s hodne zajimavymi moznostmi a do toho indie hry, kickstarter, obrovska studia produkujici hry za neuveritelne rozpocty, atd. A ted jeste plany Valve na Steambox, ktery ma potencial s tim docela zamichat. Cili muzete se tu hadat jak chcete, ale podle me budoucnost hrani predpovedet zatim nejde.
-
Souhlasím, ale nepřekvapilo by mě kdyby se o něco takového pokusili..
-
Microsoft je nějaký vládce světa, aby zakázal všem herním studijím a vývojářům spustitelnost jejich her pod linuxem?
-
Já zas neznám nikoho, kdo by si koupil konzoli... A notebook je hrozně neohrabaný. Desktop je desktop. A chystám se do půl roku koupit nové PC. Protože můj 7 let starý computer už přestává stíhat... Ale i tak přežil příchod 2 generací konzolí.
-
Kecy, naopak soudíš čistě ze subjektivních a krátkodobých trendů.
Mimochodem, herní konzole tu už jsou takových 30 let, možná déle, vždycky to byla jen levná alternativa... -
A to si jako vazne myslite, ze to Microsoft zabali a rekne: "Tak jo parade Valve at ted maj vsichni Linux, my na wokna serem."? Spis se do toho opre a bude to to samo jako u konzoli. To znamena, ze ta hra bude na wokna ale ne na Linux a opacne. To opravdu nekdo chce?
-
blbost vzdy bude levnejsi poridit si 10 hernich zarizeni nez 1 co utahne ve stejne kvalite 10 hracu najednou! tedy pronajem nejakeh cloudu vzdy bude drazsi nez splatka za pocitac na uver...
-
Takže notebook = konzole? Zajímavé... Takže podle tvé logiky si lidi kupují notebook na hry? Zajímavé... Já mám teda PC na hry kvůli výkonu a lepší ceně. Notebook mám slabej do školy na projekty a pak do práce. Herní notebooky jsou předražený plečky.
Co je vlastně konzole? jen to jenom přebalený PC do hezký krabičky s uzavřeným systémem a herním ovladačem. Tendle ovladač lze dokoupit i ve verzi pro windows (z xboxu) a sám ho vlastním... jaký teda má smysl si kupovat pěknou krabičku s pěkným logem, když si můžu udělat "konzoli" na PC, hned co to ve Steamu prosadí? Protože je jasný, že jejich systém nebude omezený na Steam box, ale půjde normálně rozjet i z PC.
Xbox a PS je jen pěkně zabalený PC do obýváku k televizi s upraveným systémem a s vlastním DRM -
no ja dofam ze s odchodem Blamera odejdou podobne snahy MS...ale mozna je to jen zbozne prani pravda *13*